Sjuk ponny

Vår älskade ponny är sjuk
http://kattoga.blogg.se/hastarna/

/m.

Hästkillen i familjen

Ja, jag vet att många av er läsare tror att jag menar Rickard ;) Det stämmer visserligen - Rickard är en riktig hästkille trots att han fortfarande lever i förnekelsestadiet. Image ni vet ;) Häromdagen kom han hem och berättade att han var sugen på att söka en tjänst på hästgymnasiet. Ja, jag säger då det. Det kommer nog en dag då jag knappt får ha hästarna i fred, haha. Men den jag tänkte på just nu var egentligen Isac. Han har börjat att bli så oerhört intresserad av hästarna. Han har inte varit på jätteintresserad tidigare, men nu! Så fort man går ut vill han springa till hästarna och han blir alltid lika glad av att se dem. Nu har han även fått sitta på Fagge två gånger (bara i boxen dock) och han ser så otroligt nöjd ut. Den lilla ponnyn är han inte lika intresserad av, men den stora hästen ska han givetvis sitta på! =)

Idag är det måndag och jag och Isac är lediga som vanligt på måndagar. Trots att klockan är halv tio har vi inte hunnit med speciellt mycket ännu. Eller ja, inte Isac i alla fall. Jag var uppe tidigt och har hunnit med att fixa stallet, tvätta, dra igång en diskmaskin samt plockat undan i huset. Sysslor sköna att göra utan Isac ;)

Just nu håller Isac på att dansa till Bananer i pyjamas och Bumbibjörnarna. Men roligast av allt tycker han nog är att mamma falskt sjunger med, haha. När vi har dansat klart ska vi gå ut en stund och fixa det allra sista till hästarnas sommarhage, en extra synlig tråd på mellanlinjen samt lite varning för el-skyltar. Lite lek i sandlådan blir det nog också =)

Idag är det synd om pappa Rickard. Han verkade inte alls fräsch i morse och tycks också ha drabbats av den elaka förkylningen =( Hoppas att han klarar av dagen!

/m.

En känsla av välbehag

Idag har vi gjort ett stortag för vår tomt. Vi har fraktat bort allt gammalt tegel från våra gamla skorstenar som legat på tomten. Tre hela släpkärror med tegel blev det, så det var en hel del. Bilen gick lite tungt till soptippen ;) Det var sjukt slitigt och man kommer verkligen att känna av det i kroppen i morgon, men välbehagskänslan när man nu kikar ut över slänten väger upp allt. Det är så städat och fint. Jag njuter så sjukt av ordning och att slutföra projekt så för mig är det en ren känsla av välbehag. Påskledigheten har varit underbar på så vis - det har varit guldväder och vi har fått så oerhört mycket gjort! Tomten är fin som aldrig förr och vi har hunnit med sådant man inte hunnit med annars. Snart är hästarnas sommarhage klar också; nu bara tråden kvar att dra, vilket är ett relativt enkelt jobb. Wonderful!

Om en och en halv timma ska jag rida Fagge en stund i paddocken. Jag hade egentligen ridledigt idag men fick hoppa in i och med att Sofie blev sjuk och febrig. Hon tar mitt pass på söndag istället =) Det är en fin ridkväll iaf även om jag kanske hade behövt vilan. Men det ska bli skoj iaf!

När Isac somnat och jag ridit, ska jag ta itu med lite omdömen. Måste skriva in mina omdömen på mina estetelever till i morgon så det blir kvällssysselsättningen =)

Hej tjolahopp!

/m.

Beteshage och trollunge

Denna förmiddag har vi ägnat åt den blivande beteshagen. De sista 14 stolparna köptes in och slogs ned, så nu är alla trästolpar nere! Halleluja! Men det gick riktigt fint =) Sedan har vi satt isolatorer och tråd runt de brunnar och tvättstugan som står mitt i hagen så att hästarna inte ska komma åt dem. Inte så mycket kvar med hagen nu. Den sista tråden kan jag inte dra förrän vi har plockat bort resterna av de gamla skorstenarna som ligger på baksidan. Ska försöka få bort dem inom kort =)

Helt fantastiskt väder förresten!! (idag också). Vi har verkligen varit bortskämda med vädret denna påskledighet och det är alldeles alldeles underbart - idag är det som en riktig sommardag!

Isac är världens mest underbara. Han är i en helt fantastiskt ålder just nu och man bara njuter i fulla drag. Han är ett sådant charmtroll så det finns inte i denna värld, och vi älskar honom över allt. Han är så glad och positiv till allt och vill hjälpa till med precis allt (idag har han skruvat isolatorer). Passade på att dra fram kameran lite idag - måste ju föreviga vår lilla trollunge för alltid! Jag har börjat att få lite ångest - hur i hela friden ska jag kunna älska nästa barn som kommer till sommaren lika mycket som Isac? Men det sägs det ju att man kan, så jag hoppas verkligen det!

Nu ska jag ge mig ut i solen och löshoppa Fagge. Isac sover gott lunch =) Ikväll blir det påskmiddag - trevligt!

/m.

Helt underbart och en produktiv dag!

Vi sliter hårt under vårt påsklov, jag och Rickard. Men det är väldigt roligt och vi har fått oerhört mycket gjort! Största delen av tiden tillbringar vi utomhus och vi har gjort ett storjobb i trädgården. Det börjar att bli så fint!

Idag fixade vi först i ordning med komposterna. Det blev prydligt och fint - något som faller mig i smaken =)

Sedan på eftermiddagen passade vi på att slå ned staketstolpar till hästarnas sommarbeteshage. 29 trästolpar slog jag ned idag - inte illa för någon gravid i vecka 27 va!? Sedan tog dessvärre stolparna slut. Saknades 14 stycken, irriterande men kanske bra för kroppen min. Ska försöka fixa hem dem och sätta upp dem på lördag. Så himla skönt att få dem nedslagna nu när backen är lite mjukare! =) Det blir bara spännande att se hur fin kroppen känns på lördag efter dagens pass ;) Aja, träningsvärk och smärta botar man bäst med mera träning och mera smärta ;)

Annars har vi haft en jättefin eftermiddag. Två av mina stalltjejer var här och tog med båda hästarna ut på uteritt. Jätteskönt för hästarna och jätteskönt för mig som kunde vara med familjen utan dåligt samvete. Att det var ett helt underbart väder och att turen hade gått superbra för tjejerna gjorde det hela bara ännu bättre! Jag, Rickard och Isac passade på att åka hem till svärföräldrarna och byta till sommardäck på bilen. Vi blev dessutom bjudna på grillat till middag - fantastiskt gott! Sedan avslutade vi kvällen med att åka förbi fotbollsträningen i Näshulta och kika lite =)

Summa summarum - en toppendag!

/m.

Njuter av påsklovet, familjen och det underbara vädret!

Idag har vi haft en riktig heldag utomhus - HÄRLIGT!

Vi började dagen med utvecklingssamtal för Isac på dagis. De hade bara gott att säga om honom så det var roligt =) Medan mamma och pappa satt och pratade med mentor Robban, fick Isac gå till lekparken med de andra barnen. Efter att ha varit hemma hela förra veckan, tror jag Isac tyckte det var väldigt skoj!

När vi kom hem, gav vi oss an tomten. En riktig heldag ute. Nu är klockan halv fem och vi kom precis in =) Vi drog fram vår fina häcksax och har klippt hela häcken, jättefint blev det! Alla buskar fick sig sin ansning också, och allt ris är bortkört.  När vi sedan var klara belönade vi oss med varsitt glas saft ute på vår fina tomt i solskenet - kan man vara mer lycklig?

Nu är vi inne. Isac har dansuppgivning till låtar som Bumbibjörnarna, Jag vill va som du och Min kära lilla ponny. Han är för underbart go lilla Isac! Snart är det middagstajm och klockan 18 kommer mina stalltjejer och rider. De ska rida båda hästarna i paddocken men jag ska med och hjälpa dem lite grann =) Dock har jag ordentligt ont i kroppen min efter heldagen kroppsarbete ute. Hm, vila var det som rekommenderades vid foglossningar. Undrar om de och jag har samma uppfattning om vad vila är. Aja, vila får man göra ett annat liv ;) Jäkligt fint blev det på tomten iaf! (hur jag ska kunna röra mig överhuvudtaget ikväll är en annan fråga *ler*)

Tjolahopp tjolahej!

/m.

Helt helt underbart!!

Jag är så förälskad i det fina vädret vi har fått! Det är nu man på allvar kan uppskatta sitt fina hus och tomten utanför dörren! Man blir så glad och lycklig av värmen och solen så det finns inte ord nog att beskriva det!

Idag har vi tagit ett rejält ryck och tvättat alla fönster på bottenvåningen - vilken skillnad! Mycket står på listan att göra under påskledigheten, men med tanke på att det är utomhusjobb gör det alls ingenting =)

Dagens tvätt hänger på tvättlinan utomhus - första tvätten som hänger ute i år. Underbart!

Det enda som inte är perfekt för dagen är Isacs magsjuka. Vi skulle egentligen ha haft en massa folk hemma hos oss. Det hade varit väldigt trevligt! Men Isac har legat magsjuk sedan i tisdags så så mycket blev det med det. Aja, inte mycket att göra - det får bli en annan gång! Festligheterna flyttade till Krusse. Hade varit roligt att följa med, men jag får stanna hemma med Isac. Det är inte så tokigt det heller, men vi hade längtat efter helgens festligheter länge nu. Men sjukdom kommer ju sällan när det passar som bäst, så det är bara att bita ihop. Glädjande är i alla fall att Isac tycks vara på bättringsvägen. Idag har han till och med ätit lite =)

Just nu ligger Rickard och badar och förbereder sig för kvällen och Isac sover lunch. När lillkillen vaknar, ska jag höra med honom om han är sugen på att följa med ut på tomten i det härliga vädret en stund =)

Tjolahopp på er allihopa!

/m.

RSS 2.0