Stycka av tomten och börja sälja kolonilotter

Hej tjolahopp,

söndag idag och vila för en del. Inte för oss i denna familj =) Redan vid kl 08 i morse fick lillkillen åka till farmor och farfar så att hans föräldrar ostört kunde arbeta i trädgården.

Planerna var många. Häcken ska klippas, ett par träd ska tas ned, gammalt gräs ska eldas, rabatterna ska fixas rena på löv och gamla växter och gräsmattan ska krattas. Vi hann inte i närheten av allt men är åtminstone på god väg. Jag krattade som en tok och Rickard körde iväg skottkärra efter skottkärra med ihopkrattad hög. Så idag har jag sammanlagt krattat i 5 hela timmar (!) Jag började halv nio i morse och kom alldeles nyss in. Men det blev fint (intalar jag mig i alla fall). Jag hoppas att gräsmattan blev glad efter att ha blivit av med multum av löv, gammalt gräs och mossa. Min erfarenhet av dagen är dock att jag ska börja stycka av tomten och sälja den som kolonilotter till högstbjudande. Närå, den är fin tomten vår, men ack sådana tuffa ytor att kratta. Efter all krattning utan paus annat än 30 minuter mitt på dagen är man "rätt" mör i kroppen; jag är ju trots allt gravid i vecka 24. Det gör ont lite överallt, men det gör ingenting, för jag älskar att vara utomhus och göra nytta!

Nu ska jag ta och jobba lite; jag har en hög elevtexter att läsa. Om 1 tim och 45 min kommer en tjej som ska hälsa på Fagge så då ska jag upp på hästryggen också. Hm, träningsvärk i morgon och ont lite här och var?

/m.

Då var det feber igen då...

Isac har varit som en solstråle hela dagen och vi har haft det så himla skoj på vår lediga dag som vi mestadels spenderat utomhus.

Men så framåt kvällen började han kännas varm. Han har även varit hostig och rosslig senaste dygnet, inte minst i natt. Tempade runt 17.30 och då hade grabben 38,8 grader. Fick direkt alvdeon enligt läkaren ordinationer för att undvika en hög temperaturstegring och eventuella kramper.

Så allt lutar mot att han blir hemma i morgon. Förhoppningsvis med pappan sin eftersom att mamma har en väldig massa utvecklingssamtal inbokade denna vecka...

/m.

Ser fram mot en trevlig dag!

Satte klockan på 06 i morse och gick ut och mockade, fixade mat till hästarna och storstädade stallet. Det var mysigt att gå där och pyssla lite. Nu är inte mitt stall speciellt stökigt från början, men nu blev det ännu finare =) Har en potiell medryttare till Fagge som kommer på besök runt 9-snåret så man vill ju visa upp stället från sin bästa sida! Detta gäller även Fagge som igår kväll fick sig en dusch med schamponering. Så nu är han så fin så! Ska ta de andra hästarna vid tillfälle också.

Familjen min ligger fortfarande och sover. Funderar på att snart väcka dem så att vi kan äta frukost ihop. Om 1,5 timme eller något sådant kommer Isacs mormor och moster Camilla på besök. Det ska bli roligt!

Annars idag ska vi en sväng till Bie och hämta upp en pall med spån. Skönt att få hem det och en trevlig liten utflykt och ikväll kommer Sofia så vi ska ut och rida en sväng =)

Nej, om en timma (cirka) kommer den potientiella medryttaren (Sanna) så nu kan jag inte sitta här längre. Tänkte hinna med både frukost och dusch innan dess.

På återseende!

/m.

Lite vår trots allt och piggare son

Måndag idag, men som vanligt är jag och Isac lediga måndagar =)

Vaknade i morse av att det var snö överallt. Blä, ett tag trodde jag verkligen att våren var på väg. Jag längtar så! Men sedan framåt förmiddagen blev det en riktig toppendag! Jag och Isac passade på att ge oss ut i det härliga vädret. Strålande sol, värme och en mycket pigg och glad son. Han hoppade och studsade i varenda vatten-/lerpöl han kunde hitta. Det var väldigt roligt men Isac blev också rejält smutsig. Fick kasta in alla kläder i tvättmaskinen. Det är egentligen hans dagisställ så jag hoppas att det hinner bli torrt till i morgon när dagis väntar. Isac har inte kräkts någonting sedan i söndags runt 18-tiden så allt lutar mot dagis i morgon. Vore skönt, var nyss hemma för VAB och Isac trivs ju dessutom på dagis.

Annars håller vi på och städar (som vanligt på måndagar). Den lille har precis gått för att sova lunch så jag ska passa på att dammsuga nedervåningen samt skura alla rum. Ibland är det skönt att ta skurningen utan Isacs "hjälp".

Vädret förresten, det är inte alls så mysigt längre. Nu är det grått och tråkigt igen och inte mysigt på något vis. Tur att jag och Isac hann ut på förmiddagen och lekte medan det var trevligt.

So long,

m.

Snälla snälla och fel dag för tvätt av matta

Helgen går lika snabbt som veckorna och vips var det redan söndag igen. I förmiddags for vi iväg till självaste Ärla och kikade på syskonvagnen jag pratade om. Det var tokfräsch, stadig och fin och prismässigt ett riktigt kap så vi slog till! Så med oss hem hade vi en stoooooor vagn. Tur att vi inte ska ha den för att gå i butikerna på Tuna park direkt. Nej, där är alla vagnar för klumpiga så vid sådana äventyr blir det bärsele istället. Vi ska ha den för mysiga promenader så att jag kan få med mig båda barnen när jag är mammaledig =) Isac blir ju bara två så även om han går mycket själv är det skönt att kunna sätta honom i vagnen om han blir trött. Den var förvånadsvärt lättkörd vagnen trots sin storlek, skönt!

I natt hade lillkillen kräkts. Hela rummet luktade kräk när vi kom upp på morgonen och Isac pekade bekymrat på fläcken med massor av kräk som besvärade honom mycket. Lilla killen, ibland är han bara för snäll. Att han inte sa till så hade vi kommit och hjälpt honom förstås! Sedan på morgonen hade han inte mycket till matlust och åt nästan ingen frukost alls, men han verkade så fräsch för övrigt så vi tänkte att det kanske bara var för att han frossade pizza igår. Kom hem efter att ha hämtat vagnen och åt lunch. Isac jättehungrig och åt massor. Men så kräktes han upp allting. Hela han blev full med kräk. Det var så synd om honom och han tyckte det var så hemskt. Det var bara in i duschen och spola ren honom. Hans böcker blev fulla med kräk, bordet och stora vardagsrumsmattan. Böckerna och bordet gick ju fint att torka rena, men mattan var det värre med. Så vi fick släpa ut den utomhus, hänga upp den och spola den ren med slangen och tvål. Så nu är den jättefräsch igen och hänger ute på tork. Jag och Rickard är dock helt sönderfrusna, inte minst om händerna. Man kunde nog konstatera att det var en dag vi inte hade valt för att tvätta mattorna om det inte var absolut nödvändigt... Annars känner jag och Rickard oss fräscha - hoppas att vi slipper undan! Vi misstänker Isacs pizza, känns som om vi vore sjuka vid det här laget annars. Syns på bilderna nedan att han inte är fräsch vår sötnos, all glimt i ögonen saknas...

Monte gjorde förresten ett fint pass hoppning i morse. Skönt efter gårdagens fiasko; då slipper jag vara så besviken på honom.

Jo förresten, igår var det melodifestivalen. Vilket fiasko. "Snälla, snälla" är nog det sämsta jag hört i hela mitt liv. Till och med artisten i fråga (som jag för övrigt redan innan gårdagen inte tål) verkade ju fullkomligt förvånad. Inte konstigt med den låten. Värdelöst./m.

Inte den bästa av dagar

Jag har känt mig lite nedstämd idag, särskilt under den andra halvan av dagen, och haft bedrövligt ont i kroppen.

Blev besviken på Monte idag. Hur svårt kan det bara vara över att hoppa några minihinder på 30 cm. Till slut hoppade han i alla fall hur fint som helst, men som han tjaffsade först kan man inte vara annat än besviken på honom. Varmvattnet i stallet vill inte fungera och nu läcker diskmaskinen i köket; den verkar ha gett med sig. Att jag dessutom har något fruktansvärt ont i kroppen gör inte saken bättre. Jag är igång mycket trots graviditet och brukar inte beklaga mig så mycket, men idag gör det väldigt ont.

Kvällen har dock varit trevlig. Vi unnade oss pizza en lördagskväll som denna och har nu badat i vårt fina bubbelbadkar. Det var i alla fall mysigt. Lite roligt är också att vi ska iväg i morgon och kika på en syskonvagn, en Emmaljunga cerox tror jag att den hette. Låg på ett fint pris jämfört med alla andra av samma typ. Har svårt att få en uppfattning om hur den är, men vi ska åka och kika på den i morgon iaf =) Drömmen är en Urban Jungle. De ser fantastiska ut men kostar 12000 i nypris. Hittar jättefina på annons för 6500, men det är bara att inse att vi inte har de pengarna. Emmaljungavagnen verkar också bra. Har dock fått höra att de ibland kan upplevas trånga med lift för lillbebis i. Vi får se i morgon hur det verkar! Det ska bli roligt att kika på den iaf!

Nu väntar melodifestivalen. På återseende i morgon - en förhoppningsvis lite piggare dag!

/m.

RSS 2.0