Bra seminarium

Dagens seminarium gick bra. Jag kände mig illamående av nervositet innan. Jag kände mig orolig över det mesta egentligen. Över att jag inte var nöjd med min egen text, över att jag inte kände mig tillräckligt påläst på de andras texter, över att prestera och över att det skulle klaffa med barn och allt. Det är ett litet pyssel varje måndag.

Men det gick bra =)  Jag fick fin feedback på både min egen text och seminariet av både kursledare och medstudenter så det kändes lättande. Jag tror i och för sig att min text höll en ganska god nivå, men jag kände mig inte helt nöjd. Är det fortfarande inte, men jag har höga krav på både mig själv och inte minst mitt skrivande. Nåväl, det gick fint iaf, så nu kan man somna lugn ikväll. Bara att ladda inför nästa uppgift som jag måste ta itu med i veckan, som är minst sagt en rejäl uppgift att bita i.

Efter seminariet gick vi ut och lekte lite. Vi hann även med en promenad fram och tillbaka till brevlådan. Det var mysigt i ett riktigt härligt väder. Vi avslutade sedan det hela med att gå hem och äta mellis.

Nu är klockan 16.25 och pappan i familjen är hemma när som helst =)  På planeringen står sedan middag, familjemys, bad för småttingarna och sedan nattning. När barnen sover ska jag försöka grejja med lite till jobbet inför morgondagens arbetsdag.

Tjohopp tjofllöjt,

/m.

Ny vecka!

Då har en ny arbetsvecka dragit igång! Fast jag och barnen mjukstartar som vanligt med vår lediga måndag.

Jag kände mig som en riktig zoombie när jag vaknade i morse. Tack och lov har jag börjat att vakna till liv nu. Jag och barnen tog en en riktig mysfrukost. Tog god tid på oss och mest hade det mysigt =)

Sedan skrev jag ut basgruppens arbeten i distanskursen och plöjde igenom dessa. Efter detta fick vi fart på alla tre kaminer och jag hann ut och hämta in lite mer ved. Därefter har vi städat och organiserat i världens mesta kaos - vårt kontor. Det blev riktigt bra. Betydligt bättre ordning! Någon dag ska jag organisera och fixa i verktygsförrådet också, men det blir nog inte idag. Skafferiet skulle också behöva sig en makeover. Ikväll kanske =)

Nu är klockan 11.20 och det börjar snart bli dags att fixa lite lunch. Efter detta blir det lunchsömn för Corinne och för mig väntar sedvanligt ett litteraturseminarium. Jag har en liten svacka i specialpedagogikkursen. Det börjar bli lite kämpigt med dessa seminarier varje lediga måndag. Det är minst sagt en krävande kurs. Men det är bara att bita ihop. Nu har jag ju kommit så pass långt, att avbryta inte finns på kartan. Jag hoppas att pärlan Isac ställer upp och hjälper mamma under seminariet. Han har varit en pärla varje gång. Tack gode gud för det!

Efter seminariet har jag lovat barnen lite utelek. Det ska bli skönt för skallen! Sedan längtar vi efter att få hem vår Rickard igen =D

Annars är jag rejält snorig och snörvlig fortfarande. Helt sjukt... det började i december (!) Undrar om jag någonsin kommer att få känna mig frisk igen?

Nej, nu väntar lunch. Ha det gott!

/m.

Söndag

Då var det söndag idag och sista dagen på sportlovet. Ett sportlov som kanske inte blev helt som planerat, men ändock.

Denna förmiddag har vi städat upp lite i huset och gått över nedervåningen en vända med dammsugaren. Det behövdes verkligen. Jag håller även på att tvätta och fixa lite.

Igår var vi på kalas hos Anders och Malin. Det var jättetrevligt och precis lagom på något vis =)

Idag vet jag inte riktigt vad som är inplanerat. Vi ska i alla fall en sväng till Lilly och fika eftersom att hon fyller år. Det har även talats om att kanske åka och släpa lite ris och ved. Finns tiden ska jag nog städa ur Isacs garderob och prova lite kläder. Lite mattestudier blir det nog ocksä!

Planerade parningar för 2011 är Safira och Rorri samt Nikki och Rorri. Jag har släppt pillerna på båda tjejerna då jag gärna ser parningar tidigt på året. Båda tjejerna blir 2 år i sommar och jag vill inte att de blir för gamla som förstföderskor. Så nu väntar vi på löp här hemma, och att Rorri ska bli gammal nog att förstå vad han ska göra. Spännande!

Nej hörni, nu ska jag gosa lite med Corinne. Ha det gott!

/m.

Säljartagen och felvänt

Denna förmiddag har gått lite i försäljningens tecken. Först for vi till Katrineholm och sålde Corinnes gamla babyskydd. Det är rätt bra egentligen. Vi köpte den begagnad för 300 kr, använde den flitigt till två barn och sålde den sedan för 200 kr. Haha, helt ok. 200 kr är ju ändå 200 kr och jag tycker att det är fasligt skönt att göra mig av med saker man inte har användning för. Sedan svängde vi förbi Julitahallen och lämnade in ett paket. En urvuxen overall som skulle få färdas till Örnsköldsvik =) Kul att den kommer till användning!

Vi hade nyss lite blodflöde i Gölstugan. Corinne ramlade och slog läppen i trähästen. Blödde en del, men blod är i sig inget farligt och är heller inget tecken på att det är speciellt farligt. Rickard utropade (för ovanlighetens skull, haha, han är lite rädd för skador) att "hela läppen är spräckt". Det visade sig dock vara ett ganska litet sår och blödningen slutade rätt snart. Ingen större skada med andra ord =) Men en ganska rejäl svullnad kan hon nog dra på sig. Lillstumpan!

Kattungen gjorde mig tokig nyss. Den är ju väldigt kelen och med i allting och försöker jämt klättra upp på tangentbordet till datorn (något jag inte gillar). Snabb var den och upp kom den, och vips hade den vänt allting på bildskärmen upp och ned =/  Rickard lyckades iaf googla fram kortkommandot ctrl+alt+nedåtpil och vips var det återställt igen. Puh!

Nu sitter jag och kikar på reprisen av Lets dance eftersom att vi såg På spåret igår. Snart är det dags för lite lunch och i eftermiddag/kväll väntar firande av Krusse som fyllt 30 =)

/m.

Uppdatering

Då var det verkligen dags för en uppdatering.

Förra helgen spenderade vi i Stockholm, eller iaf lördag-söndag. Det var väldigt trevligt. På lördagen var vi iväg till badhuset i Vällingby och på söndagen träffade vi min morbror Pepe och hans fru som var på besök från Finland. Vi hann även med ett besök på Tekniska.

Mindre trevligt blev det när vi kom hem sent på söndagskvällen kring 22-tiden. Först möttes vi av att vattnet hade frusit, så det fanns inget vatten upp till huset. Jättekul... inte. Huset var tokkallt, bara 13 grader i köket. Och i stallet möttes jag av tre törstiga hästar som inte alls verkade fatta hur vattenkoppen fungerade. Rickard satte direkt igång att värma på rören och jag fick släpa in ved och börja elda i huset. Någon fart på vattnet fick vi dessvärre inte. Sedan gav jag mig ut till stallet för att försöka få hästarna att dricka (stallet har ett separat vattensystem och därför hade vi alltså rinnande vatten dit). Försöker lätta lite på skruven för att göra vattenkoppen ännu känsligare för nostryck, vilket resulterar i att pluppen bara far iväg av vattentrycket och att jag blir fullkomligt nedspolad av vatten i 20 minusgrader. Ödets ironi - i huset fanns inget vatten alls och i stallet fanns det plötsligt alldeles för mycket vatten. Fick ned tummen i röret för att stoppa vattensprutet medan jag lyckades få upp telefonen och kunde ringa till Rickard så att han kunde dra av vattnet. När jag väl kom in var den dyngsura jackan formfrusen runt kroppen. Toppen för förkylningen, toppen.

Lyckligtvis har det varit sportlov denna vecka så att hela familjen har varit ledig. Tur det, vet inte hur vi hade fått ihop det annars. Fem dagar fick vi leva utan vatten till huset. Vi hade ju vatten i stallet så att vi kunde hämta in i dunkar men det hjälper ju inte tvättmaskin, att kunna spola, att kunna duscha och köra diskmaskinen. Hade det bara varit jag och Rickard hade det varit en sak, men fem dagar utan vatten när man är småbarnsfamilj är ingen rolig historia. Berra har varit här typ varje dag och slitit och försökt hjälpa oss att få fart på vattnet, och idag släppte det plötsligt. Halleluja!! Tusen tack till Berra som var bäst i läget.

Så idag har pumpen fått gå varm! Tvättmaskinen är igång konstant. Man har lite att ta igen... Det blir mycket tvätt med två små kottar.

Annars idag har vi varit iväg till Katrineholm och storhandlat. Vi har gjort i ordning matlista för hela nästa vecka och handlat i princip allt till detta. Är otroligt vad mycket man får med sig för lite pengar när man handlar på dessa stormarknader jämfört med mindre affärer.

Nu är klockan 18.20 och familjen har precis (som alla andra familjer i Sverige...) avnjutit en middag bestående av tacos. Jag och Rickard delar på en flaska rött, gott! Snart är det nattning för barnen och sedan blir det bara lugnt. Jag försöker kurera mig från den förkylning som jag fortfarande inte är frisk ifrån...

Jo just det, jag var hos läkaren i måndags med mitt knä. Beslut är nu fattat om att vi ska plocka ut skruvarna. Så nu är jag uppsatt på operationslistan. Det kunde vara väntetid på 2-3 månader, men han skulle även sätta upp mig på reservlistan så att de kan ringa in mig med kort varsel om de får några återbud. Jag tror att det blir bra i långa loppet.

Jo just det (igen). Igår var vi iväg till Eskilstuna och köpte oss en framåtvänd bilstol till Isac. Corinne har ju vuxit ur sitt babyskydd (med råge egentligen), så hon fick överta Isacs gamla stol och Isac fick byta till sina nya framåtvända. Snacka om att han är stolt över detta! Jag tycker att det känns konstigt. Han känns så stor plötsligt!

/m.

Underbart... typ.

Jag gick och la mig 23.40. Klockan 02.10 vaknar jag av att jag är så himla nästäppt och nysig. Får gå upp och gå några vändor i huset så att det ger med sig. Somnar om kanske en timma senare. Klockan 04.45 ringer väckerklockan och det är bara att stiga upp. Utvilad? Nja, sådär va...

Var tvungen att stiga upp extra tidigt för att hinna elda i vedspisen i köket innan vi åker till jobbet. Vi har ju ingen annan värmekälla där och nu när det är så fasligt kallt, blir det lätt lite kyligt där. Inte minst vid golvet. Och eftersom att jag har kattungen och kattmamman där, vill jag inte ha något kyligt rum. Idag kommer vi hem så sent också, så det kändes viktigt att elda upp temperaturen lite under morgonen. Jag var även tvungen att hinna ut och fylla på vatten till hästarna innan arbetet, så nu är även det gjort. Häääärliga vinter... Men sedan jag har jag hunnit med sjukt mycket annat under morgonen, fixat med lite tvätt och så. Plockat och donat. Någonting måste jag ju göra när jag ändå ska vara vaken...

Nu äter jag frukost, sedan väntar dusch och därefter en som alltid spännande arbetsdag! =D

Hoppas att ni alla får en bra dag!

/m.

Måndagsförmiddag

Godmorgon världen,

nu har veckan dragit igång igen! Idag är det åter -20 grader här på morgonen. Lite i kallaste laget kan man tycka, men det är i alla fall vacket och soligt.

Vi har inte så otroligt mycket inplanerat för dagen. Det blir nog en mysmåndag inne skulle jag tro, med tanke på temperaturen. Corinne är dock pigg och fräsch igen och Isac är rätt pigg han också. Han är så himla snorig bara. Denna morgon har vi hunnit med att äta frukost, fixa lite åt kissarna och tänt i kaminerna. Jag ska strax ge mig ut och hämta in lite mer ved och fylla på nytt vatten till hästarna.

Klockan 13 väntar seminarium i distanskursen. Jag hoppas att jag kan göra bra ifrån mig =) Ikväll ska jag rätta det sista på de nationella proven, men det får vänta tills efter att barnen somnat.

Nä, dags att ta sig ut i kylan och hämta in lite ved och fixa vatten!

/m.

Klart med nya hemmet

Idag har vi haft besök av Tappers nya hem =) Det är ett par från Stockholm som får äran att ta hem vår underbara Tapper om ett par månader. Det känns okej med beslutet och det känns jättebra att hemmet känns så perfekt. Hon kommer att få det alldeles toppen där. I vanlig anda har jag fått så mycket svar att jag har kunnat välja och vraka och det känns otroligt skönt att ha förmånen att helt kunna avgöra vilket hem som är bäst för henne. Det är nog många som blir besvikna idag efter att ha läst dagens mailmeddelande om att hon nu är tingad av en annan familj.

Nu är klockan snart 14 och vår lilla tös ligger och sover gott. Isac säger att han vill gå ut och leka. Vi ska nog överlägga lite om vi ska ut nu, eller om vi kanske ska vänta tills Corinne vaknar så att vi kan gå ut allihopa. Det vore roligt att hitta på något lite skoj.

Nu hör jag till och med Corinne ropa i babyvakten - toppen!

Ha det fint i solen allihopa!

/m.

Fortsatt sjukstuga

Hej på er alla där ute,

här hemma är det fortsatt sjukstuga. Eller ja, Corinne är på bättringsvägen. Hon har snart avslutat sin penicillinkur och är märkbart bättre. Det är nog nästan så att man skulle kunna säga att hon är fräsch igen. Värre är det med Isac som vaknade tvärförkyld i morse. Han snorar och snörvlar och ögonen är så vattniga. Men ingen feber som verkar. Själv är jag också allt annat än frisk, blä.

Rickard är på fotbollsturnering hela dagen så jag och barnen är ensamma hemma. Det har varit en lugn förmiddag med tanke på sjukdomsläget. Vi har sorterat in en hel del foton i album. Barnen tyckte det var roligt, men agerade ibland mer "stjälp" än hjälp, haha ;) Vi har även laddat upp och skickat iväg ytterligare ca 250 bilder på framkallning. Vad har vi gjort mer? Tjaa, myst i soffan och haft det gos. Och eldat som tokar! Idag skiner solen och det är vackert ute, men morgonen bjöd på hela -20 grader så det var minst sagt lite kyligt i huset. Så nu har jag eldat som en tok hela förmiddagen så nu är det riktigt varmt och gott igen =D

Klockan är 12.32 och lilla Corinne har precis krupit ned i sin säng och somnat för en lunchlur. Isac säger att han så gärna vill gå ut så han och jag ska ta oss ut om en liten stund och skotta lite snö. Men det blir nog inte så länge ute, men tanke på hans förkylning.

Jag har förresten fått tid på ortopeden på Kullbergska, för röntgen och bedömning av hur vi ska göra med skruvarna mina. Ja, de i knäet! Så den 21:a redan ska jag dit och både röntga och träffa läkaren. Hade sådant himla flyt så att tiden hamnade just på sportlovet. Wonderful!

Nej kära vänner, nu ska jag och gulle-Isac dra på oss lite kläder och traska ut och ta hand om lite snö.

Vi hörs!

/m.

PS. De som ska titta på Tapper kommer i morgon istället. De ville att snön skulle vara ordentligt bortplogad först =)

Produktiv kväll

Jag lyckades hålla fokus uppe under kvällen och fick därmed verksamhetsförlagd uppgift 2 klar i specialpedagogikkursen. Nice! Den har inte inlämning förrän den 21/2, så jag ligger riktigt bra i fas i den krävande kursen. Det är bra. Då kan jag ägna någon vecka eller två åt den andra kursen, som jag inte riktigt hunnit igång med. Känner mig stolt över kvällens insats! Riktigt nöjd är jag aldrig med någonting jag skriver, men det kändes helt okej i alla fall.

Idag har jag haft annons uppe på Tapper. Svaren strömmar in och det är många som rycker i vår fina kattunge. Jag är dock rätt kräsen, men har valt ut ett hem som jag tycker känns precis rätt. Det är ett stockholmspar som kommer redan på lördag och kikar på henne =)  Det känns helt okej. Jag börjar vänja mig vid tanken. Helst av allt hade jag förstås velat behålla henne, men jag vill inte bli någon kattsamlare och vill inte ha fler katter än man känner att man hinner med och har plats för. Det tänkta hemmet i Stockholm verkar helt perfekt, så jag tror att det blir toppen för henne.

Det har kommit helt sjukt med snö idag. Så himla tråkigt! Gud vad jag avskyr snön! Snälla, snälla, snälla, låt det bli vår!

Nu är klockan 22.25 och man börjar bli lite trött. Det är en sådan intensiv urladdning att skriva sådär effektivt. Har i alla fall skrivit ihop fyra A4-sidor rätt kvalitativ text.

Corinne är någorlunda pigg, men inte alls frisk och blir förstås hemma även i morgon. Rickard vabbar så att jag kan gå iväg till jobbet och avsluta veckan åtminstone. Jag hoppas att lilltjejen får sova bra i natt. Hon har iaf sovit gott nu under kvällen.

Godnatt på er!

/m.

Tröttmössa

Man är lite trött idag. Corinne har haft en lite vaken natt och varit ganska ledsen. Ont i öronen skulle jag gissa. Det går ganska bra att ge henne penicillinet nu, även om hon inte alls tycker att det är roligt. Hoppas att hon snart är bättre igen!

Denna förmiddag har vi ägnat åt att äntligen städa min garderob. Har tänkt göra detta hur länge som helst, men det är liksom så mycket man ska göra. Har iaf pysslat med att prova igenom typ alla kläder och faktiskt kastat de som är trasiga på något vis, för små eller helt enkelt bara inte används. Vad ska de hänga där och ta plats för egentligen? Med sorg i hjärtat har jag även gjort mig av med lite kläder i stl 32/34 som är väldigt fina och som jag hoppats att komma i igen en vacker dag. Nu ger jag upp. Jag kommer aldrig komma i de kläderna igen så nu får de flytta hemifrån. Det blev en "liten" hög med kläder som inte får stanna kvar:Så befriande att få lite ordning!

Under förmiddagen hann jag även springa ut en snabbis och kika till hästarna, fylla på vatten till dem och bära in ved. Så nu har vi eldat en del så att det är lite varmt och gott här inne =)

Klockan har nu passerat 13 och Corinne blev nyss nedbäddat för lite lunchsömn efter att vi ätit. Själv sitter jag och klurar på hur jag bäst ska utnyttja tiden. Mina luftrör piper helt galet mycket och jag är hemskt tungandad. Vet inte om det blev sämre av allt fix med kläderna med damm och katthår. Vore skönt om det kunde gå lite lättare att andas.

Jag tror att jag ska spendera denna 1,5 timme som jag skulle gissa att Corinne sover, åt att skriva ihop verksamhetsförlagd uppgift 2 i min distanskurs i specialpedagogik (eller iaf hinna börja). Jag har gjort några elevintervjuer med elever i matematiksvårigheter som jag ska koppla till litteraturen och lite egna tankar. Vore skönt att skriva ihop det och få iväg det =) Så får det bli!

Ha det gott allihopa!

/m.

PS. Här i Julita vräker snön ned idag. Så himla tråkigt! Gud så jag längtar efter min favoritårstid våren!

Öroninflammation och VAB

Lilla Corinne har ju legat med hög feber sedan i lördags så igår var hon och Rickard till vårdcentralen. Det visar sig att hon har öroninflammation på ena örat. Vila förstås och fem dagar med penicillin. Så idag och i morgon är jag hemma med lilltösen. Idag är hon förhållandevis pigg och på väldigt gott humör, men man märker att det inte är tipp topp. Penicillinet tycker hon INTE om. Det går ganska bra att ge henne, men efteråt dregglar hon slem som en sankt bernhard i 45 minuter. Vette sjutton hur mycket hon egentligen behåller. Hoppas att det är tillräckligt för att hjälpa henne iaf...

Kalibra gör mig vansinnig. När hon och ungen är instängda på badrummet på övervåningen sköter hon ungen exemplariskt. Jag har vid flera tillfällen försökt flytta ned dem, för att de inte ska bli alltför isolerade. Men i samma stund som de kommer ned på nedervåningen glömmer Kalibra helt bort sin unge och ger sjutton i den. Vid förra försöket började ungen tappa i vikt då mamma inte fanns där, så jag fick flytta upp dem igen. Idag, ett par veckor senare, har jag nu försökt igen att flytta ned dem till köket. En sekund tog det så var Kalibra borta =( Får ge det någon dag och se hur det verkar... man vill ju gärna att ungen ska få lite kontakt med omvärlden och de andra katterna... Kattungen är i vilket fall otroligt söt, social och tillgiven. Den kissar och bajsar duktigt på lådan och har hunnit med att provsmaka lite torrfoder =)

Nu ska jag mysa lite med gostjejen i soffan!

/m.

Full rulle!


Tapper, drygt 3 veckor


Här hemma är det full rulle och det är också förklaringen till de uteblivna blogguppdateringarna. På jobbet är det roligt, men full fart då kollegan tyvärr varit sjuk en del. Men eleverna är som alltid toppen =) Det är tur att man har ett jobb där det inte finns några tråkiga måndagar. Det är alltid roligt att gå till jobbet, även om det är lite körigt stundtals.

Sedan sliter jag för fulla muggar med mina två distanskurser i matematik. Jag var ju inskriven på 3 stycken (dvs 75%), men det är lite tufft att jobba 80%, studera 75%, vara mammaledig 20% och dessutom hinna med hästarna, katterna och familjelivet ;) Så jag har nu valt ut två kurser (dvs 50% studier) - Matematik i ett specialpedagogiskt perspektiv och Kreativ problemlösning i matematik. Den första är en otroligt krävande kurs, men också mycket givande. Spännande litteratur och bra diskussioner. Dock MYCKET arbete för 7,5 högskolepoäng! Tur att man har lätt för att skriva iaf... Så varje måndag sitter jag med headset i 1,5 timme och konverserar med de övriga kursdeltagarna. Det är riktigt roligt =) Idag hade vi sedvanligt seminarium och jag tog på mig att vara sekreterare. Så ikväll väntar en hel del att skriva ihop, men det är skönt att ha varit sekreterare. Då kan de andra ta de resterande träffarna, haha.

På barnfronten är det lite sådär. Stackars Corinne är riktigt risig och har igår och idag legat på nästan 40 graders feber. Hon är rätt snorig också, så det är väl någon dum förkylning hon har dragit på sig. Hon är riktigt matt lilltösen och man tycker så synd om henne. Rickard vabbar i morgon och ska ta hand om lillskruttan. Isac är dock pigg och feberfri och får gå till dagis i morgon. Han verkar se fram emot detta.

Katterna mår fint. Tapper växer och frodas och har nu hunnit bli hela 4,5 vecka gammal. Tiden går fort! Det är en alldeles fantastisk kattunge. Hon ligger ännu inte på annons, men det är väl snart dags antar jag. Jag håller fortfarande på att vänja mig vid tanken. Det är tungt tungt tungt och lilla Tapper har av förklarliga skäl kommit mig närmre än någon annan kattunge. Hade det bara handlat om pengarna så hade hon klart fått stanna, men vi känner att vi inte har plats för fler katter. Men det är lite sorgligt. Särskilt med tanke på att hennes underbara mamma kommer att kastreras. Så jag håller på att vänja mig med tanken. Måste känna mig säker i hjärtat, för jag vet att hon kommer att ha ett nytt hem i samma stund jag lägger upp annonsen...

Hästarna mår också bra. Det går alldeles utmärkt med nya Chiccan i hagen och hon sköter sig perfekt. Mina är dock lite uttråkade. Jag längtar efter att isen ska försvinna så att jag kan ta ut Sylle på lite köräventyr iaf =) Monte fick sig en välbehövlig dusch igår. Jag tror att han tyckte det var mysigt. Sylle skulle behöva rakas. Jag ska bara få tag i lite skär, så åker björnpälsen sedan. Elen är inkopplad till nya elvattenkoppen, så snart är det nytt fräscht vatten dygnet runt. Det ska bli SÅ skönt!

Ja, vad händer annars då. Jo, i lördags var vi på 30-årsfest hos Danne och Helena. Jättetrevligt var det =) Söndagen gick åt bland annat till att läsa 277 sidor avhandling om elever i matematiksvårigheter. Fullt schema är det iaf!

Nu är klockan snart 17 och vi väntar på att pappan i familjen ska komma hem. Jag är ju mammaledig måndagar så vi andra har ju varit hemma idag. Så inom kort är det dags för middag, efter det ska barnen få gå genom badet och därefter nattas. Kvällen blir tillsammans med en renskrivning av dagens seminarium. Till detta har jag kostat på mig en stor chokladkaka, haha.

Ha det gott allihopa!

/m.

RSS 2.0