Update

Jag hinner inte riktigt med att skriva. Det är så otroligt intensivt och mycket att göra hela tiden. Här kommer iaf en lite update.

Corinne är klar med sin inskolning på dagis. Hon är lite ledsen just när Rickard lämnar henne, men det är snabbt övergående och det går annars toppenbra. Duktiga tjejen! Det är dessutom så roligt att hon börjat bli lite äldre och lite mer med i det som händer. Hon är så himla charmig!

Isac mår toppen efter att ha fått byta dagisavdelning efter hårda påtryckningar från hans mamma och pappa. Han är åter en självsäker kille som tror på sig själv och det han gör och det är underbart att se. Han tycker att det är roligt med dagis igen och vi känner åter igen vår älskade kille. Så han går nu på Månen med de stora barnen och jag tror att han är jättestolt över det! Hans tal kommer allt mer och han är bara så underbar!

Hästarna mår gott! Jag hinner inte med riktigt men pysslar med dem så mycket jag kan. Jag hoppas på att det ska bli lite lugnare så att jag åter får min tid ihop med hästarna. Jag behöver dem! Bilbo har haft det lite tufft med fångkänningar trots stor försiktighet kring frosten, men är klart på bättringsvägen. Jag hade hovslagaren på besök i söndags och han tyckte att det såg riktigt bra ut. Skönt!

Kattungarna växer och frodas. De är nu 10 veckor gamla och snart redo att testa sina egna vingar. Inte så många veckor kvar nu tills flytt till deras nya hem.

CATANIA

Underbara Catania skulle ha flyttat till en barnfamilj i Sundsvall. Detta blev dock inställt pga olycksfall i deras familj. Jag har dock några hem på G, så det verkar som om det kommer att lösa sig jättefint för vår fina tjej!

CARACAS

Snygga Caracas flyttar till en barnfamilj i Huddinge i Stockholm. De var här i helgen och hälsade på och det klickade direkt med snyggingen Caracas som det såg ut =)

CLEVELAND

Den för kvällen trötta Cleveland har funnit sitt hem hos en gymnasiestuderande tjej i Örebro. Jag tror att de kommer att trivas toppen ihop!

CALAIS

Coola Calais har sitt fina hem klart i en barnfamilj i Spånga i Stockholm. Även det kändes väldigt rätt!


Summa summarum är jag väldigt nöjd med hemmen åt våra söta knattar. Det var synd att det inte fungerade för hemmet i Sundsvall, men jag har goda potentiella hem på G =) För ett par veckor sedan var vi och vaccinerade småttingarna. Ingen big deal tyckte gänget och skötte sig alldeles ypperligt. Nästa vecka ska vi iväg igen för deras andra vaccination.

På kattfronten har vi även fått hem vår underbart fina Rorri! Han och Safira är allt annat än bästisar, men annars har det gått jättebra. De två emellan är det väldigt spänt, men jag hoppas att det ger med sig snart. I kattflocken för övrigt fungerar det jättefint. När han kom hem till oss var han hemskt rädd för både rörelser, höga ljud och barnen. Men nu när han varit här en vecka går det riktigt bra. Han är redan betydligt tuffare och börjar nog att känna sig väl hemma. Vi är otroligt nöjda med honom och han är så vacker att man bara håller på att dö! Har inte hunnit få till några snygga bilder som gör honom rättvisa, men slänger ut ett par bilderna tagna under kvällen.

RORRI


På jobbet är det väldigt roligt, men lite väl intensivt. Man kan väl sammanfatta det i att vi är alltför underbemannade och att jag har alltför stor grupp med alltför många mentorselever. Idag satte jag iaf lite ner foten så får vi se vad som händer. Eleverna är iaf urgulliga och jag trivs så bra i arbetet med dem! Just nu håller vi på att sätta ihop en teater efter en roman av Bali Rai och det är både spännande och roligt!

Igår var en tuff dag. Vi började dagen med att krocka med bilen. En bättre start på dagen hade man gott önskat sig. Mitt i all otur hade vi ändå en väldig tur och man får vara glad att det slutade så bra som det gjorde. Lite otäckt med bilolyckor när man har barnen med sig i bilen och allt, men denna gång slutade det bara i plåtskador och bilar går ju iaf att reparera.

Rickard börjar att jobba igen nästa vecka. Då blir det dagis på allvar för barnen. Men jag tror att det är både lite nyttigt och roligt för både Rickard och barnen.

Nästa vecka är det höstlov för eleverna. Själv jobbar jag måndag och tisdag, men sedan blir det ledigt veckan ut. Det känns efterlängtat och skönt. Det känns som om man behöver det!

Nä, nu är klockan 20.45 och jag ska bestämma mig för om jag ska ta en tupplur på soffan eller om jag ska ta och se "Veckans brott" tillsammans med Rickard. Båda alternativen känns riktigt trevliga. Först blir det att starta en tvättmaskin!

Hoppas att allt är bra med er alla!

/m.

På bättringsvägen


Vi är på bättringsvägen här hemma. Lite snorigt är det nog fortfarande för både Isac och mig, men vi känner oss väldigt mycket piggare så i morgon väntar dagis och arbete. Kul!

Denna eftermiddag har vi passat på att måla en blivande skohylla. Det var från början en lite gammal skuttig trähylla som legat på höloftet några år. Med lite färg på sig blev den riktigt fin =) Den är dessutom prydd med fotavtryck från hela familjen. Snacka om att Isac tyckte att det var roligt! Nästan synd nu att ställa en massa skitiga skor i den, haha. Får hålla så länge det håller =)

Var tvungen att visa upp en bild på underverket iaf, haha! Fin, erkänn!? ;)

/m.

Sjukstuga och jätteglad!

Här hemma är det lite sjukstuga. Isac är förkyld och febrig och så även jag. Så jag och grabben har varit hemma från arbete respektive dagis idag. Förmiddagen har vi spenderat i TV-soffan framför ett x antal barnprogram. Precis lagom när man inte är piggelin!

Sedan har jag en glad nyhet! Jag är så glad att det spritter i hela mig! Efter en hel del letande har vi funnit den rätta hankatten till vår familj. Vi sörjer Batman, men är lyckliga över att ha funnit denna underbara kille. Idag är handpenning lagd och vi kommer att hämta hem honom den 20/10. Snacka om att man längtar! Underverket kommer från Hallstahammar och är 75% norsk skogkatt. Vi har inte hunnit fundera över några namn - det blir nog kvällens tankeverksamhet! Här är iaf sötnosen (snart 14 veckor fyllda):Ha det bra i höstsolen och ta hand och varandra!

/m.

PS. Några har frågat vad jag önskar mig i 30-årspresent. Det jag önskar mig mest av allt är ett presentkort på http://www.skogshojdspa.com/ Tanken är att jag och Rickard ska komma iväg på en underbar och avkopplade weekend.

Still alive

Jag lever. Jag har bara så otroligt mycket att stå i, att det finns föga rum för bloggande.

Med barnen är det fint. Isac är stora killen och är nu under inskolning på Månen (avdelningen för de större barnen på dagis). Corinne i sin tur börjar sin dagisinskolning på Solen (småbarnsavdelningen) nästa tisdag. Det blir spännande för barnen och roligt för Rickard att börja på sin nya arbetsplats.

På jobbet är det mycket mycket mycket. Det känns som om jag jobbar natt som dag och ändå hinner man inte med. Sista veckan med utvecklingssamtal dock, så framåt nästa vecka lugnar det kanske ned sig lite. Idag blev jag dessutom utsedd till representant för IV-programmet som språkutvecklare i kommunen. Det känns roligt.

På djurfronten saknar jag Batman. Det är ett stort tomrum efter honom och det känns i hjärtat.

Jag tror inte att Kalibra är dräktig =( Helt säkert visar det sig kring den 25:e när hon har beräknat förlossningsdatum, men allt tyder på skendräktighet. Det känns hemskt. Det hade varit så fint med en hane efter Batman. Men jag har börjat ge upp hoppet =(

Med kattungarna här hemma är det iaf bara fint. De växer och blir stora och i eftermiddag har vi öppnat upp till hela huset för första gången. Jättespännande tycker småttingarna! De är idag 6,5 vecka gamla och söta som socker. Jag la upp annons häromdagen och hittills är två av dem tingade. Calais flyttar till mina gamla hemtrakter i Stockholm och Cleveland flyttar till Örebro. Det verkar vara bra hem båda två =)

På hästfronten är det väl. Bilbo går nu ute dygnet runt, fast med betesreducerare nattetid. Han är riktigt fräsch och jag hoppas att det fortsätter så. Monte och Sylle mår gott, men är dessvärre avställda nu när det är som allra mest på jobbet.

Nu är klockan 19.30 och jag har fixat åt hästarna. Corinne är nattad sedan 35 minuter tillbaka och Rickard är uppe och nattar Isac nu. Jag har en hel del att göra till jobbet, men jag funderar över att hoppa över det ikväll. Ikväll ska jag nog bara sitta här i soffan och ta det lugnt för ett ögonblick. Det vore skönt och välbehövligt. Bredvid mig har jag två underbara kattungar (Cleveland och Catania, myyyyyys).

Hoppas ni har det bra allihopa!

/m.

RSS 2.0