Köldutslag - stackars liten!

Solen sken fint ute så jag och Isac gick ut på tomten ca 50-60 minuter. Det blåste lite kallt, men jag tyckte att han hade kläder efter väder. Men så när vi kom in så hade lillgrabben fullt med utslag över hela handlederna, underarmarna, kinderna och örsnibbarna. Mamma hans hade bekymmer för några år sedan med köldurtikaria (nässelutslag framkallade av köld) och utslagen på Isac såg precis likadana ut. Dessutom satt de ju placerade på exakt samma ställen som på mamma hans, dvs på platser lite känsliga för och utsatta för kyla. Precis som för Isac fick även jag dessa under nästan identiska väderförhållanden. Iskallt går bra, men något sådär kallt mittemellan framkallade det hela. Knasigt.

Han såg inte ut att tycka det var speciellt skönt och det såg ut som om han försökte klia sig på armarna. Vi löste det så att vi hoppade in i en värmade dusch och vips så var de borta! Ska iväg till affären i eftermiddag och se om vi kan hitta några bättre vantar som kan hjälpa honom mot detta. Jag fick medicin utskrivet (telfast) när jag hade det, men det hoppas jag att lillkillen ska slippa.

Nu sover han gott i sängen sin. Jag börjar bli hungrig - när han vaknar är det dags för lunch!
/m.

Städare med för stora skor

Igår kväll var lillkillen en pajas. Först sprang han ut i hallen och hämtade mammas stora sandaler som han envisades med att ta på sig. Snyggt, inte sant!? Han tyckte dock att det var lite bökigt att färdas framåt med dem (konstigt?). Lite senare på kvällen var det dags att städa och Isac var överlycklig. Han älskar nämligen att städa och blir alltid lika glad när vi plockar fram dammsugaren och skurmoppen. Det intresset har han i alla fall inte fått från sin mor och far. Igår skötte han skurmoppen - en riktig svärmorsdröm redan minsann!/m.

Hämtning av häst och mysdag

Hej tjolahopp,

igår ägnade jag dagen och kvällen åt att hänga med en kompis och hämta en blivande foderhäst för köp i Åtvidaberg. Det var väldigt trevligt och hästen var hemskt söt! Hoppas de passar ihop!

Idag är det lite mysdag. Isac är fortfarande krasslig, om än på bättringsvägen! Ska pyssla lite på tomten när Isac somnat lunch, men annars är det faktiskt inte så mycket inplanerat - skönt! Ska försöka hinna med och klippa Fagge någon gång idag, kanske framåt eftermiddagen =)

/m.

Magsjuka på lillkillen

Vår lille grabb är magsjuk =( Just typiskt när allt börjat så fint på dagis. Redan när Isac skulle börja fick vi höra att hela dagiset hade haft något så kallat routavirus. Detta är tydligen något dumt virus som ger små barn magsjuka. Av någon märklig anledning smittar det tydligen inte äldre syskon och föräldrar - helt knasigt! Men hur som helst trodde de att det var över på vårt dagis och att de hade blivit av med det. Men nej. Isac fick igår världens magsjuka och har varit tokdålig i magen =( Hemma från dagis torsdag och fredag givetvis. Han är inte alls pigg och har redan krupit i säng för natten, drygt en timma tidigare än vanligt. Stackars lillgrabben - jag hoppas att han är pigg snart igen!

/m.

Lov, lov, lov och ledigt

Jag har varit så fruktansvärt trött denna vecka och varje morgon har varit en plåga. Men så var det idag den fredag som innebär att det är dagen innan elevernas höstlov börjar. Så skönt; det känns välbehövligt! Jag jobbar visserligen måndag och halva tisdag, men ändå, det är inte så farligt. Sedan är det ledigt onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag - helt underbart! Det var liksom läge med en paus för att ladda batterierna =)

Det är en härlig fredag idag - en dag av paus!

/m.

Dagisstarten

Måste ju skriva något om Isacs inskolning också =) Det går jättebra! Jag älskar min lillkille så innerligt. Idag åt han lunch för första gången på dagis. Hans mentor på dagiset hade försökt mata Isac och lillkillen hade bara vägrat att äta. Personalen verkade bekymrade över att ha fått en sådan kinkig kille vid maten. Men så hade de tittat bort och då hade Isac gripit tag i skeden och slevade i sig hela skålen på nolltid. Haha, de hade skrattat åt honom =) Han äter ju alltid själv och hade blivit helt förnärmad när de försökte mata honom. Haha. Han är ju stora killen, mata? Nähä då! Det klarar han själv! =D

/m.

Hej tjolahopp!

Evigheter sedan senaste inlägget. Förklaring? En helt slut maria. Det är mycket att stå i med heltidsarbete, en son på dryga året, en sambo, tre hästar och ett hus att renovera. Jag sitter inte still en minut och det känns som om jag är igång dygnet runt. Jag känner mig trött. Det är faktiskt inte så ofta och jag tycker nog att jag skulle vilja kalla mig för pigg och energisk, men just nu är det lite tufft. Jag försöker nyttja varje minut av dygnet och det sliter på mig. Hur är man den perfekta läraren, den perfekta mamman, den perfekta sambon och den perfekta hästägaren? Jag vet inte. Det går kanske inte. Men det går mot ljusare tider. Från och med nästa termin ska jag gå ned i tjänst. Går ned till 80% och har fått beviljat från chefen att ha detta förlagt till en vardag i veckan, så jag kommer bara att jobba fyra dagar. Det känns underbart och jag tror att det kommer att hjälpa mycket! Som det är nu stiger jag upp klockan 05 på morgonen och tar hand om hästarna innan jobbet och är sedan igång framåt midnatt. Det sliter, men jag biter ihop. Det fungerar ändå hyfsat tycker jag. Men som sagt; jag är lite trött just nu. Men det är nog övergående skulle jag tro - jag hatar att vara trött. Jag älskar att vara energisk =D Som sagt, det går mot bättre tider =)

/m.

RSS 2.0