Hoppelihopp

Vädret gav uppehåll igår och jag tog med mig barnen och traskade till öppna förskolan efter pepp från Moa =) Det var skönt att gå ut och gå (1 mil totalt fram och tillbaka) och det var massor av mammor och barn på öppna. Det var roligt och jag tror att barnen tyckte att det var roligt också. Efteråt stannde jag, Moa och Veronica på pizzerian och avnjöt en lunch innan jag traskade hem med barnen igen. Vi gick hemifrån typ 08.15 och var inte hemma förrän 14.30 eller något sådant. Det blev en bra dag.

Ganska kort därefter kom Rickard hem och tog med sig barnen till Näshulta så att jag skulle få lite tid själv. Denna tid spenderade jag förstås tillsammans med hästarna =) Plockade fram allt hindermaterial från vinterförvaringen (träningsvärk i armarna idag!) och löshoppade samtliga fem hästar. Underlaget var inte perfekt och lite småslirigt, men det skuttades bara lite småhinder. Fagge gjorde under förutsättningarna en helt okej insats. Han är ju helt ur form och underlaget gjorde ju sitt. Men en okej insats som sagt. Monte imponerade genom att tycka att det var störtkul och gjorde en excellent insats med temat "fullt ös, medvetslös" ;) Han kan ju vara lite småstrulig att hoppa ibland, men idag tyckte han att det var precis hur kul som helst och laddade järnet! Hoppade smidigt som en katt och det var väldigt roligt att se! Sedan löshoppade jag alla tre ponnyerna (samtidigt). Den lilla kvicka, och då talar jag absolut inte om Bilbo eller Sylle, imponerade och gjorde en helt okej insats! Det var hennes första löshoppning någonsin och hon gjorde det riktigt bra. Hon är så pigg och busig så hon har ju lite fart under hovarna och hoppar så smidigt och fint! De två resterande köttbullarna sprang inte direkt ihjäl sig. Hur långsamt kan man ta sig över hindret egentligen? Efter ett tag fick de stundtals igång gångarter som kanske kan klassas som trav och galopp, men de var inte långa stunder och de förtar sig verkligen inte. Sådana slöhögar! Det är dags för hårdträning för de två, särskilt Bilbo, så att han kommer lite i form!

Idag är Isac på dagis och Rickard på jobbet, så jag och Corinne är ensamma hemma. Just nu sover hon och jag har passat på att städa och organisera vårt kaos till värmepumpsrum! Satte upp en hylla man kan ställa skor på, sorterade bland alla häst- och arbetskläder och slängde det som inte används. Sorterade upp och dammsög och skurade av. Så nu är där ordning och reda igen. Jag verkligen ÄLSKAR ordning!

Just nu väntar jag på att mina två tvättmaskiner snart ska vara klara så att jag kan hänga upp dem. Sedan väntar lite lunch och kanske att vi ska ta och städa skafferiet och kylskåpet sedan =) Tror till och med att jag ska ta ut alla hyllor och så i kylskåpet och köra dem i diskmaskinen.

Medicineringen av Batman går hyggligt förresten. Två gånger om dagen ska han ha antibiotika i pastaform och lika många gånger ska han ha en jättestor tablett kosttillskott. Han är inte speciellt nöjd, men än så länge har det gått rätt bra och han får i sig det han ska. Jag hoppas att det fortsätter så också, nu när han vet vad jag utsätter honom för...

Idag har jag förresten också sorterat ut lite grejjer vi inte längre använder till barnen. Så nu är både gåstolen, en bärsele och en hoppgunga upplagda på annons. Vore skönt att få dem sålda så att de slipper ligga här och skräpa och ta plats.

Nä, nu ska jag kila ut och se om tvättmaskinerna är klara. Vi hörs!

/m.

Mår bajs

Idag blev det bara för mycket... life sucks.

Skulle ju till veterinären med kattungarna för vaccination. Men så finner vi blod i urinen på Batman som givetvis också fick följa med. Väl hos veterinären sköter sig Batman alldeles utmärkt - vilken underbar katt! Hans temperament är något alldeles speciellt och han lät alla göra precis vad som helst med honom. Han hade dock redan tömt blåsan så något urinprov fick vi tyvärr inte. Röntgen visade inga stenar, men det är inte alla stenar som syns på röntgen. Däremot tyckte veterinären att han hade onormalt stora njurar. Han ska nu behandlas med antibiotika och något kosttillskott jag inte minns namnet på för den misstänkta urinvägsinfektionen. Veterinär tyckte dock att han skulle utredas vidare på Strömsholm för sina förstorade njurar. Så inom kort blir det väl en tripp dit också. Trots försäkrad katt slutade kattungevaccinationerna och Batmans besök på 3400 kr. Inte precis vad vi behövde just nu... Kattungarna charmade precis allt och alla och fick en enorm uppmärksamhet. Vaccinationen gick helt okomplicerat och de var precis hur snälla som helst (pappa upp i dagen...).

Men allt sammantaget är det bara för mycket just nu... Jag ska sälja min fina häst (bara det är sjukt tungt), barnen är inne i en extremt krävande period, jag får ingen tid att andas ut hos mina hästar, ekonomin är skit, jag riskerar att inte få komma tillbaka till mitt härliga jobb och nu är dessutom Batman sjuk. Det är bara för mycket och jag har en sådan tung sten över mitt bröst. Jag tackar gudarna för min snälla svärfar och är dig enormt tacksam för all hjälp idag. Säg bara till så släpper jag allt om det är något jag kan göra för att återgälda detta. Jag mådde (och gör fortfarande) verkligen skit, och ditt stöd och din hjälp betydde mycket.

Nu sover Corinne och Rickard är hemma igen och nattar Isac. Jag försöker andas ut lite. Snälla Moa messade och tyckte jag skulle komma till öppna förskolan i morgon; hon kunde till och med bjuda på pizza efteråt, haha. Hoppas att det inte regnar så att jag kan knalla dit. Kanske är det precis vad jag behöver. Och nyss fick jag ett mess med ljudinspelning från övervåningen från Rickard och Isac där de säger att de älskar mig och hälsar godnatt. Det betydde väldigt mycket. När allt känns tungt, är det viktigt att ha folk runt omkring en som bryr sig. Så alla ni som bryr er, TACK! Det betyder allt!

Nu ska jag försöka andas ordentligt och kika lite på Draknästet.

/m.

Sunkig dag

Vilken sunkig dag. Först ringde hon som ska komma och provrida Fagge på lördag. Hennes dotter har fått en blodpropp och hon måste därför i dagsläget avstå från hästköp. Dottern är 24 år och har tre små barn och givetvis tog detta upp all hennes tid just nu. Det känns skittrist rent utsagt, men samtidigt förstår man förstås det. Det är bara så sunkigt för hon kändes bara så rätt. Fan också. Hon tyckte också att det var tråkigt, förstås =( Jag har två andra som ska komma och provrida, men det känns ändå blä för jag hade hoppats så mycket på den förstnämnda. Livet är inte problemfritt alltid.

Och till råga på allt upptäckte jag blod i urinen hos Batman, vilket kan tyda på stenar i urinvägarna eller urinvägsinfektion för att nämna något. Så när vi tar kattungarna till veterinären idag ska även Batman följa med för utredning. När vi för första gången på länge kände att det var en månad då ekonomin inte var riktigt lika skit. Självklart blir då en av katterna sjuka och vips var de pengarna borta =( Inte mycket att göra, självklart ska han med till veterinären. Han ser hur pigg och fräsch ut som helst, men givetvis är blod i urinen inget gott tecken. Han verkar dessutom ha lite bekymmer med kisseriet och kissar ofta och lite. Stackarn =( Men det blir ju bra att komma iväg till veterinären då så att de förhoppningsvis kan hjälpa honom.

Just nu sover Corinne, jag solar med datorn på trappen och Isac spelar boll. Det är ett underbart väder iaf! (så när som på att jag är allergisk och nyser som en tok...)

Om ett tag vankas det lunch och vid 14-tiden dyker Berra upp och då blir det en tripp till stan.

/m.

Onsdag

Då var det plötsligt onsdag.

Rickard har åkt till jobbet och Corinne har fått sin morgongröt. Klockan börjar närma sig åtta och vi väntar mest på att Isac ska behaga vakna. Då ska vi äta lite frukost ihop. Det kurrar i magen min! Annars denna morgon har jag startat lite tvättmaskiner, men det är nog typ det enda jag hunnit göra. Efter frukosten ska jag nog ta och städa garderoben i hallen (om barnen samarbetar).

I eftermiddag ska vi till veterinären med småttingarna. De ska få sin första vaccinationsspruta. Undrar hur populär man kommer att vara då ;)

Ha det gott!

/m.

Helt galet

Det är helt galet. På kvällarna har jag bara två lägen - antingen tvärsover jag på soffan eller så är jag helt galet "sugen-på-att-skapa-nya-projekt-och-vara-supereffektiv". Jag har liksom inga mellanlägen. Ikväll blev jag ju så galet sugen på att städa städskåpet. Kikade in och insåg att kaoset där var ett faktum. Jag hatar kaos och jag hatar när saker ligger i en hög. Däremot älskar jag prydlig ordning där allting har sin plats. Så jag insåg att en städning av skåpet inte räckte. Så jag plockade fram verktygslådan och fixade till en hylla där jag kunde ställa rengöringsmedel och dylikt och skruvade upp en hel del krokar så att jag lite prydligt kunde hänga upp många av sakerna. Det blev en sjuk skillnad! Förut kunde man knappt öppna dörren och nu är det så prydligt och fint organiserat. Och när jag ändå var igång var jag ju tvungen att städa upp och organisera lite i skåpet intill städskåpet ;) Så här blev iaf resultatet =)Nu sitter jag och är så sjukt sugen på att städa och organisera garderoben i hallen som också är något av ett kaos. Men klockan är fasen tjugo i elva. Kanske får spara det till morgondagen... men det kliar i fingrarna!

/m.

Avmaskade småbusar

Under eftermiddagen for vi iväg till Näshulta. Hann iaf hjälpa till lite innan barnen tröttnade och hela himlen öppnade sig ;)

När vi kom hem var det nattning av barnen som gällde. De somnade båda ganska okomplicerat iaf =) Sedan traskade jag och Rickard ut i tvättstugan för att kasta ut tvättmaskinen som inte fungerat på länge (den fungerar bara till och från). Men så när vi rivit ut hela upptäckte vi att ena filtret var alldeles fullt. Gjorde rent, ställde allt på plats och provkör igen. Den får en chans till, haha. Får se om den behagar fungera. Det är ju rätt skönt med två tvättmaskiner...

Sedan har vi under kvällen vägt alla kattungarna för första gången på 11 dagar. Fina viktuppgångar på dem alla och de väger samtliga kring 1000 g nu =) (trots att jag slutat helt med ersättningen). Det gick riktigt fint att väga alla busfrön - det trodde jag INTE. De brukar vara "lite" för livliga. Men ikväll gick det riktigt smidigt. Sedan fick de alla varsin portion avmaskning. Även det gick faktiskt riktigt smidigt. Det tog inte alls lång stund innan alla sex var både vägda och avmaskade. I morgon far vi till veterinären. Jag är alltid nervös och spänd inför sådant, men det ska väl gå bra.

Det är ganska många som mailat/ringt på Fargo, men det är ju viktigt att hitta rätt också. Jag hoppas ju mycket på hon som ska komma på lördag. Kanske är det ytterligare två som ska komma ut och hälsa på och provrida. Ingenting bestämt än dock.

Jag har även mailat de som har Katla. Tydligen trivs hon jättebra och är det keligaste de någonsin träffat. Det känns jätteskönt att veta. Lilla dunis är ju det keligaste som finns i världen, eller var tills vi fick småbarn iaf. Skönt att läsa att hon lever upp igen och har det bra.

Nu sitter jag och funderar på vad jag ska hitta på härnäst. Klockan är strax efter 21 och jag har massa energi i kroppen. Ska nog ta och städa antingen garderoben i hallen, städskåpet eller både och. Kanske man skulle ta och rensa upp och städa i skafferiet också =)

Dags att pyssla lite!

Kram på er alla!
/m.

En bra dag!

Det känns som en bra dag idag! Solen skiner och det är härligt vårigt ute. Jag och barnen var ute på förmiddagen och tvättade mattan som brukar ligga vid datorbordet. Blev så fräsch och fin och luktar nu härligt av grönsåpa! Det är värsta roligt att tvätta mattor och göra fräscht, men jag har nu slut på mattor att tvätta =/

Sedan gick vi in igen och Corinne åt lite mellis och somnade för sin förmiddagslur. Isac leker och jag passar på att sitta vid datorn lite. Idag kommer sotaren på besök någon gång mellan 11 och 13. Hoppas han hinner komma innan lunch så att inte det krockar allting. I eftermiddag drar vi till Näshulta för att hjälpa Berra att snickra lite. Mycket mer är det inte inplanerat. Vi tänkte gå ut en stund igen på eftermiddagen och så tvättar vi ju som vanligt.

Nu ska jag nog gå genom duschen en snabbis! Vi hörs!

/m.

Spekulant på besök

La upp en annons på Fagge igår och får en spekulant på besök på lördag. Jag är väldigt positiv inför mötet. Personen som ringde idag ingav ett stort förtroende och har samma syn på hästhållning som jag. Allting lät jättebra och hon ville ha Fagge som distanshäst, vilket är någonting han passar ypperligt för. Det kändes liksom rätt. Men det gör ont i hjärtat. Han är så fin fina Fargo. Men jag hinner inte; det är bara så. Och det gör även ont i hjärtat att bara se honom gå här och skrota =( Dessutom är ekonomin skit. Det kan nog bli bra. I så fall lånar jag ut honom på prov 3 månader och att hon sedan får köpa loss honom. Risken finns ju då alltid att man får hem honom igen, och ibland i ett sämre skick. Men min största rädsla i världen är att han ska bli en vandringspokal såsom många travare blir. Då vill jag hellre få hem honom om det inte fungerar, oavsett skick. Så mycket är han värd. Jag ser fram emot lördag och få träffa henne, även om hjärtat blöder... igen...

/m.

Tvätta mattor!

Började dagen med att känna mig rätt trött, slö och oinspirerad. Jag är förkyld, snorig, jäklig och allergisk så man var inte så peppad att starta dagen. Men så kom det lite sol (härligt!) och jag AVSKYR verkligen att vara slö och oinspirerad så då tog vi tag i allting igen ;)

Så nu har jag och Corinne rena rama vårstädningen =) Vi har tagit av soffklädslarna och håller på att tvätta dessa för fullt. Sedan har vi haft stora vardagsrumsmattan ute för tvätt. Jag brukar försöka tvätta den ordentligt åtminstone en gång om året och då brukar det verkligen behövas... så idag var det tajm! Dränkte hela mattan med diskmedel (hade egentligen velat ha härligt luktande såpa, men den var slut hemma). Sedan har jag spolat den med vatten typ 45 minuter. Det krävdes nästan för att få ut allt diskmedel och allt, men nu borde den vara fräsch och fin igen. Den ser som ny ut iaf =) Hänger nu ute i solen på tork. Blir skönt att få in den sedan! Skulle vilja tvätta ytterligare en matta, men Corinne samarbetar inte direkt för tillfället. Hon lyckades bara sova 1 tim och 15 min på förmiddagen istället för ordinarie 2,5 timme... så hon är "lite" trött nu. La ned henne i sängen så får vi se om hon somnar en stund innan lunchen är klar. Jag tror att hon behöver det...

Hoppas att tvättmaskinen tvättar på lite hastigt också - den har mer som väntar! =D

Så härligt med fräscht och vårfint hemma!

/m.

PS. Nu ropar Corinne. Hon tänkte tydligen inte sova något mer. Det får bli på eftermiddagen istället!

Dagen idag

Dagen inleddes med strålande sol ute - underbart! Vi passade alla på att vara ute i det härliga vädret och tog med oss de rara kattungarna ut (som dessutom fick träffa pappa sin för första gången). Kisseungarna fick nämligen komma ut en stund i pappas rasthage och leka och busa lite. De var precis hur orädda som helst och tyckte att det var toppenskoj! Batman tyckte bara att det var kul och tvättade så snällt sina små =) Tog dessutom lite söta bilder på kattungebusarna!

Belle


Bucas


Blanco


Murre


Basse


Zoya


De är ju så söta så man skulle kunna dö bara av att titta på dem... GULLUNGAR! 7½ vecka har de hunnit bli nu småttisarna. Gud så tiden tickar på! Tänk, om inte alltför många veckor (typ 5) är de redo att flytta till sina nya familjer. I morgon ska busarna avmaskas och i veckan väntar första vaccinationssprutan. Undrar hur populär jag kommer att vara när veckan är slut!? ;)

Efter att kattungarna varit ute en stund fick de komma åter in till mamma, och vi passade på att elda av det gamla torra gräset på jordkällaren. Nästan vindstilla, torrt gammalt gräs och rejäle fuktigt i det fräscha gräset runt om = perfekta förhållanden. Så nu är det gamla gräset ett minne blott och det nya kan växa åter =)

Efter förmiddagens utevistelse blev det dags för lite lunch och sedan drog vi till Näshulta och städade upp lite efter gårdagens partaj.

Under eftermiddagen pryddes taket med steg inför sotarens ankomst på tisdag och sedan hände det nog inte så mycket mer denna dag (ja, förutom tvättande och allt det vanliga...). Jo, jag har paketerat och meddelat lite traderaköpare om att de har barnkläder på väg =)

Nu börjar klockan gå mot 22 och barnen sover sedan flera timmar tillbaka. Isac var sjukt trotsig och bråkig på kvällen. Det är verkligen INTE roligt, men det gick över fort och nattningen gick ju smidigt iaf =) Isac har dock värsta svackan med sitt kisseri. Han har ju skött detta med toa/potta hur bra som helst länge nu. Han har ju aldrig blöja mer än på natten. Men så senaste veckan har han kissat på sig hur många gånger som helst. Men de sa på dagis att det nästan alltid kommer några svackor ang detta och det är väl en sådan han är inne i nu. Han har liksom blivit så självsäker, typ "jag behöver inte kissa ännu, jag kan leka ett bra tag till" och då hinner han ju inte fram. Men ibland känns det knappt som om han försöker heller. I början var ju allt så himla lätt för då var han ju så stolt och sprang på pottan stup i kvarten. Men som idag, då frågade jag honom om han var kissnödig. Men nä då, han skulle ju leka med sin husbil. Men så tog det ju inte många minuter så hade han kissat på sig. Så idag satte vi hårt mot hårt. Han kan ju egentligen. Han har ju varit "rumsren" länge nu. Så vi tog av honom hans fina kalsonger (som han är så stolt över) och satte på honom en blöja och förklarade att det är sådana bebisar får ha som man får ha om man inte kan sköta pottan. Vi var även så elaka att vi tog ifrån honom hans favoritsolglasögon. Men vi var också noga med att förklara att han givetvis får av sig blöjan, tillbaka sin kalsonger och givetvis också solglasögonen om han börjar att sköta kisseriet igen. Lite ledsen blev han förstås, men tog det hela ändå bra. Någon halvtimma senare berättade han att han skulle kissa, rusade till toan och kissade snällt på rätt plats. Givetvis fick han åter alla sina saker och han sprang så lycklig mellan mig och Rickard och berättade att han hade fått "baka dom". Sedan har han skött kisseriet perfekt under kvällen. Kanske behövde han en liten morot. Får se om det håller i sig, man får hoppas det. Han kan ju och då är det så himla trist när det liksom går åt fel håll. Aja, en vacker dag vänder det åt rätt håll igen =)

Angående Isac förresten - han var så sjukt söt igår. Morfar var ju här igår och skulle gå på toa. Isac insisterade på att följa med och att de skulle kissa tillsammans. Och så när morfar drar ned byxorna tittar Isac på morfar och utbrister "Fina ben morfar!". Haha, vad svarar man på det liksom!?

Nä, nu ska jag nog ta och varva ned lite innan det är dags för John Blund. Jag är galet trött, ska bli niiice att sova.

Godnatt på er alla!

/m.

All heder åt Djurgården!

Igår avgjordes hockeyn, till HV:s favör. Men det känns helt okej. Jag känner mig inte på något sätt ledsen, nedstämd, arg, sur eller som en dålig tvåa. Inte alls. Djurgården har gjort en enorm insats denna säsong och kommit längre än någon kunnat ana. De förtjänar all heder och jag är stolt för DIF:s insats och gratulerar HV till en stark seger. HV är välförtjänta segrare och i mina ögon är även alla Djurgårdare vinnare. Vilken säsong och vilken insats! Jag är så stolt! Hatten av för HV och samtidigt sjunger vi alla:

Sjung för gamla Djurgården,
sjung av hjärtat sjung.
Enda lag i världen,
som är evigt lika ungt.
Sjung när det är vinst på gång
och sjung när det går snett.
Så länge gamla Djurgårn finns,
känns livet ändå lätt.

Sjung för gamla Djurgården,
sjung i ur och skur.
Visa folk att blåa ränder
de går aldrig ur.
Vem som helst kan sticka upp
men vi är nummer 1!
Så länge gamla Djurgårn finns
känns livet ändå lätt!Tack DIF för denna säsong och jag ser fram mot nästa! Efter flera svåra år, är DIF åter ett topplag och det känns guld i Djurgårdshjärtat!

/m.

Namngivningsceremoni

Idag var det namngivningsceremoni för hela slanten. Dagen bjöd på fint väder och trevliga gäster, och jag tycker att det gick bra =) Corinne och hennes mamma och pappa tackar alla som kom och gjorde dagen minnesvärd!

Man var lite spänd och nervös, men jag tycker att det mesta klaffade ganska fint ändå. Vi känner oss nöjda med dagen =) Snälla syster yster var fotograf och plåtade en hel del bilder från dagen. Här kommer de!

Inväntar alla gästerna


Underbara bilder på Isac och fina systeryster Emmy


Ceremonin i full gång!


Sedan blev det tipspromenad! (om Corinne förstås!)


Det serverades sedan pastasallad


Dagens huvudperson!


Serpentiner på borden...


Presentöppning! Corinne tyckte om paketsnörena =)


Mina söta systrar igen!


Tre i familjen Flodin-Sikström


Fast vi kan bli lite tokiga på varandra ibland, tycker vi väldigt bra om varandra ;)


Jag och mina systerystrar


Familjefoto =)


Börjar dra ihop sig mot slutet...


Fika!


Gosigt efteråt!


Corinne väääääldigt trött efteråt...Det som kanske var lite synd med dagen var att Corinne var så otroligt trött. Hon var helt slut under hela namngivningen trots att hon ändå sov 2 timmar på förmiddagen. Men det är kanske inte så konstigt när hon var så ledsen och somnade så otroligt sent igår kväll. Men så är det ibland, och jag tyckte ändå att hon bet ihop fint och försökte visa upp sig från sin bästa sida. Det är inte så lätt när man är liten och trött! Isac var under dagen i sitt essä. Han fullkomligt älskar firande och kalas och njöt av hela situationen. Det är så härligt att se honom och hur han lever upp!

Efter att alla gästerna åkt (så när som på stockholmsfolket) plockade vi undan det mesta för att sedan bege oss till Gölstugan. Där blev det firande av Ola som fyllt år och hockey. Trevligt förstås, men vi var väldigt trötta både vi och barnen.

Nu är klockan snart 21 och barnen sover sedan timmar tillbaka gott i sina sängar. Corinne var nog ganska lycklig när hon fick somna ikväll =)

I morgon blir det en sväng till Näshulta för att städa undan det sista och skura golvet efter oss. Mycket annat än det väl kanske inte. Man behöver nog ta igen sig lite efter denna anspänning....

Åter igen - tack till er alla som kom och bidrog till en härlig dag för vår älskade lilla tjej!

/m.

Trött i nattmössan

Det var en lång dag igår. Först på dagen slet jag med alla förberedelser inför namngivningen och när Rickard slutade jobbet åkte vi pch hämtade Isac och sedan direkt till Näshulta. Så ägnade vi eftermiddagen/kvällen åt att hämta bord/stolar och duka och fixa. Så nu borde allting vara i sin ordning.

Sen middag och två trötta barn. Hem till Gölstugan igen. Städning av Gölstugan. Det tuffa var att vi var tvugna att städa övervåningen och sovrummet innan barnen kunde gå och sova... de var minst sagt övertrötta och Corinne skulle INTE sova. Hon var ganska hysterisk och det tog ett bra tag innan somnade. Kom därför igång sent med städningen på allvar och knasigt nog bestämde vi oss även för att skrubba hela badkaret (och göra rent det med rengöringsmedel för bubbelbadkar vilket innebär att fylla på och släppa ut vatten i olika omgångar). Så nu är det rent och fint, men vi var inte klara förrän kring 01.15. Kröp då i säng (förstås).

Klockan 06.00 vaknade Corinne. Så nu har dagen dragit igång. Under morgonen ska vi bada/duscha allihopa och klippa håret på Isac. Jag håller på att tvätta lite och vi ska packa ned det sista. Sedan bär det av till Näshulta för att hacka och skära allting till dagens pastasallad.

Ha det bra allihopa!

/m.

Under kontroll (tror jag)

Det är lite mycket just nu, men jag tror att jag börjar få läget lite under kontroll.

Igår eftermiddag var vi ute och körde på Näshultavägarna och delade ut lite matchprogram. Det tog sin lilla tid, men det var viktigt att det blev av. Sedan hem för en sen middag. Nattning av två övertrötta barn och hockey på TV. En välförtjänt DIF-seger! Kanske inte för gårdagens match i sig som inte alls var djurgårdens bästa, men på hela finalserien sett var det välförtjänt. Äntligen lite flyt i finalserien! Nu blir kommande matcher döspännande! (och mina naglar som sedan länge redan är söndertuggade...)

Resten av kvällen spenderades sedan vid datorn med förberedelserna inför namngivningen. Igår morse var det MASSOR kvar att göra och förbereda, men nu börjar läget att kännas lite under kontroll. Vi kom inte i säng förrän strax efter midnatt pga allt jobb inför namngivningen, men det var skönt att få flera saker färdiga. Vi fick iaf mycket gjort!

Jag tokförkyld och kände mig som ett lik, men tyckte att jag lyckades bita ihop rätt bra ändå.

I morse satte jag igång och fortsatte jobba inför namngivningen så nu är saker och ting ännu mer under kontroll =) När Corinne sedan somnade för sin förmiddagslur, passade jag och Isac på att gå ut. Dessvärre snö (nästan 1 dm!), usch fy och blä, och det var verkligen inget kul väder att vara ute i. Men vi trotsade vädergudarna och var ute i 2 tim och lagade den trasiga dörren till barnvagnsförrådet (eller ja, byggde om snarare). Det blev väl inte det snyggaste jag gjort i världen. Det är inte så lätt med barn samtidigt och allt, men det duger gott så länge iaf! Nu kan vi ju åtminstone ställa ut vagnarna igen =) Hann även med att måla framsidan på förrådet med falu röd efter att ha byggt ihop den. Som sagt, duger för nu =) Bättre än en sönderslagen dörr som hänger på trekvart...

Sedan blev det tajm för lunch och i god tid för detta vaknade även Corinne. Så nu har vi även ätit =)

Nu under den tidiga eftermiddagen håller jag på att tvätta lite, parallellt med att jag och barnen leker. När Rickard kommer hem blir det att åka till Katrineholm för att handla allt inför namngivningen.

Man behöver inte gå sysslolös iaf =)

/m.

Hemma igen!

Nu är vi åter hemma i hemmet lugna (hrm?) vrå.

Tågresan hem gick bra. Eller ja, vi överlevde iaf alla tre ;) Först åkte vi buss ned till Spånga station. Sedan byte till pendeltåg till stan och slutligen SJ-tåg åter till Katrineholm. Det var tur att jag hade sällskap av mamma och syrran till stan och att Rickard sedan hämtade upp i Katrineholm. Tog ett tåg som gick 19.15 för då tänkte jag att Corinne skulle sova i vagnen. Det gjorde hon INTE. Och tidsvalet blev då det svåraste - med två trötta småbarn... men det gick under omständigheterna väl. Det var lite bökigt på tåget eftersom att platsen för barnvagen var i ena delen av långa vagnen och våra platser på den andra.. det gjorde att jag var tvungen att sitta med Corinne i famnen och hålla henne underhållen hela tiden (när hon var supertrött...). Det var verkligen inte lätt, men det gick riktigt bra ändå. Isac var som alltid en pärla och satt bara snällt bredvid =) De första 45 minuterna på tåget gick riktigt smidigt och gulle-Isac pratade med och charmade de flesta =D Sedan när jag skulle få på dem alla deras ytterkläder blev det inte så kul... Corinne gick inte att sätta ifrån sig, det var trångt på det fullsatta tåget, Corinne skrek och var arg och mitt i allt detta skulle jag försöka få på henne, Isac och mig våra kläder. Med typ 6 minuter till avgång började vi traska mot barnvagnen. Ville sätta ned Corinne i god tid för att hinna spänna fast henne och så och ha koll på Isac vid avstigningen. Den stannar ju bara som snabbast i Katrineholm så man har ju inte så mycket tid på sig. Då ville Corinne absolut inte sitta i vagen. Helt hysterisk och nog blev man rätt stressad i den fullsatta vagnen. Fick lyfta upp henne och då lugnade hon sig, men då blev det verkligen panikstressigt när tåget rullade ned i Katrineholm. Kasta ned Corinne, snabbt på med bältet och samtidigt ha koll på Isac som försökte tränga sig förbi alla människor... men det löste sig ju bra ändå och utanför väntade Rickard. Så hem kom vi. Men jag var som en mental trasa efteråt... men det var säkert nyttigt det med =) Isac tyckte iaf att det var såååå häftigt att åka buss och tåg! Gullungen!! Tog ett par bilder på en sammanbiten Isac över stundens allvar ;)Annars har det varit bra i Stockholm. Barnen har fått ägna en hel del tid med sina stockholmssläktingar. Isac fick bland annat spela fotboll till Camilla - så mysigt!Vi har även lekt på lekplatsen, åkt rutschkana och beundrat de äldre barnen (Isac alltså!) En hel del promenerande har det blivit också, skönt.

Nu är vi åter i Julita. Jag är förkyld och har ont i mitt knä. Kanske lite överansträngt, men det ger väl med sig. Min pappa blev jätteförkyld igår och idag är det tydligen min tur. Man får hoppas att man är kurant till lördagens namngivning, men dit är det ju många dagar som tur är!

Just nu ligger Corinne och sover och Isac leker. Jag passade på att blogga lite, men ska nu traska ut och hämta in lite ved. Måste elda lite i huset, som känns lite kyligt. Vi har även installerat vår nya skrivare som vi fick av mamma och pappa och så har jag paketerat lite barnkläder som jag sålt =)

Det var mysigt att komma hem till kattungarna. Gud så stora de blivit bara på de dagar jag varit borta! De är så himla söta och rara! (men typ sjövilda, haha).

Nä, nu ska jag hämta in ved, starta en tvättmaskin och sedan tända i kaminerna. Vi hörs!

/m.

Borta bra men hemma bäst

Igår var det hockey. En konstig match. En avslagen match som inte riktigt kändes viktig för något av lagen. Det var den givetvis, för båda lagen. Men det kändes inte på isen. Det blev en slitmatch utan dess like och trötta spelare från båda håll. Det var härligt att vara på hockey igen, men kanske är det så att Globen inte är den allra bästa arenan. Skam åt den HV-klack som plockade åt sig en djurgårdsflagga och gjorde sig roliga med denna. Det är inte roligt. Resons från DIF-klacken med sång ala "efter matchen ska ni dö". Det tycker jag är tråkigt. Jag förstår DIF-frustrationen (till fullo!) men jag önskar inte livet av någon och tar tydligt avstånd från sådana uttalanden. Det riktiga trycket infann sig aldrig i Globen igår, men det var rätt häftigt ändå och stundtals hoppade även sittplats. Nu är det revanch på onsdag. Ny laddning, nya tag. GO DIF! (och ja, i slutet av tredje perioden var jag nära att dö i en kombination av hjärtattack, magsår och andningsstillestånd).

Barnen var i Spånga tillsammans med min mamma och min syster medan jag och pappa var på hockey. Isac hade som alltid varit helt okomplicerad. Corinne hade varit alldeles ledsen och hysterisk ett tag. Min lilla älskling. Det gjorde ont i mammahjärtat, men hon måste ju vänja sig också. Vi kan ju inte sitta ihop för alltid =( Syrran hade dock rett upp situationen jättefint och det tog inte så lång tid innan lilla C var lugn igen och när vi sedan kom hem sov båda barnen gott i sovrummet sedan flera timmar tillbaka =)

Idag är det rätt lugnt. Både mamma, pappa och syrran är på jobbet. Planen var att träffa min bästa vän, min barndomsvän Catherine idag, men jag har inte hört av henne än. Annars tvättar jag lite kläder som barnen grisat ned dessa dagar och ska snart börja plocka ihop det vi ska ha med oss hem ikväll. Vi ska åka både buss, pendeltåg och SJ-tåg hem. Isac är helpepp inför detta. Det ska bli spännande. Nu längtar jag mest hem. Borta bra, men hemma bäst.

/m.

Stockholmsvistelse

I morse drog vi iväg till huvudstaden. Som alltid senare än planerat, gud vad tiden alltid springer iväg. Men 08.25 kom vi till slut iväg. Jag ganska trött efter en lite vaken natt med Corinne. Han gnuggar och kliar munnen och verkar besvärad; kan det äntligen vara tänder på g? Efter en supp somnade hon dock ganska bra.

Väl i Stockholm gick vi ut och promenerade i det fina vädret. Vi var ute 1,5 timme och Isac gick nästan hela vägen själv! Snacka om tappert! Men han var nog ganska trött efteråt.. det var en lång sträcka han gick! Spångamackor blev lunchen - min stockholmsfavorit! Nu är klockan 21 och Rickard är snart hemma i Julita igen. Han jobbar ju som de flesta i morgon och fick ge sig av hemåt medan vi andra stannade kvar. Nu sover barnen gott sedan någon timme tillbaka. Det gick riktigt bra att lägga dem trots ändrade rutiner, trots att de var lite övertrötta och trots att de sover i samma rum. Jag hoppas att Corinne sover någorlunda bra så att även Isac får sova i natt. Själv är jag rätt trött också och längtar efter att krypa i säng. Men 21 känns minst sagt lite väl tidigt.

I morgon är det hockey. Gud så jag längtar! Rykten säger att Wesslan står i morgon - kul! (trots att R faktiskt gjorde det väl förra matchen. Hur lätt är det liksom?)

Godnatt på er alla!

/m.

Lördagsmys

Lördag idag och först lite pyssel med hästarna på förmiddagen. Först löslongerade jag Monte. Första gången sedan olyckan i oktober men takterna satt i. Han var sjukt duktig och jobbade på precis hur fint som helst. Vilken härlig inställning! Sedan körde jag Bilbo. Tog en runda kring Kolstugan, första gången på 1,5 år som vi begav oss iväg hemifrån på allvar med vagnen. Trots att han gick själv och att "elgubbarna" hade ställt upp diverse maskiner, skopor, koner och redskap av alla de slag traskade han snällt förbi. Var ute på en runda på 50 minuter och höll igång i trav i stort sett hela tiden. Lite slö inledningsvis, men när vi vände hemåt fick han nya krafter och gjorde det imponerande väl och höll ett bra tempo! Rejält svettig när vi var åter hemma och har nog säkert en del träningsvärk nu, men det var ett bra pass och både han och jag tyckte att det var toppenskoj!

Sedan var det en sväng till Näshulta och efter det hem för tacos och ishockey. Final 2 mot HV. Oj, vilken nervryckande historia. Jag tror inte jag andas än och jag är mycket skeptisk till att hjärtat fortfarande slår. Naglar är inte att tala om längre. Hela fyra perioder tog det och avgjordes till slut till HV:s favör, men oj vilken insats av Djurgården! Vilken insats, vilket kämparjobb och vilken inställning! Snacka om att man längtar till måndagens match nu!

Sedan har jag packat lite inför morgondagens Stockholmsresa. Är så himla skönt att ha packat klart allting dagen innan så att det bara är att åka i morgon. Eller ja, nästan bara iaf. Alla kläder och så är nedpackade. Ska bara packa ned lite småsaker och sedan blir det att ställa in allting i bilen. Hoppas att jag har med mig allt jag behöver inför tågresa hem och så...

Tänkte försöka ställa klockan tidigt i morgon, typ redan 04.30-05.00 någon gång. Har en liten förhoppning om att kunna longera åtminstone någon häst innan vi åker i morgon. Jag är ju inte hemma igen förrän tisdag kväll så det blir så många dagars vila för dem iaf. Om inte Rickard jobbar dem ;) Haha, nej stackarn, det slipper han!

När jag sedan kommer åter från Stockholm blir det fullt upp med alla förberedelser inför helgens namngivning av Corinne. Det är mycket kvar att göra!

Nä, nu ska jag packa det sista och starta en tvättmaskin. Bye på er alla!

/m.

Kattungarna på fri fot

Det blev bygge av kattungetrappa =)

Så här såg den ut när den var ihopskruvad men ej målad. Ville testa så att den fungerade enligt planerna.På tork efter lite målningSedan blev det en sväng till Katrineholm för att handla kattmat och efter detta en sväng till Näshulta.

Och så var det under kvällen dags för invigning. De nyfikna kattungarna var givetvis där direkt!Och när kissarna testat lådorna, blev de släppta på fri fot. Så numera vistas de i hela huset - en viktig del i deras utveckling! Helt orädda traskade de alla ut i vardagsrummet direkt. Kanske att de var lite spända och nervösa första två minuterna, men nu, kanske 10 minuter senare, är det full rulle här i vardagsrummet! Bucas tog som alltid initiativet och de andra var inte sena att följa. Så nu känns det som om det är kattungar precis ÖVERALLT! De är sådana busar!

Här hemma väntar lite tvätt och lite pyssel, men annars är det rätt lugnt. Njuter lite av tystnaden när barnen sover =)

Ha det gott!

/m.

Inte många knop

Idag gör jag inte många knop.

Hade tänkt att ta med mig Corinne ut och longera ett par hästar under dagen. Vaknade i morse av snöstorm. Dyngsurt överallt och givetvis för halt för detta. Fick lägga henne i sängen istället där hon somnade vi 09.30 som vanligt. Nu skiner solen för fullt och den mesta snön är borta, men nu kan jag ju inte gå ut för då vaknar säkert corinne...

Istället har jag pysslat lite med att skriva ihop kattungarnas kontrakt och skickat dessa till deras nya ägare. Annars tvättar jag lite också, men mycket mer än det egentligen inte.

Kom dock på vad jag ska ta och hitta på. Jag ska springa ut och hämta lite material och så ska jag fixa till ett par trappor till kattsandslådorna. Jag har ju sådana lådor med jättehög kant och kattungarna kommer inte över dessa. Och jag vill släppa ut kattungarna i hela huset nu. Eller rättare sagt - kattungarna vill ut i hela huset ;) Men då behöver de ju komma i och ur de andra lådorna också. Så jag ska ta och bygga två trappor =)

Nej, nu ska jag sätta igång med detta!

Vi hörs!

/m.

Dramatik

Var först ute och körde Bilbo. Det var mysigt, men han är lite för slö. Man kan inte klandra honom; han är tjock och otränad. Men han behöver ju liksom röra på sig för att komma i form och då måste man ju mana på honom lite. Men jag får ingen stor respons i honom även om han verkar glad över att få komma ut på tur. Ger nu havre i samband med körning och hoppas på att det ska få honom lite piggare. Kan dock inte ge för mycket med tanke på att han är fångponny.. får fösöka hitta en bra mellanväg.

Sedan red jag ett dressyrpass på Monte och Märta red Fagge. Monte kändes dunderfin med tanke på sitt långa riduppehåll. Trots detta kämpar han på riktigt väl trots att mjölksyran sprutar och styrkan saknas. Tog till och med några galopper idag och han kämpade på riktigt trevligt! Han faller lite inåt och saknar "det sista" men grundstyrkan sitter och han gör det riktigt bra. Fagge såg riktigt trevlig ut för dagen, lugn och fin =) Märta testade lite galoppjobb, vilket satt som en smäck för dagen! Vi avslutade med att skritta av dem lite i allén. Lyckades träffa på en halvgalen fyrhjuling, men vi lyckades ta oss undan så det slutade ju bra allting =)

Väl inne var det hockey för hela slanten! Första finalmatchen mellan DIF och HV. Ett underbart tryck på Hovet och entren var ju bara för vacker. All heder åt alla DIF-supportar! Första och andraperioden var en dröm att se. DIF var heta som spisar och gjorde allt rätt. Det värmde i hjärtat. Men det bortdömda målet... ehh... troligt. Garanterat mål och Liv utanför målburen, men det är som det är. Tredje perioden blev alldeles för spännande för mitt hjärta och mina naglar. Jag tror inte jag har en enda nagel kvar. Och vilken pärs när Wesslau skadas precis i slutet med ett kvitteringslystet HV. Vilken mardröm för Ridderwall. Men till syvende och sist löste ju sig allting väl och DIF leder finalerna med 1-0. Härligt!! Man är dock lite nervös nu. Hur skadad är Wesslan och kommer han att kunna stå kommande matcher? Oavsett vad längtar jag till måndag när jag får vara med på Globen. Häftigt!!

Nu är klockan 22.30 och det mesta är klart för kvällen. Kattungarna är sedan tidigare vägda och mätta och mår gott allihopa. Får se om det blir en tupplur på soffan eller snart natti natti på riktigt.

I morgon är Isac på dagis så det är bara jag och Corinne hemma. Ska nog försöka få henne att somna i vagnen ute och försöka motionera åtminstone någon häst (typ longera) medan hon sover. Vore nice att kunna göra det =)

Godnatt på er alla!

/m.

Grillning, bilfix, mys att vara hemma och körförbud

Oj, nu har jag mycket att uppdatera om!

Nu ska vi se, först igår då! Först på morgonen tog vi kort på alla Corinnes utsorterade kläder och la upp dem på tradera och gåstolen fick sig en annons på blocket. Sedan under dagen var jag och barnen ute och rätade upp en stolpe i sommarhagen som behövde stöttas lite. Detta var inte helt okomplicerat, vare sig att få stolpen stadig eller att göra det med barnen med sig... Hur som haver blev det till slut fixat iaf. Sedan passade vi på att spendera hela eftermiddagen utomhus och leka i den härliga värmen. Det är så underbart nu när det är så härligt väder! Nu är det riktigt mys att vara hemma med barnen och mammaledigheten är inte fy skam! Tog lite bilder på raringarna =)Kramkalas med min fina älskling...Sedan åkte vi över till Näshulta. Berra hjälpte oss med byte av stötstämpare och att få sommarskor på bilen. Tusen tack för detta! Vi fick även lite smaskigt grillat till middag - MUMS FILIBABA! Corinne fick gunga för första gången i sitt liv - det tyckte hon var toppenskoj!Sent om sider var vi sedan hemma igen och nattade två trötta barn. Sedan blev det Draknästet (veckans bästa program!) och Byggfuskarna. Sedan slocknade jag gott i soffan! Man blir lite trött; de är ganska intensiva att vara med nu barnen. Men de är så mysiga, men intensiva som sagt ;)

Idag var Isac riktigt långlat och jag och Corinne hann med en hel del innan gossen ens vaknade (strax innan nio). Bland annat så hade vi dammsugit hela nedervåningen, bäddat rent hos kattungarna och startat tvättmaskin.

Strax efter nio traskade vi sedan ut för dagens stora mission - biltvätten! Tillsammans med mina två stjälpredor (haha) har vi nu iaf tvättat bilen så den blänker så fint så. Så nu är det körförbud på RSR776, haha. Fyra (!) omgångar med schampo krävdes det innan den var fin igen... vilket pyssel! Har även städat upp inuti den och torkat av instrumentbräda och så. Var lite sugen på att hämta dammsugaren och dammsuga den också, men då tröttnade barnen (kanske tur för mig). Se på denna blänkare!Vill inte ens tänka på hur den kommer att se ut efter nästa bilfärd, morr. Men nu är den fin iaf!

Sedan lekte vi alla ute (inte bilen, jag och barnen alltså) innan det var dags att gå in för lunch. Blodpudding serverades det idag, även för Corinne som numera oftast äter samma som vi. Jag tyckte det var dundergott och barnen åt hyfsat iaf. Tog förresten lite fler bilder idag också =)

Isac och Corinne "åker bil"Lite fina bilder på CorinnePusskalas <3Nu har Corinne äntligen somnat för en eftermiddagslur (hon var minst sagt trött...) och Isac leker. Jag passar på att andas ut en sekund och blogga lite innan det är dags att kila ut till tvättstugan. Jag har även fixat och beställt en poster till Corinnes namngivning. Jag hoppas verkligen att den hinner komma i tid. Om 1,5 timme eller så kommer Rickard hem. Då ska jag först köra Bilbo och sedan klockan 17 kommer Märta så ska vi rida lite dressyr på Monte och Fagge. Ska bli roligt! Känner mig så sjukt trött just nu när man satte sig och det blev tyst, men det blir roligt när man väl är igång!

Hopp och hej leverpastej!

/m.

Ahh.. välbehag!

Så fort Rickard kom hem slängde jag mig ut i hästhagen. Och där har jag nu varit de senaste timmarna =) Kom in precis lagom till nattningen av barnen. Jag har nattat Isac och Rickard håller på att övertala Corinne att det visst är läggdags...

Det gick jäkligt bra i hästhagen och det är en sådan känsla av välbehag nu. Alla stolpar är genomgångna och all tråd är sträckt och fin. Och jag bara älskar staket i toppskick med sträckt och fin tråd! Ahh! Jag tror att det är min stora fetisch. Haha, jaja, enough said innan jag får anmäla mig till nästa avsnitt av Outsiders ;) Ibland när jag åker förbi hästhagar får man ju rysningar i hela kroppen över hur illa skick staketet är i. Jag lägger en del jobb på mitt, men så är det så fint så också =) Jag har dock några hagar kvar att gå över, men de används inte just nu. Och de hagar jag gjort i ordning idag är fixade i god tid innan betessäsongen för en gångs skull. Släppte även över hästarna på den ena så de får en betydligt större yta. Och det var lyckliga hästar som for omkring! Kul med ny hage tydligen, haha! Så nu har de iaf självmotionerat idag *ler* Tok-Kayla sprang så jag trodde benen skulle gå av.

Så nu sitter jag åter inne. Dock med sjukt ont i händerna, som alltid när man sträckt eltråd... har skärskador i fingrarna kombinerat med brännskador efter att ha dragit i tråden och det gör allmänt ont i händer och fingar. Allt detta trots arbetshandskar den största delen av tiden... Får alltid så gräsligt ont efter ett sådant här jobb och det tar nästan en vecka innan händerna är återställda igen... aj! Men det är det värt =) Nu får händerna vila någon vecka, sedan ska jag nog ta någon av de andra sommarhagarna. Skönt att vara ute i lite god tid =)

Klockan går nu mot 20 och jag ska ta och äta middag. Sedan är det dags att väga och mäta kattungarna och mycket mer har jag inte inplanerat sedan. Skönt. Hoppas bara att Corinne somnar snart... hon verkar inte alls vilja sova idag... det blev ju lite tokigt när hon sov så sent på eftermiddagen, men det fanns inte en chans att hålla henne vaken...

/m.

Härlig tisdag!

Det har varit en härlig tisdag!

Först på morgonen mekade vi lite med Corinnes säng och sänkte ned sängläget till den nedersta nivån. Hon börjar nämligen bli bra duktig på att ta tag i saker och resa sig upp. Sedan spenderade jag och barnen hela förmiddagen ute i det alldeles fantastiska vädret! Det stormade rejält, men den varma solen kompenserade allt =D  Var ute i hästarnas sommarhage och fixade. Plockade bort all tråd och alla stolpar från min rundbana eftersom att hästarna demolerade denna förra året. Var smidigare att ta bort den än att laga alla skador. Får se om jag sätter upp någon ny senare; den var trots allt ganska bra. Sträckte några trådar och fixade lite stolpar runt hagen. Passade även på att leka lite på tomten i det härliga vädret. Sedan var vi tvungna att avsluta för lunch.

Gick in och åt och efter detta har vi städat ur båda barnens garderober. Gud så de växer! Corinne hade vuxit ur en hel del... Efter garderobsstädningen tog jag och badade båda barnen. Badet var givetvis uppskattat (som alltid!) och barnen plaskade och skrek av skratt. Mer krångligt var det efteråt med en minst sagt övertrött Corinne som inte var så glad... Gav lite mellis och har nu lagt henne i sängen för en tupplur. Hon tvärslocknade direkt efter att bara ha sovit typ en timma på förmiddagen på hela dagen... Hon får inte sova för länge dock, eftersom att det är så sent på eftermiddagen. Isac sitter här med mig i soffan och ser rejält trött ut han också...

Klockan är strax 16 och det är en halvtimma tills Rickard slutar jobbet. Jag hoppas på att kunna gå ut till hagen direkt när han kommer och fixa det sista staketet. Då kan jag släppa över hästarna redan ikväll. Vore nice =) Får se hur lång tid det hela tar. Måste gå hela varvet runt och det är ju en ganska stor hage, men det går ändå rätt fort att räta upp stolparna och sträcka tråden.

So long!

/m.

Fotosession

Eftermiddagen bjöd på fotosession av kattungarna. Har inte hunnit i helgen, men lyckades äntligen ta mig i kragen och fixa 5-veckorsbilderna, även om de nu snarare är 5½ vecka.

Plockade ut kattungarna på trappan i solen, en efter en, och lyckades få lite fina bilder. Är så tacksamt att fota ute i dagsljuset =) Här kommer gullungarna!

"Belle"


"Bucas"


"Blanco"


"Murre"


"Basse"


"Zoya"Dessutom en liten "bonusserie" från när gammelgubben Vulkan traskade fram och pussade lite på söta Belle:De är ju bara så söta allihopa att man skulle kunna dö... jag tror inte att det finns något gulligare än långhårsbebisar!?

/m.

Nu går det undan!

Nu kryper Corinne helt obehindrat i ett hastigt tempo och det är inte direkt till Isacs stora glädje alla gånger. Hon kryper nämligen efter honom hela tiden och ska ha precis allting som han har, vilket gör honom helt vansinnig. Så idag spenderade jag hela morgonen med att diskutera med två arga barn huruvida båda skulle ha stora brandbilen eller inte...

Sedan somnade Corinne som vanligt vid 09.30. Då passade jag och Isac på att gå ut i det underbara vädret! Jag passade på att kratta som en tok och har nu krattat igenom nästan hela gräsmattan =) Jag brukar försöka kratta en gång på våren och en på hösten. Vi var säkert ute åtminstone 2 timmar innan Corinne vaknade och det var dags för lunch.

Så nu har vi ätit och är mätta och belåtna. Kisseungarna fick lite blötmat till lunch - gud så de glufsade i sig!

Så mycket mer har vi väl inte inplanerat för eftermiddagen. Klockan är redan snart 13.30 och det känns som om dagen bara sprungit förbi. Rickard slutar 16, så det är ju inte evigheter tills han är hemma =)

/m.

Söndagsuppdatering

Besöket igår med Blancos blivande ägare var glädjande =) De var väldigt trevliga och jag tror att Blanco kommer att få det alldeles super där. Skönt! =D

Idag har det varit en söndag i hästarnas samvaro. Jag började dagen i förmiddags att först köra Bilbo. Isac fick åka med i vagnen och det var förstås trevligt! Synd bara att han blev lite kall om händerna =/ Sedan körde jag Sylle. Det märktes verkligen att det var ett kärt återseende mellan honom och vagnen. Gud så han lyste upp! Det var kul tyckte han! Han travade på riktigt fint och höll ett bra tempo. Skönt med tanke på att Bilbo blir lite seg och slö ibland ;) Skoj skoj skoj! Efter lunch åkte Rickard och barnen till Näshulta och jag tog mig an resten av kusarna ;)

Först red jag ett rejält pass på Monte. Det har torkat upp fint i sommarhagen så tanken var att rida ett lätt dressyrpass där. Monte inledde lite bångstyrigt. Det blev lite backande, hoppande och studsande och han var lite krånglig ett tag. Kanske var han lite påverkad av att det var vårt första pass ensamma efter olyckan, eller så var det (mer troligt) jag som var påverkad av det. Monte är enormt lyhörd för allt jag utstrålar och kanske ingav jag ingen eller liten trygghet trots att det kändes okej. Jag gjorde en halt, stannade upp, skällde på mig själv och tog mig i kragen. Nu får jag väl fasen ta och rida som jag kan rida. Stärkt av peppningen och lite jävlar anamma satte jag igång. Och i samma stund skärpte Monte till sig och bara sekunder senare var han gamla härliga Monte igen. Red kanske 20 minuter dressyr och Montes insats var beundransvärd. Han har varit avställd sedan oktober, men ändå kämpade han på ambitiöst i en trevlig form och gjorde det riktigt bra! All heder åt honom! Vi avslutade med att jogga allén bort och tog sedan en mysig galopp hem =) Det var ett viktigt pass för oss båda, inte minst mentalt. Monte var efteråt alldeles skyblöt av svett och jag var helt slut, men så bra vi gjorde det! Heja oss!

Sedan löslongerade jag Fagge. Även han visade prov på en enorm inställning och hjärta och gjorde det fantastiskt bra!

Efter detta spenderade jag en hel del tid tillsammans med goa och kelsjuka Kayla. Vi satte på tömkörningsgjorden för första gången (inga konstigheter tyckte hon). Sedan tömkörde jag lite i hagen med tömkörningsgjord och tömmar fästa i grimman. Hon förstod givetvis inte allt, men riktigt duktig var hon! Sedan gick vi ut och promenerade lite och bara myste tillsammans =) Pratade med moster och skuttade över lite pinnar. Sprang lite fram och tillbaka på vägen och lekte lite och gud så hon studsade och busade! Gullungen! Sedan avslutade vi allt med att hon (japp, ponnyn!) och Isac fick spela fotboll. Isac skrattade så han tjöt. Ponnyn njöt nog av eftermiddagens uppmärksamhet!

I morgon kommer jag nog att ha lite träningsvärk. Även Monte och Fargo skulle jag tro. Det verkar för övrigt som om Märtas föräldrar är "med på tåget" och att han kommer att få stå kvar och att hon tar honom på delfoder. Jag söker även efter ytterligare en person som vill vara med på detta för att avlasta Märta, inte minst ekonomiskt, framåt hösten när det blir lite dyrare att ha häst. Goda nyheter alltså! =D

Här hemma sover barnen sedan ett bra tag tillbaka. När sporten är slut ska vi väga och mäta kattungarna. De äter förresten nästan ingen ersättning alls längre! (håller på att trappa ned och avsluta)

Godnatt på er alla om vi inte hörs något mer ikväll!

/m.

Köra ponny - dödskul!

Corinne väckte oss i vanlig anda klockan 06 i morse. Man var inte så jättesugen på att gå upp då... men vad har man för val som småbarnsförälder liksom. Sova får man göra ett annat liv ;)

Jag hann iaf med att pyssla lite här inne och tända båda kaminerna innan klockan var alltför mycket. Vi har inte direkt eldat på flera dagar, men i morse kändes det riktigt urrigt i huset.

Strax innan åtta var jag ute i stallet för att köra ponny! Det både blåste och regnade ut så vädret var inte sådär jättekul, men körningen desto roligare! Körde Bilbo och det är så sjukt roligt!! Han var lite slö bortåt, men travade på riktigt fint hem =) Han är ju minst sagt ur form så det är ju inte så konstigt. Han verkar dock tycka att det är väldigt roligt att vara igång igen! Och jag också för den delen =)

Nu har Corinne somnat för sin förmiddagslur och Rickard är till Julitahallen för att hämta ut pengar till hovslagaren. Jag och Isac myser i soffan till barnprogram. Det är ett riktigt sitta-inne-i-soffan-och-mysa-väder idag.

Jag sitter nu mest och väntar på att hovslagaren ska ringa och säga att han är på väg. Han skulle komma någon gång mellan 10 och 11. Skönt att få hästarna alldeles nyverkade igen!

Sedan blir det lunch och förhoppningsvis en dusch. Kring 13-snåret kommer Blancos blivande ägare och hälsar på =) Kul! Rickard har till och med bakat sockerkaka när vi får främmande och allt. MUMS!

Ha det fint allihopa!

/m.

Städkväll med Solsidan

Det blev lite städning ikväll. Skönt att ha det färdigt =) Så nu blänker huset igen!

Vi har även suttit och kikat på Solsidan. Det är så sjukt roligt! Det är tråkigt att det var sista avsnittet (för nu) och det har klart varit veckans bästa program!

Nu är klockan 22.22 och vi väntar på att golvet i vardagsrummet ska torka. Sedan ska jag bara kila ut och dammsuga och skura i tvättstugan. Lika bra att köra det när man ändå kört resten av huset, annars blir det ju inte av.

Filippa löper allt mer... gud så hon skriker! Undrar om man kommer att få sova någonting i natt =/ Stackars Vulkan är förföljd och helt förskräckt. Snacka om att kunna löpa... just nu sitter hon i fönstret i hallen och skriker allt vad hon kan. Jättekul ;)

Fortsatt trevlig fredagkväll och godnatt på er alla!

/m.

DIF till final och badhusbad!

Igår fick jag se DIF gå till final. Helt fantastiskt. Idag klockan 09.00 hängde jag på låset på ticnet för att boka biljetter till finalmatcherna. Men inte till mig. Det är så himla tråkigt att allt alltid ska handla om pengar. Jag hade givetvis inte de ekonomiska möjligheterna att gå. Det var kaos på ticnet och det tog inte många minuter innan det var slutsålt på både första finalmatchen på hovet och den tredje på globen. Men jag lyckades på tag i två fina biljetter till den tredje matchen på globen. En till min pappa och en till min mamma. Sedan la vi på och jag grät över det faktum att jag så väldigt gärna hade velat gå. Jag hade kunnat göra nästan vad som helst för att få gå på bara en endaste match. Jag har inte gått på en match på hela säsongen och efter alla år av motgång vore det så underbart att få se en finalmatch. Det gjorde ont i hjärtat att inte kunna göra detta...

...en stund senare ringer mamma. Hon säger då att jag kan få hennes biljett och att hon istället kan ta hand om barnen. Det betydde allt för mig. Så måndag den 19:e ska jag till Globen och få se mitt älskade DIF i final. Det ska bli så underbart att jag saknar ord! Så jag längtar!! Allt tyder på att jag tar med mig båda barnen och tar tåget till Sthlm redan på söndagen och att jag sedan åker hem på tisdagskvällen eller något sådant. Jag är bara lite nervös för tågresan och hur jag ska få med mig allting, men det ska väl lösa sig. Jag längtar iaf något så kopiöst!

Sedan kom Märta för att rida Fagge. Isac var på dagis och Rickard hos tandläkaren. Tog med mig Corinne i vagnen och Märta på hästryggen och traskade till paddocken hos Christian. Märta red ett ordentligt pass med lite handledning från mig och Fagge såg toppenfin ut =D De tog tillfället i akt och tränade till och med lite på galoppen och jag tyckte att de gjorde det jättebra! Jag tror att både Fagge och Märta kommer att ha lite träningsvärk i morgon =)

Efter att ha hämtat Isac på dagis for vi iväg till badhuset. Lite bad tillsammans med Berra, Ingela, Freja och Noah. Det var roligt och våra två busar var lika stora vattenbusar som alltid =) De älskar verkligen vatten!

Nu håller vi på att natta barnen. Isac är nattad och klar och Corinne är väl på väg även om hon kämpar emot för att somna. De verkar rejält trötta båda två!

Funderar på om vi ska ta och städa ikväll. Iaf dammsuga och skura nedervåningen samt städa tvättstugan. Det blir antingen ikväll eller i morgon bitti. Kanske vore skönt att ta det ikväll så att det inte blir så stressigt i morgon. I morgon fm kommer ju hovslagaren och verkar hästarna och efter lunch kommer Blancos blivande ägare från Stockholm för att hälsa på honom =) Skulle vilja ut och köra Bilbo en sväng i morgon också =)

Men om en halvtimma är det matning och invägning av kisseungarna till att börja med. De ropar lite på mig och är lite sura för att jag håller på att trappa ned ersättningen ;)

Filippa löper helt galet mycket förresten. Hon gör allt för att försöka smita ut så det är bara att passa dörren EXTREMT mycket... hon ropar och ålar och krålar. Igår kväll låg hon och rullade på Vulkan i någon kärlekskrank gest. Han förstod ingenting, kastrat som han är. Så fort hon ser honom går hon och svankar och skriker. Jag har aldrig varit med om maken till horny katt. Vill inte ge henne p-piller så länge hon diar heller, så det är väl inte så mycket att göra. Bara att passa henne helt enkelt och vänta på att det går över... Den galningen, är hon inte nöjd med det stora gäng hon redan har ;)

/m.

Härlig förmiddag!Vilken underbar förmiddag vi har haft!

Först gick vi ut så att Isac fick rida Sylle. Farmor var jättesnäll och kom och promenerade med Corinne i vagnen så att jag och Rickard kunde hjälpa Isac. Men Isac red helt själv (ja, med ledare, men ingen som stöttade) hela turen. Så duktig är han! Efter att ha tjatat i ett par dagar om att få rida var han förstås nöjd och glad. Att det var helt fantastiskt väder ute gjorde förstås allt än bättre =D

Sedan spände vi för Bilbo framför vagn! Bilbo är bara körd ca 2 månader och detta för 1,5 år sedan så jag var lite spänd inför hur han skulle reagera. Det var bara att spänna på och köra som vanligt. Vilket underbart psyke det är på den ponnyn! Han är givetvis helt ur kondition men det är ju inte så konstigt. Körde först en vända i allen själv för att se om han skötte sig och det gjorde han (alldeles perfekt dessutom). Sedan fick Isac åka med mig en vända. Det var MYCKET uppskattat - gud så kul han tyckte att det var! För att inte tala om ponnyn som njöt big time! Sedan körde vi en vända med både mig, farmor och Isac i vagnen. Duktiga Bille =) Jag fick verkligen mersmak och längtar redan till nästa körtur!!

Efter en lunch åkte vi sedan och fikade hos Rickards mormor. Det var som alltid trevligt! (fast jag var bara så sjukt trött...)

Nu är det lite grått och regnigt ute, men det gör inte så mycket efter den fina förmiddagen =) Ikväll ska vi en sväng till Näshulta och hjälpa till att lasta lite grejjer på släpkärran.

En härlig dag!

Slänger in lite fina bilder från när Isac rider Sylle och på fina fina Bilbo framför vagn!

/m.

Onsdagssummering

Så, då var även denna onsdag till ända. Först på förmiddagen var Rickard iväg till skolan och jobbade så jag och barnen lekte själva hemma (Corinne sov mest). Mystid för mig och Isac =)

Sedan åt vi lunch och en stund efter det kom Märta och så red vi en sväng tillsammans. Jag fick sitta upp på Monte för första gången igen sedan olyckan, och han skötte sig helt oklanderligt. Märta hanterade Fagge fint och de trivs så bra med varandra =) Monte har knappt lämnat hagen sedan olyckan i oktober och än mindre haft sadel på sig och blivit riden, så jag tycker att det är helt fantastiskt att han trots detta bara joggar på som om ingenting hade hänt. Min fina vän. Hästarna är dock verkligen ur kondition så de blev rätt svettiga, trots att vi inte alls red vare sig speciellt länge eller hårt. Men det var väldigt mysigt och både jag och hästarna uppskattade det hela! Tack Märta för en jättetrevlig eftermiddag!

Efter detta begav vi oss till Näshulta för middag =)

Sedan hem igen och nattade barnen som somnade på nolltid =) Kikade på Draknästet och Byggfuskarna. Draknästet är verkligen ett toppenprogram!

Ikväll fick man även glädjas åt ännu en Djurgårdsseger. UNDERBART!!

Slutligen har kisseungarna fått mat och blivit vägda. Helt sjuka viktuppgångar på dem senaste dygnet. De har gått upp galet mycket! Men det lär ju utjämna sig på några dygn...

Nu är klockan 23.10 och det har dragit ihop sig för läggdags. I morgon är det först lite städning på morgonkvisten (det blir så himla grisigt här inne nu när det är så lerigt och dant ute). Sedan ska vi ut på promenad så att Isac får rida Sylle. Farmor kommer och promenerar Corinne i vagnen så att vi kan gå iväg lite längre med Sylle. Kul! På eftermiddagen ska vi nog se om vi kan göra något åt dörren på barnvagnsförrådet så att vi kan ställa ut vagnarna igen. Vore väldigt skönt! (inte minst nu när hjul och allt blir så grisigt).

Godnatt på er allihopa!

/m.

Studera?

Jag har idag slängt iväg en ansökan till Mälardalens Högskola. Haha, som om de skulle vilja ha mig tillbaka ;) Hur som haver har jag ju väldigt länge velat specialisera mig inom området specialpedagogik och nu har jag idag kastat iväg en ansökan till magisterprogram specialpedagogik 60 hp. Den är på distans, på halvfart, med några få träffar per termin. Om jag kommer in är tanken att ha detta bredvid mitt arbete (vilket det nu än kan tänkas bli). Jag ser det som en framtidsinvestering. Om jag förstår det hela rätt borde jag då kunna uppdatera min examen till gymnasiebehörighet (ska undersöka detta närmre). Med hela 80 p svenska, magisterexamen 60 p specialpedagogik och dessutom nämre 60 poäng matematik, kommer jag att vara het på arbetsmarknaden =)

Vore ju dessutom en rolig kurs att gå. Spännande. Ansökan är ivägskickad iaf, ska bara komplettera med min lärarexamen. Har ingen aning om hur stor konkurrensen till platserna är. Det lär visa sig. Som antagningskrav fanns iaf antingen lärarexamen eller 180 hp motsvarande, så det är ju inte "vem som helst" som kan söka den. Känns konstigt dock, känns som om det var "år och dar" sedan man pluggade (även om så inte är fallet).

/m.

Kattvård =)

Denna kväll ägnas åt lite kattvård ala långhårskisse.

Först ut var Kalibra. Hon har verkligen blivit underbart fin! En liten liten tova i kragen, men annars dunderfin i pälsen. Vilken skillnad mot när hon kom hit! Kammade bara igenom lite lätt och sedan fick hon en dusch med schampo och hela köret. Och vilken skillnad på figur - inte alls så mager och tanig som förut!

Näst ut var Batman. Han är ju sedan tidigare rakad och har ju inte så mycket päls. Men jag kammade igenom krage och ludna bakben. Även han fin i pälsen, men han blir ju lite fet i pälsen (som fertila hanar lätt blir), inte minst i svansen. Duschade och schamponerade. Tror att det gjorde mycket nytta =)

Nu har jag haft en kort paus. Näst ut är Nikki. Hon ska kammas och duschas/schamponeras. Jag hoppas på att även hinna med att ta Max ikväll. Skönt att duscha alla när man väl är igång. Lämnar Filippa denna gång. Vill inte stressa henne. Hon får ta det lugnt och vara med sina bebisar. Hon får duscha när de flyttat härifrån. Jag ska bara kamma igenom henne lite lätt.

Dags att sätta fart igen! Det är dessutom snart dags för vägning och matning av kattungarna!

/m.

Frusen

Jag känner mig frusen. Det är lite urrigt ute (Rickards uttryck).

Idag har vi varit ute hela förmiddagen. Det är inte alls vårväder som i förrgår men inte heller vinterväder som igår. Vi har krattat ihop alla kvistar från buskansningen och eldat dessa samt skottat bort lite tinat kiss och bajs från fd gödselstacken. Det börjar bli lite fint där nu iaf =)

Sedan har vi nu gått in och ätit lunch. Vi ska strax dra en sväng till Katrineholm och så ska Berra komma förbi en sväng i eftermiddag. Det är väl typ det som är inplanerat.

Vi hörs!

/m.

Jättehäftigt!

Eftermiddagen spenderades i gott sällskap tillsammans med Anders, Malin och deras underbart bedårande Moa. Först trevlig fika hemma hos dem för att sedan köra traktor på Haneberg. Eller ja, inte vi alla. Isac fick köra traktor tillsammans med Anders. Vi fick gå in i maskinhallen och se alla traktorer och jag kan lova att Isac var helt salig. När han dessutom fick köra den stoooooora traktorn tillsammans med Anders var han helt såld! Anders skötte gas/broms och Isac fick ratta själv. Snacka om att han är stolt och han har helt klart en ny idol! ;) Jättekul var det och en fantastisk upplevelse för Isac! Vi avslutade det hela med att hälsa på fåren och de sjukt söta lammen. Även det uppskattat förstås!

Sedan en sväng via Näshulta för att sedan komma hem för en sen middag. Kött, kroketter, beasås och vitlökssmör. Smarrigt!

Sedan kom moster förbi en sväng och kelade med kattungarna, busade med Isac och lämnade en nyckel.

Och nu har vi nattat två trötta men speedade barn. Tystnaden är åter och det ska bli skönt att ta kväll.

På TV:n spelar härliga DIF. Underläge 2-0 dessvärre efter snart två perioder spelade. Kom igen DIF!

/m.

Snöig städdag

Vaknade i morse av den härliga synen av... snö. Uäk. Igår var det så himla härligt med våren. Jag torkade kläderna ute och tvättade fönsterna. Och idag - snö. De kläder som inte hann torka igår och blev kvar ute är definitivt inte torra nu vill jag lova! Så himla trist! (inte att kläderna är blöta, utan snön). Man kan ju bli deprimerad för mindre.

Hade tänkt att vara ute och elda alla kvistar från gårdagens buskansning, men vi valde att ta innesysslorna idag istället. Så vi har ägnat förmiddagen åt att städa. Och det var väl bra i och för sig - det behövdes verkligen! Så nu är det rent och fint iaf =)

Här näst väntar lunch för både oss och lite kisseungar. Sedan blir det dusch/bad för oss alla för sedan ska vi iväg till Krusse, Malin och deras söta Moa på fika =)

Kattungarna trivs förresten jättefint i köket och de är så himla rara och goa! Ska vara med i precis allting man gör! När man är i köket har man konstant sex busungar hängande kring fötterna ;) Gullungarna!

/m.

Fönstertvätt!

Eftermiddagen bjöd på fönstertvätt! =D

Så nu har jag tvättat alla fönster på bottenvåningen samt de till barnrummen. Återstår gör endast allrummet och badrummet, men det får nog bli i morgon för nu var jag tvungen att avbryta för middag. Nedervåningen blev jättefin! Gud vilken skillnad!! Vi kan ju knappt ha sett ut förut =/ Nu ser det ut som om fönsterna står öppna! Jag blev inte riktigt nöjd med barnrummen där uppe. Det är ju lite bökigt att hänga ut genom fönstret för att ta yttersidan och de var dessutom så himla grisiga. Blev ju betydligt bättre, men jag är inte helt nöjd som sagt.

Tvättmaskinen går verkligen varm idag! Hade massor av kläder att tvätta och nu står dessutom en hel del gardiner på G. Kändes garanterat som om det var läge att tvätta dem nu när man tagit ned dem. Har inte hunnit städa som planerat; det blev ju fönstertvätt istället. Städningen får väl bli i morgon istället, I guess. Men det blev ju annat nyttigt gjort som sagt. Man får ta en sak i taget.

/m.

Härligt härligt ute!

Det är alldeles underbart ute idag! Förmiddagen har vi spenderat utomhus. Vi har satt upp torkvindan och ansat tomtens buskar. Så fint och prydligt =) Nu ska vi bara ta hem en tunna så kan vi elda upp alla kvistar som blev =)

Idag torkar jag säsongens första tvätt utomhus. Jag hoppas att den blir torr inom den närmsta tiden ;) Det känns som ett vårtecken iaf!

Nu är vi inne och har ätit lunch. Corinne är på väg att somna för en eftermiddagslur. Hoppas vi iaf; hon försöker vara tappert vaken ;) Hon är dock toktrött så lite sömn vore inte så galet. Men jag undrar om hon inte är på väg in i drömmarnas värld nu... Isac leker med sina bilar men verkar lite trött han också.

Vi får se vad eftermiddagen mer har att bjuda på. Det står iaf städning på dagens schema. Men innan dess vore det så skönt med ännu lite mer frisk luft. Beror lite på barnen.

Har sjukt ont i armarna förresten. Det blir gräsligt tungt när man ska stå och köra med häxsaxen ovanför huvudhöjd. Men jäkligt roligt är det och fint blev det! Mjölksyra och träningsvärk är det garanterat dock!

/m.

PS. Förkylningen? Ja, det är fortfarande både snorigt och febrigt på mig, men när man får vara ute i det underbara vädret känner man inte av det så mycket. Barnen verkar vara bättre iaf =)

Påskgodis =)

Får man bjuda på lite påskgodis!? =)        (4½ vecka gamla)


VUKAVI BOSCOBELLE "Belle"


VUKAVI BUCAS GRANDE "Bucas"


VUKAVI BLANQUILLO "Blanco"


VUKAVI BRUCK AN DER MUR "Murre"


VUKAVI BASSIN D'ARCACHON "Basse"


VUKAVI BUITRAGO DEL LOZOYA "Zoya"


/m.

Snörvligt värre!

Idag är det snörvligt värre - det är SYND OM MIG!

Igår kväll var vi hemma hos Berra och Ingela och åt påskmiddag ihop med en hel del av Rickard släktingar. Jättetrevligt var det! Väl hemma kände jag mig dock allt annat än pigg än det berodde då inte på rödvinet jag drack. Tokförkyld. Men med två sjuka barn hemma var det väl ganska väntat. Jag med mitt obefintliga immunförsvar hade ju inte en chans att stå emot. Barnen verkar dock mycket bättre idag om än kanske lite trötta fortfarande.

Dagen började ute i alldeles underbart vårväder. Isac fick rida en stund på Sylle. Det tyckte han var roligt, men han blev lite trött på slutet. Sedan var jag ute i stallet och pysslade lite och städade i sadelkammaren - välbehövligt!

Lunch och lite sömn för en trött Maria. Febersjuk och behövde verkligen den tuppluren!

Till middag åt vi sjukt god västerbottenostpaj med sallad. Så himla gott!! Sedan nattade vi barnen och ungefär där är vi nu.

Jag har förresten flyttat över kissebebisarna till köket på prov. Jag hade egentligen velat behålla dem ytterligare någon dag i rasthagen för att de ska bli helt säkra på lådan, men Filippa har tröttnat på att vara där och ligger sällan hos dem. De har dessutom stått väldigt stilla i vikt några dagar. Jag tror inte att det är några konstigheter, men valde att flytta dem till köket. Så där har de varit någon timma nu. Filippa är jättenöjd och ligger nu åter hos sina bebisar och bebisungarna har varit ute och utforskat stora rummet =) Vi får väl se hur det fungerar med låda och allt i det stora rummet. Vi får testa och se vad som händer helt enkelt =)

Nu har jag och Rickard korkat upp en rödvinsflaska. Shit, rödvin två dagar i rad. Det är mer än jag druckit på flera år ;) Blir nog bara något glas dock med tanke på allmäntillståndet för övrigt.

Annars ikväll håller jag på och tvättar och försöker få undan lite disk. Gud så mycket disk det samlas på hela tiden!

/m.

Jag är ryttare igen!!Jag är ryttare igen! Idag har jag suttit upp i sadeln igen för första gången på 6 månader! Och det var bara så sjukt roligt och jag är alldeles i extas! Jag hör hemma i sadeln och allt kändes bara så himla bekant. När jag satt upp reflekterade jag över att lilla Fagge kändes stor, men sekunden senare kändes allt så bekant igen. Så hemma. Som om jag red igår. Vi red runt lite i en av hagarna i typ 20 minuter och allt kändes bara så bra =D Fagge var dunderfin. Helt avslappnad och toppenglad och det kändes som att ta vid där vi slutade. Inga besvär med mitt knä heller och det kändes givetvis tokbra! Solen sken och det var bara lycka. Fullkomlig lycka!

Älskade Rickard var med och förevigade mitt lyckligaste tillfälle på länge.Det tråkiga i sammanhanget är väl att min fina Fargo tappat oerhört mycket i vikt under sin månad i stockholm. Sadelngjorden som tidigare knappt gick runt gick att spänna rejält tajt och han ser lite kotig och ihopsjunken ut =( Men hemma hos oss har han haft fri tillgång på ensilage, vilket han inte hade i stockholm. Och stressmomentet gör ju sitt till. Sedan är det ju ett faktum att han tappat en hel del muskler under tiden han varit avställd. Så runda fina Fargo är nu tunna kotiga Fargo. Men med fri tillgång på foder och rätt träning är han snart åter igen =) I vårt lilla ridpass idag fanns verkligen ingenting att anmärka på honom. Slänger in en bild som gör mig lite ledsen där man riktigt ser hur mycket han tappat i hull. Jag ber om ursäkt för tillfällesbildens urusla ridning där jag inte skräper till mig och han hamnar bakom hand. Men det är den enda närbilden där man riktigt ser hur han tappat, inte minst över rygg och kring baken. Det är tur att han är hemma igen =)Det roliga är att jag ligger i planeringar med hans fd medryttare Märta. Hon tycker väldigt mycket om honom och rider honom jättebra och tycks verka intresserad av att ta honom på delfoder. Mot kostnad disponerar hon då honom fem dagar i veckan och jag två. Det skulle underlätta både tidsmässigt och ekonomiskt och Fagge skulle få stå kvar. Det vore ju helt underbart! Jag hoppas hoppas hoppas att det går vägen! Då skulle jag ju till och med få glädjen och privilegiet att fortfarande sitta på honom då och då och vara behjälplig under hans utbildning. Vilken dröm! Märta - jag håller tummarna!! Du får garanterat världens goaste och mysigaste häst i din hand! =D

Hej och tjolopp från en lycklig knopp!

/m.

Feberkillen

Nattade precis Isac. Han var väldigt pigg och glad, men glödhet. Fick en supp för 2 timmar sedan men bajsade direkt efteråt och fick ut en del av den. Tempade igen, 39,3. Gav ytterligare en supp och Isac var så sjukt duktig! Han brukar annars blir jättejätteledsen när han får supp, men nu sa han ingenting i ledsen väg. Bara pratade glatt om hästarna och att han vill rida i helgen. Så duktig =)

Så nu är båda barnen nattade. Jag hoppas så innerligt att Corinne får sova. Det behöver både hon och vi!

Nu blir det att kika på lite hockey på härliga härliga DIF! Tvåmålsövertag i form av 3-1 efter två perioder. Härligt!!

/m.

Hästar på rymmen!

Eftermiddagen blev lite mer spännande än nödvändigt.

Jag var väldigt stressad när jag var ute när Fagge kom eftersom att jag hade barnen själv inne och kombinationen med att jag var trött efter en vaken natt var ingen hit. Jag klantade mig och missade att ena grinden blev stående öppen efter en miss =/

Så på eftermiddagen upptäckte hästarna detta och när Rickard kom hem mötte han alla fem hästar utanför hagen. Jag rusade ut och alla hästarna drog i full galopp på asfaltsvägen mot Kvisterhult. Väl där fungerade vår grannsamverkan fint och alla i närheten involverade sig. Tusen tack för detta! Lyckligtvis kom det en bil hem från jobbet och mötte hästarna när de var på väg mot stora trafikerade väg 56! Det fick hästarna att återvända mot Kvisterhult och det var verkligen tur. Usch, tänk om de kommit upp på stora vägen =( Jag hann till slut ikapp hästarna och fick tag i Monte och Fagge. Sprang hem med dessa medan hjälpinsatsen jagade ponnyerna. På väg åter mot Kvisterhult hade de fått tag i alla tre ponnyer och vi kunde traska hem med dessa. Så nu är de alla i tryggt förvar igen =) Kändes lite obehagligt, men det var ju tur att det slutade väl. 5 hästar på rymmen är verkligen ingen hit! Klantigt av mig, men det är inte likt mig att vara så klantig och det är inte så lätt när man är stressad, ensam och inte har sovit. Det gick ju bra iaf.

Sedan for vi iväg till Katrineholm för att handla lite. Nu är vi åter hemma igen och har ätit middag. Jag är helt slut - vilken dag! Nu ska barnen läggas och förhoppningsvis sover Corinne i natt. Hon verkar betydligt piggare iaf! Dessvärre hade Isac 39,1 grad i temp när vi kom hem från Katrineholm.

/m.

Toaträning - så himla duktiga!


Toaletträning

Jag är så himla stolt över mina små kisseungar! De började att kissa själva i tisdags (för två dagar sedan) och redan idag går flera av dem helt självmant på lådan och andra när man sätter dit dem. Jag brukar titta på dem efter att de ätit/sovit och då ser man ju om någon är på väg att kissa någon annanstans - då brukar jag lyfta i dem i lådan. Och nu har det gått så långt i träningen att flera av dem klättrar in i lådan och kissar helt på eget bevåg =) Så duktiga!

Annars är det full fart på dem! Det är mycket hopp, spring och bus i benen på dem! (och sexlingar som de är har de ju många att brottas med *ler*) 4 veckor idag har de hunnit att bli!

/m.

Det löste sig!

På något konstigt vis löste sig kaoset riktigt bra. Kanske gör det det för att det måste liksom.

Corinne somnade ju till slut iaf och sover än. Hon har sovit två timmar nu och får sova tills hon vaknar. Det behöver hon efter en helt vaken natt när hon är sjuk. Isac lyckades jag sätta tittandes på sin nya film medan jag var ute och tog emot Fagge. All heder åt Isac som skötte det alldeles perfekt! Jag var inte ute länge alls men tillräckligt för att hinna ut och ta emot Fagge och släppa ihop honom med de andra hästarna. Det i sin tur gick jättesmidigt och Fagge sprang bara iväg till foderhäcken och åt =) Han verkar knappt ha märkt att det är ytterligare en ponny i hagen sedan han åkte, haha.

Nu väntar jag och Isac på att vår pasta ska bli klar så att vi kan äta lunch. När Corinne vaknar blir det lunch för henne och sedan är det väl inte så mycket mer inplanerat för dagen. Skönt!! Jag har lite att tvätta, men det ska väl inte vara dagens svåraste uppgift =)

/m.

Hoppas, hoppas

Lyckades till slut att få Corinne att somna. Jag hoppas så innerligt att det ska hålla i sig och att hon nu sover ett bra tag så att Fagge hinner komma hit innan hon vaknar. Det spöregnar ute så jag kan inte direkt ta med barnen ut heller. Så jag hoppas på att de sover, iaf Corinne. Fagge lämnade Stockholm kl 09.20 och transportören trodde att han skulle kunna vara här kring 11.30 i runda slängar. Vore så himla bra om Corinne kunde sova då. För det är mycket som krockar iaf... i samma veva ska jag både mata kattungarna och fixa lunch åt mig och barnen... Och när Corinne är vaken är hon extremt klängig och ledsen så då är det inte lätt att göra någonting annat... även Isac har feber. Fast han är iaf ganska pigg.

Det är inte lätt när det är svårt...

/m.

Tuff dag

Det blir en tuff dag idag...

Corinne är sjuk. Hon har varit jätteledsen och vaken precis hela natten. Rickard tog hand om Corinne för att jag skulle ha någon chans att klara av denna dag, men det hela höll mig vaken iaf. Tror jag lyckades skramla ihop typ en timme sömn under natten. Hon är snorig och snörvlig, varm och febrig, hes på halsen, hostar och tycks dessutom ha problem med kommande tänder.

Att ta hand om henne idag när man inte sovit någonting är ett heltidsuppdrag. Mitt i allt detta ska jag försöka ta hand om Isac, mata kattungarna och inte minst - ta emot Fargo och släppa ihop honom med de andra hästarna. Jag vet inte riktigt hur jag ska få det att fungera. Tanken är att få Corinne att somna i vagnen när Fagge kommer. Problemet är att han åker från Sthlm mellan 8 och 9. Då är han här absolut tidigast 10... hur i hela friden ska jag kunna hålla henne vaken tills dess? Hon ser ut som ett lik och ser toktrött ut redan och klockan är inte ens 8... hon brukar gå och lägga sig för sin förmiddagslur kring 9.30... jag tror inte ens att hon fixar att vara vaken tills dess... Jag får hoppas att det löser sig på något vis... Det blir en tuff nöt att knäcka iaf =/

/m.

RSS 2.0