Sjukhusvistelse och dropp

Jaha, då var man sjukskriven då. Min kropp tål inte alls att vara gravid och det är bara att konstatera att detta blir sista gången...

Var hos läkaren igår med anledning av att jag kräks mycket och inte får behålla mycket av vare sig mat eller vätska. Tog lite blodprover och så, vilka inte gjorde doktorn så nöjd. Tydligen har min kropp börjat att bilda ketoner, vilket är något den gör för överlevnad i form av svält. Jag var dessutom ganska uttorkad. Sjukskriven fram till årsskiftet och idag inlagd på dropp. Ska få dropp på Kullbergska torsdag och måndag, och på Mälarsjukhuset Eskilstuna lördag och söndag. Sedan därefter tre dagar i veckan om det ser ut att behövas. Jga fick även påbörja en ny medicinering. Så förhoppningsvis vänder det, hoppas det, för jag mår inte alls speciellt bra.

/m.

Bara allt möjligt

Jag känner mig lite nedstämd. Måndag blir Jossas sista tur på Monte som medryttare. Hon är alltid välkommen när helst hon kan - dag som natt, i regn som sol, för en ridtur om hon har vägarna förbi. Men kapitlet som medryttare är över. Det känns tungt. Hon är min genom tiderna bästa medryttare och jag och Monte avgudar henne. Vi har haft många roliga stunder och det känns sorgligt att sagan är på sista bladet. Men jag förstår att det är så det är. Jag har hela tiden vetat att dagen kommer när hon ska återvända till Halland där hon hör hemma. Det är som det är, men det är inte utan att det känns lite tungt. Jag kommer att sakna henne och jag vet att Monte kommer att göra det också. Men jag måste också börja skriva på en ny bok; i morgon kommer två nya potentiella medryttare och provrider. Jag hoppas att det klickar - jag behöver onekligen hjälpen. Jag önskar Jossa allt gott inför framtiden - det är hon värd. Det är en kanontjej och jag är glad för varje dag jag lärt känna henne!

Annars kära dagbok har jag glädjande nyheter också - jag ska bli mamma igen! I juli ska Isac bli storebror och det känns jätteroligt. Dessvärre mår jag inte så bra (i samma anda som förra gången) men det är ju övergående, åtminstone förr eller senare. Men idag har i alla fall varit en ganska bra dag! Jag har fått behålla en hel del mat och har inte heller mått så jätteilla. Det känns skönt =) På onsdag ska jag träffa läkaren för att diskutera mitt tillstånd; vi får se vad det hela mynnar ut i.

Fargo har vilat hela veckan efter en tuff hälta orsakad av att en sko som hamnat på sniskan. Men efter att hovslagaren varit ute och skott om honom idag, kändes han jättefin. Det kändes väldigt skönt, trassel med hans ben är det sista jag vill ha! Så idag har jag och Jossa varit ute och ridit på en alldeles underbar ridtur i sju minus och sol =)

/m.

Magsjuka... igen!

Herregud, hur ofta kan man tvingas vara sjuk egentligen? Det sägs ju att det kommer mycket sjukdomar med dagisstarten, men nu får det bara vara nog. Detta är väl tredje sjukdomsperioden på tre veckor... Först blev han magsjuk, fick vara hemma. Blev bra och var några dagar på dagis, sedan tredagarsfeber. Fick vara hemma. Blev bra och var några dagar på dagis och nu är han magsjuk igen... jättedålig i magen och kräks =( Det är så synd om honom =( Men det är väl inte mycket man kan göra åt det; det blir väl så när de träffar alla andra barn på dagis...

Så idag är vi hemma igen, jag och Isac. Vi har inte sovit en blund i natt, vare sig jag, rickard eller isac. Isac som var helt panikslaget ledsen igår fick sova inne hos oss. Det blev en kort stund av sömn, men mest var det ledset och diarre. Nu ligger han dock och sover sött i sin säng; han var jättetrött kraken. Jag med, men jag ska ta mig ut och fixa stallet. Skönt att ha mockningen klar.

/m.

Massor av lek och tredagarsfeber

Tänkte berätta lite om helgen som varit =)

I fredags var jag och lillkillen iväg på något roligt! Farmor hade bjudit med oss till Leklandet i Eskilstuna där barn kan få leka loss ordentligt. Så där var vi - farmor, jag o Isse, och Petra/Peppe/Freja/Noah. Kul! Isac blev först helt ställd och bara iakttog, men det tog inte lång tid innan han var igång på allvar. Allra roligast var rutschkanan och bilbanan. Kul att åka iväg på någonting sådär =) Jag tror att Isac uppskattade det massor!

Annars har jag och Isse haft riktig kvalitetshelg. Rickard har varit iväg på lite annat så jag och lillkillen har umgåtts mycket på tu man hand. Mysigt. Det är mysigt när pappa är med också (förstås!) men det var verkligen en helg av kvalitetstid för mig och lillkillen. Dessvärre blev han febrig under lördagen och på lördagskvällen hade han en temp på hela 39,6. Har gett alvedon och under söndagen sjönk tempen succesivt. Då framträdde det även prickar över hela Isacs mage som sedan spred sig till andra delar av kroppen. Typiskt tredagarsfeber har jag förstått! Nu verkar han dock vara på bättringsvägen. Han har gått och lagt sig för kvällen och förhoppningsvis är han piggare i morgon. I morrn blir han dock hemma med Rickard; kan ju vara lämpligt med en feberfri dag innan dagis. Just typiskt. Känns som Isac varit sjuk mest hela tiden sedan sin inskolning, men det hör väl till får man förmoda.

Slänger in lite söta bilder från Leklandet i Eskilstuna =)/m.

Äntligen pälsvård!

Äntligen hade jag möjlighet att ta mig tid och pyssla lite med mina två långhårskissar. De båda hade lyckats dra på sig en del tovor och idag plockade jag fram deras trimmer, typ rakapparat, och rakade bort mängder med päls. Det blir lite fult i och för sig men det är ett gudomligt sätt att enkelt bli av med tovor. Särskilt på en katt som Filppa som bara hatar att bli kammad. Hon blev alldeles bar på ryggen och ser bra märklig ut, men jag tror att hon tyckte det var jätteskönt och det är det viktigaste =) Ny päls utan tovor växer snart ut igen =) Även Max fick lite tovor bortrakade, men han är lite mer lättkammad så han samlar inte på sig lika många. Han fick bli lite rakad på magen där han är krullhårig och lätt blir tovig och några tussar på ryggen. Sedan fick de duscha en åt gången. Skönt att duscha bort allt lös hår och massera in lite balsam; jag lever i tron att det hjälper lite mot nya tovor i alla fall. Det gick fint med dem båda och nu är det två riktigt dyngsura kissar som sitter och tvättar sig. Härligt att äntligen ha fått det gjort! Har haft dåligt samvete över detta länge nu.../m.

Helt helt underbar riddag!

Vilken helt underbar morgon! 6 minusgrader och strålande sol - så otroligt vackert! Jag och Jossa red markarbete på åkern och hästarna var helt galet pigga och glada. Alla förutsättningar var de bästa, hästarna kanonfina och vi på glatt humör! Härligt!

Nu väntar en lugn dag ihop med Isac medan Rickard är och jobbar på idrottsföreningens dansafton. Mysigt!

Tjolalong!

/m.

RSS 2.0