Nu är det gödslat!

Nu har jag varit ute och tagit hand om mina kära rabatter. I två av de fyra rabatterna växer det rikligt =) I de andra två växer det också, men betydligt segare. Så nu har jag varit ute och vattnat dem med gödning. Får se om det sätter superfart på dem!

/m.

Händelserik kväll

Kvällens dåliga:
Isac ramlade och slog i munnen i golvet ganska rejält. Det blödde en hel del både från tandkött och läpp. Lyckades få rent och det slutade blöda nästan direkt, och kylde med is. Prognosen verkar god och jag kan inte se att några tänder skulle vara skadade (jag hoppas verkligen inte det...), men han lär ju se ut som om han gått tre ronder mot Tyson i morgon... Stackars gullungen... Nu sover han gott iaf, hoppas på en för honom bättre morgondag!

Kvällens bra:
Jag har fått tag på en rockard åt Bille! Så jäkla kul! Denna nedan ska jag köpa. Har bestämt med säljaren att jag har första tur på den och att vi ska hämta den i Flen på tisdag. Så snart blir det att åka häst och vagn! Shit vad kul!Annars idag har jag dammsugit hela huset (skönt!) och varit ute och ridit med Lina. På eftermiddagen var vi hos Freddan, Elin, Edvin och Olle och det var trevligt!

/m.

Nackspärr och total trötthet

Igår hade jag lite för bråttom i trappan.  Halkade till, parerade. Lyckades stå upp men knäckte till nacken. Jag hade ont igår men idag är det nog fasen värre. Sitter på högersidan och jag kan knappt titta vare sig nedåt eller åt höger. Just kul.. Får hoppas att det ger med sig! Under kvällen blir det nog en stund med vetekudden i alla fall.

Trött är jag också. Tapetserade igår kväll och var inte klara och kom i säng förrän kl 02. Och sedan upp 07 som alltid med Isse. Det är självvalt men nog är man trött. Man viljan att få klart huset är stor!

Någon gång mellan 9 och 10 kommer hovslagaren. Underbart! Ska bli SÅ skönt att verka hästarna och få på dem skor igen! Han är efterlängtad! =D

/m.

Bryta ihop och komma igen

Efter lite nya krafter i form av tacos, gav jag mig på mina motgångar igen.

Först bytte jag omslag på Fagge. Nog tyckte jag att det såg lite bättre ut. La på nytt jodopaxomslag. I morgon ska jag lufta lite och testa att röra på honom lite lätt. Håll tummarna för bättring!

Sedan gav jag mig på golvet igen. Tanken att blivit övervunnen av både väggen och golvet plågade mig starkt, och jag bestämde mig för att bryta ihop och komma igen. Efter ett tags deppade gick jag åter upp på övervåningen. Gav mig tusan på att få till det och nog gick det framåt. Så nu är golvet slutligen på plats =) Inte tapeterna dock, men det får bli morgondagens problem. Ett problem löst iaf!

/m.

Värsta dagen ever

Först hittar jag Fagge i hagen med en svullen kota antingen orsakad pga mugg eller något litet sår jag inte funnit. Kul. Så nu går han med jodopaxomslag som jag byter två gånger om dagen. Är lite skraj att det ska utvecklas till lymfangit eller så. Får se om det hjälper något, annars blir det att ringa veterinären efter helgen.

Och denna dag är nog den värsta renoveringsdagen på evigheter. Det har gått bra på senaste tiden och det har verkligen gått framåt, men idag tog det tvärstopp. Var till stan och handlade grejjer och skulle först tapetsera kontoret. Blir väldigt nöjd med tapeterna men inte uppsättandet. Det fäster dåligt och jag får inte ut luftbubblorna pga den dumma strukturen. Efter två våder ger jag upp. Bestämmer mig för att låta dem torka och se hur resultatet blir innan jag ger mig på resten av rummet. Frustrerad bestämmer jag mig istället för att lägga golv i kontoret. Men allt bara glider isär, tröskeln spricker och jag får det inte bra. Nu rann all ork ur mig och jag gav upp. Väldigt olikt mig; jag ger aldrig upp. Men nu blev jag bara så ledsen och orklös. Inte mycket som fungerar.

Rickard håller på att göra tacos; jag ska gå ut och byta jodopaxomslag på Fagge. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Ikväll/ i natt lär jag göra ett nytt försök - antingen med väggen eller golvet. Leve Maria!

/m.

Ponnyn kvar efter natten - skönt!

Vaknade nyss och gick ut för att kolla till hästarna och där gick de så snällt alla tre och petade bland de få grässtrån som finns i min vinterhage. Tokar! Jag trodde att hästar flydde till gräs... aja, skönt att ponnyn valt att stanna kvar under natten i alla fall. Hoppas att han fortsätter med det!

/m.

Dålig hästdag - känns inte så bra längre

För nio timmar sedan skrev jag ett inlägg om att det kändes bra. Det gör det inte längre. Jo, med den eventuellt nya medryttaren känns det bra, men det är väl det enda på hästfronten som känns bra för dagen.

På eftermiddagen fick jag ett samtal från Tina som har stallet där jag har hästarna nu. När hon tagit ut sin häst för att rida, hade Bille krånglat sig under tråden och sprungit ut (han hade en annan shettis som sällskap men det dög tydligen inte och då är Bille ändå van att lämnas helt ensam när jag rider mina stora). Jag bestämmer mig för att genast leda dit mina två stora hästar för att få flocken samlad så att han inte springer ut igen (hade de hemma över dagen för att Gunilla skulle komma). Hinner inte mer än dit och då kryper han under igen (denna gång i en annan hage). Får tag i honom när han nyfiket springer till fårhagen. Släpper alla mina i beteshagen och trodde att Bille skulle stanna nu när hans kamrater var där. Men nej, när vi återvänder efter fem minuter är han ute igen. Jag får panik eftersom att jag vet att en ponny som lärt sig ta sig ut är svår att stängsla in även i framtiden. Bestämmer mig för att ta hem alla tre hästar igen, hem till mig. Därifrån har han aldrig rymt, jag har tre ordentliga trådar i staketet och ett aggregat som är kopplat till elnätet. I den hagen finns inget bete alls, så jag börjar genast försöka få fram hö eftersom att mitt är slut (jag hade ju räknat med att ha dem på bete...). Och plötsligt ser han helt nöjd ut. Med hö i en hage av typ torkad lermark. När alternativet var en stoooor beteshage full med gräs. Suck. Aja, skönt att ha dem hemma iaf. Nu är klockan snart 23 och jag är lite orolig inför natten. Han står snällt i hagen nu och det hoppas jag att han fortsätter med. Håller alla tummar och tår för att jag har honom i hagen även i morgon bitti. Strömmen är på och de är serverade fri tillgång på hö i sin foderhäck.

Men det var inte det enda trista på hästfronten. Jossa kom över under kvällen och vi skulle löshoppa hästarna. Fagge och Bille gör det uselt. De är tokslöa, bjuder inte alls, och kommer inte igång för fem öre. De skuttar lite språng men helt utan ambition, trist. Den enda som gjorde en bra insats var Monte men han såg påverkad ut av sina skolösa hovar. Skorna har han dragit av. Ringde hovslagaren för en vecka sedan, men då visar det sig att hovslagaren stukat sig, hoppar på kryckor och kan inte komma ut och sko. Och Monte är så känslig för nytt folk, särskilt nya män, så jag vågar inte ta ut någon annan hovslagare. Vi skulle avvakta och se; jag ska ringa honom i morgon. Förhoppningsvis kan han komma ut snart för Monte behöver verkligen skos.

Hej hopp, jag hoppas på en bättre dag i morgon. Känner mig riktigt ledsen och hoppas bara att denna dag ska ta slut och att morgondagen är bättre...

/m.

Känns bra =)

Idag hade jag en tjej som heter Gunilla på besök som kanske ska ta över medryttarskapet på Monte när Jossa flyttar tillbaka till Halland. Jag fick ett väldigt gott intryck av henne och Monte verkade nöjd, så jag hoppas verkligen att hon kommer att trivas hos oss. Hon skulle messa nästa vecka och komma och provrida Monte. Det har känts väldigt jobbigt att Jossa kommer att sluta och jag har funderat över om jag någonsin kommer att finna någon lika bra åt Monte igen. Men jag fick ett väldigt gott intryck av denna tjej, så det kan nog bli bra trots allt =) Jag hoppas att hon tycker att det känns bra vid provridningen och att hon vill bli en i vårt gäng =D

/m.

Länge sedan senast

Nu är det några dagar sedan det blev bloggat.

Torsdag-fredag var vi i Sthlm och hälsade på mamma och pappa och det är väl en av anledningarna att jag inte hunnit blogga så mycket ;) Det var väldigt trevligt och det var skönt att komma bort från allt arbete med huset för ett ögonblick. Samtidigt gör det mig stressad att vara borta för jag vill slutföra allt NU! Men det går onekligen framåt. Jag jobbar hårt, så nu är det inte så mycket kvar =)

På midsommar var vi hemma hos Rickards faster Kerstin och åt middag. Även det trevligt och det var mysigt att komma bort och dricka vin (det händer typ aldrig numera...).

Idag umgås jag och Isse på tu man hand för Rickard är på svensexa. Har fått mycket gjort idag. I morse städade jag och när Isse sov 3 timmar mitt på dagen arbetade jag väldigt intensivt med målandet på övervåningen (se renoveringsdagboken). Nu är klockan snart 20 och Isac leker gott på golvet med ett gosedjur som han försöker stryka Max med. Han håller nog igång runt en timma till innan det är läggdags. När han somnat ska jag gå upp och fortsätta måla...

På tisdag kommer det en tjej och hälsar på som eventuellt ska bli medryttare hos mig eftersom att Jossa tyvärr lär flytta till Halland i höst =(  Hoppas att hon som kommer på besök är trevlig! Till Monte är jag ju väldigt mån om att hitta verkligen rätt person!

Nä, nu ska jag leka med lillkillen. So long!

/m.

Lunch med kollegorna

Idag ska jag till Julita värdshus och äta lunch med mina nya kollegor i det nya arbetslaget. Det ska bli roligt! Men de har utvärdering på förmiddagen så att de är där redan när jag kommer, så jag är lite nervös för om jag ska hitta dem, haha. Jag vet ju inte alls hur de ser ut. Ska jag gå fram till varje bord och fråga om de är från Duveholmsgymnasiet. Haha. Det löser sig nog.

Igår kväll hade jag tur. Skulle ut och rida kl 18. Klockan 17 öste regnet fullkomligt ned och det både åskade och blixtrade. Tog in hästarna så att de skulle torka och messade till Jossa och hörde om vi skulle rida kl 19 istället så att det värsta kanske skulle hinna gå över. Och så lagom till kl 19 kom solen och vi fick en fullkomligt underbar kväll att rida i! Helt vindstilla och underbar solnedgång, mysigt =)

/m.

Nystädat!

Gud vad fint det är i huset nu när det är alldeles nystädat! Så här skulle jag verkligen vilja ha det jämt, men det har inte funnits en chans att hinna med när jag har målat och jobbat med det typ dygnet runt... Men när bygget är klart ska det bli ordning och reda! Underbart är det!

/m.

På framgångsbanan!

I natt har vi sovit alla tre! Kanske inte den bästa djupaste sömn någonsin, men ändock. Isse hade inte mer än 38,3 när han gick och la sig igår och vaknade med 38,6. Feber visserligen, men inte i närheten av de 40,3 han hade igår. Fick ändå en alvedon på morgonen och har nu lekt som en tok i en timma hittills på morgonen =D Nu börjar man att känna igen honom igen!

Jag håller för övrigt på att städa. Det kommer ju folk och firar Rickard idag, så man måste ju snygga upp lite ;)

/m.

Håll tummarna för att lillkillen är på bättringsvägen!

Det har varit hög feber på lillkillen hela dagen, som topp hade han 40,3 grader. Då var han minst sagt varm... Men vi har ju försökt att hålla det hela i schack med en hel del alvedon. Men så tempade vi inför nattningen och då låg han bara på 38,3 grader. Lite effekt hade han nog kvar på föregående alvedon, men det var ändå ett bra tag efter att han tog den. Så håll tummarna nu för att Isse är på bättringsvägen, att febern är på väg att försvinna, och att vi alla tre kan få sova lite i natt =)

/m.

40,1 och sömnbrist

Isses feber bara stiger. I natt vaknade han runt 3-snåret och var som en kamin. Gick upp och tempade och tempen visade hela 40,1. Stackars lillkillen. Gav alvedon.

Nu är vi sjukt trötta. Jag är så trött att jag är illamående och det känns som om jag ska spy. Det har inte direkt blivit mycket till sömn de senaste två dygnen - det första för att vi målade sent och det andra för sjuklingen Isac. Hoppas att åtminstone illamåendet försvinner...

Idag hade vi egentligen tänkt att åka till skolan jag jobbar på och kika när eleverna går ut. Hade sett fram emot detta, men det blir nog inte mycket med det nu förmodar jag =( Aja, Isac är viktigare än vilken skolavslutning som helst i världen...

/m.

Solstrålen har feber

Vår stackars solstråle har nästan 40 graders feber =(

Vi började dagen hos Isabella för en lekstund, men Isac var inte alls sig själv. Var ledsen och inte alls på humör. Synd för det var annars trevligt. Isabella är ju grannen, 1½ månad yngre än Isac. Där var även söta Ronja på 1 år och 3 månader - kul! Åkte hem och jag gav mig ut och red. Och när jag sedan kommer hem igen är Isse tokhet. Tempar och självfallet, nästan 40 grader. Så nu har han mest sovit hela eftermiddagen. Lite piggare har han varit under kvällen efter alvedon och mat. Nu är det dags för läggning vilken sekund som helst, skönt för honom. Han verkar inte alls förkyld eller så, men tänderna (flera samtidigt) är på väg att tränga igenom i överkäken och vi tror att det kanske är det som kan ställa till det.

Vår lilla gullunge...


Inte alls något kry...

/m.

Spöregn...!

Självfallet började det att regna =/ Och det rejält...

Kastade mig ut i ett försök att rädda bommarna för att slippa göra om allt från början. Lyckades på något märkligt sätt få in dem i stallet i stallgången. Utan att kladda färgen tror jag; jag vet inte hur jal lyckades, men jag sprang ;) Får hoppas att de kan torka där! =)

/m.

Fortsatt hästhindermålande

Idag har jag och Isse "målat" (stänkt) den gråa dekorationen på hinderbommarna. Men jag är lite orolig. Jag tycker inte att den blå färgen har torkat som den ska pga hög luftfuktighet eller vad det nu är. Det känns som om den har torkat på ytan men inte inuti. Hoppas att det löser sig med längre torktid. Nu är jag dessutom orolig för det gråa. Just när jag stänkt klart blir vädret betydligt sämre.... inget regn nu, snälla... kan de inte bara få torka först, pleeeease! När de sedan är torkade ska de vändas på och stänkas på andra sidan. Puh, känns som om jag aldrig blir klar med dessa bommar. Sedan har jag ytterligare fem stycken att måla... pust!/m.

Inställd ridning - fallande träd!

Var till sommarhagen för att rida hem Bille. En kort bit in på turen är vi 4-5 meter från att krossas av ett fallande träd. Hör först hur det smattrar och jag tror att det brinner, men så precis framför slår ett stort träd i backen och vi täcks av ett stort rökmoln. Riktigt otäckt... tur att ponnyn min är en riktig pärla trots att han bara är sutten på typ fem gånger... han förtjänar en stor eloge..

När jag fått hem honom inser jag att det är oklokt att rida något mer idag. Min medryttare är här om 30 minuter, vi skulle ha ridit ut. Men det är för dumdristigt. Tur att hon bor kort härifrån så att hon inte åker så långt i onödan; jag får nämligen inte tag på henne...

/m.

Skolavslutning och ettårskontroll

Först på dagen var jag och Isse med på Rickards skolavslutning. Det var mysigt även om vädret inte direkt var något sommarväder (regn och BLÅST!) Avslutningen var med sedvanliga sånger och Isac skötte sig perfekt i kyrkan. Han somnade till prästens tal och jublade när eleverna tågade ut ;)

Under tiden vi var där, jobbade mattläggaren med badrumsgolvet. Så när vi kom hem låg mattan fint på plats. Kul! Bilder kommer under kvällen.

Sedan på eftermiddagen var vi på BVC i Bie på ettårskontroll med Isse. Utvecklingsstadierna hade han fixat redan vid 10-månaderskontrollen, så det var helt okej =) Han hade nästan inte vuxit något alls på längden (72,5 nu) men vi tycker att han har blivit längre och att det snarare beror på att den förra kontrollen kanske inte var så exakt. Däremot hade han blivit tyngre (9570 g). Läkaren var nöjd med både längd och vikt och konstaterade att allt var helt i enighet med deras kurvor, särskilt med tanke på att Isses föräldrar inte är världens längsta. Hm. Isac fick sin spruta och det gick bra allting =)

Nu ska vi slöa lite, sedan ska jag ut och rida ikväll =)

/m.

Måla hästhinder :)

Klockan är 21 och jag har nyss nattat lille Isac. Rickard är på avslutningsmiddag med sina nior så ikväll fick jag och Isac umgås på tu man hand. Det var en hel del tråkigheter i form av spottad mat och kräkningar som vi fick avsluta med ett trevligt bad i alla fall. Men i ärligetens namn, är jag faktiskt glad att han somnat nu. Jag ska knalla ut med babylarmet och måla lite hästbommar en andra vända. Är så varmt här inne så det ska bli skönt att komma ut i kvällsluften lite =)

Idag löshoppade jag hästarna förresten. Hoppade kombination med utsprång på 1,14 m. Båda hästarna hoppade klokrent idag - kul!

/m.

Lite slödag (typ)

Idag har jag haft mattläggaren på besök. Han har spacklat golvet och kommer tillbaka i morgon och slutför golvarbetet. Så skönt när det går framåt med badrummet - gud vad jag längtar efter bubbelbadkaret!!

I morgon har Rickard skolavslutning med sina elever så snart går han på sommarlov. Ska bli så mysigt att vara hemma allihopa =)

Idag gör jag inte speciellt många knop. Tyckte att jag förtjänade det efter en veckas hårt arbetet med målande. Men faktum är att jag inte alls trivs något vidare. Jag tror att jag har allvarliga problem med att gå ned i varv. Jag håller visserligen på att tvätta men det räcker inte som sysselsättning *ler* Isac sover lunch och jag funderar över om jag ska förbereda höstens föreläsningsserie eller om jag ska göra någonting annat, haha. ISSE - VAAAAAKNA OCH LEEEEK MED MIG!!

/m.

Nyduschad blöt kisse!

Vi har ju en skogiskorsning här hemma med en mycket fin lång yvig päls. Denna päls har en förmåga att tova sig och kräver att jag emellanåt duschar honom och schamponerar. Som tur är, är det en kisse som älskar vatten och tycker det är helt okej att duscha =) Han står så snällt trots att man har full styrka på slangen och blöter honom för fullt, gullet. Efteråt blir han dock MYCKET blöt trots att man försöker torka honom och det gillar han inte riktigt. Så nu ligger han på tork. Måste lägga in lite bilder på sötnosen =) Idag var duschen extra välbehövd eftersom att Max tydligen hittat en glassförpackning medan vi var borta och kladdade in hela sin långa päls med vaniljglass... I morgon blir det en ordentlig borstning när han åter är torr igen.../m.

Ytterligare en dag av arbete

Gud vad vi har målat idag och vad fint det blir! Kolla i renoveringsdagboken för att se det fina =D Blev dock kvällsbilder, men ändock. Då ser man det vita tydligt i alla fall ;)

Annars kom jag precis ur duschen efter en helsanering; jag tror jag hade vitfärg ÖVERALLT. Har skrubbat så huden är alldeles öm eftersom att det knappt hjälpte med varken lacknafta eller penseltvätt =/ Men nu har jag nog bara naturlig vithet kvar ;)

I morgon blir det att måla vidare - vi måste ju passa på medan vi har skyliften! Den är för övrigt guld värd; oj så mycket den underlättar!

Isse är för övrigt världens finaste och underbaraste - som alltid =) Ni ska se vad stadig han blivit; nu går han hur mycket som helst!!

/m.

Målning i solskenet

Dagens planer är att fortsätta målandet med farstun. Igår grundade jag och idag blir det att måla vitfärg. Blir snyggt! Bilder finns i renoveringsdagboken på hemsidan =) Väntar nu egentligen bara på att Isse ska bli lite trött så att han kan få sin mellis och gå ut och sova i vagnen, är "lite" lättare att måla när han sover ;) Men gud vilket pysseljobb det var att måla farstutrappen igår, urk, jag ska nog aldrig måla trapp igen. Trodde aldrig att jag skulle bli färdig! Och idag ska jag upprepa proceduren. Jag ser egentligen inte alls fram emot det, men det ska bli skönt att få det färdigt för det blir ju så oerhört fint!

/m.

Bra ridpass

Denna kväll blev det dressyr för hela slanten. Medryttaren Jossa red Monte och jag red Fagge. Fagge kändes för dagen kanonfin och det var väldigt fint i kvällssolen =) Nu är klockan passerat halv elva och det börjar närma sig nattsömn. Kom nyss ur duschen som kändes väldigt välförtjänt efter ridpasset. Ibland är en dusch det bästa som finns =)

Hästarna går så bra just nu och jag har världens bästa medryttare och har dessutom verkligen fått upp ridsuget på allvar. Den enda taggen i min drömvärld just nu, är tanken på att det inte lär vara för alltid =( Så fort Jossa är klar med sin utbildning får hon säkert jobb hemma i Halland igen =( Jag och Monte kommer att gråta floder... jag måste nog fixa en pojkvän åt henne här i stan så att hon blir klar för alltid ;)/m.

Tjejbesök!

Igår hade Isac sina favoritbrudar Zaba och Isabella på besök! Det var väldigt roligt och det var kul även för mig att ha mammorna på besök =) Vad fort tiden har gått och vad stora de har blivit nu alla tre! Isac visade stolt upp både sandlåda och pool =)/m.

Om att använda skor

Isac är ingen stor förtjusare av skor. Vi har under en längre tid försökt att finna några som passar, men nej, man får inte ned fötterna hans. Så igår var vi på en skoaffär och provade åt honom. Ett par sandaler med lite öppna sidor... och då såg vi problemet till varför vi inte får på några skor - lille Isse viker ned tårna allt vad han har och det tar därför tvärstopp. Tur att det var sandaler vi skulle köpa, där kunde man stoppa in sina fingrar från sidan och räta ut tårna och därför få på skon. Haha. Så det blev ett par Byggare Bob-sandaler. Jättefina!

Så idag har han tränat att ha dessa på. Isac var först MYCKET missnöjd och förklarade tydligt för mig att man sitter fast i golvet och kan inte alls röra sig när man har skor på. Hm. Efter ett tags stillastående och ledsna miner, insåg han dock att man faktiskt kan lyfta fötterna, och nu (några timmar senare) går det faktiskt riktigt väl =)/m.

Lyckad dag igår!

Igår hade vi födelsedagskalas för Isac! Solen sken underbart och Gölstugan var vackrare än någonsin, och huvudpersonen var som alltid världens finaste! Det var väldigt trevligt allting och det var roligt att Isse fick sin sandlåda klar (det var väldigt uppskattat!)

Idag kommer hans favoritflickor Zaba och Isabella på besök. Han måste ju visa upp sina nya fina saker och sin härliga pool ;)

/m.

RSS 2.0