Storstädning i huset

Idag har jag och Isac ägnat vår lediga dag åt att verkligen storstäda huset. Mysigt. Isac är i alla fall överlycklig för städa och tvätta är det allra roligaste han vet. Hrm, svärmorsdröm? Isac fick till uppgift att skura golvet. Han skurade lite på golvet och mycket på sig själv. Man kan väl säga att det var en blöt och löddrig Isac efter ett tag. Fast han tyckte det var störtkul! Nu ligger han och sover lillgubben - det är väl jobbigt att städa =)

Själv pustar jag ut lite. Ska plocka undan dammsugaren och så gå ned till soporna och kasta lite soppåsar. Och sedan starta en tvättmaskin. Kanske hinner sitta en minut eller två innan Isse vaknar. Vore skönt.

När han väl vaknar ska vi hoppa in i duschen båda två. Vi måste ju matcha det nya fräscha huset ;)

/m.

Gott och blandat!

Söndagsmorgon. Jag har sedvanligt varit ute i stallet och fixat. Jag brukar alltid ta sovmorgon till strax efter sju på helger (går ju upp fem på vardagarna). Det är galet egentligen, men är man hästtjej så är man =) När jag var klar i hela stallet idag och precis på väg att gå in, hör jag hur de i radion säger att vi ska få en riktigt skön låt att ligga och snooza till. Hm. Mitt snoozestadie är avslutat sedan timtals tillbaka. Men ändå - det är skönt att vara uppe tidigt. Skönt att ha stallet klart redan innan frukost. Skönt att hinna pyssla för mig själv innan resten av familjen vaknar. Det är inte så tokigt ändå!

Nu, klockan 09.15 hör jag levnadstecken från sovrummet. Jag tror att det är min käre sambo som är på väg att möta världen. Isac sover fortfarande i sin lugna vrå; det är hög tid att väcka honom. Sedan blir det lyxfrukost med ägg och allt - gott!

Idag kommer hovslagaren så det blir att hänga i stallet idag. Det är efterlängtat - blir bra med nya dojjor på hästarna. Annars är det planerat städning och tvätt för dagen. Vi har ju fortfarande kvar våra adventsljusstakar och vår utetomte. Det är hög tid att ta bort dessa och så ska ske idag är det tänkt.

Vi var förresten på ultraljud i onsdags, så nu har vi sett lilla bebisen. Det var så mysigt... det blir så otroligt verkligt när man ser det lilla knyttet på riktigt. Det är underbart med ultraljud. Först var bebisen helt sjövild, för att sedan lugnt lägga sig tillbaka på rygg med knäna lite uppdragna och händerna knutna bakom nacken. Fantastiskt!

Annars så rullar livet på. Jag är fortfarande rätt förkyld, men det känns som om det är på bättringsvägen. Jag hoppas det. Jag har börjat att dricka en brustablett C-vitamin per dag och intalar mig att det kanske har något att göra med att jag känner mig piggare. Igår kväll var jag vaken hela kvällen (ingen tupplur på soffan), men däremot sov sambon min. Haha, snacka om ombytta roller! Dessa C-vitaminer förresten - på förpackningen står det att en tablett täcker upp 1667% av EU:s referensvärden. Hm, det känns ju onekligen som en koncentrerad dos C-vitamin.

Nu väntar frukosten - magen är rejält hungrig!

/m.

Japp, då var vi tre sjuka...

Sådär ja, nu har även familjens tredje medlem insjuknat i denna äckliga förkylning. Även Rickard känner sig nu risig med snuva och feber. Hoppas att det är snabbt övergående! Läkaren säger att anledningen till att min är så långdragen förmodligen beror på min trassliga graviditet och det nedsatta immunförsvaret. Säkert är det så.

Vi har nyss kommit hem från en trevlig pokerkväll hos faster Kerstin.  Det var trevligt - gott sällskap och god mat =) Jag och Isac spelade ingen poker; det stod Rickard för, men vi hade lika trevligt ändå =) Ingen vinst för Rickard dock - "det gick tydligen lite illa framåt slutet" ;)

Djurgården vann idag förresten - igen! Heja DIF!

/m.

Japp, då var vi två sjuka...

...eller ja, en på bättringsvägen som känner sig hyfsad och en på insjuknande. Blä, dessa förkylningstider. Jag känner mig (äntligen!) lite piggare men är trots detta fortfarande rejält snorig och hostar en hel del. Men bara för det, är även lille Isse nu förkyld. Han var rätt snorig igår på kvällen, hostade lite och hade 38,5 i temp så även han är hemma idag. När är det Rickards tur då? Det är väl lika bra att gå laget runt eller hur brukar det bara... suck.

/m.

Inte av den klena typen

Idag var vi iväg med Isac till sjukhusets barnmottagning för att undersöka om han är laktosintolerant eller hur det står till. Isac var en solstråle och charmade allt och alla. Han är bara bäst! Läkaren blev ett kärt återseende - det var nämligen samma läkare som en gång i tiden för drygt ett och ett halvt år sedan rättade till Isacs brottarnäsa. Det visade sig hur som helst att Isac tydligen har en lättretad tarm och därför är lite dålig i magen. Han är med andra ord inte just laktosintolerant, men att han har en känslig tarm som har svårt att bryta ned saker som t ex laktos. Trodde läkaren i alla fall efter att noga lyssnat till våra beskrivningar. Så vi ska fortsätta ungefär som nu, med vanlig mjölk i matlagning och dylikt men den laktosfria mjölken som dryck för att skona magen. Läkaren berättade att detta är något som drabbar vissa barn, men som oftast växer bort i tre till fyraårsåldern.

Det var en sak som var så himla kul under undersökningen. Det var i alla fall roligt för oss som var där och jag kan fortfarande skratta när jag ser det framför mig. Vi hade Isac i bara blöja eftersom att han skulle vägas och mätas och lite så. Han står där mitt på rummet och ser ut som en solstråle med sin putande mage och allt. Helt bekymmersfri. Läkaren tittar på honom och konstaterar att "ja, han är ju inte av den klena typen om man säger så". Haha, det lät så roligt.

Så det var denna dag. Min förkylning är betydligt bättre i alla fall =) Fast rösten är fortfarande inte vad den borde och varje ord som jag får fram är rejält ansträngt. Jag har ännu inte bestämt mig riktigt för om jag fixar att jobba i morgon. Borde väl kanske egentligen vara hemma, men jag vill så gärna jobba och känner mig ändå relativt pigg. Bestämmer inget ikväll, morgondagen får visa utgången.

/m.

Det är kul att vara sjuk...

Har ju varit förkyld i tre veckor nu och det blir bara sämre. Började jobba igen i onsdags efter min sjukskrivning. Var egentligen lite väl sjuk redan då för att jobba, men vad gör man? Hur kul är det att vara hemma när man ska göra "come-back"? Så i med alvedon för febern, nässpray för luftvägarna och lite halstabletter. Tuta och kör. Lyckades sköta jobbet riktigt väl alla tre dagarna. Helg. Och jag känner mig sämre än någonsin =( Har till exempel nästan ingen röst alls, får knappt fram ett ord. Skönt för Rickard ;) Tänkte försöka ringa veterinären idag för att boka tid åt pållen - det är ju jättelätt när man inte kan säga något. Får försöka få tillbaka rösten på något vis.

I morgon ska vi till sjukhuset med Isac på pricktest. De ska försöka utreda om han är laktosintolerant. Ska försöka få tag i vårdcentralen i morgon och se om de har någon tid för mig i morgon eftermiddag efter Isacs besök. Håll tummarna. Jag söker aldrig läkare för förkylning så det känns väldigt larvigt, men kanske har de något som hjälper mig att bli av med detta.

Måndagar är jag förresten ledig numera då jag gått ned i tjänst denna termin. Det är skönt. Hoppas att jag är frisk till på tisdag!

/m.

Den vackraste skönsången

Det är den vackraste skönsång jag hört. Vivaldi? Mozart? Vilka är de? Släng er i väggen - detta är skönsång när den är som allra bäst. Det är diskmaskinen som brummar. Det är toastolen som spolar. Det är vattenpumpen som ångar på. Det är vatten åter i huset. Snacka om att man saknat vattnet och dess skönsång. Det är vardagslyx! Jag kommer att känna mig evigt tacksam varje morgon jag vaknar och har tillgång till vatten i huset!

När temperaturen i natt blev betydligt mildare och snarare -6 än -24, klarade värmekabeln av att tina vattenröret så när vi vaknade i morse var vi lyckligt lottade med vatten i huset. Underbart!

/m.

Lite vatten åter och lite mildare väder

Tack vare snälla Berra har vi nu åter vatten i det ena systemet (det som går till tvättstugan och stallet). Så nu passar jag på att tvätta för fullt och har fyllt på vatten i dunkar till hästarna. Det är dock fortfarande fruset upp till huset. Det är synd för då saknar vi fortfarande duschmöjligheter och möjlighet att dra igång diskmaskinen (samt att spola toaletter och så). Får hoppas att det också kommer igång! Verkar körigt dock =( Vädret är lite mildare, nu är det "bara" 13 minusgrader. Fullt levnadsbart!

/m.

Andra dagen utan vatten

Vi går nu in på andra dagen utan vatten. Man börjar att längta rejält efter vattnet. Kalix har -4 grader idag. Vi har fortfarande -23. Det är helt galet - Sörmland är kallaste platsen i Sverige. Det trodde man inte när man blev sörmlänning.

Det är i alla fall tur att vi har världens mysigaste solstråle hemma hos oss som värmer när det är kallt ute:

Länk till världens sötaste

/m.

Vackert snölandskap

Det må vara jäkligt besvärligt med vattnet som frusit, men nog är det vackert i alla fall... Var tvungen att plocka fram kameran och ge mig ut trots -24 grader. (Sedan hade jag ingen känsel kvar någonstans, men nog blev det några fina bilder)./m.

-22 grader

Köldnotering Julita klockan 06.45: -22 grader.

Allt vatten frusen till såväl hus som stall. Fun life. Trots elkabel i vattenledningarna till huset. Undrar hur detta ska lösa sig? Man är ju liksom rejält beroende av vatten. Det går mycket vatten till hästarna, och med jobbet som börjar på onsdag är det minst sagt nödvändigt att kunna duscha. Jag tror ingen på jobbet uppskattar om jag kommer direkt från hästmockningen om man säger så... hm, undrar hur det står till hos svärföräldrarna. Har de vatten måntro?

/m.

Jag vet att det är tidigt...

Jag vet att det är tidigt att göra slut,
vi brukar vänta till tjugondag knut.
Men när vi idag städa,
kunde vi inte vår vilja stävja.

Idag åkte granen ut. Den har varit snäll och fin och lyst upp våra dagar. Den har skött sig väl och inte barrat speciellt. Men det sägs ju att man ska sluta när man är på topp. Så idag fick granen flytta ut, innan den fick uppleva sina barrlösa dagar. Vi storstädade huset idag, och det kändes skönt att bli av med den. Den har förmedlat en fin känsla, men ändock. Det blev gott om plats och inget barr på golvet (skönt). Ingen skogslek för vare sig buskatter eller busbarn (skönt). Så vi tjuvstartade trots att traditionen säger annat. Julen är ute från Gölstugan =) De fina adventsljusstakarna får dock vara kvar. Granen tjänstgör numera som gnagpinne åt hästarna, så jag tror att den är uppskattad på annat håll.

/m.

RSS 2.0