Lång dag

Klockan börjar vara mycket och dagen börjar att gå mot sitt slut. Det känns som om det har varit en väldigt lång dag, kanske för att vi varit iväg på lite olika grejjer.

Förmiddagen spenderades i hemmets lugna vrå. Vi var utomhus och hade det gott =) Jag hade lite gos-/kram- och promenadstund med världens goaste Sir Alex. Han tycker att det är riktigt mysigt med koppelpromenaderna och avbryter dem enbart för lite kramandes då och då. SÅ mysig katt! Lite bilder från idag på finaste hankatten:Fina Alex är uppskattad av barnen <3Efter lunchen gav vi oss iväg till dagens Västeråsäventyr. Första stoppet var i Skultuna för att hämta upp en barnsäng som vi köpt på blocket =) Med sängen upphämtad tog vi även ett stopp vid IKEA och köpte byxhängare som ska användas i sadelkammaren för upphängning av schabrak. Kommer bli snyggt! Men gud så tiden rinner iväg när man går runt där i varuhuset! Vi tittar på klockan och får lite bråttom hem...

Hinner hem och lasta av Corinnes nya säng och bar upp den på allrummet. Målade den en första vända med vitfärg. Lagom när detta var klart, kom hovslagaren för att slå på två tappskor som Monte så smidigt dragit av sig... Ordnade med detta och gick sedan in och kastade i mig mat lite hastigt. Mötte sedan upp Märta i stallet och red ut tillsammans med henne och Fagge. Som alltid tokmycket broms ute, men det var en riktigt härlig tur i kvällssolen! =D Lycka! Kom sedan in och gick direkt upp och målade på sängen en andravända, så nu ser den riktigt fin ut. Kanske att söta dottern kan få inviga den i morgon =) Lite bilder förstås: (och nej, jag har inte glömt nederdelen på benen. De ska sågas av så att sängen står direkt på golvet för att spara utrymme till taket. Precis som hos Isac)Nu är klockan 23.16 och det börjar snart dra ihop sig för att gå och sova. Det känns riktigt skönt. Man börjar faktiskt bli riktigt trött. Men först ska jag nog ta och starta en tvättmaskin och efter det ska jag klura lite på materialåtgång om man ev ska bygga en garderob till sadelkammaren för egen hand (eller om jag ska köpa en färdig på blocket, men riskera att måtten inte blir lika perfekta).

Godnatt på er allihopa!

/m.

Heldag på vedbacken

Idag har vi kört ett riktigt pass på vedbacken i Näshulta. Jag och Rickard kämpade på i gassande sol i säkert fem timmar... det fanns verkligen inte mycket energi kvar i kroppen på slutet... men skönt att ha fått mycket gjort! Med oss hem hade vi hela släpkärran full med kluven ved (ja, plus allt som är kvar i Näshulta förstås). Nu börjar klockan att gå mot 18 och vi är åter hemma. Här näst väntar middag och sedan nattning av barnen. Därefter ska jag och Rickard ut och stapla all ved som just nu är på släpkärran. Kommer nog somna gott även ikväll =)

Vi hoppade förresten i poolen här hemma efter dagen i värmen. Nog är det kallt fortfarande, men det tar sig. 20 grader just nu, så uppåt stiger det ju iaf. Skönt att bli lite avsvalkad iaf =)

Jag har ont i hela kroppen, men inte så fasligt mycket på grund av arbetet. Snarare av att jag bränt mig något så fruktansvärt i solen... (ovanligt... not!) Vad sägs om denna ryggtavla? ;) (se markeringen efter shortsen längst ned...)Man kan ju alltid hoppas att det hela sedan leder till att man blir lite brun (aja, hoppas kan man ju alltid..). Jag är iaf glad att jag körde axelbandslöst, snyggt det hade blivit annars, hrm..

Nä, nu är det matdags, nattning av barnen och sedan nya tag! Hoppas att ni har det bra allihopa!

/m.

En handling av kärlek

Igår strax innan det var läggning av barnen kom en orolig Isac till mig. Han var ju nyligen i leksaksbutiken och köpte sig ett riddarsvärd och en riddarhjälm för sina sparade pengar. Dessa är för övrigt några som han tyckt mycket om sedan inköpet. Men så igår kom han med en lapp som suttit fast i svärdet med bild på två riddare. Isac tittar länge på bilden och tittar sedan på mig och säger sorgset: - Men mamma, hur ska jag kunna skydda mig när jag inte har sånna? Han pekar på riddaren som har både skor och byxor och sköld i riddarmundering. Isac gav verkligen ett sorgset intryck och det var nästan som om han känt sig lurad, att han inte var någon riktig riddare riktigt. Att ha rätt mundering är jätteviktigt för Isac. Det är likadant när han t ex leker tiger. Då måste han absolut ta på sig varenda attribut. Det är liksom väldigt viktigt för honom. Jag kramade om honom och sa att han säkert kan köpa sådana när han samlat mer pengar igen. Därefter var det nattning.

När jag och Rickard skulle gå och lägga oss vid midnatt letar jag efter riddarbilden för att visa Rickard och berätta om kvällens story. Jag hittar då bilden, riven i två delar. Isac brukar aldrig riva sönder något och särskilt inte en riddarbild som han verkligen tycker om. Jag tror verkligen att han var innerligt ledsen över de saknade delarna. Klockan var dock mycket och vi gick och la oss.

Redan klockan 05 ringde klockan nästkommande morgon, dvs idag. Det är en underdrift att säga att jag var trött, men what to do ;) Gick iaf ut och satte igång och skapa en riddarsköld åt min fina kille. Det tog ett bra tag och var lite pyssligt med att såga ut själva skölden ur plasten som tenderade att spricka och så, men till slut så =) Jag hann in igen och kunde somna om en stund innan Isac vaknade. Jag överraskade honom då, med den nya skölden och han blev SÅ glad! Roligt att spontant kunna göra sin älskling lycklig! Bildbevis:Nu är klockan 09.17 och vi har nyligen klarat av frukosten. Jag vet inte riktigt vad vi har på planeringen för idag. Vi ska iaf till Näshulta och jobba med lite ved =)

/m.

Barndagar och premiärdopp

Idag har vi varit iväg på Näshultas kulturdagar och dagens barndag. Vi har träffat Pettson & Findus, målat och gjort halsband. Till barnens stora glädje bjöds det även på häst och vagn och traktorkörning.

Sedan åkte vi till Näshulta och hjälpte till med lite grejjer och blev bjudna på lunch.

När vi kom hem jobbade jag Monte lite. Det var galet varmt, men det största problemet var alla broms. Det var precis hur mycket som helst =( Givetvis påverkade det stackars Monte som stundtals var mycket besvärad av bromsen. Han kämpade dock på väl min fina häst. Vi löslongerade lite först och avslutade med lite gymnastikhoppning (låga studs). Det var en mycket mycket svettig Monte som kom in... man var liksom tvungen att hålla igång för att undvika bromsen... att skritta var inte att tänka på =S Det var så det droppade svett om honom kraken. Aja, han tog sedan en välförtjänt vila i lösdriften =) Några bilder från dagen:Monte var inte den enda som var svettig efter arbetspasset, så även jag! Så jag tog helt sonika och hoppade ned i poolen vår. 17 grader är verkligen inte varmt och för ett tag trodde jag att hjärtat skulle stanna, haha. Men det var uppfriskande och svalkande iaf. Vi fyllde ju förresten på det sista vattnet idag, så nu väntar vi bara på att det ska värmas upp av de kommande dagarnas värmebölja =)

Nu har vi nyligen ätit middag och Rickard är på väg mot Eskilstuna för att titta på fotboll. Vi här hemma tar det mest lugnt och konstaterar att det snart börjar vara läggdags för de små. Jag vet inte riktigt hur jag ska spendera kvällen, sortera lite kort kanske? =)

Ha det gott i värmen!

/m.

Välanvänd kropp

Hej tjolahopp,

det har varit en jättehärlig dag med allt jag tycker om! =D

Först var vi till stan på förmiddagen och veckohandlade. 13 intressanta måltider plus frukost och så för tusenlappen, det ni! Lyckades hitta två badmadrasser också, så när det blivit varmt i poolen ska jag och Rickard ligga där och slöa, haha. Överlyckliga barnen hittade varsin vattenspruta för poolanvändning. De är förväntansfulla inför användandet. I morse fortsatte vi förresten vattenpåfyllningen. Vi ska fylla lite till i morgon bitti, men sedan är den färdigfylld för i år =) Då är det bara att vänta på värmen så att vattnet värms upp... 17 grader är "lite" väl kallt...

Sedan åt vi lunch hemma och därefter drog vi iväg till Näshulta och gjorde ett storryck med svärföräldrarnas ved. Vi fick riktigt mycket gjort! Jag slet på och det känns minst sagt i kroppen nu, men det gör ingenting, det är bara skönt när den används =) Dessvärre fick jag ett vedträ som slog ned över foten. Det var allt annat än skönt och jag hade faktiskt riktigt ont ett tag, men nu känns det riktigt hyggligt.

Kom hem och käkade middag och sedan följde jag med Märta och Fagge till paddocken och red ett rejält ridpass på finaste Monte. Det var så otroligt roligt och han känns så fantastiskt fin hästen min. All kärlek till honom! Visst att han rör sig lite tungt och stelt och trasslar till det med benen ibland, men vad kan man förvänta sig efter 1,5 års vila. Han gick ett riktigt rejält pass i värmen denna kväll med mycket arbete i både trav och galopp och gjorde det riktigt bra! Jag är galet stolt över insatsen hans. Vi blev dock väldigt svettiga både jag och Monte. Snacka om att det blir träningsvärk i morgon. För oss båda skulle jag tro...

Nu är klockan 20.35 och jag är nyligen inkommen. Det känns att kroppen fått jobba idag, men det är liksom en sådan härlig känsla. Jag tycker om att använda kroppen och jag är så glad i hela själen över att fått jobba, över Monte och över allt. Alldeles strax är det dags att gå genom duschen. Det är minst sagt välbehövligt. Gud så jag har svettats idag! Får se om det blir att softa i soffan till bästa GSI, eller om man kanske skulle gå ut i härliga kvällssolen och sätta upp en blomställning. Det beror nog lite på hur Rickard ställer sig till det hela, haha.

Trevlig kväll på er allihopa!

/m.

Poolbad och ridning

Det går riktigt fint med vattenfyllningen. Jag är minst sagt rädd för att stålramen inte ska klara lutningen, men än så länge ser det bra ut iaf =) Vi har fyllt på i dagarna fyra och det är inte mycket kvar nu. Vi fyller inte fullt med vatten i år eftersom att det inte står jämnt. Vi uppskattar att det kanske är en till två dagars påfyllning kvar. Barnen insisterade på att premiärprova poolen idag. Inte lätt att vänta för små söta barn. Vi förvarnade att det var kallt (16-17 grader), men Isac hävdade att han "ääääälskar när det är kallt". Hoppade i, och ja, barnen upplevde det som alltför kallt. I skräck klättrade de ur igen. Så de är nu redo att vänta lite tills det hunnit bli uppvärmt, haha. Några bilder togs dock:Och så här kan det se ut när man har världens knasigaste (men vackraste!) maine coon:Efter poolbadandet (eller vad man ska kalla det), gick vi in och gick igenom barnens garderober. De växer så det knakar! (ja inte garderoberna, utan barnen). Blev iaf en kasse utsorterat från Isacs och lika mycket från Corinnes. Härligt att få lite ordning!

När garderoberna var klara åt vi lunch, och sedan gav jag och Monte oss iväg på en härlig ridtur tillsammans med Märta och Fagge. Båda hästarna var otroligt fina och det är fantastiskt härligt att vara uppe i sadeln igen!

Nu är klockan 14.45 och vi har lite glassmys här hemma. Får se vad dagen mer har att erbjuda =)

/m.

Stadsbesök, ridning och jättepool

Det har varit en bra dag, med en hel del roliga saker på agendan =)

Först på förmiddagen åkte vi till Eskilstuna för ett stadsbesök. Vi var på BR vid Tuna park så att Isac kunde få köpa något för sina födelsedagspengar. Han köpte en "slåare" (läs: ett svärd), en riddarhjälm och ett paraply. Vi handlade även lite grejjer till vår blivande pool =) Stadsbesöket avslutades med lite lunch på Innovation, väldigt gott!

Barnen leker med nya krokodilen:


När vi kom hem åkte Rickard iväg till Katrineholm och köpte vår nya pool =D  Vi hittade en begagnad på blocket som enbart var använd en säsong - ett riktigt kap! Jag prutade lite och så (haha) så vi fick jättepoolen, pump, nya filter, klor, rengöringskit, stege, överdrag och alles verkligen för ynka 700 kr. Som hittat! Nypris annars är ju typ 1500 enbart för poolen. Allt runt omkring kostar så bedrövligt. Bara stegen kostar liksom 349 kr ny... känns verkligen som om vi fick mycket för pengarna! Vi fick dessutom allt i kartong med instruktionsböcker och hela kittet. Hade kunnat vara nytt liksom. Monterade i alla fall ihop denna när R kom hem och upptäckte att den var ännu större än vi hade tänkt oss. Bjässen är liksom 4,5 meter (!) i diameter. Vi hade definitivt klarat oss med en mindre, men erbjudandet gick ju liksom inte att missa. Bara att bjuda in till poolparty, haha. Under kvällen har vi iaf påbörjat det stora arbetet med att fylla den med vatten. Vi kan ju bara fylla lite åtgången för man vill ju inte gärna tömma hela brunnen... och nu krävs det ju dessutom ännu mer vatten än planerat... aja, får ta lite varje dag. Gott om plats att simma runt får vi ju iaf, haha. Barnen är fullkomligt överlyckliga och bara längtar efter sitt premiärdopp...!

Jättepoolen


Under kvällen red jag en kvällstur med Monte tillsammans med Märta och Fagge. Det var underbart härligt och det är en fantastisk känsla att vara uppe i sadeln igen. Monte kunde omöjligt ha skött sig bättre och var, som alltid, den finaste i världen. Det var dessvärre kopiöst med broms, men ändå, så härligt =)

När jag kom hem åt jag och Rickard en mycket sen middag (barnen åt tidigare). Det var verkligen gott i magen! Sedan fyllde vi på vatten åt hästarna och sådär, och slutligen har vi jobbat med lite inbjudningar till ett särskilt jubileum =)

Nu är klockan 23.51 och det ska bli väldigt skönt att krypa i säng. Ögonen börjar att bli trötta...

Godnatt på er alla!

/m.

4-årskontroll

Vi är precis hemkomna från stan där vi varit på 4-årskontroll med Isac. Han var jätteduktig och gjorde snällt allt han skulle trots en lite, hm, kanske inte så sprudlande bvc-sköterska. Jag blev iaf jätteimponerad över Isac och hur han genomförde allt han bads om. Men sedan tycker jag att testerna är så himla fåniga egentligen. Ta till exempel dessa huvudfotingar. Isac har aldrig ritat en huvudfoting i hela sitt liv; han är inte speciellt intresserad av att rita. Men eftersom att jag visste att han skulle få göra det så ritade vi typ tre huvudfotingar vid frukostbordet i morse innan vi gav oss iväg. När bvc-sköterskan bad Isac rita en pojke ritade han glatt en fin huvudfoting. Hade hon frågat igår kväll hade han aldrig gjort det. Det säger ju inte ett dugg om barns utveckling. Bara om huvuvida föräldrarna har tränat specifika moment med barnen =S Likdant är det för många av deras tester. Jag är minst sagt lite skeptisk till deras avsprickningscheman med specifika moment. Varför inte istället sätta barnen i en leksituation eller vad som helst och se hur barnen beter sig. Det borde säga betydligt mer. Hur som haver klarade Isac deras fåniga tester alldeles utmärkt. Han staplade klossar enligt minnesmodeller, han ritade kors och huvudfotingar och han klarade ordförråds-/språktestet galant. Han berättade om sin dagsissituation och lite annat. Hörseltestet gick även det kanon och Isac förstod direkt vad han skulle göra. Syntestet gick först jättebra när han fick titta med båda ögonen. Jag blev jätteimponerad över hur fort han förstod vad han skulle göra. Lite sämre gick det när han skulle titta på bara ena ögat. De nedre raderna fungerade inte riktigt. Om det är för att han inte ser eller för att situationen inte var så peppande direkt, låter vi stå osagt i dagsläget. Men två halvblinda föräldrar, finns ju gott risken att han ser lite dåligt. Vi ska iaf göra om synundersökningen i augusti, så får vi se vad som händer.

Nu börjar det snart bli dags för lunch och i eftermiddag ska vi jobba med lite ved i Näshulta. Ikväll ska jag hålla lektion för Märta och Fagge - kul!

/m.

Älskade, älskade häst


Jag och Monte 2011-06-21


Idag var jag tillbaka på hästryggen, på min finaste Montes rygg. Det kändes alldeles fantastiskt, nästan så att jag blir gråtfärdig av lycka av att tänka på det. Vi tar hand om varandra, jag och Monte. Vi är ett team och varandras styrkor. Jag tog in Monte i stallet, plockade fram sadeln och drog på mig ridstövlarna som så många gånger förut. Men ändå, det var annorlunda den här gången. Det var inte utan att jag kände mig lite spänd och nervös. Men då, när jag behöver det som allra mest, lägger Monte huvudet i min famn och bara är coollugn. Jag vet att jag har en häst att lita på och jag vet att han vill mig väl. Jag satt upp och Monte betedde sig som om ingenting hänt. Han var så lugn som han bara kan bli och bar mig plikttroget till paddocken. Väl där blev han lite nervös över alla hinder och allt som stod framme och blev lite spänd. Då kände jag mig lugn, klappade min fina häst på halsen, och snart var han lika fin igen. Vi travade runt lite och kände på känslan. Monte kämpade på å det yttersta och jag bara njöt. Det var så... underbart härligt! Monte rör sig lite tungt och stelt, men vem kan klandra honom efter 1,5 års vila och 100 kilos övervikt. Hans insats var oklanderlig och det kändes som att det bara var att ta vid där vi en dag så plötsligt slutade. Då var vi i toppform. Nu är vi feta och osmidiga båda två (haha), men känslan fanns där. Som alltid. Jag och min fina fina häst./m.

Till havs

De senaste dagarnas bloggfrånvaro har berott på trevligheter =)

Jag var tisdag-onsdag iväg med arbetslaget på kryssning till Åland. Det var väldigt trevligt! Det blev en kul resa och man får ju lära känna sina arbetskamrater på ett lite nytt sätt. Kul! Jag delade hytt med Caroline och Piret och vi höll fart fram till allt stängde på båten, haha. Kul som sagt!

Igår var sommarledighetens första dag - härligt. Men känslan har inte riktigt infunnit sig än, känns inte alls som sommarlov än. Men det kommer säkert! Gårdagen blev en dag av promenerande. Isac skulle firas på dagis tillsammans med Tova och Zaba som också fyllt, så vi tog vagnen och promenerade dit och hem.

Idag har regnet öst ned från början till slut. Jag följde med Märta ut på en tur med Fagge som inte var helt okomplicerad (jag promenerade). Vi kämpade på och kom till slut iaf rundan runt. Märta gjorde det jättebra trots att Fagge inte var med noterna. Det spökar lite i huvudet; han betedde sig inte riktigt som jag trodde att han skulle göra. Märkligt. Men jag tror att det ger med sig. Jag tror t ex att det är lite mycket kraftfoder som spökar bland annat. Jag hoppas att det snart rullar på lite smidigare och att Fagge är sig själv igen =)

Nu har vi nyligen ätit lunch och Corinne har krupit i säng för en lunchlur. Själv ska jag strax gå en vända genom duschen. Man är lite kall och dan efter en regnpromenad på typ 1,5 timme, så det ska bli skönt med en dusch.

Sedan ska vi iväg till dagis en sväng. Utvecklingssamtal för både Corinne och Isac står på schemat.

Eftermiddagen/kvällen består sedan av städning, städning och städning.

Ha det gott!

/m.

I sadeln

Jag och barnen hängde med Märta till paddocken. Snälla Märta lånade ut sin ögonsten så att jag kunde få sitta upp en kort stund i sadeln igen. Det kändes alldeles... underbart. Det är ju liksom där jag hör hemma på något vis.

Tiden är kanske inne. Det suger i ridtarmen och kanske är det dags att bli ryttare igen. Det betyder så otroligt mycket för mig, och Monte skulle älska att få komma ut igen. Nu när Märta har Fagge igen, känns det på något vis som good old time.

Ha det gott kära vänner...

/m.

Måndagsförmiddag

God förmiddag på er!

Här hemma är det ledig solig måndag - underbart! Rickard börjar inte förrän kring 13 så vi har lite mysig familjeförmiddag här hemma. Vi hade egentligen tänkt följa med Märta till paddocken och kika när hon rider Fagge men de hade ingen skjuts och kommer därför lite senare. Så istället var vi ute och pysslade lite =) Först fixade vi lite i stallet, mockade och fyllde på vatten och så. Sedan bestämde vi oss för att städa bilen =D Plockade fram tvättlappar och dammsugare så nu är hela bilen avtorkad invändigt och dammsugen. Snacka om att det behövdes! Jag tror att vi hade ett halvt grustag i bilen ;) Nu är det iaf rent och fint igen!

Nu börjar det snart dra ihop sig för lunch och sedan beger sig Rickard mot arbetet. Jag vet inte riktigt vad jag och barnen ska ta och hitta på. En promenad kanske?

/m.

Studentavslutning och kalas

Igår tog jag med mig familjen och så spenderade vi dagen i Katrineholm =) Först var vi på arbetsrummet ett tag då jag hade lite att städa i ordning efter terminsslutet. Efter detta var vi och kikade på ceremonin för avgångsklasserna på Duveholmsgymnasiet. Trevligt var det! Jag hoppas att alla studenterna fick en bra dag och en rolig kväll!

Efter att barnen sedan gått och lagt sig avnjöt jag och R lite goda drinkar =D Rickard gjorde en väldigt god och läskande drink med jordgubbar, lime, rörsocker, basilika, vodka, sprite och is - smarrigt! Bilderna gör dem dock inte riktigt rättvisa... Vi satt och såg någon film på fyran också. Det var hemskt länge sedan man såg någon film, så det var riktigt mysigt!Barnen var gulliga och gav oss riktig sovmorgon i morse! Corinne vaknade inte förrän 07.35 och sedan satt hon mest själv och pysslade tills Isac vaknade och de började leka ihop. Jag och Rickard var inte uppe förrän strax efter 9 någon gång - skönt!

Men sedan blev det lite stressigt istället. Vi har en hel del städning framför oss! Så nu har vi spenderat hela dagen åt att städa huset. Väldigt välbehövligt! Nu är klockan 13.47 och huset är rent och fint, vi har ätit lunch och är duschade och Corinne ligger och sover. Här näst väntar kalas för Rickard som fyller år i morgon!

/m.

Fagge hemma igen!

Idag var jag egentligen kompledig. Dagen spenderade jag med att... tada! ...vara på jobbet =) Var ändå där 07.30-13.00 som vanligt på fredagar, haha. Hade en del att ställa i ordning efter terminen så det blev lite fixande. Trots hårt slitande blev jag ändå inte riktigt klar... så jag tar med mig familjen dit en sväng i morgon och slutför.

Kvällen spenderades i stallet. Först fick lilla ponnyn en makeover. Han fick en dusch med schamponering, fick svansen tvättad kammad och klippt och blev friserad bakom öronen. Sylle är ju panikrädd för vatten, men det gick faktiskt riktigt bra =) Jag tror att han till och med tyckte att det var lite skönt med det svalkande vattnet. Under tiden fick hans eksemtäcke gå en vända i tvättmaskinen. Efter pysslet blänkte han som en silverhäst! Ja, iaf tills jag släppte ut honom igen och han firade detta med att rulla sig i smutsen och blev grå igen... Aja, lite bilder från efter fixandet iaf (ser ni att han lipar på en bild, haha):Ser ni förresten vad fina hans eksem är nu när han går med täcke och står inne i lösdriften när det är som värst? Han har ju hur mycket man och svans som helst och inte ett enda sår =D  Jag hoppas innerligt att det fortsätter så!

Sedan på kvällskvisten anlände efterlängtat Fagge! Finaste, finaste Fagge. Det känns härligt att ha honom hemma igen efter 1,5 år. Det var också trevligt att träffa Linda igen; hon är en fantastiskt go tjej. Fagge är ju hemma igen i ny ägarregi kan man väl säga, eller snart iaf =) Märta ska ju nämligen köpa loss honom! Jag tror att det blev en toppenlösning för alla inblandade parter. Ihopsläppet gick hur okomplicerat som helst. Det var som om de aldrig varit ifrån varandra och jag är övertygad om att de direkt kände igen varandra. 30 minuter efter ihopsläppet stod de alla tre tillsammans inne i lösdriften =) Jag hade laddat med kameran och trodde att det hela skulle bjuda på lite showbilder, men det gick så väldigt lugnt till så det blev det inte. Fick några fina bilder på Monte iaf. Kvällens tråkighet är att Monte plötsligt är jätteömfotad. Jag vet inte varför =( Testade att löshoppa och han fick full fart, men jag såg direkt att han inte rörde sig bra. Försökte ta honom på promenad och han bara drog sig ned i dikeskanten =( Ingen överrullning och ingen ökad puls, så jag hoppas att jag kan utesluta fång. Jättefin i ben och hovar så jag utesluter direkt någon form av skada (han springer ju gärna t ex när jag tog fram hinderna eller när det är mjukt). Avvaktar ett par dagar och ser vad som händer. Kanske får testa att dra på honom ett par skor. Monte bär ju på en del övervikt också just nu, vilket förstås inte alls är någon fördel. Men jag börjar att känna suget igen. Man kanske skulle bli ryttare igen...?

Några få bilder från ihopsläppet:
Nu är klockan redan 23.43 och det börjar att vara dags att krypa i säng. Ska nog bara starta en tvättmaskin först.

Ha det gott kära vänner!

/m.

Vedklyvning

Hej tjolahopp,

i dagarna två har vi pysslat med vedklvning för hela slanten - lite i förrgår kväll och en hel del igår. Igår gick vi ut kring 09.30 och arbetade med veden fram till typ 18 med endast en kortare paus för lunch. Det blev ett tufft pass och man har minst sagt lite ont i kroppen idag, men fint blev det och gott om ved blev dett =) Barnen var iaf HELT FANTASTISKA och roade sig själva hela dagen medan mamma och pappa arbetade. Isac var underbar med lillasyster sin - härligt att se! Lite bilder förstås:

Lite av veden (startläget på söndag morgon, en hel del klyvdes på lördag kväll)


Startläget för söndagen (att stapla det som klyvdes dagen innan)


En början iaf...


Man börjar skåda slutet...


Sådär ja =)


Haha, roligaste bilden - man var "lite" lortig efter dagsarbetet. Syns att jag haft plåster på foten? ;)Det var otroligt skönt att sedan krypa ned i badet. Det behövdes verkligen! Det var härligt att vi tog ett storpass, skönt att få in en hel del ved vid samma tillfälle. Men vi skulle kanske behöva ha in lite mer ved egentligen, får se om det tas senare. Vi är dock tidiga i år jämfört med förra året. Då föll snön på de sista vedbitarna vi släpade in... Nu är iaf mycket gjort för i år!

Idag är det inplanerat att arbeta med mitt projektarbete i problemlösningskursen som ska in denna vecka. Har en hel del arbete framför mig, men la upp en skrivplan paralllellt med klyvningen igår, så jag tror att jag har en bra tanke kring hur jag ska lägga upp allt. Rickard och barnen ska en sväng till Katrineholm och köpa kompostgaller så att jag kan få skriva i lite lugn och ro. I första hand blir det nog litteraturstudien idag. Annars väntar också lite städning utanför vedbon och stallet. Det är spån och barkbitar överallt och det är inte riktigt så min stallplan brukar se ut ;) Så någon gång under dagen blir det att gå ut och kratta och göra lite fint igen =)

Nej, nu är det dags att sätta igång med allt!

/m.

Kvarglömd keps

Jag glömde säga - någon av gårdagens kalasdeltagare glömde kvar en blå keps i hallen. Hör gärna av dig om du känner till hemmet för denna! =)

/m.

Isac, 4 år!

Igår hade vi kalas här hemma för vår fina älskling Isac som fyllde 4 år.

När han kom ned på morgonen möttes han av lite ballonger och serpentiner och inte minst, sina paket från mamma och pappa och Corinne. I dessa fanns en gitarr, ett keyboard och en mikrofon. Och han blev SÅÅ lycklig. Som han längtat efter den där gitarren... kändes fint att få ge honom något som han så djupt och innerligt verkligen önskade sig. Han och gitarren satt sedan ihop och vi har fått höra mååånga trudilutter vid det här laget =) Först lite bilder från morgonen:Lite senare kring 14-snåret kom resten av gästerna och firade gullungen! Jag tror att han var väldigt nöjd med sin födelsedag och han somnade sedan gott på kvällen. Lite bilder förstås:
Idag är det en lugn och skön dag. Först på morgonen hade jag fått en hälsning på mailen från kattungen Calais (avkomma efter Pija) som flyttade härifrån för ungefär ett år sedan. La in bilderna i kullen samlingsalbum och skickade iväg fotoboken för framkallning. Roligt att få allting klart med den kullen =) Calais såg fantastiskt fin ut och hälsade att allt var bra =)

Sedan tog vi en sväng in till Katrineholm och veckohandlade lite. Vilket härligt väder ute förresten!

Nu är klockan 13.23 och vi är åter hemma och har hunnit med att avnjuta en god lunch. Corinne tar sig en tupplur som vanligt efter lunch och Isac tittar på Kalle i sysselstan (en favorit).

Ikväll ska vi iväg på fotboll, men annars är det nog inte så mycket mer inplanerat. Nu ska jag ordna lite på datorn och bränna ned lite bilder på skiva.

Ha det gott!

/m.

Intensiv dag

Pust, klockan är 21.30 och för kanske första gången idag sitter man lite stilla...

Var och bowlade med eleverna idag =) Det var väldigt skoj och mycket uppskattat av våra elever! Kul som attan! Kastade mig sedan iväg från jobbet och skyndade iväg ned på stan och hoppade på tåget som lämnade Katrineholm klockan 15.00. Hoppade av vid Eskilstuna och mötte en på perrongen väntande Rickard. Därefter blev den en löparrusch mot Skatteverket (tåget inkom ca 15.47 till tågstationen och skatteverket på andra sidan stan stänger 16...). Vi var iaf snabba som tokar och hann dit med flera minuters marginal =) Uträttade våra ärenden där, och begav oss sedan på presentjakt och införskaffade gitarr och piano till Isac som fyller 4 år i morgon. Lite ärenden på apoteket och Coop och därefter en hamburgare på Max, gott. Iväg till Näshulta och hämta upp barnen =) Hem och direkt på trädgården som skulle snyggas till lite inför morgondagens gäster. Jag och Rickard tog varsin gräsklippare och barnen lekte jättefint trots den minst sagt sena kvällen. Klippte allt gräs och snyggade till lite småfix. Gick ut och kollade till hästarna och insåg att staketet var sönderrivet på ett ställe. Jag och barnen fick hämta lite nya stolpar och tråd och lagade ganska snabbt detta. Nu har vi ganska nyligen kommit in. En mycket trött Corinne är i säng och Rickard nattar Isac just nu, även han mycket trött (ja, Isac alltså) (eller förresten, kanske Rickard också) hehe. Resten av kvällen blir nog väldigt lugn. Ska mest tvätta lite. Känns skönt att sitta lite stilla. Kanske blir det lite rödvin =D

Vi ska förbereda morgondagens överraskning åt Isac. Vi ska under kvällen sätta upp ballonger och serpentiner och ställa fram Isacs inslagna paket, så att allt detta är det första han ser när han kommer ned i morgon bitti. Vår älskade plutt <3 Jag hoppas att han blir glad =)

I morgon väntar städning för hela slanten innan gästerna kommer.

Godnatt på er alla!

/m.

RSS 2.0