Mycket nu...

Det är mycket just nu. Jag tycker om när det är mycket och när det är intensivt. Men just nu är det lite för mycket. Jag känner mig lite trött. Det är svårt att hinna med allt och det är mentalt tufft. Men det går framåt och så småningom kommer det väl att lätta lite.

Det är mycket på jobbet. Jag är ensam på 17 elever och håller just nu på för fullt med utvecklingssamtal för alla dessa. Det är ett pyssel med tider och det gör att dagarna går i ett (och dessutom pågår betydligt längre än vanligt). Jag längtar efter en tid om 2-3 veckor när jag är klar med alla mina samtal..

Livet för övrigt innebär också mycket. Det är mycket att hinna med alla kattungar, hästar, katter, hagar som ska ordnas inför vintern, lösdriften som håller på att göras i ordning, och inte minst - familjen. Jag längtar efter en körtur med ponnyn bara för att få ett litet break, men det är så mycket annat som måste ordnas först.

På fredag ska vi på möte med Isacs mentor på dagis, och det är ju lite kring det också. Vi är lite besvikna och Isac är inte riktigt nöjd och glad, så jag är laddad inför fredagens möte.

Nu är klockan 20.21 och för första gången sedan i morse får jag sitta ned för ett litet ögonblick. Snart kommer Rickard hem också (han har varit och jobbat i eftermiddag och under kvällen). Thats nice.

/m.

Den vackraste av själar

Den vackraste av själar har lämnat vår jord.Jag kommer att minnas dig som det stolta lejon som vaktade vår tomt. Jag kommer att minnas dig som silvertigern med det vackraste av hjärtan. Du hade ett temperament utöver det vanliga. När vi var hos veterinären igår kröp du upp i hörnet, la ned huvudet på golvet och liksom bad mig att bara ta dig därifrån. Bort från det onda, bort från plågan. Jag satt bredvid dig på golvet och strök din sammetslena päls. Men det var inte du som låg där. Den Batman jag kände fanns inte längre där. All din livsgnista, all din glädje, och all din härliga utstrålning var någon annanstans. Du rullades in på operation. De lyckades lösa stoppet relativt fort och de fick en fin stråle. Trots att jag förstod hur dålig du var, hoppades jag in i det sista. Jag ville bara ta dig med mig hem. När veterinären idag ringde fick jag veta att du fortfarande var dålig, du hade fått kateter och att prognosen var mycket osäker. Mitt i allting finns det en smärtgräns för hur mycket man kan utsätta dig för när det kommer till lidande och hur mycket man kan ersätta ekonomiskt. Hur mycket jag än önskar det, är jag inte ekonomiskt oberoende, och hur mycket jag än älskar dig och vill ta med dig hem, kan jag inte utsätta dig för hur mycket lidande som helst. Rickard fick ringa samtalet och avsluta ditt lidande. Tårarna bara forsar nedför mina kinder, men ändå känns det rätt. Det gör så ont i mig, men du förtjänade ett avslut.


Mer än någon dag önskar jag att parningen med Kalibra tog sig. Bär hon på en avkomma av dig är det är en självklarhet att spara en hane. Jag hoppas så innerligt, men jag vet inte om hon är dräktig. Mitt i allt det onda skulle det kännas så fint att få spara en del av dig.

Tack för allt du gett oss underbara katt. Det är sorg i Gölstugan idag och himlen har berikats med en av de vackraste av själar.

Godnatt Batman - vi ses igen min vän...

http://www.indigo.org/rainbowbridge_ver2.html

/m.

Söndagstankar

Det har varit en tuff dag. Batman blev plötsligt jättesjuk =( Camilla var här på besök under helgen och kring lunchtid var vi ute och pratade lite med Batman. Han verkade seg och slö och klart allmänpåverkad. Det är så svårt att förstå; han verkade så pigg i morse. Stänger in honom på badrummet för att kunna hålla extra koll. Han är helt ointresserad av både mat och vatten och ligger mest ihopkurad. Kissar ingenting. Går på lådan ett par gånger, men det kommer ingenting. Givetvis misstänker jag tidigt urinstopp eftersom att han haft problem med urinvägarna tidigare. Det obehagliga vid urinstopp är att de blir dåliga så oerhört fort. Under kvällen åker jag och Rickard in akut till Strömsholm så fort barnvakterna kommit. Batman blir allt sämre och väl på sjukhuset är han riktigt illa ute. Hemma hade han inte överlevt många timmar till... Han rullas direkt in på operation för spolning och vi får beskedet att han kommer att bli kvar. Får åka hem med tom bur och tårarna rullande nedför kinderna. Får senare telefonbesked om att operationen var lyckad och att stoppet är löst. Dock var urinröret alldeles fullt med blod och slem =( Snoppen är dessutom mycket ful och inflammerad. Efter att ha löst stoppet fick de dock en fin urinstråle. Han har varit nedsövd under operationen (förstås) och har fått en hel del smärtstillande. Han är satt på antibiotika och blir kvar på Strömsholm i 1-3 dagar. De försökte ta blodprov för att ta njurvärden, men hade inte fått något blod och ska därför ta dessa prover i morgon. Han är även satt på dropp då han var uttorkad. Det gör så ont i mig. Han betyder så mycket. Jag vill bara att han ska bli bra igen. De kommer att hålla honom under noga bevakning några dagar och förhoppningsvis får han snart komma hem igen. Det jobbiga är att man aldrig kan veta huruvida det uppkommer nya stopp. Tydligen tillhör han den grupp katter som lätt får kristaller i urinen =( Ni kan väl hålla tummarna för honom i denna tuffa stund...

Och till någonting annat... val 2010. Jag blir så äcklad att jag bara vill spy. SD är precis som väntat på frammarch och jag blir bara så äcklad. JAG VILL KRÄKAS! Vad är det för jävla värld vi lever i? (rent utsagt). Vad hände med mänskligheten? Vart gick det fel?  Jag tar så mycket avstånd till den skiten som man bara kan och föraktar de som stödjer den. SKÄMS SVERIGE! Jag kommer att gå till arbetet och möta mina elever med nedböjt huvud. Jag skäms för att vara en del av det Sverige som föraktar de goaste och mest ambitiösa elever man kan tänka sig. Fy fan på ren svenska!

/m.

En bebis till en annan

Idag är det lite söndagsmys här i Gölstugan. Igår var det 30-årskalas för Henke och därmed party för mig och Rickard. Det var jättetrevligt! Barnen sov hos farmor och farfar och hade varit så snälla så =)

Idag har vi tvättat en hel del. Vi har även varit ute och lekt och så har vi städat i Batmans rastgård (haft bort alla brännässlor med trimmern och krattat rent).

Det verkar gå bra för kattungarna och deras mamma i vardagsrummet. Skönt att ha dem lite närmre så att de blir lite vana vid allt liv och stoj =) Idag hade vi lite treveckorsfotografering. Till min hjälp hade jag både Isac och Corinne. Barnen är så snälla och försiktiga med kattungarna och kattungarna är i sin tur jättenyfikna på barnen. Så mysigt att se!


En alldeles underbar bild - en bebis till en annan! (Corinne och Catania)


Här kommer lite fler bilder på Corinne ihop med söta Catania - så nyfikna på varandra!Jag är så himla glad över att våra barn får privilegiet att växa upp ihop med djur. Det finns ingen bättre skola i ödmjukhet, förståelse och ansvarstagande...

Visst är de mysiga tillsammans!? Och så var det lite treveckorsbilder på hela gänget också:

CLEVELAND (hane)


CATANIA (hona)


CALAIS (hane)


CARACAS (hane)Sötnosarna är inte lagda på annons ännu. Jag vill ligga lite lågt första veckorna så att jag ser att allt går bra, men också för att kunna svara mer säkert på om de t ex blir lång- eller korthåriga. Det är så himla svårt att se så här i början tycker jag.

Annars idag har vi ringt och pratat med sjukvårdsupplysningen. Isac kissar i tid och otid så det ligger ju lite nära till hands att t ex fundera över urinvägsinfektion. Han är hur pigg och glad som helst för övrigt, men det är ju precis som de säger på sjukvårdsrådgivningen lika bra att undersöka för säkerhets skull. Så i morgon ska vi ta ett urinprov på honom och så ska Rickard ringa vårdcentralen så fort de öppnar klockan 8.

Snart börjar det dra ihop sig för middag och så blir det lite lek med barnen innan det är läggdags för dem. Stallet är mockat och klart så jag behöver bara ta in Bilbo sedan ikväll, skönt. När barnen har gått och lagt sig har jag en hel del lektionsplanering att ta itu med. Bland annat ska jag kika igenom Ronja Rövardotter lite hastigt och fundera över hur vi ska arbeta med den.

Ha det gott allihopa!

/m.

Mycket att stå i!

Det dröjer minst sagt lite mellan blogginläggen, men det är bökigt att få tiden att räcka till.

jobbet går det toppen! Det är så väldigt roligt att vara tillbaka igen och jag är full av entusiam! Det är mycket att stå i och dagarna går i ett, men jag trivs ypperligt. Eleverna mina är alldeles underbara och de har så mycket att berätta om som någon i Sverige aldrig ens kan fantisera om i sina värsta mardrömmar. En elev berättade för mig häromdagen om hur han 15 år gammal fick bevittna en dödsskjutning framför ögonen på honom och hur han fick fly från sitt hem efter att ha blivit bombade. Det är hårda saker. Jag önskar inte min värsta fiende det han har varit med om. Man får sig både en och två tankeställare varje dag och jag imponeras dagligen över hur starka mina elever är.

Barnen mår bra =D De bråkar rätt mycket om leksaker (vill förstås ha samma), men det hör ju åldern och syskon till. Isac pratar så himla mycket nu och det är så roligt att lyssna på honom! Corinne har också börjat att kommunicera muntligt, även om orden inte direkt betyder någonting. Det är inte så himla länge tills Corinne ska börja dagis. Gud så konstigt det känns! Men hon stormtrivs iaf på dagis de korta stunder när hon är med och hämtar Isac, så jag tror att det kommer att gå bra =)

Det är mycket med djuren just nu, på både gott och ont. Sylle och jag är igång och kör igen. Vi är ute på körtur iaf 3 dagar per vecka till att börja med och det är otroligt mysigt! Isac har varit med ute och kört också och han tycker att det är toppenskoj! Var ute med Sylle nästan en timme i morse och körde. Det ger gott om energi! Bilbo har fått ytterligare ett fånganfall nu när frosten kom i gräset =( Har modifierat munkorgen så att gräsintaget nästan är helt begränsat och han står uppstallad med hö nattetid. Man lider så med honom =( Men kanske att han är lite bättre idag än igår, så jag hoppas att det går åt rätt håll. Monte gör inte så mycket, men är kelen och go och verkar må gott. Batman ser riktigt pigg och fräsch ut sedan de urinvägsproblem han hade för ett tag sedan. Det är roligt att se! Filippa och Vulkan mår gott och har varit iväg i veckan på sin årliga vaccination. Kalibra är som vanligt det mest fantastiska som någonsin funnits och hon är så kelen och go. Jag hoppas att hon är dräktig! Nikki har börjat att lägga på sig riktigt fint (hon har ju varit så tunn tidigare) och är på gott humör! Vi har idag provat att flytta ned Pija och bebisarna i vardagsrummet... jag hoppas att det ska fungera... Bebisarna är nu drygt 3 veckor gamla och riktiga sötnosar. Det har strulat lite med deras vikter sedan avmaskningen i onsdags och det oroar mig lite, men jag hoppas att allt är som det ska. Pija visar lite mindre intresse för ungarna än vanligt, löp på G? Har satt in p-piller för att minimiera risken att hon börjar löpa och skjuter undan sin nuvarande kull. Safira mår fint och verkar glad över att ha fått komma ut från badrummet igen. Går och klurar på hur jag ska få upp Pija i vikt. Hon är mager som ett staket stackaren =( Ger i dagsläget kvalitetstorrfoder, blötmat Mjau, grädde, äggula, mjölkersättning KMR och vatten. Trots detta sticker kotorna nästan ut på henne =( Jag hoppas att hon snart kan få lägga på sig lite...

Idag ska vi försöka få bryggan på taket på plats så att vi kan ringa ut kontrollanten för slutbesiktning så att vi kan avsluta vår utbyggnad även på papperna hos kommunen. Sedan ikväll blir det 30-årskalas hos Henke - KUL!

Är dock sjukt trött. Har nästan inte sovit en blund i natt. Lyckades få i mig en massa red bull igår kväll och var förstås jättepigg när jag skulle sova =S Så det var helt omöjligt att somna och jag har vaknat 2-3 gånger per timme hela natten =S  Inte gjorde det heller det hela bättre att jag sov på en madrass i badrummet hos kattmamman. Jag tycker att hon börjat överge ungarna lite och de har som sagt inte gått upp i vikt riktigt. Men när jag är med där inne ligger hon hos bebisarna, varpå jag spenderat även natten där. I morse såg dock vikterna riktigt fina ut =) Hoppas att det fortsätter så även nu när de flyttat ned i vardagsrummet... det kändes nödvändigt då både Pija och Safira mest stod vid dörren och ropade på att få gå ut därifrån. Lite orolig är man ju för att Pija ska bli stressad av de andra katterna, men jag hoppas att det ska gå vägen. Får hålla ordentlig koll!

Jag är förresten värsta sugen på att klippa lugg (för första gången på typ 20 år, haha!). Jag är så sjukt sugen! Måste bara invänta pengarna, men sedan blir det nog lite klipp klipp =)

Nä, nu blir det att sätta fart här! Vi hörs!

/m.

På tur!


Det blev en tur för mig och Sylle idag igen (i den härliga morgonsolen dessutom!) Var ute 40 minuter och Sylle kom riktigt svettig tillbaka. Men han kändes pigg och fin och det var som alltid underbart mysigt =D

Bille däremot kändes inte fräsch alls så vilan fortsätter =(

Nu ska vi strax äta lunch och så får vi se vad vi hittar på här näst...

Kram på er alla!

/m.

Härlig tur med ponnyn

Under eftermiddagen var jag och Sylle ute på en underbar tur med vagnen! Vi har inte varit ute och kört på drygt en månad då det har varit så himla mycket med skolstart och allt. Men nu tänkte vi ta och dra igång igen =D  Så idag var vi ute dryga halvtimman. Vill inte köra för hårt med gammelgubben så här i början. Jag vet inte vem av oss som var lyckligast =) Det var iaf underbart i det härliga vädret och allt.

Under kvällen har jag tagit lite 2-veckorsbilder på kisseungarna som är 17 dygn gamla idag. Blev inga superbilder dock. Hoppas på riktigt snygga treveckorsbilder ;) Tog ett par med mamma katt och alla bebisarna iaf:Sötpluttarna =)  Nu är klockan 21.22 och jag känner mig lite trött. Får se om vi tar och kikar på ett avsnitt av Criminal minds eller vad vi ska hitta på. Just nu tittar vi iaf på Här är ditt liv, riktigt trevligt. I morgon väntar en körtur med Sylle på morgonen. Jag tänkte även ta ut Bilbo en sväng och känna hur han känns. Vi ska även fixa i katternas rastgård (bl a trimma allt ogräs och städa rent). Sedan är det fotboll också. Får se om bara Rickard åker eller om vi åker allihopa. Annars är det nog inte så väldigt mycket inplanerat. Jag har några grejjer att fixa till jobbet också.

Trevlig kväll allihopa!

/m.

Pyssellördag =D

Trots förkylning och allt överlevde jag på arbetet både onsdag, torsdag och fredag =) Det känns skönt att vara åter och det känns som om eleverna uppskattar det! Förkylningen är på bättringsvägen och idag känner jag mig riktigt fräsch. Lite oroväckande är det dock att det fortfarande är lite snurrigt i huvudet ibland. Det blir fel när jag skriver på tangentbordet och jag kan inte åka bil utan att bli så fruktansvärt illamående. Får hoppas att det snart ger med sig...

Idag har vi haft lite pysseldag i stallet på förmiddagen medan Corinne sov. Vi var ute alla tre och pysslade och det var riktigt trevligt. Kändes som avkoppling verkligen! Vi har möblerat om lite, gjort rent och flyttat lite krokar. Det blev bra! Det är en riktigt fin dag ute! Lite småkyligt, men ändå underbart härligt i solen!

Annars idag försöker jag tvätta massor och hoppas på att det snart ska torka ute på vindan. Jag har även gjort en dagsplanering för när alla katter ska vaccineras och avmaskas. Det är ju dags för den årliga vaccinationen för flera av våra vuxna katter, kattungarna ska vaccineras i två omgångar och avmaskas i tre omgångar. Pija och Safira ska avmaskas ihop med kattungarna. Safira ska dessutom få sin grundvaccination eftersom att hon inte har någon sådan. Så det blir några besök till veterinären och jag har satt datum för när allt detta ska ske, så att man inte missar någonting =) Först ut är Filippa och Vulkan som åker till veterinären tillsammans med Rickard och Corinne redan på måndag för sin årliga återvaccinering =) Nikki vaccinerades ju vid sitt veterinärbesök för en månad sedan. Så då är iaf tre stycken klara för i år =)

Nu är det dags för lunch och sedan blir det nog dusch alternativt bad. Man är "lite" smutsig efter allt städande i stallet. Under eftermiddagen blir det en tripp till Katrineholm för att bland annat handla lite blöjor och så.

Ha det gott!

/m.

Update

En liten update. Har hänt en hel del och jag vet knappt vad jag ska berätta.

Jag är iaf bättre igen från min inflammation på hjärnan. Fortfarande känns det som om någonting inte är hundra. Mest känner jag att det märks när jag sitter och skriver på datorn och liksom inte får bokstäverna rätt. Får sudda många gånger och gå tillbaka. Men det är mycket bättre och huvudvärken är inte alls så tryckande. Och så har jag fått känseln åter i hela ansiktet, bara det är ju trevligt. Men det är svårt att beskriva. Det är liksom... någonting. Det är som om kugghjulen inte riktigt hakar tag i varandra... men det är ju bättre!

Sämre är det dock med allmäntillståndet för övrigt. Corinne den stackaren har varit tvärförkyld några dagar och givetvis kunde jag inte undkomma detta. Hade igår kväll bestämt mig för att återgå till arbetet från och med idag, men så hugger förkylningen tag i mig. Halsont och helt täppt i både näsa, bihålor och öron =S Har arbetat i alla fall och på förmiddagen gick det hyggligt. Men lagom till eftermiddagen kände jag mig både trött i huvudet och bedrövligt förkyld. Hoppas på att en god natts sömn ska göra morgondagen lite lättare... Det var en minst sagt slitig arbetsdag.

Barnen mår bra, även om de slåss en del om samma leksaker. Det är väl någonting alla syskon måste gå igenom =) Corinne har ju som sagt varit hemskt förkyld, men hon verkar iaf vara på väg ur detta. Isac verkar fräsch så när som på att han nu på kvällen blödde näsblod igen. Han har ju varit hos barnläkaren för detta som säger att han är sårig i ena näsborren. Vi ska spraya med nosoil och hoppas att det blir bättre.

Veckans toppenroliga nyhet är att Fargo får stanna hos Linda! Jag fick först beskedet att hon inte kunde köpa loss honom och ha kvar honom. En jättesorg förstås eftersom att de trivs så bra ihop och en tung sten på mina axlar. Så jag har haft annons ute och haft en på provridning, men provridningen gick åt pipsvängen alldeles. Men nu har jag och Linda kommit överens om en förlängd provtid fram till juni 2011 och att hon under tid får köpa loss honom så fort hon får stadig inkomst och körkort =D Känns som en jättebra deal; jag vill ju bara det bästa för Fargo. Hon kommer att flytta honom till en lösdrift hos sin kusin på söndag och stå där istället för i det stall hon haft honom i nu. Där är det billigare för henne och hon har möjlighet till hjälp när hon har mycket inför körkortet och så. Jag tycker det känns toppen och en tung sten föll från mina axlar. Fargo trivs ju dessutom jättebra på lösdrift så han blir nog väldigt nöjd!

På kattfronten är allt fint! Jag går och väntar på att det ska ha gått 21 dagar sedan Kalibras parning så att jag kan se om vi har "hallontuttar" eller inte (ett tecken på dräktighet). Jag hoppas så innerligt! Jag har sedan igår separerat på Safira och Pija för första gången. Pija är kvar i badrummet med sina småttingar och Safira, 1 år gammal, är första gången ifrån mamma och har träffat sin nya flock. Ihopsläppet med de andra honorna har gått jättebra. Över förväntan faktiskt! Safira är lite skrajsen, men mycket tuffare än jag trodde att hon skulle vara. Faktum är att hon nästan har visat sig tuffare när hon inte har mamma vid sin sida. Hon är inte något stort fan av våra högljudda barn, men det går allt bättre!

Nu är klockan 19.40 och barnen fick för någon timma sig ett härligt kvällsbad. Corinne sover sedan ett tag tillbaka och Rickard är och nattar Isac. Själv ska jag strax ut och ta in Bilbo. Sedan återstår att se om man orkar se ett avsnitt Criminal minds (lite sugen) eller om det helt enkelt får bli en tupplur...

Godnatt på er alla!

/m.

RSS 2.0