Sjukt stolt

Bestämde mig för att ta itu med skrivuppgiften som ska vara inne på måndag. Det var en tuff uppgift som jag bearbetat mentalt under ett par veckor nu. Men så ikväll såg jag en utväg och satte igång att skriva. Några timmar och sju A4-sidor senare är uppgiften inlämnad och klar. Så sjukt stolt! Så skönt att slippa ha den hängande över sig resterande del av helgen. Nu är det bara ett par litteraturseminarium och en mindre uppgift kvar i specialpedagogikkursen, nice. Det börjar nämligen att vara lite kämpigt, känns som om det vore ok att vara klar nu. Inget seminarie på måndag, skönt. Det är tid avsatt för skrivande på denna uppgift. Veckan därpå är det ett responsseminarie följt av två litteraturseminarier, sedan är det nog inte så himla mycket mer. YEAH! Har dock varit en väldigt bra kurs, med mycket lärdomar. Är väldigt nöjd på så vis =)

Nu har klockan passerat 23 och jag är minst sagt trött efter en hel del timmars skrivande. Ska bara slänga ett getöga på vad det är för litteratur till sista seminariet. Om jag inte har böckerna är det läge att beställa hem dem... kan ju alltid hoppas att de ligger som pdf =)

Godnatt på er alla och jag hoppas att ni har haft en bra valborg!

/m.

Fett hit och fett dit

Long time, no see. Det har varit en intensiv vecka med mycket på jobbet.

I tisdags fick vi våra nya datorer. Jag har ingen tidigare erfarenhet av mac, men jag måste verkligen säga att jag fullkomligt älskar "min" (vi leasar dem ju bara i första hand) nya dator!

Igår kom ponnyns efterlängtade hoofboots. Jag tror att jag har berättat om att han ömmar på grus (precis som många oskodda hästar) och för ett tag sedan beställde jag dessa boots som kan liknas vid ett par gympadojjor egentligen. Alternativet är att sko honom, men av olika anledningar vill jag i första hand testa dessa skor. Var bra nervös när jag gick ut i morse för att prova dem. De är verkligen allt annat än gratis - skulle de passa? Storleken verkade klockren och vi tog oss en provrunda. De satt perfekt och visade inga tendenser att vrida sig eller ramla av trots 35 minuters trav =D  Jag hade egentligen velat vara ute längre, men det stod att skorna är lite hårda i början och att man därför ska börja med en tur på 20-30 minuter och öka allt eftersom. Även gulliga ponnyer behöver gå in sina nya skor =) Vi testade lite trav på grus och han verkade inte ömma alls! =)Sen var vi alla ut och eldade lite kartongskräp i tunnan och ganska snart blev det dags för lunch. Efter lunchen kröp Corinne i säng och Rickard for på fotboll. Jag och Isac har gosat lite =)

Jag har även hunnit med cirka två timmars läderputs under dagen... Sylles utrustning har fått sig en riktig genomgång. Allt som tål tvättmaskin fick sig en omgång där, och allt läder är både rengjord och infettat. Det tog lite tid eftersom att jag dels plockade isär allt, och dels för att jag masserade in fettet med fingrarna centimeter för centimeter. Men vilken skillnad - jösses! Lädret var minst sagt hårt och försummat tidigare, men nu är det så fint igen =)Nu ska jag upp och starta en ny tvättmaskin och sedan dröjer det nog inte länge innan Corinne vaknar. Jag hade hoppats på en promenad för oss alla tillsammans när C vaknat och R kommit hem, men vädret ser lite lurigt ut. Morgonen bjöd på härlig sol, men nu ser det nästan ut att vara regn på G.

Hoppas att ni har det bra allihopa!

/m.

Premiärklippning

Ännu en alldeles underbar dag full av värme och sol!

Igår var vi iväg till Katrineholm och köpte oss en ny gräsklippare. Vår gamla har länge sjungit på sista versen och när den förra säsongen började brinna, var nog glansdagarna över. Det blev en självgående Stiga med uppsamlare och bensintank, precis de önskemål vi hade, så jag hoppas att det blir bra. Så igår eftermiddag ägnade vi åt att plocka ihop den och så. Corinne verkade dock tycka att det var en åkgräsklippare vi köpt ;)Idag var vi först iväg en sväng till Eskilstuna och fikade hos Danne, Helena och Albin. Det var trevligt! Efter detta handlade vi bensin och olja till nya gräsklipparen och efter att vi fått lite lunch i magen, gick vi ut på en premiärtur. Så nu är det klippt och fint i hela trädgården. Härligt! Gud så det hade vuxit gräset... Men det är alldeles fullt med både myror och sorkhål i gräsmattan. Jag hoppas innerligt att myrorna försvinner när vi nu börjar klippa regelbundet. Det har i alla fall hjälpt tidigare år...Efter gräsklippningen tog jag mig en körtur med sötponnyn Sylle. Han är verkligen fin nu! Pigg och energisk och kliver på riktigt bra =) Känns som om att han börjar att komma lite i form =)

Nu är klockan snart 19 och vi har ganska nyligen avslutat en lite sen middag. Det är dags att natta barnen och sedan väntar ytterligare en kväll av skrivande. Jag har kämpat på hårt med mina kurser under lovet. Jag har plöjt igenom cirka 300 sidor litteratur om matematik, varav den största delen på engelska. Jag har slutfört och skickat iväg alla tre referatuppgifter. Det var inte på något sätt några lätta uppgifter, så det är skönt att ha fått iväg dem. Jag hoppas på att läraren tycker att insatsen var okej. Jag har även skickat iväg ett spännande förslag till avslutade projektarbete i problemlösningskursen; jag hoppas att jag får köra på den idén. Ikväll ska jag försöka skriva ihop mitt projektarbete i specialpedagogikkursen. Det ska inte vara inne riktigt ännu, men det vore skönt att få iväg det så att jag kan koncentrera mig fullt på mitt ordinarie arbete resterande tid innan sommarlovet. Ett par seminarier kvarstår, men det vore skönt att liksom vara klar med skrivuppgifterna åtminstone. Pust, jag är sjukt stolt över min insats i alla fall.

I morgon drar arbetet igång igen! Det börjar med en inspirationsdag där alla lärare ska få sina nya macdatorer utdelade. Vi går nästa termin in i 1-1-projektet som innebär att alla elever och alla lärare ska ha en egen bärbar dator. Jag ser väldigt mycket fram mot detta och tror att det kan bli jättebra! Så i morgon är eleverna lediga och vi ska få våra datorer. Kul och spännande! På onsdag drar det igång med eleverna igen! =)

Vi hörs!

/m.

Långtur


Härlig utsikt från vardagsrummet, 2011-04-23


Idag har jag och Märta varit på långtur med hästarna! Vi gav oss ut på min absoluta favoritrunda från tiden med Monte och Fagge och var ute i 1 tim och 50 minuter. Vädret var alldeles strålande och hästarna toppenfina, så det var verkligen härligt! I denna tur hade vi en travsträcka på nästan en timmes jogg utan avsaktning. Härligt att jogga igenom hästarna lite ordentligt =) Jag skulle nog tro att de är lite trötta nu, men de såg väldigt nöjda ut när de kom hem =) Mysigt var det! Det var Sylles längsta tur någonsin, men han jobbade på riktigt fint. Kanske att han börjar att komma lite i form =)

Söta Sylleponnyn:Nu är klockan 12.42 och vi har hunnit med att äta lunch också. Corinne ligger och sover och jag och Isac ska strax hoppa in i duschen. Under eftermiddagen ska vi iväg och hälsa på gammelmormor en stund =)

Under kvällen väntar plugg för hela slanten... Är inte alls inspirerad över att ta itu med litteraturen på engelska, men det vore skönt att slutföra uppgiften.

/m.

Finbesök och pälsvård

Dagen startade med ett grått täcke över Julita och regnet såg inte ut att vara långt borta. Vi for iväg och hämtade upp barnen som sovit hos farmor och farfar. Det hade gått så bra, men det var efterlängtat att få hem dem igen =) Jag sover som sämst när de är borta (har inte hänt så många nätter att de sovit borta, men ändock). De är saknade och skapar någon oro i kroppen på mig. Jag vet att de har det toppen, men ändå. Känslan i kroppen har ingenting alls med det att göra. Men det var ett roligt äventyr för barnen och jag tror att de hade det jätteroligt =)

Sedan kom Camilla och hennes pojkvän Mattias på besök över dagen. Det var väldigt trevligt och framåt lunch till sprack vädret upp och det blev en strålande härlig dag!

Nu under kvällen har jag haft lite pälsvård med långhårskissarna. Tre av de fyra tjejerna fick gå genom duschen och turen hade kommit till Safira, Nikki och Kalibra. Safira duschade för första gången hemma hos oss, men det gick hur bra som helst. Hon verkade tycka att det var riktigt mysigt. Kammade igenom henne ordentligt efteråt och det lossnade massor med underhår. Gud vad hon spann och njöt av kamningen. Var nog lite skönt för henne att bli av med lite av detta. Nikki och Kalibra skötte sig också toppen, så det var inga problem alls. Schamponerade och kammade igenom dem alla, så nu är de så extremt härligt mjuka i pälsarna! Nu, ett par tre timmar senare är de bara lite fuktiga i pälsarna. Ingen av tjejerna hade tillstymmelse till tovor, skönt =) De är verkligen fina i pälsarna sedan de började äta Eukanuba i kombination med lite regelbundna bad.

En liten bild på tre blöta tjejer som låter det värsta vattnet rinna av:Och så förstås söta Safira som ligger och sover här bredvid mig nu efter en ordentlig kamning:Klockan har precis passerat 22 och jag är sjukt trött och längtar mest efter att krypa i säng. Det ska bli väldigt skönt! Jag tvärsomnade uppe hos Isac när jag nattade honom, och känner mig som i en dimma efter detta.

Glad påsk på er alla!

/m.

Badrumsfix...

Sådär, då var det klart med badrummet på nedervåningen. Duschkabinen är borta och både väggar och golv är skrubbade. Vi passade även på att plocka ned skötbordet som inte används sedan länge. Det är ju inte använt på evigheter, men har inte velat ta ned det heller. Det känns verkligen som ett avslut på barnafödandet. Aja, nu är det nere iaf...

Så här ser det ut just nu:Ha det gott allihopa!

/m.

Städartag!

Gårdagen blev en dag av familjemys i Eskilstuna. Det var riktigt trevligt med ett stadsbesök =) Här hemma stinker det för jäkligt efter att åkrarna gödslats, så det var inte så tokigt att komma hemifrån ett tag. Vi passade på att knalla runt lite i stan, hann med ett besök på Tuna park och plantagen och en tur in på K-rauta hann vi också med. Jag gjorde dessutom ett besök på Skatteverket för att fixa ny ID-handling, då mitt kort gått ut. Egentligen gick det ut i juli förra året, men nu har jag börjat att komma i så många situationer där jag har behövt legitimera mig. Skönt att passa på att fixa detta under påsk då det är lite körigt att hinna från jobbet innan de stänger i Eskilstuna. Så om två veckor blir det nya ID-kortet klart, skönt.

Under kvällen slutförde jag och skickade iväg referatuppgift 2. Jätteskönt!

Idag har jag spenderat dagen i badrummet på nedervåningen. Duschen har sett så jäklig ut och jag har haft ångest för den länge. Det vita kaklet, fogarna och själva duschkabinen har varit så äckligt rosa och missfärgade av vattnet. Beläggningen på golvet var också det allt annat än charmigt. Så idag tog jag ett storgöra och har skrubbat, skrubbat och skrubbat med svinto. Dusckabinen har vi kastat ut; den är bara svår att hålla efter. Istället ska vi sätta upp ett vanligt duschdraperi. Det kommer att göra det lite svårare att duscha katterna, men annars blir det nog toppen. Silikonet är fortfarande äckligt missfärgat och det går inte att få bort, men det ser ju betydligt trevligare ut nu iaf. En bättring åtminstone =)

Nu är klockan 11.30 och det börjar snart att dra ihop sig mot lunch. På eftermiddagen ska vi till Näshulta och krita fotbollsplanen. Efter detta ska barnen få övernatta hos farmor och farfar. Jag tycker att det är jobbigt när de sover borta så det är ingen direkt avkoppling för mig, men de verkade så avundsjuka på att kusinerna skulle sova över igår. Det blir ett spännande äventyr för dem =)

Kvällen ska spenderas åt städning här hemma. Det är väldigt välbehövligt! Jag ska väl försöka ta itu med referatuppgift 3 (den sista referatuppgiften) också. Men den litteraturen är på engelska och lite tuff att ta sig igenom, så det är inte så väldigt lätt och snabb gjort. Vore dock en sådan befrielse att skicka iväg även den. Sedan har jag bara projektuppgiften kvar i specialpedagogikkursen, och efter det ligger jag långt före planeringen. Skönt att jobba undan lite under påskledigheten =)

/m.

Fullt upp!


Barnen och Sylle 2011-04-19Påsklovet fortsätter i samma fullkomligt underbara väder!

Måste börja med att lägga in två bilder på söta barnen som njöt av väder och glass utanför Willys igår:Det har varit en bra dag även idag. Först på morgonkvisten gick jag ut i stallet och mötte upp Märta. Monte fick löshoppa lite och det tyckte han förstås var helskoj! Duktig insats av en kille som inte tränat på länge. Älskade, älskade häst.

Sedan fick barnen rida lite efter önskemål från Isac. Först fick Isac skritta lite med Sylle. Isac blir lite osäker först, men efter en kort stund kände han sig som hemma och satt säkert i sadeln =) Han var så söt efteråt när han insisterade på att leda Sylle själv och allt. Ponnyn är verkligen en klippa! Sedan fick Corinne rida lite eftersom att hon var så avundsjuk på Isac. Hon var mer kaxig från backen och tyckte att det var lite småläskigt när hon väl satt på. Lite bilder blev det förstås:Sedan gick vi in ett tag och jag var tvungen att  ta itu med referatuppgiften från igår. Jag läste nämligen texten igår och det var nog det mest komplicerade jag någonsin läst. Att skriva referatet var om möjligt än svårare. Hur som haver nöjde jag mig med att läsa igår. Jag insåg att jag måste vara skärpt till tänderna för att få ihop det hela. Så idag satte jag mig och läste om allting. Det var minst sagt fullt fokus som gällde. Hur komplicerat kan man formulera sig egentligen?? Men jag kom iaf igenom texten några gånger till och lyckades författa ett referat, så nu har jag äntligen skickat iväg den uppgiften. Ikväll ska jag läsa nästa text. Tack och lov ser den lite mer okomplicerad ut. Jag hoppas att det intrycket stämmer.

Efter att jag fått iväg min uppgift gick jag ut och körde en tur med Sylle. Promenaden med barnen blev ju bara skritt och inte så omfattande, så vi tog oss en mer ordentlig tur under kvällen. Ponnyn kändes jättefin, om än ömfotad på gruset. Jag måste försöka få tag i passande boots till honom. Det var iaf en härlig tur i kvällssolen!

Sedan kom jag in och Rickard hade grillat. SMASKIGT!

Nu är klockan 19.30 och Corinne sover redan. Isac är på väg i säng. Kvällen ska delvis spenderas i badet. Rickard skulle ta med sig någon trevlig lektyr och jag tar väl helt enkelt med mig texten till referatuppgift 2. Det ska i alla fall bli väldigt skönt att krypa ned i badet =)

I morgon väntar familjemys i Eskilstuna för hela slanten med ett litet stadsäventyr. Jag hoppas att det fina vädret håller i sig!

/m.

Intensiv eftermiddag/kväll

Pust, det blev en intensiv eftermiddag/kväll.

Först hade jag mitt sedvanliga litteraturseminarium. Det gick bra, men jag blir så himla trött efter dessa. Nervositet antar jag. Efter detta for vi iväg till Katrineholm och handlade på Willys. Hemma blev det en snabb middag och sedan gick jag ut till hästarna som hastigast innan Rickard for på fotbollsträning. Hade markarbete med söta Sylle. Han var inte sådär alldeles självgående, men jag tycker ändå att han skötte uppgiften bra. Han tyckte att det var hemskt jobbigt och blev rätt flåsig lillkraken. Sedan in och ta hand om barnen. Badade de båda sötnosarna, vilket var mycket uppskattat. Efter detta har jag sedan nattat först Corinne och sedan Isac.

Nu har klockan precis passerat 20 och jag väntar på att Rickard kommer hem vilken sekund som helst. Han har nämligen med sig lite dumlesnacks som jag ska ha som motivation för kvällsarbetet, haha. Under lovet hade jag tänkt att skriva och lämna in referat 1, referat 2, referat 3 och projektarbetet. Bara till de tre referaten har jag ca 250-300 sidor text att gå igenom, de flesta på engelska. Projektarbetet har jag redan läst litteraturen till, men det är en hel del skrivande. Vore skönt att få in alla dessa under lovet för efter lovet har jag sedan fullt upp med mitt ordinarie arbete. Känner mig iaf ganska peppad inför kvällen, får se vad jag väljer att börja med.

Idag lyckades jag förresten äntligen skicka in Nikkis bajsprov. Efter ett dygn instängd på ett eget rum valde hon till slut att lämna ifrån sig. Nu återstår bara att se om de klarar att analysera provet eller om det följde med för mycket kattsand. Hur som haver är det iaf inskickat idag, så får vi se vad de säger. Vore skönt att få provsvaren!

Nu dags för lite skrivande. Ha det gott!

/m.

Underbart påsklov

Ännu en dag av strålande sol - underbart!

Det är lite inplanerat för dagen än så länge. Trädgårdsmöblerna ska fram, vi ska iväg och storhandla, jag ska köra en sväng med Sylle och så har jag ju mitt sedvanliga måndagsseminarium. Det är väl typ det som är inplanerat än så länge, får se vad dagen mer har att bjuda på.

Ha det härligt i solen allihopa!

/m.

Härlig förmiddag i solen!

Den gråa morgonen utbyttes fort mot en underbart härlig solig förmiddag! Hela familjen passade förstås på att vara ute och njuta av det härliga vädret!

Mycket blev gjort i trädgården!

Först eldade vi av allt gammalt gräs på jordkällaren och i slänten. Det brukar bli så fint när det nya gröna gräset växer fram =)Sedan plockade vi fram häcksaxen och friserade trädgårdens buskar. Med träningsvärk i armarna var det inte helt okomplicerat, men hur botar man träningsvärk bäst? Med mer träning ;) Så jag körde på och de blev riktigt fina =)Härliga publiken! =)Sedan blev det en hel del eldande i tunnan. Det blev ju en del kvistar från buskarna och så passade vi på att elda upp lite kartonger och så =)

Efter detta gav vi oss på den stooora häcken utanför stallet. Sopbilschauffören har börjat irritera sig över att vägen börjar bli smal då denna häck hänger ut så mycket, så vi har minst sagt tunnat ur den rejält. Förhoppningsvis kommer det nu upp lite nya skott så kan man plocka bort de gamla grova och höga allt eftersom. Om en tre år eller så är den säkert jättefin igen ;)Det blev sjukt mycket ris från den stora häcken så vi hade inte en chans att hinna elda upp allt. Får ta lite allt eftersom =)

Klockan tickade på och sedan blev det hög tid för lunch. Nu är klockan 13.26 och vi har nyligen ätit färdigt. Lilltjejen har krupit i säng för en lunchlur och vi andra tar det mest lugnt. Man känner sig ohyggligt trött nu! Funderar på att stänga ögonen för en liten lunchlur jag med =)

Klockan 15 kommer Märta, så då ska vi ut på en härlig sväng med ponnyerna våra =)

/m.

Vedklyvning

Första lediga dagen igår, härligt! Dagen spenderade vi ute i Näshulta och hjälpte till med diverse sysslor. Rickard pysslade med att byta vindskivor och jag ingick i vedlaget. Vi var sjukt duktiga (Kerstin, Rosie och jag), haha. Massa klyvt blev det och massa ont i kroppen fick man ;) Känns lite segt i kroppen idag, men ändå ganska hyggligt faktiskt.

Klockan är nu 07.15 och jag har redan hunnit med en hel del. Isac vaknade redan 06.15 och jag kände mig pigg och bestämde mig för att stanna uppe. Nikki har jag stängt in på ett sovrum på övervåningen. Jag hoppas nämligen på ett litet bajsprov från henne som jag kan skicka in på analys. Hon är så tunn, känslig i magen och har sega blinkhinnor (trots upprepade avmaskningar). Det är som om hon bär på något vi inte får bukt på. Så nu ska jag skicka in bajsprov för analys för att testa mask och giardia. Får man veta exakt vad det är, så är det förstås också lättare att sätta in rätt preparat. Giardia är en parasit som inte är helt ovanlig som brukar behöva bekämpas med axilur/flagyl under en kur på kanske 21 dagar. Hoppas på ett bajsprov inom kort så att hon får gå ut till oss andra igen. Jag kan ju inte ha henne på samma kattsandslådor som de andra; jag måste ju vara säker på att provet kommer från henne! Förr eller senare borde hon ju bajsa =)

Idag är det en lite regnig och grå dag här i Julita. Får se vad man hittar på idag. Vi funderade på lite trädgårdsarbete, men det är kanske roligare att spara till en lite mer solig dag =) Jag ska iaf ut en sväng med ponnyn idag, men annars vet jag inte riktigt vad man ska hitta på. Kanske ska skriva ihop en av de tusen uppgifter jag har och skriva till mina kurser under påskledigheten.

Jag önskar er alla en trevlig söndag!

/m.

Update

Här kommer en liten uppdatering från Gölstugan.

Söndagen förflöt och så likaså måndagen. Barnen verkade friska och fräscha och dagis väntade på tisdagen. Jag måste erkänna att jag faktiskt trodde att magsjukan i familjen var över för denna gång. Det skulle nog vara första gången barnen var drabbade och inte jag. Jag lyckas alltid få samma som barnen. Men någon gång ska väl vara den första ;)

Gick till arbetet glad i hågen på tisdagen. Hade en bra dag och kände mig fräsch, tills jag vid 14-snåret började att känna mig svettig, yr och illamående. Gick ut på skolgården och satte mig på en bänk för att ta lite frisk luft. Satt väl där en 10-15 minuter och intalade mig att jag kände mig bättre. Gick in i arbetsrummet men det blev bara värre och kort därefter ligger jag inne på arbetsrummets toalett och spyr som en gris. Uäk. Helt sjukt hur fort det kom. Lämnade arbetsrummet direkt och snälla Berra kom och hämtade upp mig. Sedan har jag legat i sängen non-stop från klockan 15 igår. Har väl kräkts en fyra gånger, men känner mig bättre idag. Svag, men inte så illamående. Har nyligen tagit mig upp ur sängen och faktiskt lyckats ta mig ut en snabbis och titta till hästarna också. Börjar väl vara dags att lite försiktigt börja att få något i magen. Hemma med mig är även Rickard, som också han är magsjuk. Han kände sig fräsch under hela gårdagen men började bli illamående sent igår kväll och kräktes en gång. Jag tror att han kände sig relativt pigg i morse, men sa sedan att han var svag och ligger nu och sover. Jag har iaf inte kräkts någonting mer under natten och hoppas innerligt på att kunna jobba i morgon.

Igår var jag hos sköterskan på vårdcentralen och tog bort mina stygn också. Skönt att bli av med dem iaf. Såret såg fint ut och jag har fått lite plåster som ska hjälpa till att hålla ihop det hela i tre dagar eller något sådant. Ska bli skönt att sedan bli av med kompress och allt.

Känner mig lite ledsen över att inte vara på jobbet idag då jag får två nya tjejer till klassen som jag ska vara mentor för. Hade förstås varit roligt att finnas på plats och hälsa dem välkomna. Får hoppas att det löser sig iaf...

Vi har förresten stängt av vår luftvärmepump nu =) Det är så pass varmt ute och vi har ju kaminerna att elda i vid behov. SÅ skönt att stänga av den och då minska elkostnaderna radikalt. Så nu får den stå avstängd fram till hösten =)

Nej, nu ska jag nog ta och lägga mig och vila en liten stund. Man blir minst sagt lite matt av magsjuka...

/m.

Biltvätt och mer bildäck(el)

Vi är åter från vårt stadsbesök. Stadsbesöket fick inkludera även en biltvätt. Bilen fick tvättas för första gången sedan förra sommaren (!) Helt galet... var det så här den såg ut?

På mammas önskemål kommer lite fler bilder på mitt äckliga ben (denna gång utan plasten på). Ringde och pratade med sjukvårdsrådgivningen för att höra om det är något jag ska hålla koll på. Blåmärken är ju alltid blodutgjutelser och detta är inget undantag. Det är helt enkelt en blödning efter operationen och inget konstigt egentligen. Blödningen sitter på höger sida av knäet, operationssåret är på vänster. Min gissning är att det är för att det är på den högra sidan man gjort mest påverkan; det var där skruvarna satt fastgängade. Det är också på höger sida jag har mest ont i knät. Hon tyckte jag skulle hålla lite koll så att blåmärket tycks sprida ut sig så att det inte blir några blodsamlingar i benet, annars inget konstigt. På tisdag ska jag plocka stygnen också.Ikväll blir det tacos - sjukt gott och det känns som om det var länge sedan! Under kvällen väntar ostbågar och litteraturläsning. Jag har "bara" cirka 300 sidor att läsa och förbereda mig på inför måndagens seminarium...

/m.

Mycket piggare!

Invånarna i Gölstugan är mycket piggare! Båda barnen sov hela natten utan några nya kräkningar och vaknade pigga och glada i morse.

Jag gick ut och körde en sväng med Sylle. Vi var ute på en härlig tur på 1 timme och 15 minuter tillsammans med Chiccan. Härligt!

Efter detta gick vi ut hela familjen. Isac fick prova sin nya cykel! Det var väl lite sådär med humöret på honom i början när den "bromsade av sig själv" (läs: Isac trampade till bakåt), men sedan gick det riktigt bra =) Efter en tur med cykeln fixade vi i en av rabatterna. Nu ska det bara på med lite ny fräsch jord där.

Lite bilder från cykelturen:Sedan gick vi in och nu har klockan precis passerat 12. Det är alldeles strax dags för lunch och därefter väntar ett stadsbesök. Vi ska nämligen storhandla inför veckan. Men jag och barnen väntar i bilen med tanke på de magsjukor som varit.

La märke till att det opererade benet var hemskt gult i morse. Snyggt... Försökte fota, men den gula färgen syns inte så bra på bild.../m.

Cykellycka

Min gamla cykel tycktes alltför defekt. Den hade spruckna hjul och delar saknades till stödhjulen. Vi konstaterade fort att det nästan kostar samma att köpa en helt ny cykel. Så eftersom att Isac verkade hur pigg och fräsch som helst begav sig pappa och son till Eskilstuna. Isac köpte en fin cykelhjälm med krokodiler och en alldeles sprillandes ny Logancykel! Snacka om lycka!

Men så plötsligt på hemvägen fick Isac ont i magen och kräktes ned hela baksätet i bilen... hans tur tydligen...

Väl hemma fick han hoppa ned i ett bad tillsammans med syrran. Därefter kräktes han kanske 4-5 gånger med mest galla, men har sedan dess nu på kvällen varit riktigt pigg och fräsch. Vi har monterat ihop hans nya cykel och han vill så väldigt gärna ut och prova den en snabbis, så det ska vi strax göra. Om vi får luft i däcken vill säga; det verkar inte helt okomplicerat... Man kommer inte riktigt åt, vare sig med pumparna här hemma eller nere vid Julitahallen.

Corinne är desto mer matt, men hon hade en hemskt jobbig natt nästan helt utan sömn. Klockan är nu 19.01 och hon har nyss krupit ned i sängen i en härligt nybäddad ren och fin säng =) Hon var minst sagt trött och somnade som en stock. Hon har inte kräkts sedan lunch, så förhoppningsvis är hon på bättringsvägen. Hon hade dock 38,9 i temp när hon gick och la sig och fick således en supp alvedon också.

Tvättmaskinen kämpar på. Jag hade nästan hunnit få undan alla nedkräkta täcken, madrasser och gosedjur, så började ju nästa barn. Så nu går maskinen varm med klädseln till bilstolarna...

Nu tycker jag att vi förtjänar att vara lite friska!

/m.

Fönstertvätt!

Åh vad det är underbart med solen! Det blåser förskräckligt, men ändå, ahhh....

Corinne kräktes en hel del under dagens första timmar, men vid lunch lyckades hon äta lite blåbärssoppa och lite yoghurt och det har hon faktiskt fått behålla. Men hon är förstås väldigt matt och har nu sovit ett par timmar.

Själv har jag tvättat alla fönster på bottenvåningen. Gud så fint det blev! Vi kan ju knappt ha sett ut innan =/ Men nu är det så fint, så fint. Övervåningen tänkte jag ta i morgon; det får räcka för idag. Men där är det inte alls lika många fönster.

Rickard och Isac är ute och kikar på cykeln som han fått ärva efter mig. Han har pratat i flera månader om att han vill ut och cykla när snön försvunnit. Det är en del punka och så saknas delarna till stödhjulen. Får se om det går att åtgärda. De söta två kanske tar en sväng till staden. Isac behöver ju en cykelhjälm också =)

Tvättmaskinen går verkligen varm här hemma. Snart har jag lyckats tvätta undan allt som blivit nedkräkt... alla Kinsans gosedjur (det är en hel del!) som låg i sängen var fulla med kräks och har nu fått sig en tur i vattentunnan. Är mest vårt täcke kvar. Skönt att få rent efter en tuff natt!

Resan hade gått bra för Tapper och hon har nu hunnit installera sig i sitt nya hem. Polaren hade blivit lite rädd för henne och gömt sig lite, men Tapper (som nu heter Molly Tapper) bara traskade omkring och började leka. Precis som alla de kattungar vi sålt =D Jag hoppas att hon kommer att få det bra! Kalibra tar det hela med ro. Hon gick runt och letade lite först, men verkar ta det lugnt nu.

Hoppas att ni alla får en fin lördag!

/m.

Hej magsjuka...

Det var en slitig dag igår. Trots att jag egentligen slutar klockan 13 på jobbet på fredagar blev jag kvar tills kvart i fyra. Men det var ändå skönt att jobba undan lite. Äntligen ikapp efter all hemmavistelse! Rickard och barnen mötte upp på jobbet och vi åkte ned på stan och hämta ut mer penicillin till Corinne. Var inte hemma förrän kring 16.45 eller något sådant. Jag packade barnens kläder och Rickard påbörjade maten. Efter att jag packat gav jag mig ut och gick igenom hela stängslet till hästarnas sommarhage. Som tur är hade jag Märta till hjälp =) Efter detta hade jag lovat Isac en tur med Sylle. Regnet började falla och det var verkligen STORM! Men vi trotsade och Isac åkte med 15 minuter eller något sådant. Jättekul tyckte både jag och Isac! Släppte av Isac vid stallet och körde en halvtimma till. Under tiden åkte Rickard och barnen till Näshulta och bytte bil. Jag fixade lite i stallet och kunde sedan komma in och käka. Under kvällen var det också fullt upp med packning och allt inför helgen. Planen var att vi skulle spendera helgen i Stockholm, med ett första stopp i Tullinge för att lämna av Tapper i nya hemmet. Det var sjukt intensivt med allt vi skulle göra, men när vi väl kunde somna för kvällen var bilen packad och allt. Vi tänkte att vi skulle komma iväg lite smidigt idag.

Men saker och ting blir inte alltid riktigt som man tänkt sig. Klockan 02.30 hörde vi Corinne ledsen i babylarmet. Jag går upp och möts av en liten tjej som ligger helt dränkt i kräks. Hej magsjuka... Jag och Corinne börjar att plocka undan allt äckel och startar en första tvättmaskin... Man kan väl säga att tvättmaskinen går varm nu med alla täcken och allt...

Ringer upp Tappers blivande ägare. Det löser sig tack och lov jättebra med att de väljer att komma hit istället och hämta henne, så för bara ett par minuter sedan begav sig Tapper mot sitt nya hem.

Stackars Corinne är jättematt och kan inte ens dricka lite vatten utan att kräkas. Man lider SÅ med henne!

Stockholmsvistelsen inställd med andra ord. Ola - jag har försökt ringa upp men får inget svar. Jag provar igen! Om ni läser detta får du gärna ringa upp, så jag vet att det hela gått fram. Vi får komma och fira dig en helg när vi inte har herr Magsjuka på besök!

Nu ska Rickard strax iväg och handlade lite blåbärssoppa och dylikt och vi andra väntar hemma i godan ro. Jag ska nog ta tillfället i akt och tvätta lite fönster idag. Inget ont som inte har något gott med sig...

/m.

Vacker måndagseftermiddag

Det har varit en lugn helg här hemma. Corinne har ju sin öroninflammation och Isac har feber och hosta. Men tack och lov är de båda på bättringsvägen och relativt pigga!

Igår var jag ute och körde Sylle en sväng på morgonen. Det var hemskt grått, men ändå varmt och skönt och vi var ute dryga timman. Det är så fantastiskt härligt att vara ute och köra min gulliga fina lilla ponny! <3 Han sköter sig ypperligt och gör hela körupplevelsen till en stund av harmoni och lugn =)

Idag är jag som vanligt på måndagarna hemma med barnen. Förmiddagen gjorde vi egentligen inte så himla mycket. Vi städade och plockade lite och gjorde i ordning lite här hemma. Mest kämpade jag med att hålla Corinne vaken. Stackaren var trött och försökte bädda ned sig redan 08.50... och på måndagar behöver hon sova efter lunch för att jag ska ha någon chans att klara av mitt seminarium. Så det var bara att göra allt för att hålla henne vaken. Vi lyckades i alla fall på något konstigt sätt, åt sedan lunch och därefter (kring 12.40...) kröp Corinne efterlängtat ned i sängen. Seminariet gick bra, skönt att ha ytterligare ett klart. När det hela var avklarat och Corinne vaknat, gick vi ut och pysslade i trädgården under eftermiddagen. Vilket underbart väder! Så nu har vi kastat in alla småstenar som under vintern hamnat på fel sida kantstenarna till grusgången, klippt ned fjolårsväxter och krattat grusgången. Det går framåt!

Nu är klockan 17.40 och även Rickard har kommit hem =) Snart är det dags för lite middag. Gott - det kurrar i magen! Jag sitter och tar igen mig lite. Känner mig lite trött i knäet.

Rickard ska iväg på Näshultamöte under kvällen. Får se vad jag tar och hittar på!

Jag har förresten sökt kurser inför HT2011. Förstahandsvalet föll på Matematik, analys och bedömning som jag gärna hade läst redan denna termin, men som det inte fungerade schematekniskt med. Jag tror att det är en jättebra kurs. Hoppas att jag kan klämma in den nästa termin! Som andrahandsval valde jag Matematikundervisning som utvecklingsprojekt. Jag tror att den kursen är hur rolig som helst, men jag vet inte med säkerhet om jag får tillgodoräkna mig den i min gamla utbildning (vilket jag förstås vill). Sedan slängde jag även in ansökan till Matematikens historia i skolan, men jag vet inte riktigt... Jag ska som det ser ut "bara" läsa en kurs under HT2011. Det är vad jag behöver för att höja min examen till gymnasiebehörighet, och det är nog faktiskt vad jag mäktar med. Det har varit tufft denna termin och nästa termin arbetar jag ju dessutom 100% som det ser ut.

Nej ni - nu är det hög tid för lite käk!

/m.

Bildbomd Sir Alex


SIR ALEX

Passade på att fota mitt vackra blåa lejon för ett ögonblick =)/m.

Lördag

Det har varit en grå och lite regnig dag i Julita idag.

På förmiddagen begav vi oss till Katrineholm och handlade lite nya kompresser till mitt knä och när vi ändå var i stan så passade vi på att veckohandla inför den kommande veckan (vilket vi numera gjort till ett söndagsäventyr annars). Därefter tog vi svängen till Näshulta. Premiärgrillat - dundergott! Rickard hjälpte till att flytta några möbler och så.

Väl hemma så har det väl inte hänt så jättemycket. Vi har plågat stackars Corinne med medicinen. Känns så hemskt att tvinga i henne den. Till slut fick hon iaf i sig det hon skulle. Klockan är nu 19.30 och båda barnen sover efter ett härligt kvällsbad.

Själv har jag suttit och sökt på lite kosttillskott till katt och beställt hem 30 kapslar Zylkene till Sir Alex. Han har inte haft det så lätt sedan han kom hit. Jag tror att det blev lite mycket för honom och en stor omställning. Det började ju med att han knappt åt och drack på flera dagar. Han visade tecken på uttorkning och kändes slö. Till slut kom han iaf igång med ätandet igen och nu både äter och dricker han jättebra. Men då fick han istället problem med att han hetsdrack och kräktes mycket. Nu äter och dricker han bra, och det har gått ett par dagar helt utan kräkningar. Jag hoppas att det håller i sig så. Men han är lite loj och ger intrycket av att vara lite ledsen. Det är förstås en stor omställning för honom allting. Så jag har beställt hem Zylkene i kombination med Feliway i elkontakten och hoppas på att detta ska få honom lite väl till mods igen. Just nu ligger han här bredvid mig och tittar lite på de andra katterna. Han är nyfiken på dem, men ligger mest här i soffan. Han ser liksom lite... nedstämd... ut. Jag hoppas att han snart kommer till ro efter alla omställningar, och att Zylkene och Feliway ska hjälpa honom lite på vägen.

Nu ska jag nog slöa lite framför TV-apparaten och sedan blir det kanske att fixa i ordning Tappers flyttpåse.

/m.

En hälsning från Rorri

Jag har fått en hälsning från Rorri. Resan till Södertälje hade gått jättebra och väl i hemmet hade hon bara traskat omkring och nosat lite. Verkar gå hur bra som helst =) Fick idag ett gulligt MMS med henne och nya kompisen, snacka om att de är lika som bär! (Rorri överst)Helt fantastiskt hur lugna och avspända de ser ut med varandra redan. Sötpluttarna! Förutom att de ser likadana ut, så är de dessutom jämngamla. Kul för henne!

Här hemma kämpar vi på med medicineringen av Corinne som är allt annat än okomplicerad. Det är inga stora svårigheter att få i henne medicinen. Svårigheten är att hon sedan kräks, stackaren =(  Tror att vi under kvällen iaf fått i henne dosen av både kåvepenin och mollipect. Jag lider så med henne...

/m.

Öronflammation (igen)

Rickard ringde precis. Dubbelsidig öroninflammation på älskade Kinsan (för andra gången inom kort tid). Ena örat var tydligen riktigt illa. Ny antibiotikakur förstås, och dessutom mollipect för hennes hosta. Stackars liten =( Hon har gått och tagit sig för öronen ett par dagar så det var ju ingen överraskning direkt. Jag tycker så synd om henne...

/m.

Fredagsuppdatering

Då var det fredag igen. Men det känns inte alls som fredag. Man blir så dagvild när inte arbetsdagarna tickar på som de brukar. Jag brukar ju aldrig ligga hemma fredagar så det känns lite konstigt. Jag är i alla fall hemma idag för att vila upp benet efter operationen. Jag får inte gå för mycket på benet så att det börjar blöda, så att det blir till att vila och ta det lite lugnt.

Stackars Corinne är sjuk. Hon har haft feber och är hemma med Rickard för nu tredje dagen i rad. Idag är febern något lägre, men hon är hemskt snorig, slemmig i halsen och hostar så att hon nästan kräks. Vi har ringt till läkaren så Rickard ska vara där med henne klockan 10.30.

Igår kväll tog jag lite bilder på söta Tapper på hennes 12-veckorsdag. Var länge sedan jag la upp några bilder på henne, så här kommer det ett par:Mamma upp i dagen =) Hon börjar verkligen att bli stor, den lilla tjejen. Snart redo att stå på sina egna ben i den stora världen. Tur att hon har en sådan bra familj som väntar på henne.

Idag är det något otroligt regnigt och grått ute. Blä. Fast å andra sidan är det inte hela världen, jag ligger ju mestadels inne iaf...

Idag fick jag förresten ta bort det tjocka tryckförbundet jag haft runt hela knäet. Det kändes skönt och lite lättare. Det hade blött en del genom det undre förbandet, men som tur var hade jag fått med mig ett extra så jag kunde byta =) Operationssåret ser iaf fint ut:Men jag tycker nog att operationssåret har blivit lite längre än efter första ingreppet, men det var väl nödvändigt antar jag.

Hoppas ni alla får en trevlig helg!

/m.

RSS 2.0