Uppdatering

Long time, no see. Anledningen är att fliten lyser i Gölstugan.

Igår först. Ja, vad hände då? Dagen startade med grävning redan tidigt. Rickard fick sovmorgon så barnen och jag var ute redan innan 08 och grävde. Helt galet. Gick dock ganska bra och vi belönade oss sedan med god vattenmelon. När Rickard sedan vaknade fortsatte vi lite till. Dagspasset var inte perfekt, men det gick framåt iaf. Efter detta badade barnen i sin bad-/lekpool. Mysigt förstås! Efter lunchen åkte vi sedan till Aspen (en sjö i Julita) och badade. Det var väl inte kokhett i vattnet, men hela familjen var iaf i och badade! GOS! Efter Aspen så monterade vi den klösmöbel som kommit hit från Tyskland. Den blev väldigt uppskattad av katterna! Batman har sin nya favoritplats i en av korgarna eller vad man ska kalla dem =) Sedan blev det sen middag och nattning och barnen. På kvällen gick jag och Rickard sedan ut för att gräva ett kvällspass. Det gick väl lite sådär, hyggligt framåt men kroppen kändes lite trött och vi mötte på rätt mycket sten. Sedan kom grannarna och berättade att Kayla var på rymmen (IGEN - jag blir tokig!). Så då fick vi pyssla med detta och skifta lite hagar på hästarna. Suck. Sedan kom inte orken direkt åter och vi valde att gå in. För första gången utan att nå det planerade målet (inte speciellt likt mig, men det var svårt att få fokuseringen åter efter att ha fått fixa hästarna sent på kvällen). Duschade och somnade sedan gott!

Nya klösmöbelnOch så kom det en dag idag också =D  Barnen sov till typ 07.30 idag så det blev lite sovmorgon för både mig och Rickard tillsammans. Skönt! Sedan har vi spenderat en stor del av dagen på Tuna park i Eskilstuna. Jag passade på att klippa mig (för första gången på iaf ett par år!). Det var skönt att få det gjort. Inga stora förändringar om man säger så, men det var skönt att jämna till det lite. Isac hade med sig sina födelsedagspengar och handlade en Manny-film (hans stora favorit just nu!). Han blev överlycklig! Vi handlade även ett par sandaler åt honom, typ stil ála foppatofflor som mamma och pappa har. Även det gjorde honom glad. Corinne var en solstråle och charmade allt och alla (som vanligt när man är iväg med henne numera). Vi åt även lunch på Tuna park, trevligt! Sedan gick vi till Plantagen och diskuterade rosor med trädgårdsmästaren så nu vet vi hur vi ska göra med våra blivande rosrabatter bredvid grusgången. Sedan åkte vi hem efter en trevlig dag i stan!

Väl hemma gick jag ut och mockade och fixade åt Bilbo och fyllde på vatten till hästarna. Rickard var fullt sysselsatt inomhus med att ta hand om två trötta barn som absolut skulle bråka om samma leksaker. Sedan blev det middag och därefter efterätt med jordgubbar och glass (tack Berra och Ingela - de var sjukt goda!). Efter detta duschade jag Isac och Rickard duschade Corinne. Det var välbehövligt för båda barnen och efterföljdes som vanligt av nattning. När barnen sov gick jag och Rickard ut och gjorde ett riktigt krafttag med den blivande grusgången. Järnspettet är min bästa vän och skottkärran är Rickards. Men vi gjorde det sjukt bra och kom en bra bit framåt! Nu är det typ 5 meter kvar tills vi grävt oss till grinden. Det ser ut som en skvätt när man tittar på det jämfört med vad vi gjort. Totalt är ytan att gräva nästan 100 kvadratmeter. Galet. Men vi är sjukt stolta! Vi ska försöka gräva lite ordentligt i morgon så får vi se hur långt det räcker. Nu är klockan 23.35 och det är dags för dusch och sedan lite sömn. Man somnar nog gott även denna kväll ;)

Grusgången just nuGodnatt på er alla!

/m.

Städning och cirkus

Ännu en dag i flitens tecken.

Började dagen rätt trötta både jag och Rickard. Men när Corinne tog sin förmiddagslur, gick vi ändå ut och grävde lite på den blivande grusgången. Det gick rätt tungt och vi kom inte speciellt långt, men det gick ju framåt iaf. Sedan började vi plocka här hemma och ganska många timmar gick sedan åt städning. Torkade, dammsög och skurade så nu är det fint här hemma igen.

Sedan blev det lite cirkus (minst sagt). Gick först ut och fixade åt Bilbo och det gick bra även om det var tungt i värmen. Efter detta tog jag in Sylle för att duscha honom för första gången. Tänkte duscha med hexocil för att underlätta eksemen och det. Han var väl lite skeptisk, men det gick ändå rätt bra inledningsvis. Men så när vi nästan är klara lossnar själva slangen från munstycket och det sprutar vatten överallt. Detta uppskattade inte Sylle och drog omkull mig och släpade mig i gruset (inte skönt). Fick släppa och hämta upp honom 50 meter senare. Går tillbaka igen men då ligger ju vattenslangen och sprayar hela stallplanen med vatten. Det gillar INTE Sylle. Ropar på Rickard, men han leker med barnen men hör inte. Får med mig Sylle till det sprutande vattnet och ska försöka få det att sluta. Då drar han och jag får gå och hämta honom på samma ställe igen. Denna cirkus har vid  det här laget jagat igång Kayla och Monte i hagen som springer sig alldeles genomblöta av svett. Jättespännande tyckte de =/ Lyckas med lite möda duscha klart Sylle och går iväg med honom till hagen vid Stenbacken (dags för hagskifte igen). Ska hämta Monte och Kayla för att byta hage på dem också. Självfallet smiter Kayla under tråden och försvinner (!) Jag hittar henne ingenstans och Monte är halvt hysterisk över alla dessa tre miljarder bromsar som var kring hans svettiga kropp. Springer in till Rickard som stoppar barnen i bilen för att assistera. Då har Kayla valt att återvända till stallet. Lyckas få med mig henne och Monte till den nya hagen. Pust. Sedan fick vi i stress köra bort vatten till båda hagarna.

Tiden rinner iväg och det börjar bli rejält stressigt. Rickard och barnen får äta middag och jag springer genom duschen. Hann precis klart innan Sylles förra ägare dök upp =) (som planerat). Det blev en jättetrevlig kväll i kvällssolen - underbart! Och Isac fick en kompis i deras son Ivan (2,5 år); värst vad de lekte ihop =) De tyckte att Sylle har det jättebra och det kändes förstås skönt. Sedan betalade vi för honom och fixade alla papper och fick hans pass, så nu är han på papperna vår också =)

Under tiden de var här nattade Rickard Corinne och efter att de åkt fick även Isac sova. Snacka om att han var trött! Själv fick jag en efterlängtad middag.

Inte nog med detta. Kom inte ut förrän klockan 21, men ett litet kvällspass med grävande hann vi med. Gick riktigt bra och en del hann vi med iaf! Grävde nästan två timmar innan vi gav upp för idag.

Nu är klockan 23.11 och man börjar att vara lite trött efter en åter intensiv dag. Kvar för dagen är att gå genom duschen och att hänga en tvättmaskin. Sedan blir det sova!

Kastar som vanligt in lite bilder på hur långt vi har kommit. Vi är nästan halvvägs ned till vägen nu - TJIHO!/m.

Hugger i sten

Vilken mysig dag! Sommaren är verkligen här och det är alldeles fantastiskt att kunna vara hemma tillsammans hela familjen =)

Dagen började ganska tidigt med att jag gick ut i stallet och fixade åt Bilbo. Den lilla marodören hade dock under natten levt rövare på allvar och lyckats ta sig in i förrådet med spadar, grepar och så. Dessa hade han lyckligt dragit runt i hela lösdriften. Resultat: Bästa grepen söndertrasat och likaså krattan. Hm, ponnyn verkade nöjd dock. Kanske är det ett tecken på att han känner sig piggare igen. Han gick ganska bra idag också.

Sedan tvättade vi rent poolen och tryckte ut all luft i den. Den håller inte vatten, jättekul för en helt ny pryl... INTE! Packade iaf in den i bilen för byte. Det var ett jättehål i den redan när vi tog upp den ur förpackningen men det medföljde ett lagningskit och vi fixade detta. Så där håller det nu, men det verkar finnas fler hål så ett byte var lägligt.

Tog med oss våra goa söta barn till Eskilstuna för en stadstripp =) Först gick vi på COOP och handlade lite och sedan lunchade vi på deras restaurang. Jättetrevligt! Efter detta gick vi in på Plantagen och handlade blommor och blomjord, och sedan styrde vi kosan åter hemåt.

Kom hem och tänkte plantera ned våra nyköpta fina blommor. Vi har ju sedan tidigare satt frön i den tilltänkta rabatten, men Nikki bara gräver och förstör där hela tiden. Så nu tänkte vi sätta lite fleråriga perenner istället och börja om på ny kula. Det visade sig dock att rabatten var väldigt ytligt grävd, så det var bara att slita bort växtväven som låg där och gräva ned ytterligare ett par decimeter på djupet. Kul... som om man inte har nog att gräva redan... vi fick slita ordentligt men en hel del jobb och 15 (!) jordsäckar senare, var det iaf klart för plantering. Tur att barnen är så himla snälla, duktiga och tålmodiga! Satte iaf ned våra nya blomster, så följande finns nu i rabatten:

Aconitum (Trädgårdsstormhatt)
Aquilegia (Japansk Akleja)
Calamintha (Stenkyndel)
Oenothera (Nattljus)
Gaillardia (Kokardblomster)
Thymus (Citrontimjan)
Lavendel

Jag hoppas att de kommer att växa fint och att det blir bra. Det känns som om de sitter lite tätt, men jag hoppas att de fixar det. Det var inte så himla lätt att beräkna hur mycket man skulle köpa och väl hemma ville man ju sätta ned dem i jorden =) Sedan har några av plantorna lite gula och torra blad redan när vi köpte dem. Hoppas att de piggar på sig! Så här ser det ut nu iaf (lilla söta fåret fick förstås vara med nu också!):Sedan åkte vi en sväng till Näshulta och sa hej och blev bjudna på middag. Trevligt!

Efter detta hem och nattning av två MYCKET trötta barn. Lilla Corinne sov bara 40 minuter i bilen in till stan tidigt förmiddags och var vaken hela tiden efter det. Snacka om att hon var slut. Båda barnen somnade som alltid numera nästan på ett ögonblick - underbart!

För mig och Rickard väntade kvällsarbete. Vi var ute och grävde fram till klockan 22 och hann en bra bit framåt igen! Det är hårt och tar ett bra tag och denna kväll mötte vi dessutom några riktigt stora stenar som vi fick bända bort. Men vi är nöjda med insatsen och tycker att det går framåt! =D  Uppskattade att vi grävt cirka en tredjedel av det som ska grävas mot vägen till. Det ni! Så här ser det ut nu:Nu börjar klockan gå mot 23 och jag ska strax gå och starta en tvättmaskin. Mycket mer blir det inte ikväll - tycker att dagsarbetet duger gott ;)  Ska som vanligt dessa dagar bli skönt att krypa ned i sängen om en stund =) Är så härligt att somna när man känner sig riktigt genomarbetad!

Godnatt mina läsare!

/m.

Gräva, gräva, gräva

Inplanerat för dagen var en mysdag i Eskilstuna med besök på Plantagen och lunch på COOP-restaurangen. Men självfallet var Plantagen stängd så det blev inte mycket med det. Då regnet mest uteblev även det så när som på några stänk, blev det gräva gräva gräva även idag. Nu är hela platten klar framför nya entrén, vilken var en ganska stor yta. Vi har då svängt kosan rakt nedåt mot vägen och går med andra ord på slutsträckan. Slutsträckan är dock både lång och bred. Den är drygt 3 meter bred och 18 meter lång. Det är lite yta att gräva... men vi har jobbat på bra under dagen och hann med hela 4 meter iaf! (plus platten och det). 14 meter more to go. Det går framåt iaf! Jag och Rickard var ute en sväng på kvällen och grävde och det gick riktigt fint, men vi körde bara någon timma. Det känns i kroppen och jag har ont lite överallt och Rickard ville även hinna in till fotbollen. Så det blev en tidig kväll ikväll, men det duger gott det. Jag har även lite bekymmer med spaden som är på väg att ge med sig. Känns bara onödigt att krångla med en halvdan spade - bättre att köpa en ny fin i morgon.

I morgon blir det Eskilstuna för hela slanten eftersom att det blev inställt idag. Det ska bli jättemysigt! Vi ska till Plantagen och handla perenner till rabatten vid rönnen (och en ny spade förstås!). Sedan ska vi avsluta med en lunch på COOP-restaurangen. Det känns som ett lite lagom äventyr =)

Slänger förstås även upp lite bilder på hur det ser ut nu. Kanske inte så supersnyggt just nu med en stor jordyta över hela tomten, men det kommer bli kanon med gårdsgrus, kantstenar och kanske någon/några krukor med blommor samt lite belysning bredvid gången. Längtar tills det är klart - man vill se resultatet! =DUnder kvällen har jag och Rickard avnjutit lite kräftor (frysta från förra året). Väldigt gott!

Här näst väntar en efterlängtad dusch och sedan blir det kanske en tupplur på soffan. Det var länge sedan och jag känner mig rätt mör och genomarbetad så det vore skönt.

Ha det bra!

/m.

Vilja av stål

Oj, så jag har slitit! Japp, jag gick ut och grävde. Och inte så lite heller; jag slet som ett djur. Det är kanske så att jag inte har den största kroppshyddan, men jag har fanken en vilja av stål. Och denna stålvilja hade nu bestämt sig för att gräva klart allt fram mot gamla tvättstugan. Det var gassande sol och säkert nämre 30 graders värme, men wtf - jag hade bestämt mig. Kroppen som redan var lite trött sedan gårdagen, sa nog ifrån redan ett par timmar innan jag avslutade arbetet. Det är inte heller så där alldeles lätt att ta ut den kurviga vägen. Men jag bet ihop och klart blev det! YEAH! Så nu är allt färdiggrävt på ovansidan av tomten så att säga (mot gamla entrén och gamla tvättstugan). Kvar är den långa raksträckan ned mot vägen. Ska testa att gräva för hand, så får vi se hur hårt det är. Där kommer man åt med traktor om det krisar men bönderna har ju lite annat att stå i, i dessa tider. Det är ju dessutom betydligt lättare att få det snyggt för hand, så vi får se om man pallar. Det är garanterat värt ett försök! Så här ser det ut nu iaf:När det väl var färdiggrävt och all jord bortforslad (det är helt sjukt vad många kärror jord det blir...) gick jag in för en dusch medan Rickard började med maten. Det var så galet skönt att duscha; kändes som om jag hade smuts precis överallt efter allt grävande... Rickard bjöd på härlig trerätters - tokgott för en hungrig mage!

Efter maten hoppade Rickard ned med barnen i badet och jag assisterade med att torka, putsa öron och dylikt. Sedan nattade vi Corinne som somnade som en stock. Nu är klockan 19.40 och Rickard är uppe och nattar Isac. För mig och Rickard väntar sedan en Wallanderfilm - mysigt!

I morgon ska det regna sägs det, får se vad man hittar på då. Det blir en paus med grävandet iaf - välbehövligt!

Ha en fortsatt trevlig midsommar allihopa!

/m.

Midsommar, midsommar

Det är midsommar idag, men i Gölstugan ljuder lugnet. Det känns skönt att bara ta det piano; festligheter har det varit så många på sistone. Vaknade dock med en förskräcklig träningsvärk. Jag har nog ont överallt. Det tar på kroppen att gräva i den stenhårda backen ;)

I morse var jag ute och körde en sväng med Sylle - mysigt som alltid! Sedan passade jag på att mocka och fixa åt Bilbo och att fylla på vatten åt alla hästarna.

Efter detta begav sig Rickard mot Ekhammaren för att arbeta under det traditionella midsommarfirandet. Egentligen skulle jag och barnen följa med, men det skulle pågå mellan 12 och 14 och Rickard skulle vara där ännu lite tidigare. Krockade så tokigt med både Corinnes sömn och lunchen så vi fick stanna hemma. Men det gick ju lika bra det. Isac badade i poolen, Corinne sov och jag grävde lite på den blivande grusgången. Men det är tungt i värmen och mentalt tufft att göra det ensam. Får gräva lite mer när Rickard åter är hemma. Sedan åt vi iaf lunch och ungefär där är vi nu. På övervåningen surrar tvättmaskinen - gud vad jag älskar att ha den här inne!

Nu funderar vi på om vi ska ut och gräva lite iaf... hinner ju lite innan Rickard kommer åtminstone. Ser ut att dra ihop sig för regn och i morgon skulle det ju regna, så då lär det ju inte bli så mycket grävande av... lika bra att passa på idag!

/m.

En midsommarhälsningFick denna midsommarhälsning från Linda och Fargo! Det värmde i hjärtat - tusen tack!

/m.

Fortsatt arbete!

Både jag och Rickard fick sovmorgon tillsammans i morse då Corinne inte vaknade förrän kl 08 - HALLELUJA! Det var väldigt skönt!

Efter lite frukost gick jag och Isac ut och fixade stallet. Mockade hos Bilbo, gav nytt hö och fyllde på vatten. Vet inte om jag berättat det (minns inte) men Bilbo blev iaf sämre igen så nu går han enbart i lösdriften (alltså inomhus på spån) samt i en liten fålla precis utanför stallet sedan några dagar tillbaka. Han tycker dock att det är jätteskönt och vilar hovarna och kroppen duktigt. Tyckte att han gick bättre idag iaf =)

När vi var klara i stallet åkte vi till Katrineholm hela familjen. Hade rätt mycket olika ärenden och fick faktiskt allting gjort =) Vi handlade bland annat en present till Corinne inför hennes födelsedag. Vi tjuvstartade lite och hon fick den redan idag, men det spelar nog inte så stor roll för henne. Vi köpte iaf en typ äventyrsbadspool till henne! Det är väldigt låg vattennivå i den - perfekt för henne att krypa runt och plaska i. Och så är det förstås en massa kul grejjer i den som barnen VERKLIGEN uppskattade. Både Isac och Corinne lekte som sjövilda i den när den var uppblåst och klar. Nu är den även fylld med vatten och Isac har provbadat. Corinne tar sig kanske ett bad i morgon (hon sov när Isac testade).

Åkte hem och käkade lunch. Vi var alla jättehungriga!

Efter lunchen fortsatte vi grävandet på vår grusgång. Lika bra att ligga i när man har farten uppe ;) Gick lite tungt (det är HÅRT) men det gick framåt iaf! Är ju lite tufft arbete också när det är riktigt gassande sol ute...

En dusch och lite middag och sedan for vi till Rickards mormor och grattade henne lite eftersom att hon fyller år i morgon.

Hem igen och nattade en mycket trött Corinne. Vi övriga tre (Isac insisterade på att hjälpa till) gick ut och fortsatte gräva. Kvällspasset gick sjukt bra och vi fick MASSOR grävt! Härligt! Kom inte in förrän 21.30 så det var hög tid för lillkillen att sova (det märks att det är sommarlov...).

R nattade honom och nu sitter jag här för en uppdatering. Kroppen känns lite, hm, genomarbetad. Jag och Rickard ska unna oss ett välförtjänt bad med varsin öl/cider. Det förtjänar vi och det blir ett mysigt avslut på dagen! Sedan blir det garanterat sova!

Slänger först in lite underbara bilder på barnen som testade äventyrsbadet (då utan vatten):Och så några bilder på grusgången (eller ja, så långt vi hunnit med grävningen):Vi i familjen har det by the way rätt härligt just nu! Det är alldeles fantastiskt sommarväder, barnen är underbara och vi njuter av att vara tillsammans allihopa! Det är nu 6 år av eftergymnasiala studier, en halv miljon i studieskulder och hårt arbete verkligen betalar sig =D

Ha det gott!

/m.

En dåres envishet

Japp, jag tejpade ihop händerna och gick ut och grävde lite till! (hade någon gissat någonting annat?)

Gick riktigt bra! Händerna sved, kroppen svettades helt sjukt mycket och myggen åt upp mig, men mycket blev grävt! Så nu är det grävt hela vägen från gamla entrén fram till husknuten. Det ska bort lite till på djupet, men det ligger löst så det är bara att skrapa bort =) Hann med mycket mer än vad jag hade räknat med ikväll så jag känner mig jättenöjd! Nu är projekt alá grusgång igång på allvar! =D  Wonderful! Men det kändes lite galet. Klockan var 22.40 när jag kom in. Vem går ut och gräver den tidpunkten på kvällen liksom? Haha. Well, thats me.Nu är klockan 23.12 och jag ska bara kila genom duschen (behövs verkligen!!) och sedan är det natti natti. Känns som om man kommer att somna gott =)

Slänger bara in lite underbara bilder på barnen som vi tog idag!Nä, nu börjar klockan snart gå mot midnatt och det är en tidig dag i morgon också. Duschen och sedan sängen.

Kram på er alla!

/m.

Grävning alá grusgång

Hm, hur blev dagen idag då.

Jo, först på morgonen stack jag ut med Sylle och var ute på en underbar tur på nästan timman =) När jag kom åter ägnade Rickard förmiddagen åt att klippa hela gräsmattan och jag storstädade (verkligen storstädade!) inne hos katterna. Båda sakerna blev toppen! =D Sedan åt vi god lunch som Rickard fixade och efter det njöt vi semesterlata av de arbetade elgubbarna. De kom nämligen med stoooora traktorn och grävde precis här utanför oss. Gissa vem som var intresserad!? (nej, inte jag. Isac!). Så där stod vi och glodde ett bra tag, haha. Så nu är vi inkopplade på den nya nedgrävda elen och de har kapat de gamla trådarna och sågat av den gamla stolpen. Även det blev ju jättebra!

Sedan åt vi middag och Rickard åkte på fotbollsmatch. Jag och barnen sorterade in rena kläder i garderoben och sedan gav vi oss ut ett tag och började gräva på den blivande grusgången. Nästan 10 (!) skottkärrelass jord senare är projektet iaf påbörjat. Barnen var så himla söta och hjälpsamma. De satt båda två med varsin liten söt spade och hjälpte till att gräva. Efter ett tag gick vi in och nattade den lilla, men Isac insisterade på att vi skulle gräva mera så vi gick ut ett tag till. Det är rätt hårt och pyssligt och jag har redan blåsor över hela händerna. Funderar på att gräva lite mer ikväll när Rickard kommit hem. Lika bra att fortsätta gräva idag jämfört med att vänta tills i morgon när händerna gör riktigt ont ;) Får se om kraften finns dock - har galet ont i kroppen nu! (fast jag gillar känslan av den värkande kroppen - det är ett bevis på att man använt den!)Det har varit en strålande vacker sommardag idag! Hur varmt och skönt som helst! Det är dock ett bekymmer att det blir så varmt i huset, inte minst i barnrummen... Corinnes termometer visar på 27 grader just nu =/ Vill inte öppna fönstret heller för då kommer det in så galet mycket mygg, vilka hon inte tål. Får se om temperaturen sjunker under kvällen...

Nu är klockan snart 20.30 och Isac är fortfarande vaken. Han är uppe betydligt senare än vanligt nu när det är sommarlov, men det är mysigt =)

Ha det gott allihopa! (ägna en tanke åt mina trasiga händer, haha)

/m.

Leka bonde

Vi är verkligen effektiva nu!

Första anhalten på dagen var dagis. Isac och Corinne var här hemma tillsammans med farmor, medan jag och Rickard åkte på utvecklingssamtal för Isac. Bra att det ÄNTLIGEN blev av! (hans mentor har varit sjukskriven och så). Sedan käkade vi lunch och efter detta drog vi till Magda/Näshulta och lekte bönder. Eller ja, iaf Rickard - jag och barnen var mest åskådare. Det var en grupp på 25 kor och 25 kalvar som skulle delas i tre olika grupper och föras till olika platser. Det var ett visst pyssel, men till slut var alla på sina rätta ställen. Efter detta fick barnen stanna hos farmor och farfar och jag och Rickard drog till Eskilstuna och handlade. Vi handlade grejjer till det skynke jag ska ha i gamla tvättstugan, lite blöjjor, en foderhink till katterna och så var vi en sväng till apoteket och handlade salva till min onda tunga som fortfarande inte är bra. Hämtade upp barnen och åkte hem. Nattade Corinne och sedan kom farfar och hjälpte oss att koppla in tvättmaskinen i badrummet här i huset =) Det är inte klart, men nu går den ju att tvätta med iaf! YEAH! Sedan var det nattning av Isac och jag passade på att sy skynket till tvättstugan och provade ut detta (det blev bra!). Sedan tvättar jag en del och ungefär där är jag nu. Puh! Klockan är 22.34 och det har varit en intensiv men rolig dag!

Såg att Sylles täcke spruckit lite igen =/ Men det får bli morgondagens projekt!

Fick förresten hem både kattmat och kattsand idag. Jag tycker det är så himla smidigt! Kattmat beställer jag från foderbilen.se och kattsand från husse.se. Beställde igår och idag levererades båda. Ska testa ett nytt foder till katterna som jag hört så oerhört mycket gott om. Är ju väl värt att prova! Det heter iaf James Wellbeloved och ligger i samma prisklass som Royal canin som de annars äter. Har nu blandat 50/50 för en smidig övergång.

Snart hägrar sängen. Man sover gott efter en produktiv dag! Godnatt på er alla!

/m.

Fy fan vad vi är bra!

Gud så mycket vi har gjort idag! Först på morgonen/förmiddagen åkte Rickard och barnen till Näshulta för att möta upp någon larmkille som skulle fixa någonting. Under tiden hade jag kvalitetstid med Sylle. Vi tog en tur med vagnen och var ute dryga timman =) Han var ruggigt fin idag - pigg och glad! Mötte massor av potentiella "faror" men Sylle kunde inte ge dem mindre uppmärksamhet. Hundar som springer runt honom, andra hundar som kommer rusande skällande och gubbar med röjsåg - inget av detta är tillstymmelsen till farligt enligt honom. Det är så skönt att vara ute med en sådan klippa! Bus-ponnyn Kayla har varit på rymmen inte en utan två gånger idag - BUSE! Tur att hon inte går någonstans. Den lilla damen går nämligen under tråden om hagen inte passar och tydligen hade hon tröttnat på att gå med Monte. Nu går hon åter med Sylle igen och tycks stanna på rätt sida av tråden. Hm.

Efter detta drog vi igång med vårt roliga projekt. Så nu är både tvättmaskin och torktumlare renspolade och är även uppflyttade på badrummet på övervåningen. Jag och Rickard är helt slut efter att ha släpat upp dessa, men nu är de på plats! =D  Sedan har vi jobbat en hel del i gamla tvättstugan. Innerväggarna är nu målade på nytt och är så fräscha och fina igen (det såg så himla tråkigt ut där torktumlaren skavt). Vi har även byggt en liten vägg till vänster om diskbänken och målat denna. Sedan har jag städat i gallerbackarna också =) Jag ska gå ut alldeles strax och släppa in kissarna igen; färgen borde ha torkat med råge. Igår vann jag auktionen på ett stort härligt klösträd till dem. Inklusive frakt från Tyskland - 538 kr! (helt galet! motsvarade träd i butik i sverige kostar flera tusenlappar...). Det är betalt och klart så nu inväntar vi bara leveransen =D  I morgon ska vi till stan och köpa vaxduk så att jag kan sy en skynke runt gallerbackarna. Så nu börjar det att likna något där ute. Lite städning, skynket på plats och sedan ett uppmonterat klösträd så blir det rena rama lyxen. Skönt för katterna att slippa lyssna på tvättmaskinen och torktumlaren hela dagarna.

Detta projekt tog ett bra tag och det blev en minst sagt sen middag. Efter detta blev det dusch/bad för hela familjen. Corinne sover gott och det är nu hög tid att natta även Isac.

Kvällen ska jag ägna tillsammans med dammsugaren. Måste dammsuga av lite i all hast här nere. Ordentlig städning blir det inom de närmsta dagarna, men det är ju skönt att dammsuga bort det värsta iaf... Annars vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Jag känner att jag har gott om energi i kroppen idag! =D

Ha det gott gänget!

/m.

Kul projekt!

Det har varit en bra dag idag. Skulle få sovmorgon idag men givetvis vaknade jag då pigg kl 07 - just typiskt! Låg iaf och halvslumrade lite till nio =) Gick då ut och hämtade Sylle och fixade hans (åter igen) trasiga eksemtäcke. Sedan kom hovslagaren och fixade till foten på honom. Micke verkade inte tycka att hoven var lika illa som jag tyckte, men man månar ju om djuren =) Nu fick han den iaf fixad och även Bille fick sina framhovar fixade (man vill gärna avlasta fångponnyer genom att hålla hovarna korta). Bille är förresten sämre igen =( Jag tycker så synd om honom. Han har det ganska bra så länge han går i hagen, men att köra är inte att tänka på. Han står iaf under behandling och vård så förhoppningsvis är han snart bra igen. Fång är den värsta av sjukdomar. Sylles eksem blir iaf allt bättre - alltid något =) Sommaren är ett elände för många små rara ponnyer...

Sedan blev det en dusch och efter det en sväng till Näshulta för att fira svärmor. HIPP HIPP HURRA!

Hem igen och så har vi ätit middag och börjat planera vårt nästkommande projekt - att flytta in tvättmaskinen/torktumlaren till badrummet på övervåningen och istället göra i ordning Batmans hus =) Så nu tvättar jag som en tok för i morgon lyfter vi ut och gör rent tvättmaskinen. På tisdag ska vi försöka koppla vattnet/avloppet till den så förhoppningsvis kan vi då snart tvätta igen. Så fort maskinerna är ute ska jag börja pyssla ute hos Batman. Det som ska göras där ute är:

1. Måla om väggarna (har färg kvar sedan senast och väggen är så ful där torktumlaren stått och skavt)
2. Ställa in en stor och fin klösmöbel (bjuder på tyska ebay - där kan man göra riktiga kap!!)
3. Sy ett skyddande skynke kring gallerbackarna
4. Bygga en vägg och måla denna (på vänster sida om diskbänken)
5. Sätta upp en låsanordning till dörren under diskbänken så att den inte går upp

Det kommer att bli SÅ fint! Blir så underbart skönt att få in maskinerna hit in också. Vi kunde ju inte ha det så när vi flyttade ut, men nu när vi har vårt stora badrum får vi gott och väl plats med dessa inne. Det blir NICE! Aldrig mer bråka med det där himla vattnet och filterna som bara sätter igen. NO MORE! Längtar sjukt mycket tills det är klart!

Nu sover iaf Corinne sedan ett tag tillbaka och jag väntar på att Rickard ska komma ned efter att ha nattat Isac. Jag tror att han har somnat där uppe, hm. Sedan blir det film! Håller på att tvätta som en galning också. Skönt att tvätta undan allt eftersom att tvättmaskinen flyttar ut i morgon...

/m.

Pinsamt problem - ont i tungan

Dagen startade tidigt i morse med en morgonpigg Corinne. Rickard fick sovmorgon så jag steg upp. Fixade och donade lite och när jag var uppe och la lilla C för hennes förmiddagslur lyckades Isac väcka Rickard.

Men det var bra för då kunde jag gå ut och köra Sylle. Sylle kändes fin, men har strul med en bakhov. Trots att det bara är 3-4 veckor sedan han verkades har ena bakhoven flytit inåt (den som han haft svamp i förut, innan han kom till oss) och ser ut att ha en begynnande rotation. Så jag ringde förstås hovslagaren som kommer ut i morgon och ska försöka hjälpa sötponnyn med detta. Alltid är det något =/ Men körturen var iaf trevlig =) Han kändes lite småslö, men nu har han ju vilat nästan en vecka också när vi varit borta och så. Efter körningen passade jag på att skifta lite hästhagar. Fyllde på vatten och gick sedan in.

Vi åt alla lunch och sedan försvann Rickard iväg på fotbollsmatch. Egentligen skulle vi med på matchen, men vädret var så himla ostadigt så vi stannade hemma. Inget vidare kul att stå ute med barnen flera timmar i regn... tur var det väl att vi stannade inne för regnet har verkligen öst ned. Efter matchen var det typ pubkväll med fotboll på storbildstv vid Ekhammaren och Rickard är där och jobbar, så det dröjer nog till småtimmarna innan han är hemma igen.

Klockan är nu 21.44 och jag nattade barnen för nästan två timmar sedan, så de sover båda gott. Själv gör jag verkligen inte mycket nytta ;) Haha, trots att jag är lite anti kungafamiljen har jag faktiskt kikat lite på bröllopet idag. Men jag tyckte mest synd om säpovakterna som fick springa bredvid kortegen hela 7 km - i kavaj, säkerhetsväst och finskor! Eh, kunde de inte fått någon form av transportmedel!? Hur lätt är det att springa med i hästarnas trav i 7 km... hur mycket kraft har de då kvar att agera om det faktiskt skulle hända någonting =S Reaktionsförmågan lär ju vara typ noll. Aja.

Sedan har jag ett pinsamt problem - jag har så SJUKT ont i tungan (och har haft sedan i onsdags!) Hela tungspetsen gör så galet ont. Det bränner bränner bränner konstant och känns som om någon står och eldar på tungan =/ Stundtals känns den också helt bortdomnad... gör ont något så in i helsike rent utsagt! Efter Rickard inrådan ringde jag iaf sjukvårdsrådgivningen för lite råd. Idag har jag knappt kunnat vare sig äta eller dricka för att tungan gör så ont vid beröring. Den snälla sköterskan tog mig iaf på allvar och sa att det är rätt många som ringer med onda tungor, haha. Jag trodde aldrig jag skulle ringa sjukvårdsrådgivningen för en öm tunga. Hur som helst trodde hon att det berodde på ett virus. Skulle gå bort av sig själv inom 14 dagar trodde hon. Men tydligen fanns det en gel man kunde köpa på apoteket som skulle fungera smärtlindrande. Fram tills jag fick tag i detta rekommenderade hon alvedon. Hm, hoppas att det går över snart för det är verkligen en konstant smärta... galet. Ska försöka få tag i den där gelen iaf.

Nä, nu funderar jag över om jag 1. ska ta en tupplur på soffan eller 2. hoppa in i duschen. Båda alternativen känns lockande. Ha det gott allihopa!

/m.

Snart sommarlov!!

Idag är det en regnig fredag, men vad gör det för snart är det SOOOOOOOMMARLOV för hela familjen! Rickard gör sin sista arbetsdag och vi längtar efter honom massor!

Här hemma tar vi det mest lugnt. Har lagt upp annons på motionscykeln som ändå bara står oanvänd. Där den står ska tvättmaskinen få stå istället =) Hoppas att någon ringer och kommer och hämtar åbäket och att det då ramlar inte lite pengar, haha.

Nu är det dags för en tupplur för Corinne. Vi hörs!

/m.

Kolmården rocks!

Vi är åter hemma efter två UNDERBARA dagar i Kolmården. Vi, hela familjen, fick i gemensam present av mina föräldrar en tvådagarsresa till Kolmården med övernattning på Vildmarkshotellet. Vi har haft två fantastiska dagar och det har gett så mycket energi åter. Det är helt galet. Vi åkte dit igår morse, men det känns som om vi varit borta så oerhört mycket längre. Vi har hunnit med så mycket, gjort så mycket, och fått så mycket energi! Vi har fullkomligt njutit av vistelsen och bara tagit hand om varandra. Det kom väl till pass och har fått oss att må mycket bättre! Det togs en hel del bilder, men tyvärr lyckades vi fylla minneskortet. Här kommer iaf en resumé av vår lilla tripp för den som vill läsa/se =)  Helt otroligt väder hade vi båda dagarna också - det kunde inte blivit bättre!

DAG 1

Vi tänkte starta redan kring 08 på morgonen, men kom förstås iväg för sent. Haha, det är mycket barn och packning som ska med ;) Kom väl iväg kring 08.45, men det gick ju lika bra det =) Anlände till Kolmården och gick direkt till hotellet. Sedan spenderade vi i stort sett hela dagen i den underbara djurparken. Isac promenerade allt som allt cirka 6 (!) timmar denna dag! Helt enormt! Vi hade ju syskonvagnen med, men han skulle förstås gå själv! Men det var backigt som tusan och han sa att han hade ont i benen på kvällen, men inte ett knyst av klagomål. Gullungen! Här hann vi även med Bamses värld. Mysigt! Efter djurparken besökte vi Tiger World och gick genom den inbyggda tunneln genom tigrarnas land så att man fick komma djuren riktigt nära. Häftigt! Sedan blev det incheckning på Vildmarkshotellet. Gav småttingarna tillfälle att ta en tupplur, men det var tydligen inte intressant. Barnen ville inte missa en sekund! Valde sedan att ta en tur med bilen så att barnen skulle orka med kvällen. De somnade båda för en tupplur. Käkade sen middag och kvällen spenderades på hotellets SPA-anläggning med alla deras härliga pooler. En dröm för båda våra blötdjur! Trots att klockan var 20.30 och de vanligtvis sover sedan timmar tillbaka njöt de till fullo av badet. Kom sedan upp på hotellrummet och de slocknade båda barnen, dödströtta. Jag och Rickard spenderade kvällen på balkongen medan barnen sov (härlig balkong med sjöutsikt!). Vi spelade kort. Vändtia, haha. Första omgången lät jag Rickard vinna och de resterande två åkte han på storpisk ;) Senare somnade även vi gott =)

DAG 2

Corinne chockerade genom att sova till 07.45 (har aldrig hänt förut!). Hon vaknade tidigare i resesängen, men somnade om i vår säng. Gick sedan ned och käkade frukost. Det var lite rörigt vid själva serveringen, men gott smakade det och Rickard som aldrig äter frukost annars åt som en hel häst =) Anhalt ett på dagen var linbanan. Isac var peppad som tusan över att få åka "ända uppe i taket" och jag tror inte att han blev besviken. Det var en mysig tur och man fick en fin överblick över den härliga anläggningen. Efter linbanan åkte vi sedan till Safariparken. I Safariparken får man ju köra själv med bilen och det är helt galet vad nära man kommer alla de vilda djuren. Flera av dem stod precis vid fönsterrutan, vilket Isac tyckte var helhäftigt! Lilla dottern sov och lyckades missa Safariparken, men det var nog lika skönt för henne. Efter denna rundtur väntade lunch och sedan gick vi till Marina parken och träffade alla vattendjur. Först gick vi på föreställningen "Kaptens Sjösjuks sälshow". Den var helt sjukt bra och det bästa jag sett på sistone! Precis lagom plojjigt och en bra blandning mellan information om sälarna och pjäs. Djurvårdarna och sälarna imponerade och det var så häftigt att se! Corinne tittade nyfiket och Isac försökte hänga med även om han är i yngsta laget för att verkligen förstå dessa föreställningar. Efter denna föreställning gick vi direkt till nästa föreställning - Delfinshowen! Det är alltid speciellt att se delfinerna och deras djurvårdare så det är ju en alldeles fantastiskt fin känsla. Vid det här laget var båda våra barn otroligt trötta av alla intryck, men trots det försökte de hänga med bäst de kunde i showen. Efter showen tog vi pick och pack och begav oss åter till Julita...

Det har varit två extremt intensiva dagar - vi har inte suttit stilla en sekund! Men det har varit så himla härligt och kom så himla välbehövligt! REKOMMENDERAS VERKLIGEN! Självfallet bjuds det på en hel del bilder från dagarna också! Tyvärr mest från förstadagen. Minneskortet blev ju fyllt så därför saknas bilder helt från t ex sälarna och delfinerna.

I Djurparken


Bamses värld


Tiger World


Linbanan


Safariparken


Dagens guide =)


Kärlek <3


Hotellrummet - fin utsikt =)


/m.

Klarar det inte

Jag klarar inte mer mental press. Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv som jag mått de senaste månaderna. Nu har jag efter lunch kräkts två gånger och varit på väg att svimma två gånger. Vinglade nyss in i väggen och har heller inte ätit en tugga idag. Jag orkar inte, kraften finns inte. Jag längtar något kopiöst tills Rickard kommer... räknar ned minuterna... Jag hoppas verkligen för barnens skull att jag står på benen tills dess. Jag vill bara blunda, slippa pressen, tårarna och ångesten.. slippa fatta tunga beslut.

Låt mig blunda och bara försvinna...

/m.

Update

Jaha, time för en liten update.

Igår förmiddag städade jag och Corinne som tokar. Det var en hel del att ta reda på och skura rent efter helgens festligheter. Nu är det iaf fint igen! Sedan kom mysiga Isac hem och ganska kort därefter även Rickard. Fixade under dagen med lite pyssel med de traderaauktioner som gick ut på söndagskvällen och mailade lite köpare och så. Tog en sväng till Julitahallen och handlade och lämnade in ett av paketen som betalades omedelbart. På kvällen var jag och Monte ute och promenerade i den underbara kvällssolen. Vi behövde det. Vi traskade bort till den plats där jag drattade i backen i oktober. Dagen som förändrade allt för både Monte och mig. Sedan stod vi där i kvällssolen och bara kramades, jag och min vän. Det är underbart med djur. Det behövs inga ord. Vi bara förstår varandra. Sedan promenerade vi till Kvisterhult och tittade på elgubbarnas alla grejjer. Bland annat hade de en traktor stående framme och vi körde lite ledarskapslekar med att "krypa under" traktorarmen osv. Det var roligt och jag tror att Monte uppskattade det. När jag kom in kikade jag och Rickard på ett inspelat avsnitt av Criminal minds. Jag var riktigt pigg efter promenaden och det kändes som kvalitetstid med min älskade R.

Idag vaknade jag fruktansvärt trött, med smärta i magen och ett värkande knä. Mentalt kändes dock mycket bättre än igår, så det var iaf skönt. Vi både gick och sprang en hel del jag och min vän igår kväll och det känns i knäet idag. Kanske inte så lyckat att springa i sandaler =/ Får hoppas att det snart går över. Sedan har jag jättekramper i magen och springer på toa stup i kvarten. Men jag får alltid så när jag blir stressad, så det ger sig väl.

Nu är klockan snart 10.30 och Corinne sover sedan drygt en timme tillbaka. Jag och Isac har varit ute i stallet och målat crib-halt på hörnytor så att hästarna inte ska gnaga på det nymålade träet. Jag håller även på att tvätta en hel del så att vi kan få lite rena fräscha kläder med på morgondagens äventyr!

Jag känner mig lite gladare idag. Mest av allt för att jag längtar efter morgondagens äventyr. Det ska bli mysigt att ha lite kvalitetstid med familjen!

Jag har förresten en liten update både vad gäller kattungarna och Fargo också =D

FARGO: Jag har kontakt med Linda på ett eller annat sätt nästan dagligen och det verkar gå jättebra för dem. Det känns skönt för hjärtat och själen att veta att han har det bra. Jag saknar honom förstås kopiöst, men det gör mig lycklig att veta att han är det. Här är lite bilder från deras första ridtur (Linda har copyright!)Jag är så glad också att han är så rund och fin i hullet igen. Han tappade ju MASSOR i stockholm och det var skönt att han hann komma tillbaka innan han flyttade igen! Tittade på förstabilden - är de inte för bedårande vackra!? Snygging-Fagge!

KATTUNGARNA: Har det gott i sina nya hem =) Skickade ett mess till dem allihopa igår och frågade om de hunnit finna sig till rätta i sina nya familjer. Priya är jättenöjd med Belle/Basse/Zoya och säger att de är alldeles underbara. Bucas (som numera heter Lillen) har det toppen i sitt nya hem i Gävle och är tydligen oerhört tuff, kaxig och framåt. Han stjäl tydligen till och med godis framför ögonen på deras jättekatter. Snacka om tuffing! De har en fin rastgård där han trivs alldeles ypperligt. Murre (som numera heter Cezar) är också en lycklig tuffing som brukar ligga bredvid matte i solen i sele och sola och äta gräs. Blanco har jag inte hört av än, men de hör säkert av sig =) Så det verkar ha gått bra för alla busungarna och de är tydligen väldigt tuffa och framåt (Isac har härdat dem!) Här kommer ett par söta bilder på Bucas, numera Lillen, som jag fått av hans nya familj. Ägaren har copyright på dessa!Under dagen ska jag försöka packa i ordning lite fler paket och lägga på lådan för det har kommit in ganska mycket betalningar idag =) Bara småsummor, men ändock. Det är ju bra att kläderna kommer till användning =) Sedan tror jag att vi skulle till Näshulta och lasta av de bord och stolar som vi lånade i helgen från kärran. Under kvällen blir det packning inför morgondagen =D

/m.

Tårar som rinner

Jag tittar ut genom fönstret och ser min vän. Han ligger ned i hagen, i sin ensamhet och sover. Han kan se lugn och väl till mods ut, men jag ser hans olycka. Jag talar om min vän Monte; den som betyder allt för mig. Vi har gått genom så mycket ihop och han förstår mig som ingen annan. Han kan trösta mig som ingen annan och han är min själsfrände. När jag kommer till honom i hagen, kommer han bedjande fram till mig och önskar att vi ska göra någonting ihop. Han ser på mig och frågar varför vi inte går ut på en ridtur tillsammans. Såsom han älskar, såsom jag älskar, såsom vi gjort så många gånger förut. Men jag klarar det inte. Jag vill så gärna bara vara med min älskade häst, men någonstans sätter det bara stopp. Jag vill så mycket men räcker inte till. Mina barn ropar efter mig, min sambo ropar efter mig och min häst ber mig om att allt ska bli som det var. Och jag är så otillräcklig. Jag räcker inte till och det ger mig sådan ångest. Jag vill så gärna ut och rida med min fina häst och göra honom lycklig igen. Åter kunna se honom gå längs med vägarna med lyckliga ögon och spänd av förväntan. Men jag kan aldrig garantera att jag inte ramlar av igen, och hur ska jag kunna utsätta min familj för allt de blev utsatta för när jag låg på akuten med ett söndertrasat ben. Det känns som jag slits i tusen bitar och mitt hjärta faller ensamt till backen och jag vet inte jag ska göra.

Monte saknar det som var och sedan Fargo åkte känns han mer ensam än någonsin. Han har ju ponnyerna, men det är inte samma sak.  När han ser på mig med sina mörka ögon och lägger sig sitt huvud i min famn, bara gråter jag. Han vill att jag ska hjälpa honom att må bra igen. Ikväll ska jag gå ut på promenad med honom, bara han och jag. Men det kommer också att göra ännu mer ont, för jag vet att det blir långt tills nästa gång. Varje dag önskar jag att jag och Monte ska kunna göra något men det är allting någonting annat. Det gör så ont, så ont, och just nu vill jag bara försvinna. Bara blunda och slippa känna smärta och slippa tänka. Jag har lovat Monte att jag aldrig ska lämna bort honom. Jag vågar inte riskera att han far illa. Monte är en häst i särklass; det finns ingen som han och han är lätt att missförstå. Såsom han blivit missförstådd så många gånger förut. Jag skulle aldrig förlåta mig om han kom i fel händer.

Ibland funderar jag på att låta Monte somna in för att han ska slippa vara olycklig. Men hur i hela världen skulle jag kunna avsluta dagarna för min bästa vän, det allra vackraste jag någonsin känt. Den som alltid, alltid, alltid stått på min sida oavsett vad. Den som alltid kunnat trösta och göra mig glad igen. Hur skulle jag kunna leva vidare? Monte skulle slippa vara olycklig, men jag skulle få leva vidare i smärta för resten av mitt liv. Nu gör allt bara så ont. Men jag har alltid hävdat att man inte ska ha fler djur än vad man kan ta hand om på allvar. Monte lider inte, men han är inte heller lycklig. Jag föraktar mig själv för att jag inte kan göra honom lycklig, men jag räcker inte till. Jag försöker räcka till, men jag kvävs. Jag får inte luft; jag hinner inte med.

Jag vet inte vad jag ska göra. Jag skulle bara vilja ha en time-out. Bara få blunda, andas i lugn och ro och sedan vakna och allt bara är bra.

Jag ska gå ut och promenera med Monte ikväll, såsom så många gånger förut och jag hoppas att han kan trösta mig. Ge mig lugn i själen. Min älskade häst, jag önskar dig så mycket mer...

/m.

Kalas, kalas

Long time, no see. Det har varit lite mycket.

Först skulle vi klippa gräset inför festen - då gick gräsklipparen sönder. Sedan skulle vi sätta upp partytält inför festen - fyra stycken lyckades blåsa sönder, tydligen skulle det vara storm just detta dygn... Och så skulle vi fixa bröden i ugnen - då lossnade ugnsluckan så nu är ugnen sönder. Sedan blev det kalas. Ett kalas med en hel del besvikelse och ilska, men det är lugnt nu. Festen blev nog till slut ganska lyckad ändå efter en omstart kring klockan 20.20.20.

Nu är det söndagskväll och det känns skönt att helgen och festen och allt vad det innebär är över. Denna dag pysslade vi (och det övernattande stockholmsfolket) med söta Sylle. Isac fick rida och även syrran fick sitta upp en kort stund. Sedan fick Sylle dra lite vagn och han var piggare och gladare än någonsin och fick dra lite gäster =)

Eftermiddagen gick åt att köra bort bord och stolar och dylikt. Sedan åkte vi till Näshulta och grillade och nu under kvällen har jag och Rickard städat hela bottenvåningen efter festligheterna. Det behövdes VERKLIGEN! Men nu är det iaf fräschare än någonsin =)

Corinne sover första natten på sitt eget rum i natt! Under kvällen släpade vi upp hennes spjälsäng och hon somnade lite gott och okomplicerat som oftast annars =D  Nu har hon sovit där uppe ett par timmar och har inte sagt ett ord =) Hoppas att det kommer att gå bra för henne och att hon är mogen för det steget! Man kan ju alltid prova =) Det är skönt att få sovrummet åter men det känns också lite konstigt - våra barn är liksom stora...

Nä, nu är klockan 22.16 och jag håller på att tvätta för fullt. På kölistan finns även en mycket efterlängtad dusch. Sedan längtar jag något kopiöst efter sängen... det är inte många sekunder jag har sovit i natt...

Godnatt på er alla!

/m.

Festförberedelser

Igår och idag har jag ägnat mycket tid åt att förbereda allt som ska fixas inför morgondagens festligheter. Det är en hel del som ska fixas och pysslas med inför en sådan bjudning. Nu är klockan 23.15 och det känns som om man jobbat non-stop med detta sedan lunch. Nu är iaf allt handlat och partytälten resta. Skönt. Trots detta är det en hel del att göra i morgon. Puh.

Till de som frågat angående klädsel har jag/vi svarat att man får komma lite som man är. Finkläder är inte det viktigaste. Det är ju Gölstugan ni ska till ;) Sedan rekommenderar jag alla som hinner läsa detta att ta med sig myggstift eller dylikt. Det var ju en hel del mygg i Näshulta vid festligheterna senast och jag tror inte att det blir något undantag här! Ett par myggor har tuggat på mig redan denna kväll, så den som vill sitta lite säkert rekommenderas att använda välparfymerat smarrigt insektsstift. Alternativt kan man hålla sig nära mig, för mig är alla mygg förälskade i så det blir nog inga över i närheten...

Nu blir det lite sömn. En tidig morgon väntar med bl a städning av huset. Jippi!

/m.

Dumt mod och lagning

Jag var dumdristigt modig igår kväll. Tvätten är nu dyngsur och väntar på att få komma in i torktumlaren iaf. Hm.

Denna dag har jag spenderat bland annat med att laga hästtäcke. Hittade eksemponnyn med sitt nya fina eksemtäcke i tusen slamsor i hagen i morse. Fick gå en vända genom tvättmaskinen och nu har jag försökt sy ihop det igen. Modellen är en aning modifierad eftersom att jag var tvungen att klippa bort alla slamsor, men nu ska det nog gå att använda igen. Puh. Får se hur länge det håller denna gång. Det är ju sytt med vanlig sytråd och det är inte alltid starkt nog för hästtäcken. Aja, vi får se. Känns ganska slitstarkt, får hoppas att det fungerar. Det ska få en vända till i tvättmaskinen och sedan ska ponnyn få tillbaka det igen.

I morse vaknade vi i chock. Vi hade alla försovit oss och Rickard och Isac fick lite bråttom iväg (men hann i tid). Men man är fortfarande lite trött efter chockstarten. Idag har Rickard skolavslutning på jobbet. Sommarkänslan är dock lite frånvarande med tanke på dagens regnskurar. Skolavslutningen gör dock att han kommer hem tidigare idag, så han är kanske snart hemma igen =) I eftermiddag ska vi åka och handla inför morgondagens fest.

/m.

Modigt

Ikväll är jag modig. Jag hängde ut ytterligare en maskin tvätt trots den minst sagt gråa himlen. Jag hoppas att det hinner torka innan regnet kommer. Är så skönt att slippa torktumla.

Annars har jag varit ute och stoppat i ytterligare en maskin och gett hästarna vatten. Känner mig helknas i kroppen; jag tror att jag har solfrossa. Har nog även druckit på tok för lite idag.

Stackars Monte går i liten hage närmsta dygnet. Min löshoppningsbana är så full av gräs att man knappt kan gå i den. Så Monte fick i uppgift att beta av den ytan =) Men han verkar nöjd och glad!

Go och gla´kexchoklad!

/m.

Ödets ironi

Oj, det har varit en intensiv dag idag.

När Corinne sov, gick jag och Isac ut och började klippa gräs. Hann med en hel del faktiskt =) Fick dock avbryta för att lilla C vaknade. Av någon anledning vaknade hon efter 1,5 timme - hon som alltid sover minst två timmar! Började fixa med lunchen, utan ström som känt. Visar sig att det är tvärstopp i rökkanalen så all rök kom in i rummet istället. Så nu är både jag och barnen rökta =/ Kajorna har ju byggt bo i andra delen av röret i denna skorsten och kanske var de nu i vägen även i denna del... kändes ju verkligen toppen... men skam den som ger sig! Till slut gav det med sig och kanske lyckades jag elda av de pinnar som eventuellt låg där. Så jag fick iaf fart på elden och efter mycket om och men kunde vi äta. Och så när vi sitter i godan ro och tar de sista tuggarna, tror ni inte då att strömmen kommer åter - 2 timmar för tidigt! Haha, då kunde jag ju ha lagat mat på spisen liksom. Men det kunde jag ju inte veta på förhand. Nödvändigt slit verkligen ;) Ödets ironi. Men det gick ju det också. Kajorna är dock minst sagt arga på mig...

Efter lunchen gick vi ut alla tre och fortsatte klippa gräs. Vår gräsklippare verkar dock verkligen sjunga på sista versen. Den lät lite konstigt länge, typ lite puttrande som om den inte hade tillräckligt med bensin trots att tanken var full. Plötsligt börjar det ryka om den och det luktar jättebränt. Allt gräs som låg uppepå den är förkolnat. Hm, kändes ju inte hundra direkt. Trodde givetvis att hela motorn brunnit. Låter den svalna och testar sedan att starta igen. Det startar fint men låter lite puttrande. Hinner klippa en liten stund och sedan ryker det om den igen och det är som glöd vid motorn. Stänger av igen. Efter en stund kunde jag fortsätta klippa och då lät den helt normalt igen och klippte helt utan rök eller glöd. Askonstigt. Den är nog inte i toppskick om man säger så. Det är typ glapp i precis allting i den. Lyckades till slut iaf klippa klart allting. Det trodde jag verkligen inte att jag skulle lyckas med när det "brann" i den. Hm.

Rickard kom hem lite tidigare idag. Skönt =) Åkte över till Christian och lämnade tillbaka klippmaskinen och åkte sedan och handlade. Isac tog med sig sina egna pengar och valde ut en motorcykel som han köpte. Han är så stolt över den och att han betalade själv!

Käkade tacos till middag och sedan for Rickard till jobbet för niornas avslutningsmiddag. Corinne som bara sovit 1,5 timme idag och dessutom varit ute typ hela dagen var sjukt trött. Lyckades hålla henne vaken till 18.30 men då var hon som ett lik. Åt snällt sin gröt och somnade som en stock. Jag och Isac hoppade in i duschen och nu är även han nattad. Han är förresten utan napp på heltid nu sedan en vecka tillbaka. Killen är stor nu!

Nu sitter jag här och väntar på att barnen ska gå in i en lite djupare sömn. Jag ska strax bege mig ut och ge hästarna lite vatten och sedan blir det nog rätt lugnt. Jag känner mig så himla trött efter en heldag ute. Behöver plocka upp lite leksaker här inne och kanske starta en tvättmaskin, men mycket mer än så blir det inte.

Det har varit en toppendag idag med soligt och varmt väder. Det känns nästan som om jag har lite solfrossa. Nu drar det dock ihop sig och blir hemskt grått. Regnet är på väg. I morgon ska det ju tydligen regna helt galet mycket om man får tro vädergubbarna. Jag har fortfarande lite tvätt hängande på tork ute. Hoppas att det får torka torrt innan regnet kommer.

Om vi inte hörs mer idag - godnatt på er!

/m.

Stressig morgon inför strömavbrottet

Det blev ingen sömn på soffan igår, gick ut och fixade det där staketet runt brunnen. Skönt att ha det gjort iaf.

Denna morgon har blivit lite stressig i och med det planerade strömavbrottet mellan 10 och 14 (BLÄ!) Steg upp ganska tidigt och körde en morgontur med Sylle. Han känns verkligen fin nu och börjar komma i bra form så det var väldigt mysigt. Gammelgubben kan minsann! =)

Kom sedan in och skyndade mig att starta både en diskmaskin och en tvättmaskin för att de skulle hinna gå klart till 10. Plockade även ihop alla sopor och sprang iväg med dem till soptunnan - sopbilen kommer ju idag! Efter detta kastade jag mig genom duschen, vilket inte var helt uppskattat av barnen. Brukar annars duscha när Corinne sover, brukar vara lättare, men det går ju inte direkt utan strömmen...

Nu är klockan 09.30 och Corinne har precis gått och lagt sig för sin förmiddagslur. Om en halvtimme försvinner strömmen. Jag ser inte alls fram mot detta. Lunchen ska jag värma på vedspisen. Det är redan nu 23 grader i köket... snacka om att det kommer att vara bastu där sedan! Aja, det är ju bra att man kan fixa käket iaf =)

Nu ska jag och Isac gå ut en stund. Om gräset hunnit torka upp ska jag nog börja försöka klippa lite av detta.

Ha en fin dag kära läsare!

/m.

Avklätt

Lyckades ta mig upp riktigt tidigt i morse och hann ut till stallet innan Rickard åkte till jobbet. Mysigt! Tog en tur med vagnen med Bilbo sådär på morgonkvisten. Riktigt mysigt var det, men han är något av ett mysterium just. Han känns inte riktigt hundra, men trots detta har han stunder på turen då han ligger på som tusan. Hade han ont i fossingarna borde han ju liksom ha det hela turen. Visst spelar underlaget roll beroende på vart vi är på turen, men stundtals känns han hur fin som helst medan han andra stunder inte riktigt bjuder framåt. Trots detta håller han ett hyggligt tempo och ser glad och positiv ut, men magkänslan är ändå inte hundra. Tråkigt =( Tar i vilket fall bara korta sträckor med honom just nu för att kunna känna igenom honom ordentligt och se hur han verkar.

Dagen blev lugn då båda barnen varit lite hostiga och snörvliga. Det har märkts att de inte varit tipp topp då de sovit mer under dagen än vad de brukar.

När Rickard kom hem åkte vi direkt till Näshulta och paketerade kött =D  Så nu finns det lite mer i frysen igen =)

Väl hemma igen, ganska sent på kvällskvisten, nattade Rickard två urtrötta barn så att jag fick tid att gå ut i stallet. Plockade in söta Kayla och hade lite kvalitetstid med henne. Tog fram rakapparaten och rakade det sista på magen som inte rakades senast, så nu ser hon lite mindre bedrövlig ut iaf ;) Så det blev avklätt för tösen ikväll som nu är alldeles naken ;) Borstade igenom man och svans ordentligt. Det är helt galet så mycket och tjock man hon har! Helt helt underbar är den! Söta lilla tjejen!

Nu är klockan 21.45 och jag funderar på om jag A) ska ta och hoppa in i duschen eller B) sätta upp staket runt brunnen i hagen. Jag är inte ett dugg sugen på att gå ut igen, men såg precis att Sylle kliar pannan på brunnen, vilket skapar stora sår under pannluggen =( Skulle egentligen vilja fixa det i morgon men det är så bökigt med båda barnen hemma. Får nog dra på mig hästkläderna igen och ge mig ut innan det mörknar. Får bli lite provisoriskt med plaststolp, får se om det håller. Får annars fixa något stadigare senare. Jag tänker iaf inte slå några trästolp ikväll!

Nä, ut och fixa. Allting har man någonting att göra ;) Ha det gott allihopa!

/m.

Sjukt blött

Efter lunchen hoppade vi ned i badet, jag och barnen. Det var som alltid mysigt, men Corinne var (också som vanligt) med vild än tam. Hur orädd kan man vara i vatten egentligen? Hon tar sats och bara kastar sig framåt med ansiktet nedåt och hamnar hon under vattenytan, gapskrattar hon bara. Hur lär man en sådan att ändå ha respekt för vattnet? Hm. Aja, det är bra att hon tycker att det är roligt iaf.

Sedan åkte vi till Bie på läkarbesök. Corinne går upp fint i vikt och väger nu 8360 (om jag inte minns galet). 69 cm lång var hon iaf. Hon var TOKARG på läkaren när läkaren skulle ha henne liggande på rygg för att känna på magen. Hon skulle minsann ligga på mage! Men ilskan gick snabbt över och hon var sin vanliga glada jag =) Läkarbesöket gick iaf jättebra och allting såg bra ut. Någon spruta fick hon dock inte för det ska gå minst 6 månader från den förra och den fick hon för bara 4,5 månad sedan. Så vi får åka in till stan i slutet av juli och ge sprutan, men då är iaf själva kontrollen färdig nu.

Kom hem och strax därefter kom även Rickard hem. Jag gav mig ut direkt för att köra ponny. Vädret har varit ostadigt hela dagen och jag tänkte hinna innan det började regna ordentligt. Det hann jag inte ;) Det spöregnade nästan hela turen och både jag och Sylle var hemskt blöta när vi kom hem igen... men trots detta var det en mysig tur och Sylle kändes otroligt pigg och fin! Hade tänkt köra Bilbo också, men en räckte i regnet... får ta nästa i morgon. Skiftade lite hagar på några av hästarna och gick sedan in. Skönt att byta kläder och bli lite torr igen! Så länge man är igång gör det inte så mycket med lite regn, men när man väl är färdig är det rätt gott att byta om.

När jag kom in hade Rickard gjort klart middagen så vi kunde äta tillsammans allihopa! Jättegott!

Nu är klockan 19 och vi har precis nattat en supertrött Corinne. Snart väntar sömn även för Isac. Själv kan jag inte bestämma mig för om man ska sova på soffan eller ge sig ut och köra Bilbo. Känns dock dumt att gå ut i regnet igen (jag vill ju gärna bli frisk någon gång...) så det blir nog att stanna inne iaf!

Känns lite småruggigt i huset och vi har tänt en brasa. Det är det verkligen myspoäng på!

Ha det fint i regnrusket!

/m.

Hemlisar

Det blev inte mycket till solande igår - det var iskallt och solen försvann alldeles.

Idag ny dag - nya tag. Under morgonen var jag och barnen ute och lekte lite (idag är det härlig sol). Jag passade även på att ta av Sylle sitt eksemtäcke ett tag. Nu blåser det en hel del och det finns inte en mygga eller ett knott i närheten så jag tog av det så att han får vila pälsen lite. Och när det ändå var avtaget passade jag på att slänga in det i tvättmaskinen då det inte var så superfräscht direkt. Snart borde maskinen vara klar så att jag kan hänga det på tork =) Så kan han få på sig det nytt och fräscht inför kvällens insektsangrepp.

Sedan har jag och barnen pysslat lite med en hemlis, haha.

Nu sover Corinne och jag och Isac tar det lugnt. Näst på schemat är lunch och sedan blir det bad för hela slanten. Senare i eftermiddag väntar läkarbesök i Bie i form av 1-årskontroll för Corinne.

/m.

Värmen?

Det blev att lägga upp barnkläder på tradera igår =) Det tog ett bra tag att sortera, fotografera och lägga upp allt. Men nu är det klart! Har ca 50 st auktioner ute; ska bli spännande att följa dem. Hoppas att de kommer att ge några slantar och att de kommer till användning =) Går ut sent söndag kväll så de har ju lite tid på sig...

Denna dag ser inte ut som vanliga måndagar. Isac är i vanlig anda på dagis, men Rickard är sjukskriven från jobbet. Hans tumme strular som attan och såg verkligen inte så rolig ut igår kväll. Lite bättre i morse, men den är ju verkligen inte som den ska om man säger så... jätteont har han stackaren =( Han fick en läkartid på vårdcentralen klockan 10 och är där nu; jag hoppas att de kan hjälpa honom på något vis.

Under morgonen har jag som vanligt plockat, fixat, diskat och tvättat. Corinne somnade precis och jag hade tänkt att spendera hennes sovande stund till att bara ligga på en madrass på uteplatsen i solen och steka järnet! Men var är värmen? Brr... ska nog iaf traska ut nu och se om jag kan få lite färg och se om jag slipper frysa ihjäl ;)

Ha det gott!

/m.

Ponnykörning och kalasfirande!

Steg upp rätt tidigt även denna morgon och traskade ut till stallet. Tänkte vara lite effektiv och ta båda ponnyerna samtidigt - dvs köra Sylle och ha Bille på släp. Sagt och gjort. Sylle skötte sig ypperligt men slöhögen där bakom hängde inte alls med, vilket gjorde det hela till en bara besvärlig uppgift. Gav upp nästan direkt och ringde Rickard som fick hämta upp Bille. Istället körde jag och Sylle vidare. Körde svängen runt Gisela och han kändes väldigt pigg och fin för dagen! Satte nog hastighetsrekord på turen, haha. Hans eksem verkar bättre och han är mycket lugnare sedan han fick täcket. Skönt! Sedan pysslade jag lite med honom och släppte ut honom igen. Tog in Bilbo och tog samma runda med honom. Först tyckte jag inte att han svarade framåt alls och var på väg att vända, men resten av turen tog han sedan galant och höll ett riktigt bra tempo och verkade pigg och glad. Märkligt. Han känns inte hundra, men kliver på rätt väl. Får köra några turer till och se hur det verkar stå till med honom. Han verkar iaf väldigt glad att komma ut på tur =)

Efter detta blev det en snabb tur genom duschen innan stockholmsfolket kom =) Sedan har det varit kalas för Isac hela dagen lång och det avslutades med grillning tillsammans med Peppe, Petra och barnen. Ett jättebra initiativ av Peppe och det var väldigt trevligt! Dagen har varit bra och Isac verkar nöjd och glad (det viktigaste av allt förstås!)

Nu är klockan sju och Corinne är precis nattad och verkar sova gott. Snacka om att hon var trött! Även Isac är ordentligt trött och ska snart få krypa i säng han också.

När barnen sover ska jag gå ut till hästarna och fylla på vatten. Sedan blir det nog att fotografera och lägga upp alla gamla barnkläder på tradera. Det är en alldeles fantastisk sommarkväll - varmt och skönt!

/m.

Faggeflytt och kalasförberedelser

Klockan går mot 15 och vi har hunnit med en hel del!

Först gick jag ut till stallet redan vid 07.30. Gick ut i hästhagen och träffade på Kayla och Sylle som toksov båda två. Sylle verkade inte ha några planer på att stiga upp, haha. Men med lite övertalning kvicknade han till och vi gav oss iväg på en härlig morgontur! Körde slingan kring Kolstugan och var väl ute ca 45 minuter. Sylle kändes jättefin och verkade uppskatta turen! Det är så härligt att vara ute och köra med ponnyerna! Det verkar ha gått bra med täcket också och han har verkat betydligt lugnare och mer tillfreds. Hoppas att det hjälper honom!

Efter körningen kom Linda och hämtade Fagge. Jag känner mig glad och förväntansfull för hans skull men självklart är det lite sorgligt också. Det är en alldeles fantastisk häst och någonting alldeles extra. Som alltid var han en pärla och bara klev rakt in i transporten som om det inte vore någonting. Plutten! Resan hade gått bra så när som på att han klivit av sig en baksko men det är ju lätt fixat. I sitt nya hem var han som alltid coollugn och tog det hela med ro. Han är så fin, så fin! Här hemma har det också gått lugnt till, men Monte undrar nog lite vart hans kompis tog vägen. Men han vänjer sig; hästar lyckas ju alltid göra det.

Men så inte nog med detta. Under hela förmiddagen har jag klippt gräs och Rickard kört med trimmern. Barnen sysselsatte sig själva helt perfekt så att vi kunde få mycket gjort. Så nu är hela trädgården i topptrim inför morgondagens kalas!

Nu är klockan snart 15 och vi försöker återhämta oss lite. Jag försöker tvätta som en tok, men tvättmaskinen struntade i att centrifugera förra maskinen. Jag hoppas verkligen att inte den är trasig också... jag behöver tvätta sofföverdrag och allt inför i morgon... Isacs snorkråkor på armstöden är kanske inte så charmiga ;) Har iaf startat en ny maskin och hoppas att den ska fungera...

Alldeles strax är det dags för nästa punkt på dagen - städning av huset. Much to do, much to do. Jag är så sjukt torr i halsen och det svider galet mycket, men någon tid för vila finns inte.

Ha det gott!

/m.

Läkarbesök, morfin och stallfint

Jag började denna fredag med ett besök hos läkaren. Jag bara hostar, hostar och hostar och är så hes att jag knappt kan prata. Och det har liksom pågått så himla länge! Så sköterskan tyckte jag skulle komma in så att jag kunde få lite hjälp med det hela. Inte minst för att jag typ druckit upp ett par flaskor noskapin (receptfri hostmedicin) på bara några få dagar. CRP visar inte på några direkta bakterier, dvs en satans virusinfektion. Som alltid, säkert enbart för att man inte kan göra något åt det. BLÄ! Fick iaf cocilliana (hur det nu stavas egentligen) utskrivet för hostan. Detta är ju ett morfinbaserat preparat och jag fick höra typ tusen gånger från alla om hur trött jag skulle bli av det. Läkaren hade dessutom ordinerat 10 ml per dos, men hon på apoteket tyckte snarare att jag skulle satsa på 5 ml bara för att det är så starkt och att man kan reagera lite knasigt på det. Men jag har haft den hostmedicinen tidigare och tycker inte jag brukar känna av den speciellt mycket. Men idag blev jag faktiskt lite dåsig efter första slurken, men då var jag lite matt av förkylningen och hostan också. Sedan tyckte läkaren att stämbanden var lite väl irriterade och detta är ju förstås också anledningen till hesheten. För detta ordinerar läkaren tysthet i en vecka för att skona och avlasta just stämbanden. Ja, jo tjena, hur ska man kunna undvika och prata i en vecka? Jag får hoppas att det går över ändå... Det hade i och för sig varit skönt för Rickard ;)

Sedan åt vi lunch, jag och Corinne. Efter detta tvättade vi och pysslade lite och ganska kort därefter var det dags att hämta Isac på dagis! Rickard skulle jobba lite senare än vanligt idag, varpå jag och Corinne fick hämta gullungen. Det var underbart väder att gå i, men det var lite sådär att gå en halvmil (halvspringa eftersom att jag var lite sen..) med en rätt ordentlig förkylning i kombination med att jag var lite dåsig och yr efter morfinet. Var helt galet torr i halsen när vi kom fram, men fram kom vi iaf (med några minuter till godo till och med!). Hämtade Isac och sedan traskade vi tre till Julitahallen. Handlade lite smörgåskex och dryck och hade det lite mys på bänken i solen tills Rickard kom och hämtade upp oss. Var ganska skönt att åka bil hem iaf!

Väl hemma började Rickard pyssla med maten och jag gick ut till hästarna. La på Sylle det nyuthämtade eksemtäcket. Jag tyckte det var svårt att få det att sitta bra och är orolig för att han ska få en massa skav av det nu istället =/ Han verkar dock ganska tillfreds även nu under kvällen när det brukar vara mycket mygg så man får hålla tummarna för att det fungerar! Fyllde på lite vatten och så och gick sedan in och käkade.

Efter maten blev det lite mer hästar. MYSIGT! Tog ut Bilbo på premiärtur framför vagnen efter fångkänningen. Jag tycker att han kändes helt okej! Det var ju inte så att man blåste av, av fartvindarna direkt (haha), men jag tyckte ändå att han travade på fint och höll tempot hyggligt. Körde turen runt Gisela och var nog ute 30 minuter iaf. Jag hoppas att han får vara frisk nu! Jag får köra igång honom lite försiktigt med lite lätta korta turer, så får vi se hur det verkar.

Kom in och nattade Isac medan Rickard nattade Corinne. Båda barnen somnade jätteduktigt och Isac utan napp även idag =) Han saknar nappen ganska mycket och efterfrågar den en hel del när han ska till att sova, men är ändå riktigt duktigt och somnar med ro i kroppen. SÅ duktig vår älskling!

När barnen sov gav jag mig ut i stallet igen! Vilken hästdag! =D Fick för mig att städa stallet och det var riktigt roligt! Det har ju varit sådant kaos i sadelkammaren, vilket jag INTE tycker om. Jag är en riktig pedant i stallet och nu börjar det i alla fall bli ordning igen! Nu hänger allt på sina platser igen, och alla eltrådar och grejjer är bortplockade. Det skulle behövas dammas och tvättas av lite där inne, men det hann jag inte denna kväll. Börjar iaf se ut som mitt stall igen =) Längtar tills vi fått hem spån så att jag kan fixa klart lösdriften och allt =)

Efter stallvistelsen har jag hunnit hänga en maskin tvätt och startat ytterligare en. Jag håller på att tvätta upp alla gamla barnkläder vi hittade på loftet (i stl typ 62) som jag ska sälja =) Nu är nästan allt färdigtvättat iaf! Nu softar vi lite men jag borde snart gå en sväng genom duschen.

I morgon bitti ska jag försöka komma ut till stallet lite tidigt så att jag hinner köra Sylle på morgonen =) Kring 10-snåret kommer Linda och ska hämta Fagge så det är ju bra om jag är klar med Sylle tills dess! Efter att Fagge åkt är det mycket på schemat! Allt gräs ska klippas, alla kanter överallt ska trimmas och här inne behöver det städas. Det är ju kalas för Isac på söndag så det är ju kul om det är lite fräscht och fin här hemma då =)

Måste förresten berätta om Kalibra. Hon har ju fram till nu mest hållt sig på övervåningen då hon varit skraj för de andra katterna, men sedan en vecka tillbaka är hon bara här nere med oss andra! Hon är det keligaste och raraste man kan tänka sig så man kan ju inte låta bli att bli förälskad i henne! Och hon har blivit så bedårande vacker! Hon är så rund och fin och har sådan gläns i sin nu fylliga sammetslena päls. Ska försöka köpa hem lite batterier så att jag kan fota och visa er alla! Sedan går jag och väntar på att hon ska gå i löp så att hon kan få träffa Batman. Men jag bara väntar och väntar. Det verkar dröja ;) Men så senaste dagarna har hon varit så på vid dörren och försökt smita ut (vilket hon givetvis inte får eller har lyckats med!), och hon är ännu keligare än vanligt och småpratar lite. Jag hoppas på innerligt att det kanske kan vara lite löp på G! Det går också bara bättre och bättre med de andra katterna. Nikki och hon kommer helt överens och kan sova på samma soffa ihop, hon och Filippa är inte bästisar men det går helt okej nu. Fortfarande är det lite spänt mellan henne och Vulkan och Vulkan är lite dum mot henne. Men istället för att fly som hon gjorde tidigare har hon nu börjat säga ifrån och det verkar göra att Vulkan inte längre bryr sig så mycket om henne. Men vilken katt hon är! Helt bedårande till både sätt och utseende och man bara avgudar hennes temperament. Hon är helt fantastisk med barnen trots att de är både lite hårdhänta och högljudda. Imponerande!

Nä, nu har klockan redan passerat 22 så det är nog dags att gå genom duschen för att orka upp tidigt i morgon och hinna med allting. Läkaren sa förresten att jag varken fick köra bil eller rida häst med morfinhostmedicinen, men köra ponny sa han ingenting om (haha!). Jag känner ju att det är coollugnt; skulle jag känna att jag inte hade kollen skulle jag ju skippa det hela.

Godnatt på er alla!

/m.

Familjedag och nappsaknad

Idag var det som sagt (typ tusen gånger, haha) familjedag på dagis. Dagen bjöd på alldeles fantastiskt väder och det var toppentrevligt! Barnen fick leka en hel del och det var mysigt med picknick i det fria.

Efter detta åkte Rickard direkt på fotboll. Jag och barnen blev då själva hemma. Först lekte vi lite ute med den vattenpistol Isac fått av Zaba i present. Han ville så gärna prova den =) Det blev en succé och han tyckte den var jätteskoj! Sedan, helt plötsligt, blev Corinne alldeles tvärtrött. Dessvärre hade vi tagit ned mörkläggningsgardinen för att sy fast lite fästen och så på den idag... (vilket jag inte hunnit med...). Det var INTE lätt att sy detta ihop med två barn varav den ena alldeles galet trött och den andra promt skulle hjälpa mamma. Jag var aningen stressad över att få detta klart så att vi kunde hänga upp den så att Corinne kunde få sova. Till slut blev det hela dock klart, kanske inte världsbäst, men det fungerar. Då är hela sängen full med rentvätt. Fick sortera undan detta lite hastigt. Corinne var då tröttare än tröttast. Hon kämpade dock på ganska väl med humöret iaf. Gav henne sedan kvällsgröten och nattade henne. Som tur var somnade hon tvärt. Lillgumman! =)

Gjorde i ordning Isac för natten och skulle natta honom. Då säger han att han ska prova sova utan napp i natt. Igår gick det sådär; han hittade en napp på rummet som han tog och sedan på morgonen hörde vi hur han slängde bort denna i allrummet och kom ned glad som en sol och berättade att han sovit utan napp. Den lilla busen försöker lura oss! =) Men i natt ville han prova. Jag var egentligen inte alls upplagd för detta med båda barnen själv, efter en intensiv dag och när jag dessutom fortfarande är rätt risig... Men när han själv ville prova, vill man ju liksom uppmuntra detta. Väl i sängen ångrade han sig dock ganska fort och ville ha nappen. Men då vill man ju inte heller riktigt ge honom den när man sagt att vi ska prova. Vi pratade och pratade och han tyckte att det var rätt jobbigt och tufft. Säger till slut godnatt och går ut. Hör då hur han är på nappjakt; han hittar ingen och jag hör hur han är lite ledsen i sängen. Går då upp till honom och lägger mig bredvid honom och håller honom i handen, och så låg vi ett bra tag. Han blev tröttare och tröttare, och hela hans kropp ropade sooooov, men det märktes att det var lite mentalt tufft för honom. Men så till slut trodde jag att han sov, men när jag skulle resa mig och gå tittade han upp. Strök honom över huvudet och sa att vi ses i morgon. Han nickade trött och jag gick därifrån. Det var väl kanske 20-30 minuter sedan och sedan dess har det varit knäpptyst där uppe. Jag hoppas att han sover =) Vågar inte gå upp och kika och riskera att väcka honom. Ska smyga upp lite senare och se så han sover gott, men det verkar ju verkligen så. Han är så duktig vår lilla (stora!) älskling! Får se hur det går i natt. Isac vaknar ju aldrig någonsin nattetid, men vi får väl se hur det går nu. De första nätterna utan nappen är säkert de allra jobbigaste. Han är ju inte så gammal, men det vore så skönt att klara sig utan den där =)

Nu sitter jag här och softar lite och klockan börjar gå mot 21. Jag hostar något alldeles förskräckligt, känns som om hela lungorna är på väg ut. Alldeles hes och snorig är jag också. Önskar att jag bara kunde få bli frisk. Fick precis mess från Rickard om att matchen är slut så snart är han nog hemma igen också (eller ja, det är ju en bits resa och så skulle han fixa en tipsrunda i Näshulta, men ändå).

Under kvällen ska jag tvätta lite till, men kanske främst av allt - ta en tupplur i soffan. Det har varit en tuff dag när man inte är frisk (till och med under friska omständigheter). Jag kanske ska flörta lite med Rickard och be honom göra lite chokladbollar åt mig. Det förtjänar man väl när man sliter och står i? ;)  =)

Kram på er alla!

/m.

Härlig torsdag!

Härlig torsdag idag!

Först gick vi ut alla tre direkt efter frukosten och sågade upp den sista veden. Inte en mygga idag, så det gick lite bättre än sist. Staplade in veden i vedbon och passade på att köra över allt gräs utanför stallet med gräsklipparen. Blir så fint varje gång! Sedan startade vi lite tvättmaskin och så innan det var dags att gå in ett tag.

Då visar det sig att Corinne inte alls är sovasugen (som hon alltid är på förmiddagen!) Hon sov i och för sig betydligt längre än vanligt i morse, så hon var kanske lite utvilad =) Började iaf leka lite allihopa när Jennie ringde. Så kort därefter kom Jennie och söta Linnea på besök - trevligt!

Sedan blev det dags att fixa lunch. Klockan började dra ihop men det gick fort att fixa till den planerade tomatsoppan. Båda barnen åt bra, men Corinne var så sjukt trött så hon höll på att somna i stolen sittandes ;) Efter att hon ätit klart la jag ned henne i sängen och hon tvärsomnade. Jag och Isac kunde äta klart och därefter fixa disken. Sedan gick vi ut i sköna vädret en stund och jag startade en ny maskin. Efter detta var det dags att förbereda inför nästa måltid - pastasallad. Vi ska ju på familjedag på dagis på eftermiddagen så nu har jag och Isac gjort i ordning en pastasallad och plockat ned allt i en korg som vi ska ha med oss. Det blir mysigt!

Vi har även hunnit genom duschen jag och Isac, och faktum är att jag faktiskt fått lite tid för mig själv i form av ögonbrynsplockning medan Isac lekte och Corinne sov =)

Nu är klockan 14.30 och Corinne sover än (hon har sovit drygt 2 timmar). Får se hur länge hon vill sova, kanske får ta och väcka henne ganska snart. Strax ska jag ta och packa i ordning skötväskan som vi också ska ha med oss, men så väldigt mycket mer är det inte inplanerat innan Rickard kommer hem. Jo, jag ska starta ytterligare en tvättmaskin. Överraskande va!? Haha.

Ha det så härligt i det underbara vädret!

/m.

Stadsbesök minsann!

Idag har bonnfamiljen varit på stadsbesök, haha.

Det blev lite stressigt här hemma med lunch, att bada/duscha oss alla tre och sedan stå färdigpackade, påklädda och klara till kl 14. Men det fungerade iaf =)

Så for vi iväg till stan. Jag och Isac blev avdroppade hos tandläkaren för Isacs treårskontroll. Först blev Isac lite rädd, höll för sitt sår i pannan och utbrast "jag har inte gjort illa mig". Kraken trodde väl att han var hos läkaren på akuten igen. Stackaren! Men vi pratade om vad som skulle hända och han var inte direkt svårövertalad. Sedan skötte han sig perfekt resten av besöket! (som alltid, älsklingen). Tänderna såg jättefina ut och han hade tio tänder uppe och tio nere, precis enligt planerna. Sedan pratade vi om sockervanor, godis, dryckesvanor och så och hon tyckte det var toppenbra att Isac inte äter godis eller dricker typ läsk. Hon frågade om Isac drack vatten. Jag sådär "ehh, ja" (han dricker ju helst av allt vatten eller mjölk). Då berättade hon att det nuförtiden är så vanligt att proppa i barnen godis och sötade drycker som läsk och saft att barnen vägrar vatten. Nej, det problemet har vi verkligen inte med Isac iaf, så det kändes skönt. Dock har han ett så kallat "öppet bett". Det har jag inte ens tänkt på tidigare - pinsamt! Iaf blir det som ett hål mellan framtänderna uppe och nere när de biter ihop och detta orsakas tydligen av nappen. Nu har ju Isac i och för sig bara napp när han sover och om han åker längre bilresor, men vi ska nog försöka ta bort den helt. Pratade om det ikväll och han sa att han ville prova att sova utan napp i natt =) Tandläkaren sa iaf att det öppna bettet alltid brukar växa ihop, men att det är bra om han slutat med napp om typ ett år. Men det är ju förstås bättre att sluta tidigare! Så nu försöker vi så får vi se hur det går =)

Under tiden vi var hos tandläkaren åkte Rickard och Corinne till soptippen och slängde allt skräp. Underbart! Sedan möttes vi upp och åkte till Granngården och köpte en stor salt-/mineralsten till hästarna. Sedan blev det en tripp till banken så att vi kunde sätta in kattungepengarna på kontot. Slutligen traskade vi faktiskt till en uteservering och köpte glass i solen =)  (haha, precis efter tandläkarbesöket, men något måste man få unna honom). Han avnjöt iaf sin Piggelin med glädje! Åkte efter detta förbi Julitahallen och hämtade upp Rickards present. Vidare till Näshulta för middag och bilbyte och sedan till Julitahallen för att handla ingredienser till morgondagens pastasallad på familjedagen vid dagis.

Sedan hem, äntligen! Passade på att byta lite hagar på hästarna och fylla på vatten. Bilbo går nu på hela vinterhagen. Lite gräs finns det där, men inte mycket. Hoppas verkligen att han klarar det! Sylle går nu med de andra i stora hagen igen. Det finns inga träd i den hagen, men däremot sprang han direkt till stenröset och gned sig =( Får se hur det fungerar. Annars får han gå i den andra stora hagen där det inte är något att klia på alls. Hoppas verkligen att eksemtäcket kommer snart! Fyllde på vatten och ställde ut nya saltstenen.

Nattning av barnen. Och nu är klockan 21 och det är rätt lugnt just nu.

Jag ska nog ta en sväng ut och bara kolla till staketet där jag fixade lite. Ska under kvällen fortsätta tvätta de "nya" kläderna också, men så mycket mer är det inte inplanerat. Jo, att limma låset till barskåpet, haha.

I morgon väntar familjedag på dagis på eftermiddagen - trevligt!

kramar /m.

Isacs dag!!

Idag är det Isacs dag - HIPP HIPP HURRA!! Han lät lite förvånad i morse när mormor ringde och sjöng för honom på den stora dagen, och förstår kanske inte riktigt varför detta stohej. Men lilla killen är inte så liten längre; det är vår stora kille - 3 år!

Vi har spenderat i stort sett hela dagen utomhus. Först var vi ute alla tre och sågade ved, men vi fick ge upp för det var så sjukt mycket mygg utanför vedbon och barnen tål dem inte riktigt, särskilt inte Corinne. Hon får som stora varbölder, stackarn. Precis som Isac också fick första sommaren. Istället lekte vi lite på tomten och sedan gick vi in och la Corinne.

Under tiden Corinne sovit, har jag och Isac varit uppe på höloftet och städat bland alla grejjer. Vi hittade en låda med kläder från Marcus. Jag minns när vi gick igenom alla kläder vi fick (det var för ett par år sedan). Dessa blev utsorterade och lagda i en egen låda och uppställda på loftet eftersom att det "var evigheter till den dag han är tillräckligt stor för dem". Idag, på hans treårsdag, är han precis lagom för dessa kläder och han tyckte det var toppenkul att kolla igenom allt i lådan. Men allt är ju lite dammigt och så efter att ha legat på loftet, så nu har vi påbörjat projektet att tvätta rent allting. Det blir mååååånga maskiner! Kul med lite nytt i garderoben - det behövde han verkligen! Fanns en massa perfekta collagetröjor, precis vad vi tänkt köpa åt honom. Sedan fanns det en annan låda med barnkläder, men dessa kläder var för små för både Isac och Corinne. Det var Isacs gamla kläder i typ storlek 62. Det blev lite nostalgi när man tittade på de småkläderna och jättekläderna i andra lådan som nu passar utmärkt. Hur som haver ska jag tvätta upp alla dessa kläder också, och lägga upp dem på tradera. Tur att jag sprang över dem, så kanske det blir några kronor extra i kassan.

I lådan med pyttekläder låg också en del tavlor, bland annat två förstoringar på den genom tiderna gulligaste hästen, Due Paio di Calze, "Strumpa". Strumpa är hästen som tog mig med storm. Jag red henne en tid under hennes aktiva tid som travhäst och tanken var att jag skulle köpa loss henne; allt var klart med ägaren och jag skulle få ta över henne vid sommarens slut 2004. Men så hände saker och livet vände så att vi istället tog hem Monte. Strumpa var i särklass komplicerad, men ack så missförstådd. Det är inte så lätt när man haft fler hem i livet än vad man är år gammal... hon hade inte haft det så lätt alla gånger och jag drömde om att "få rädda henne" och ge henne en lugn tillvaro. Istället blev det Monte. När vi flyttade ut till Julita 2006 behövde jag ytterligare en häst som sällskap till Monte. Tänker givetvis direkt på min älskade Strumpa och vänder mig till ägaren. Han vill gärna sälja till mig, men nu hade hon fått ännu en delägare som propsade på att behålla henne. Jag fick nej, och fann istället Fargo. Kort därefter fick jag veta att de avlivat fina fina Strumpa =( Jag tänker på henne ganska ofta. Det var en underbar häst som aldrig fått någon som gett henne tiden och kärleken. Jag ville så gärna, men vi hade så många hinder på vår väg. Ödet ville tydligen annat. Hur som haver, har jag två fina förstoringar på fina fina Strumpa. Jag trodde att de försvunnit i flytten och återseendet var glädjefyllt. Men också sorgligt, livet var så hårt mot henne och hon förtjänade så mycket mer. Dessa två tavlor tänker jag hänga upp i stallet som en påminnelse om hur värdefullt ett hästliv är. Due Paio di Calze har tagit en speciell plats i mitt hjärta och jag glömmer henne aldrig.

RIP vackra Strumpa


Nu är klockan 11.30 och jag och Isac är åter inne. Corinne sover fortfarande men så fort hon vaknar väntar lunch. Sedan ska vi bada allihopa och kort därefter åker vi mot stora staden. Isac ska få träffa tandläkaren tillsammans med mig och Rickard och Corinne ska åka förbi soptippen med allt skräp (jag hittade ytterligare lite på loftet).

Kram på er alla! Ha det gott i den fantastiskt underbara solen!

/m.

Vedhämtning och skräplastning

Rickard hade sin sena arbetsdag idag så eftermiddagen gick åt att pyssla här hemma och fixa käk till oss alla. Jag lagar ju sällan middag, men idag var det nödvändigt för att vi skulle hinna med kvällens äventyr. Hade maten klar när Rickard kom så vi kunde äta direkt.

Sedan drog vi till Näshulta och lastade släpkärran full med den ved vi fått. Vi hann även med att prata med lite sniglar. Jag och Isac lyckades till och med sammanföra två raringar som var alldeles för långt ifrån varandra så nu blir det kanske sniglar överallt ;) Isac var helt fascinerad över att sniglarna kunde dra sig in och ut ur sitt hus. Det var även mysigt att de pussade varandra, tyckte gullungen. Han sa att de "var ganska söta" och ville själv pussa, men vi kompromissade lite och gav dem en slängpuss. Se så lyckliga de är, haha. Man ska vara två i livet ;)Sedan åkte vi iaf hem och nattade barnen. Efter detta gick jag och Rickard ut och lastade släpkärran med lite skräp som ska få åka till tippen i morgon. Det är bland annat en trasig tvättmaskin vi ska iväg med, så skönt att bli av med den. Avskyr verkligen att ha skräp ståendes!

Och nu är klockan snart 21.30 och jag är verkligen helt slut. Det tar på krafterna att vara igång hela dagarna fast man är förkyld och egentligen bara skulle behöva ligga i soffan och vila lite. Det blir minst sagt lugnt nu sista stunden på kvällen.

Slänger förresten upp lite bilder från häromdagen som jag hittade på mobiltelefonen när jag laddade upp snigelbilderna. Först är det söt-Isac som hjälper mamma med vattenpåfyllningen åt hästarna.Sedan fanns det några från när Isac kör åkgräsklippare =) (den stod förstås stilla, men frågar man Isac så åkte den)Även syrran fick köra (eller ja, åka med iaf...) och hon tyckte att det var helskoj, men på denna bild ser hon ju skräckslagen ut kraken! Kanske inte så konstigt när brorsan kör ;)I morgon väntar Isacs födelsedag! Gullungen blir stor! Hela 3 år - det är galet. Fast Isac hävdar med bestämdhet att han fyller 8 år, haha. Detta ska vi iaf fira med att ta honom till tandläkaren på treårskontroll. Just skjysst! Vi ska även ta vägarna förbi tippen och lämna av skräpet och sedan verkar det som att det blir Näshulta för middag =) Under dagen blir det lite badande. Vi ska nog ta och hoppa ned i badet alla tre =)

Over and out,

/m.

Tvätteri och tvättera

Lugn dag i Gölstugan idag. Eller ja, jag försöker ta det så lugnt som möjligt med två småbusar hemma ;) Är fortfarande rejält förkyld så orken är det lite si så där med. Corinne sov liksom igår bara drygt en timme på förmiddagen så hon är jäääättetrött nu... blir nog garanterat en tupplur på eftermiddagen också...

Corinne smygsuper förresten. Barnlåset på barskåpet har ramlat loss och hon försöker hela tiden dra ut ginflaskan (och tokskrattar när hon gör detta!). Det blir garanterat att limma dit låset igen, men det får bli ikväll när hon sover eftersom att hon inte låter det vara i fred nu... En sådan buse!

Och så dregglar hon som en TOK! Fler tänder på G kan man ju ana...

Annars tvättar jag en hel del idag. Passar på att tvätta upp lite hästgrejjer i form av grimmor och dylikt. Härligt att få lite rent och fräscht =)

Nej, nu ropar en urarg Corinne. Ha det gott!

/m.

RSS 2.0