Kattungebilder


Här kommer de allra första bilderna på den vackra kullen efter Pija (som vi bara är fodervärdar åt). Fyra små sötingar har hon. Jag har trott att paddan är hona och de övriga hanar, men nu börjar jag att vara lite osäker. Idag är de nio dygn gamla och allt går jättebra med dem =) Ett par av dem är i full gång att öppna sina ögon. De växer och frodas och mamma katt mår toppen.

Röda snyggingen


Vackra paddan


Tigré med lite svart på ryggen


Tigré med mycket svart på ryggen


/m.

Obehagligt...

Efter en eftermiddag på akuten tänkte jag i alla fall berätta om hur jag har haft det. Jag har haft huvudvärk sedan 1,5 vecka tillbaka. Det har bara varit lite och jag har liksom inte tyckt att det varit någon stor grej (trots att jag aldrig har huvudvärk annars...). Men så igår kväll förvärrades det ytterligare. Jag fick ett stort tryck över höger hjärnhalva och kände mig lite illamående. Steg upp och gick till jobbet i morse i vanlig anda och tänkte att det nog går över. Under dagen har det hela förvärrats markant. När jag försökte ringa vårdcentralen kunde jag inte ta instruktionerna på telefonsvararen, jag kände mig konstig, fick minnesluckor och var fumlig och gick in i saker. När jag sedan efter lunch inte lyckades skriva mitt eget telefonnummer på telefonen till vårdcentralen var läkarbesöket ett faktum. Jag är mycket tacksam för att Minna och Monica såg till att jag tog mig till akuten.

Väl där får jag i alla fall en delvis förlamning/känselbortfall över höger ansiktshalva. Läkarna utesluter direkt att jag är överarbetad (vilket jag nog inte själv heller trodde) och förbereder mig för datortomografi då misstanke om hjärntumör alternativt hjärnblödning föreligger. Mycket glädjande kan jag dock berätta att så inte var fallet. Istället har jag "bara" en inflammation i hjärnan förmodligen orsakad av borelia. Boreliaprover är tagna, men dessa får man inte svar på förrän i nästa vecka. Läkarna känner sig dock relativt säkra och har redan startat antibiotikabehandling för detta. Alternativet är typ en virusinfektion, vilken också ganska snart borde vara övergående. Ingen fara med andra ord, men fruktansvärt obehagligt.

Jag är nu hemma igen och är trött och påverkad av det morfin jag fått, men ändå under gott mod. Prognosen är som sådan att jag behandlas med antibiotika och borde börja bli bättre redan de närmsta dagarna. Jag hoppas att så är fallet för tillståndet känns inte så jättekul...

/m.

Mår inte så bra...

Jag som aldrig har huvudvärk har haft ont i huvudet nästan konstant sedan 1,5 vecka tillbaka. Igår kväll försämrades det ytterligare. Jag har ett tryck över högersidan som inte tycks försvinna. Lägesförändringar gör att jag blir illamående. Känns inte bra alls. Snart dags för arbetet. Får hoppas på förbättring under dagen...

/m.

Galen av lycka!

Jag är helt galen av lycka! Efter ett halvår av längtan och väntan löper äntligen favoritkissen! Min vackra Kalibra som trots alla mina försök att få henne i löp, inte visat något som helst intresse. Men så idag, när jag nästan gett upp och accepterat att hon är på väg att bli för gammal som förstföderska, löper hon för fullt och jag har bara på ett par timmar bevittnat flera parningar tillsammans med Batman! Nu hoppas jag bara så innerligt att det tar sig, för jag är så otroligt förväntansfull inför kullen. Kalibra är det vackraste man bara kan tänka sig både till temperament och utseende och Batman är något alldeles speciellt, så jag hoppas mycket på kullen.

Här är iaf de underbara älskade tu!

+

Håll tummarna nu!

/m.

Intensiv period...!

Det känns verkligen att man är inne i en intensiv period där det händer mycket.

Steg upp tidigt i morse och gick ut till hästarna. Släppte ut i hagen och så. Ordnade lite åt katterna, duschade och åkte sedan till jobbet. Jobbade hela dagen utan typ tillstymmelse till rast och sedan blev det att åka hem. Väl hemma väntade städning av övervåningen med dammsugning och golvskurning, dusch av sonen, en tripp tur och retur till Fellingsbro (hämtade hem Safira och Pija!), installering av kissarna, nattning av barnen, en sväng ut till stallet för att fylla på vatten, mocka och ta hand om ponnyerna. Nog med detta? Närå! Sedan väntade lamering av skolschema åt alla mina elever, dammsugning/skurning av bottenvåningen, och att maila lite vinnare på mina traderaauktioner. Nu är klockan 22.30 och dagens uppgifter börjar gå någorlunda mot sitt slut. Återstår är att fundera över och planera lite inför morgondagens lektioner. Tjaaa... man vet ju vad man gör om dagarna iaf! Jag tror dock att det kommer att lugna ned sig lite här framöver och det gör inte sådär jättemycket...

Nu ska jag försöka hinna andas lite och planera några lektioner innan det är dags för sängen. Lite efterlängtat!

/m.

What a day

Pust, det är inget rulla tummarna nu direkt.

Det har varit en minst sagt intensiv dag på jobbet, PUST! Kul som fanken, men det går ett i ett. Hade lite paus när jag kastade i mig några köttbullar, men det var nog dagens enda rast...

Slutade klockan 15 och blev mött av Berra vid Äs. Rickard började nämligen jobba kl 13.30 (de har någon sådan kick-off) så barnen fick vara några timmar hos farfar. Det var härligt att träffa barnen, men eftermiddagen och kvällen var ingen direkt lugn och ro. Corinne plågas av sina tänder som är på G igenom och var allt annat än överlycklig. Lyckades till slut iaf fixa lite middag och sedan på kvällen fick barnen hoppa ned i badet. Då var de lite glada iaf =) Corinne var lite småpipig vid nattningen, men de somnade ändå ganska snällt båda två. Gick sedan ut och fixade åt hästarna och nu sitter jag här. Puh, dagens första lugna stund och klockan är nästan halv nio. Ja, vad säger man - man behöver inte gå sysslolös och rulla tummarna iaf ;)

Isac blödde näsblod i bilen idag. Han har ju blött näsblod två gånger tidigare (i sömnen). Rickard ringde sjukvårdsupplysningen och de sa att vi borde ta kontakt med vårdcentralen omgående så att de får kika på honom. De hade pratat om att ev bränna i näsan eller så. Rickard ska ringa i morgon så får vi se vad som händer. Lilla plutten!

Nu blir det lite lugnt som sagt. Kanske en tupplur på soffan till och med... Rickard är ännu inte hemma, men han kommer väl ganska snart antar jag =)

Godnatt på er alla!

/m.

Party, party!

Sådär, då var man åter i hemmets lugna vrå efter en livad helg i Stockholm!

Först på lördagen hade jag och barnen lite mysdag och packade inför stockholmsvistelsen medan Rickard jobbade på Näshultadagen. När eftermiddagen sedan kom tog jag tåget till huvudstaden (ensam!). Efter lite strul i form av ett väldigt försenat tåg kom jag äntligen iväg. Det var tur att Corinne var med på tågstationen och charmade allt och alla =) Mötte upp päronen och systrarna på centralen och blev avsläppt hos min barndomskompis Catherine i Jakobsberg. Catherine är min allra bästa vän och vi träffas på tok för sällan, så det var förstås toppenskoj. Kvällen bara försvann iväg dock! Vi hade en toppentrevlig kväll med pizza, tjejsminkning och drinkar. Lovely! Sedan skulle vi ta pendeln till stora staden. Missade givetvis pendeln och var ute lite sent, men det gick ju bra ändå. Hade tänkt åka med sista pendeln tillbaka klockan 01.37 men det var så jäkla skoj så vi blev kvar till stängning kl tre (gammelhaggorna kan än!). Kvällen/natten spenderades iaf på Snaps tillsammans med Catherine och syrran. Skitkul! Typ lite pubställe med lite dansgolv och så också, och jag återförenades snabbt med min gamla favvoplats dansgolvet. Dansade som en galning hela natten i den sjuka hettan. Galet kul! Blev taxi åter till Jakan och kröp i säng kl 04. Vaknade 07, lite trött. Duschade och fixade och hoppade sedan in i bilen hos Rickard och barnen som mötte upp <3

Söndagen blev en heldag i Spånga och firande av pappa och syrran. Kul! När klockan gick mot 19 var det dock en sjukt trött dotter som varit vaken precis hela dagen... Så vi packade in oss i bilen och åkte åter mot Julita med två sovande barn i bilen. Gick lätt att lägga över dem i sängarna och vi har sedan fixat åt hästarna. Helt galet med knott denna kväll så även Sylle fick sova inne.

Nu håller jag på att tvätta en maskin inför morgondagens arbete då eleverna kommer. Måste hinna stoppa den i torktumlaren innan jag kryper i säng. Men det tar nog inte många minuter efter att maskinen är klar till jag sover.

Ha det gott vänner!

/m.

I'm alive!

Yepp, I'm alive! Det har verkligen inte blivit mycket till bloggande dessa dagar, men jag har slitit som ett djur under min första arbetsvecka. Det är en hel del som ska förberedas inför elevernas ankomst så jag har jobbat mest dag, som kväll, som natt. Men nu känns det som om jag börjar få lite pejl på läget och jag tror att det kan bli bra! =)

Hm, ja, vad har hänt på sistone. Jag har ju jobbat som sagt, vi har varit på fotbollsmatch och har varit någon sväng till Näshulta. Det är väl typ det. Mycket snurrar ju kring jobbet, men det är inte så konstigt inför skolstarten. Jag är dessutom lite trött i huvudet efter den första veckan. Det är ju en viss omställning! Men kul är det!

I morgon ska jag leka med barnen under dagen medan Rickard jobbar, men sedan drar jag till Stockholm. All alone! Det ni! Hoppar på tåget och ska i Stockholm möta upp min allra bästa vän som jag känt i evigheter. Vi ska hem till henne och äta och dricka gott och sedan blir det nog utgång (!) Jag har inte varit på krogen nattetid sedan 2006 så det blir nog spännande, haha! På söndagsmorgonen möter sedan Rickard och barnen upp i Stockholm. Ska fira pappa och syrran och sedan bär det hem igen! =) Och vips var det måndag och jobb igen!

Idag slutade jag iaf lite tidigare, skönt! Under eftermiddagen har Rickard klippt en hel del gräs medan jag lekt med barnen. Nu är det dags för byte så att jag ska klippa ett tag. Det blir fint!

/m.

Utbildningstisdag

Klockan är 23.15 denna tisdagskväll som verkligen börjar gå mot sitt slut.

Först var hela arbetsplatsen på Båsenberga kursgård under dagen. Jag tycker det var en trevlig dag, men nu är jag alldeles mos i huvudet. Det är dock sjukt kul att vara åter på jobbet! Sedan efter jobbet for vi en sväng till Näshulta, efter detta käkade vi middag och sedan drog hela familjen på fotbollsmatch i Sundbyholm. Det blev en sen kväll för barnen då vi inte var hemma förrän 21.30, men ack så trevligt i härliga kvällssolen. Söta Corinne gick massor och skrattade så hon kiknade och Isac lekte helt ypperligt med Wilma hela kvällen =)

Väl hemma la Rickard över barnen i sina sängar och jag kastade mig ut i hagen i mörkret. Jag var nämligen tvungen att finna den munkorg min kära ponny lagt av sig någonstans. Var så mörkt och jag såg typ ingenting, men det var ett måste att hitta den för att jag skulle kunna släppa ut honom nästkommande dag... till slut hittade jag den dock, PUH! Tog in Bille och gav honom jäst och Sylle fick komma in och få sin lotion. Nu ger jag bara detta en gång om dagen och han kliar ingenting alls! Helt fantastiskt!

Sedan har vi med största sannolikhet förmodligen bokat en katt idag. Det verkar ju så smått omöjligt att få Kalibra i löp och snart är hon för gammal för parning. Jag har då lyckats ramla över en annan honkatt som jag bara avgudar (Kalibra är dock helt fenomenal som barnkatt och blir ju förstås kvar även som kastrat). Det är nog bland det vackraste jag sett... (och jag har ju faktiskt sålt/omplacerat både Katla, Max, Fargo och Kayla...). Den lilla pärlan är iaf en blandning norsk skogkatt/helig birma/ragdoll. Hon är ett år och har tydligen ett helt fantastiskt lynne. Hon har precis allt vad vi vill ha och jag föll pladask. Jag vet inte om det är för att hon är en långhårig version av min älskade Katla (gud så lika de är!), men hon har verkligen DET. Vet inte riktigt när hon kommer, men det dröjer kanske inte så länge. Slänger in en bild som jag lånat av uppfödaren som också är den som säljer henne. Vi längtar efter henne och det ska bli mysigt när hon kommer =)Nä, nu är klockan snart midnatt. Snacka om dags att krypa i säng inför morgondagens arbete...

/m.

Back to work

Nu är klockan 19.30 och första arbetsdagen är avklarad. Det var härligt att vara åter på IV och jag kände mig snart varm i kläderna igen =) Det har varit en toppenskoj dag och jag har fått en hel del gjort! Schemat är lagt och det ser bra ut och jag har fått min grupp tilldelad mig. Med en del reservationer förstås. Det kommer ju alltid till fler elever till IV efter hand! Nu är man rätt trött i huvudet, men det är ju inte så konstigt. Det är en stor omställning! Jag har givetvis saknat barnen under dagen, men allt har gått i ett så det sa bara vips så var dagen borta.

När jag kom hem lekte jag förstås med barnen - brottningsmatch på sängen var på schemat! Det var roligt och jag tror att de var lite glada att mamma var hemma igen =) Jag har även hunnit tvätta en maskin, plocka en diskmaskin och plockat undan lite. Nu är båda barnen nattade och jag ska strax ge mig ut till stallet och fixa med hästarna.

Funderar på om jag ska skriva ut och fylla i mina ramtider som jag ska lämna in till expeditionen. Jag har även gjort en ny bakgrund till datorn på jobbet så den ska jag lägga in på onsdag så blir arbetsplatsen lite personlig´=) I morgon ska vi till Båsenberga hela dagen på utbildning. På onsdag plockar jag med alla pärmar och allt till jobbet och gör mig som hemma på allvar. Nice.

Nä, nu blir det hästarna och sedan finns det ett och annat som talar för en tupplur på soffan...

/m.

Verkligheten?

Nu börjar verkligheten vara ikapp en på allvar! Efter en dag av ingen nytta alls blev det dags för kvällsbad för barnen. Under tiden Rickard badade med småttingarna packade jag dagisväska och förberedde för morgondagen. Verkligheten tycks vara åter igen. Isac ska till dagis och jag ska arbeta. Jag är taggad till tänderna att börja jobba igen och känner mig som en höjdhoppare på väg att ta sats, men det känns förstås också märkligt och overkligt efter nästan 1,5 år hemma. Hur gör man liksom? Det känns också lite befriande och skönt att vara lite "jag" igen. Jag älskar barnen över allt och tycker väldigt mycket om att vara med dem, men det ska bli skönt att få komma iväg från lite barnrop och faktiskt prata lite pedagogik och göra det jag brinner för arbetsmässigt. Men gud så konstigt det känns! Ska jag inte höra något barn som ropar "mamma, mamma"? Ska jag kunna gå själv i korridoren utan att hela tiden se mig om efter mina småttingar? Oj, så konstigt! En gång har jag varit ifrån Corinne 5 timmar och en gång 4 timmar, men annars har det bara varit kortare stunder. Jag red ju några ridturer innan jag skadade mig när hon var liten, men då var jag borta max två timmar. Det känns konstigt. Corinne klarar det galant, men det känns konstigt för mig. Och Isac, min ständige följeslagare - hur ska jag klara mig utan honom? Men det ska som sagt också bli lite skönt att vara själv, tänka själv, gå själv. Men det känns ännu märkligare nu än när jag gick åter efter förra mammaledigheten. Då var jag hemma lika lång tid och visst kändes det konstigt, men på något sätt var inte mammaledigheten lika intensiv när man bara var hemma med en som nu när man varit hemma med två. Det är så intensivt i ett och det kommer att kännas konstigt när jag hoppar in i bilen med Stefan i morgon. Tyst liksom. Både på ett skönt och skrämmande sätt. Men det blir skönt att vara jag. Det senaste året känns det som om jag mest varit Mamma Maria. Särskilt nu när jag inte heller ridit eller så. Det ska bli skönt att för ett ögonblick bara vara Maria. Mamma är jag förstås alltid, i tid och otid, och givetvis skulle jag rycka ut varje sekund i livet om det gällde mina barn. Men ni förstår, bara jag.

Nu är klockan 19.30 och Corinne sover gott och Rickard är och nattar Isac. Det är en tidig morgon att vänta i morgon! Om en stund ska jag plocka fram min arbetsnyckel och passerkortet så jag slipper jaga efter dem i morgon bitti. De behöver nog dammas av lite vid det här laget! Sedan ska jag gå ut till hästarna och ta in Bilbo och ge honom jäst och massera in Killitch på Sylle. Det verkar hjälpa förresten! (Killitchen alltså!). Idag har Sylle gått på hela hagarna igen ihop med de andra och också haft tillgång till lösdriften. Det har han inte kunnat ha tidigare för då har han kliat sönder sig alldeles. Visst kliade han lite först, men sedan tycker jag han har verkat väldigt lugn och harmonisk. Så himla härligt att se och jag tror att han är SÅ nöjd! Jag hoppas att det håller i sig!

Om vi inte hörs något mer denna kväll - godnatt på er alla!

/m.

Sista lediga dagen

Jaha, då var man inne på sista lediga dagen innan arbetet drar igång igen! Det ska bli skoj att börja jobba, men det känns förstås konstigt också efter så lång tid hemma. Jag kommer att få en tuff start också eftersom att jag inte kan förbereda någonting på förhand innan jag vet vilka elever jag får framför mig. Men om någon månad ska man väl vara något sådär igång och ikapp igen =) Rickard blir pappaledig - mysigt!

Denna sista lediga dag stod det löshoppning på schemat. Jag och Tina hade äntligen bokat in en dag för löshoppning ihop (som vi började prata om redan för ett par år sedan). Hade varit tokskoj, men givetvis bara regnar det just därför. Och eftersom att jag har gräsunderlag blir det då för slirigt för hästarna. Blä. Får bli en annan dag...

Annars ska vi väl iväg till Näshulta en sväng och testa nya vedklyven, men annars vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Jag håller just nu på att diska alla hyllplan i kylskåpet som såg bedrövliga ut. Så diskmaskinen lär gå varm idag (man får ju inte plats med så många på en och samma gång). Men det blir fint!

Jag har även tänt i brasan. Mysigt när det är så regnigt!

Nu ska jag strax ut och släppa ut Bilbo och massera in Killitch på Sylle. Men först ett blöjbyte på Corinne!

Ha det gott!

/m.

Dörrarna på plats!

Sådär, efter en del sent kvällsarbete kring midnatt igår och lite färgskrapande nu på morgonen/förmiddagen är dörrarna äntligen klara och på plats! Vi är väldigt nöjda med resultatet. De mår så mycket bättre nu och kommer att hålla i måååånga år till, men ändå ser de inte helt nygjorda ut. Vi har försökt välja en färg snarlik den traditionella sörmländska som en gång var där och samtidigt försökt matcha den andra dörren något sånär. Som pricken över i:et har vi beställt hem en fantastiskt fin dörrskylt med texten "Flodin Sikström". Den kommer att lyfta allting ytterligare. Hoppas att den snart kommer =) Dock är fönsterrutorna alldeles täckta av flott och fingeravtryck som blivit under arbetets gång. Detta kommer jag dock inte att polera förrän kittet helt har stelnat (dvs om ca 14 dagar). Dumt att förstöra i onödan. Så nu får det torka till på allvar och sedan kommer slutfinishen i form av skylten och fönstertvätt. Ett stort ångestmoment är avklarat! Vi har ju tänkt att ta itu med dörrarna flera somrar i rad, men det är alltid så mycket annat. Och sommaren är ju egentligen enda tidpunkten då det går att åtgärda detta... är ju inte så kul att vara utan ytterdörrar mitt i vintern... Nu blir det dock härligt till vintern. På sina ställen var det stora sprickor där det blåste rakt igenom. Detta är nu tätat och fint så att det blir varmt och gott =)

Lite bilder först från arbetet på den första dagen


...och så färdigställt idag!Så skönt att ha det färdigt =) Vi har precis hängt upp dörrarna och Corinne ligger och sover. Isac tittar på Händige Manny - snacka om att det är favoritprogrammet! Snart väntar lite lunch och en dusch och sedan blir det nog att åka på fotboll.

Annars då... jo, jag löshoppade Monte några språng igår. Det var sjukt roligt och både han och jag var mycket lyckliga över detta. Min älskade häst. Han är verkligen någonting alldeles speciellt. Han hade tappat en hel del i både kondition, styrka och smidighet, men vad annat kan man vänta sig när han är i princip helt avställd sedan oktober. Trots detta hoppade han dock toppen och bjöd på allt =) Blev ju inte så många språng eftersom att han är ur kondition, men roligt var det som sagt.

Sedan kom Sylles medel (Killitch) med posten igår - ÄNTLIGEN! Så från och med igår kväll står han på behandling med detta och jag hoppas så innerligt att det hjälper hans klåda. Nu första veckan ska jag smörja två gånger på dag för att senare trappa ned till en gång per dag och slutligen bara 3-4 gånger per vecka. Jag hoppas att det hjälper!

Flugor har vi här hemma i miljontals =S Man blir alldeles galen! De är fanemej överallt och man kan ju inte göra någonting utan att de äckliga monsterna klättrar på en. Vidrigt! Stängde alla fönster och sprayade hela huset med radar. Och det fungerade ju... men typ bara i ett halvt dygn! Sedan var de ju lika många igen! UÄK! De ger mig panik!

Jag håller även på att pyssla lite med att uppdatera hemsidan som inte varit uppdaterad på evigheter. Har en hel del kvar att fixa, men det går framåt =)

Nä, nu ska jag kika lite på hur de går med de traderaauktioner jag har uppe och sedan blir det nog duschen. Hoppas ni får en trevlig dag allihopa!

/m.

Update

I onsdags kväll var vi som sagt på Grappa och käkade. Det var gudomligt gott - oxfilén var en hit! Tack för detta Kerstin & Janne!

Igår var det dörrpyssel för hela slanten! Det är de gamla ytterdörrarna som går genom en make over. Först hade vi bara tänkt att byta de två trasiga glasrutorna och slipa och måla och så. Men det räckte att titta på det gamla spruckna kittet så sprack glasrutorna... men inte så konstigt. Med hundra år på nacken kanske det börjar att vara lite slitsamt. Så vi bestämde oss snart för att byta samtliga glasrutor och göra det ordentligt. Så hela förmiddagen gick åt till att ta bort gammalt kitt, att slipa och putsa. Sedan målade vi insidan i två vändor. Jag passade även på att måla dörrkarmen. Och så på eftermiddagen hade Berra med sig glasrutorna. Så eftermiddagen/kvällen gick åt att sätta spik och kitta. Helt galet många småspik som ska hålla rutorna på plats... typ 128 stycken... så det var ett rätt stort jobb men till syvende och sist var alla glasrutor på plats.

Corinne var risig igår. Hon startade dagen med en riktig kaskadkräkning i sängen så att allting blev helt nedkräkt. Stackaren. Under eftermiddagen hade hon även en del feber. Men vi andra har känt oss fräscha och någon mer kräkning blev det inte sedan. Hon åt och drack bra senare under dagen iaf.

Idag vaknade en betydligt piggare och feberfri Corinne. Skönt. Dagen till ära, hade även hennes första tand i överkäken kikat ut. Vet inte om gårdagens risighet haft något med detta att göra.

Idag har jag varit ute och fixat till kittkanterna lite. Jag har skurit bort lite överskott på kitt och försökt jämna till lite. Nu hade jag egentligen tänkt måla klart dörrarna på yttersidan, men dessvärre går dörren inte helt igen. Den har varit väldigt tajt tidigare och med lite färg på karmen var det hopplöst. Så den måste hyvlas lite innan jag kan måla den. Blä. Så mycket för att man ville bli klar ;) Jag har som alltid fotat lite under projektet. Bilder kommer när det är slutfört!

Idag skiner solen - härligt! Planen för dagen är iaf att klippa gräset. Det har vuxit massor sedan regnet kom. Det kommer att bli så fint när det blir klippt!

Ha en trevlig fredag allihopa! (min sista semesterdag för övrigt...)

/m.

Regnig onsdag

Under denna onsdagsförmiddag har regnet fortsatt ösa ned. Jag tror nog att det är en riktig regnperiod vi på något vänster hamnat i. Nu när klockan börjar gå mot 13 ser det dock ut att spricka upp och bli riktigt fint.

Regnet har dock gjort att gräset växt till sig på rekordtid och det är så underbart grönt och fint ute! Nu väntar vi bara på att det torkar upp lite så att man kan klippa. Då kommer det att bli så gudomligt fint! Vår nysådda gräs på sina plättar här och där har också vuxit toppen, NICE! Det kommer att bli så fint så fint så fint.

Igår messade jag med både Linda som har Fagge och Johanna som har Max. Linda är otroligt duktig med Fagge och de verkar verkligen ha hittat varandra. Det känns väldigt roligt att höra! Häromdagen hade de varit ute och ridit barbacka och till och med galopperat. Det är inte det lättaste! Det krävs det balans och en bra sits till! Jag hade glidit av direkt, haha. För mina lite mindre hästvana läsare är alltså barbacka när man rider utan sadel. Även Max har det bra och verkar ta flytten med ro. Han har funnit sig väl till rätta och är så kelen och go =)

Nikki är nu inne på dag 3 av 5 med medicinering i kombination med tandborstningen och hon ser nu ut som en helt annan katt i munnen! Tänk så lätt det kan botas om bara rätt resurser sätts in. Infektionslukten i munnen är som bortbytt och det röda kring tänderna är nästan helt borta! Tänk så skönt det måste vara för söta Nikki =) Medicineringen går dessutom över förväntan. Hon sitter så snällt när man ger henne det i munnen. Jag undrar om hon förstår att det hjälper henne för det går lättare för var dag.

Denna förmiddag har jag ägnat åt lite inneaktiviteter medan barnen sysselsatt sig riktigt duktigt på egen hand. Jag har bränt ned åtta skivor med bilder som jag haft på datorn som nu är raderade. Skönt att städa upp lite på sötdatorn emellanåt. Jag har även passat på att lägga upp lite grejjer på tradera, typ lite urvuxna kläder, några spjälskydd och ett par hästsaker.

Nu sitter jag och funderar över om jag ska passa på att fixa lite på hemsidan som är allt annat än uppdaterad. Det var evigheter sedan jag gjorde någonting åt den senast.

För eftermiddagen är det även inplanerat bad/dusch åt oss alla fyra och sedan bär det in till stan. Först ska vi handla lite spackel och färg så att vi i morgon kan påbörja "gamla-ytterdörrarna-make-over". De är så himla slitna och behöver en genomgång. Har egentligen behövts i ett par år, men det har ju liksom varit så mycket annat. Men förhoppningsvis går det av stapeln i morgon. Det behöver ju liksom göras på sommaren. Inte så kul att vara utan dörr mitt i vintern... Sedan ska vi till Grappa och äta tillsammans med gänget (Kerstin, Janne, Berra, Ingela och Peppe med familj). Det ska bli roligt!

Ha det gott!

/m.

Tisdagsmorgon

Hej tjoflöjt,

då var det tisdagsmorgon. Barnen och jag har varit uppe sedan halv sju och har hunnit med att pyssla lite här hemma. Bland annat har jag lagt upp lite småsaker på tradera som inte används, saker som jag sorterade ut ur sadelkammaren när jag städade senast, bland annat lite hästskor. Jag håller även på att diska i ordning hästarnas mathinkar och ska märka dem lite snyggt. Sedan håller jag på att göra lite nya fina etiketter som jag ska sätta i stallet =) Och så tvättar vi förstås (som vanligt). Jag har även borstat tänderna på Nikki för första gången. Hon var rätt skeptisk först för det där medlet man ska ha på luktar ganska starkt. Det var rätt marigt faktiskt, men efter ett tag gick det bättre. Jag antar att hon vänjer sig och att jag får in tekniken. Isac tyckte att det var spännande i alla fall, haha.

Nä, nu ska jag ta och byta en bajsblöja om Corinne är klar och sedan väntar vi på att Rickard ska vakna. Får se vad dagen har att bjuda på idag!

/m.

Uppdatering Nikki

Idag har vi varit iväg till veterinären med Nikki. Tandköttet är inflammerat och har orsakat en tandlossning i nederkäken på de små tänderna. Två veterinärer kikade på henne och ingen av dem verkade tycka att det fanns fog för FORL då hon var mer "generellt inflammerad i munnen". Det var ett lättande svar! Hon står nu under behandling/medicinering med metacam. Detta ska ges i fem dagar och hon har idag fått sin första dos. Det var väl inte superpopulärt, men det gick bra. Metacam fungerar antiinflammatoriskt och veterinären trodde vi skulle se resultat redan inom en vecka. Jag har även fått direktiv om att börja borsta tänderna på henne. Detta ska göras med en "tandkräm" som heter Hexarinse som tydligen också ska fungera antiinflammatoriskt. Den tappade tanden (kan nog lossna en till) får hon inte åter, men veterinären trodde inte att det skulle ha någon praktisk betydelse för henne. Annars verkade de tycka att hon var pigg, glad och i gott skick så det var roligt iaf. Jag tror faktiskt att hon har lagt på sig en hel del sedan foderbytet från Royal Canin till James Wellbeloved. Får hoppas att vi får ordning på munnen nu också!

En snabb uppdatering - nu väntar middag!

/m.

Veterinärbesök

Igår var mamma här på besök. Vädret lämnade en del att önska så det var mest regn hela dagen, men vi passade på att vara ute de korta stunder det var uppehåll iaf. Bland annat lyckades vi plocka de svarta vinbär som fanns på busken.

Idag fortsätter regnandet. Hm, först var det torka i flera veckor och nu bara regnar det. Aja, rabatterna är lättvattnade iaf ;)

Jag ringde veterinären i morse och fick en tid åt Nikki i eftermiddag. Igår lossnade den tanden som satt på sniskan. Under är det ganska rött och inflammerat. Jag känner mig lite orolig för vad detta kan bero på. Inte vanligt med sådana tandproblem på en så ung katt. Tanden lossnade liksom hel, men det känns som om hon är för gammal för en normal tandlossning. Kanske att det ser aningen bättre ut i munnen idag, men det är med en klump i magen jag åker till veterinären =( Hoppas på goda besked och att det är någonting som t ex är lätt åtgärdat med en antibiotikakur eller liknande. Ni kan väl hålla tummarna.

Under denna förmiddag händer det inte så mycket. Jag försöker tvätta undan lite. Det tar sådan tid att få undan tvätt när allt måste torktumlas och vipsäkringen går om jag kör tvättmaskin och torktumlare samtidigt =S Måste därför köra dem en och en och det är ett evighetsprojekt... känns som om det fylls på mer tvätt än jag hinner tvätta undan.

Idag går jag in på min sista semestervecka. Snart dags att börja jobba igen!

Nu ska jag ta och gosa lite med Isac i tv-soffan.

/m.

Tråkig start

Trots underbart härlig sol, blev det en tråkig start på dagen. När jag ska ge Nikki p-piller ömmar hon i munnen och jag kikar förstås närmre. Då är tandköttet inflammerat och tänderna ser inte ett dugg roliga ut. Jag vet inte, men det ligger ju nära till hands att misstänka FORL. Men jag tycker att det har kommit så plötsligt. Blir i alla fall att ringa veterinären direkt i morgon bitti, men ärligt talat är jag ordentligt orolig och tycker inte alls att det ser bra ut. Jag tycker otroligt synd om henne och hoppas på överraskande positiva besked hos veterinären i morgon...

/m.

RSS 2.0