Jordbrukets dag, Julita

Idag har det varit Jordbrukets dag här i Julita och självfallet var familjen på plats! Det var mycket folk och väldigt trevligt, även om kroppen fick ta en hel del stryk efter 2,5 timmes promenerande i solen. Snacka om att jag har ont nu... aja, det var trevligt iaf med hästpriemeringar, traktorer, mysiga tält och slutligen god mat från en thaihusvagn. Isac hade det jätteskoj och roligast var förstås att sitta i de stora traktorerna!



Alla bilder från dagen tagna med min nya fina mobil. Tycker att den tar riktigt fina bilder! Nu börjar jag dock ha lite mycket liggandes på den, så det är nog dags att radera fram lite minne =)

/m.

Underbart, underbart

Idag har vi haft en alldeles underbar dag! Sommaren har kommit och den är obeskrivbart härlig (om än varmt för en höggravid, men ändock, man ska inte klaga).

I lördags var vi förresten på 55-årskalas hos farmor. Det var trevligt! Isac var som vanligt i sitt essä när det var kalas, och stormtrivdes. Det blev en hel del lek i form av badbollsfotboll och bus med Monicas tjejer. Vattenpölarna skippade vi då Isac inte kan leka lugnt i lera. Det finns tid och plats för allt. Vattenpölsleran tog vi på förmiddagen. Roligast av allt var den lilla söta valpen som Isac avgudade, och favoritpersonen för dagen var Anders =)




Dagens förmiddag spenderade vi i stallet. Det var helkul och Isac hjälpte till för fullt att borsta lilla Kayla. Den ponnyn är något alldeles gudomligt snäll och Isac avgudar henne =)

FILM

Vi har även hunnit blåsa upp och fylla Isacs pool. Det var minst sagt uppskattat och där har Isac spenderat en hel del tid under eftermiddagen!



/m.

PS. Förresten, en sådan här dag bor vi på världens överlägset bästa plats. Påminn mig gärna om det i vinter när elräkningen är dyr och vattenledningarna frusit sönder ;)

Babyboom i Gölstugan?

Ingen har säkert missat att jag är gravid och är beräknad till den 13 juli. Som det verkar är nu även vår kisse Filippa dräktig och är beräknad till den 7 juli. Och hör och häpna - jag misstänker att vår nya ponny är tjuvbetäckt och därmed också dräktig! Detta är dock inte undersökt av veterinär, men hon har en mage som är mycket misstänkt. Där hon bodde förut hade de hingst, och jag håller nu ett vakande öga på pärlan. Hon kan också blivit tjock i och med den fria tillgången på hö som hon inte haft tidigare, men hm, ja som sagt.

Helt sjukt. Är så fallet så är alla av kvinnligt kön i Gölstugan (förutom kissen Katla) gravida/dräktiga. Vad är detta?

/m.

Bitterljuvt

Mycket har hänt de senaste två veckorna, varpå blogginläggens frånvaro. Det har varit oerhört mycket på jobbet, och jag måste erkänna att jag varit fruktansvärt trött.

Jobbet förresten, igår gjorde jag min sista arbetsdag på länge. Många på jobbet tittade på mig och konstaterade att "nu är det väl skönt att inte jobba på drygt ett år". Men det är inte riktigt så jag känner. Jag älskar mitt jobb, och det är en vardag jag trivs med att möta. Visst ser jag fram mot min nya vardag också med familjeliv fullt ut, men för mig är det ingen motsättning. Jag kan sakna mitt arbete trots att jag ser fram mot det jag ska göra istället. En bitterljuv känsla. Just nu känns det dock skönt med lite paus. Jag är väldigt trött och sliten, och behöver åtminstone en kort paus av återhämtning.

Idag var förresten min första natt ifrån Isac, eller Isacs första natt ifrån mig. Vi skulle träna inför BB-vistelsen så Isac fick sova hos farmor och farfar. Vår älskling klarade det givetvis galant och sov hela natten; jag hade aldrig trott någonting annat. Rickard har tidigare sovit ifrån lillgrabben och klarade det bra. Desto sämre gick det för mig. Det är inte alls det att jag inte tror att Isac klarar av det hela, eller att han inte har det bra där han är, men det är en ovana. Vi har aldrig sovit ifrån varandra och för mig är det en oro. Jag somnade trots detta ganska lugn och tillfreds. Men det varade inte alltför länge. Kort därefter vaknade jag av en fruktansvärd halsbränna (dumma graviditet) och fruktansvärda drömmar jag inte kunde ta mig ur. Jag drömde hur barn brann inne och jag bara kunde titta på. Det var fruktansvärt och jag är övertygad om att det handlade om att min lilla pojke inte var hemma. Det var den mest verkliga dröm jag någonsin haft och hur jag än försökte kunde jag inte ta mig ur den. Jag kan återge varje liten detalj i den. Allt slutade med att jag fick springa till badrummet, genomsvettig och ägna första halvan av natten spyendes. Efter det blev det dock lite bättre och jag kunde somna om.

Jag tror allt sammantaget blev för mycket för kroppen. Jobbet som tagit mycket ork tog slut. Isac som jag ägnar mycket tid åt var borta. Tillsammans blev allt bara för mycket och kroppen slog bakut. Det var nog en av mina jobbigaste nätter. Idag känns det lite bättre, även om jag är lite matt efter det nattliga äventyret.

Nu är vi hemma efter att ha varit i Hävla och kikat på fotboll (snacka om att jag är knott-/myggbiten precis överallt!). Isac sover gott i sin säng. Jag känner mig lugn. I natt hoppas jag på en riktig djup sömn och återhämtning...

Nu är jag mest orolig för Rickard och hans tryck över bröstet. Ska jaga på honom att ringa sjukvårdsupplysningen! Jag är inte den som daltar med honom annars, men bröstsmärtor ska man ta på stort allvar.

/m.

PS. Var hos barnmorskan på kontroll idag förresten. Alla värden såg jättefina ut, bebis låg med huvudet nedåt i ruckbart läge och hade jättefina hjärtljud. Skönt!

RSS 2.0