Nytt hem för Rorri

Sådär, då har vi haft våra kattspekulanter här. De fick ett gott intryck av fina Rorri och vi fick ett gott intryck av dem. De verkade jättetrevliga =) Så i skrivande stund sitter Rorri i bilen på väg mot sitt nya hem i Södertälje. Det blir bra för henne. Väl där kommer hon att få en ny kompis som lustigt nog ser nästan precis likadan ut som henne. De är dessutom i samma ålder, så jag tror att det blir en jättebra lekkompis för henne.

Tapper tycker nog att det är lite konstigt. Tapper och Rorri var ju de bästa av lekkompisar. Hon försökte klättra in till sin kompis när Rorri satt i buren och det var ett lite sorgligt avsked dem emellan. Men det dröjer ju inte så många dagar till att även Tapper får flytta till sitt nya hem med sin nya lekkompis. Känns som om hon kommer att bli helt odräglig under denna vecka när hon inte har Rorri att leka med, haha.

Nu är klockan 21.48 och jag är mycket trött efter en utmattande dag med operation och allt. Snart hägrar sängen och i morgon väntar en dag av vila.

Godnatt!

/m.

Nyopererad

Igår var vi iväg till veterinären. Rorri, Kalibra och Tapper fick sin andraspruta i vaccinationen. Tapper fick dessutom genomgå en veterinärbesiktning inför försäljningen. Hon gjorde ett jättefint intryck och fick inga som helst anmärkningar och kommenteraren "Mycket trevlig och livlig kattunge" på slutet =) Tapper kommer att flytta lördagen den 8/4 - är inte så länge kvar så. Känns lite sorgligt, men också helt okej. Jag har vant mig vid tanken och faktum är att det kommer att bli riktigt lugnt och skönt här hemma.

Idag har jag spenderat dagen på sjukhuset. Jag har nämligen opererat mitt knä och dragit ut de skruvar man satte in i samband med ridolyckan. Skrevs in på dagoperation redan klockan 07.45 i morse och sedan blev det några timmars väntan. Opererades framåt lunch och operationen i sig gick jättebra, men det var en alldeles fruktansvärd smärta. Man valde att lokalbedöva knäet, men skruvarna sitter ju liksom längst in i benmärgen och där blir det liksom inte bedövat. Skruvar som har suttit i 1,5 år har börjat att växa fast och det går knappt att beskriva smärtan när man fick dra loss dess med skruvdragaren. Jag tror nog att det är den största smärta jag varit med om. Lyckligtvis släppte den värsta smärtan ganska fort när skruvarna väl var ute. Är sedan några timmar hemkommen och mår under omständigheterna bra. Det bultar, ömmar och pulserar lite i knäet, men det känns ändå okej. I morgon får jag ta bort tryckförbandet och sedan har jag lite stygn som ska tas bort om 12 dagar. Läkaren berättade att det i värsta fall kan ömma i knäet upp till tre månader, men långsiktigt är det värt det. Jag hoppas på att snart vara bra igen. Jag fick spara skruvarna iaf; de är ganska stora vill jag lova.

Ikväll får vi besök av ett par från Södertälje. När jag fastställde att Rorri var en honkatt valde vi att lägga upp henne på annons för omplacering. Eftersom att vi fick ta hem en ny hane, så känns det som om det är lite för många katter. Fem tjejer känns som lite för mycket, och Rorri får det säkert mycket bättre någon annanstans. Så ikväll kommer det första paret och hälsar på och om allt känns bra tar de henne med sig redan ikväll.

Nu börjar det snart dra ihop sig för middag och sedan ska jag nog vila lite innan besökarna kommer vid 19.30-20.00. Det är viktigt att inte gå för mycket på benet de första dagarna eftersom att det ökar risken för blödning.

Hoppas att allt är bra med er, kära läsare.

/m.

Härlig söndag

Denna söndag kunde omöjligt börja bättre. Strålande sol och jag och Sylle gav oss ut på vårpremiär med vagnen. Alldeles underbart! Vi hade tänkt oss en korttur på ca 15 minuter eftersom att gammelgubben varit avställd och dessutom är hemskt överviktig. Men tiden bara sprang iväg och gammelgubben var så enormt fräsch, så plötsligt hade vi varit ute i nästan 40 minuter... Har planerat in en sväng i morgon också. Är nog skönt för honom att gå av sig lite träningsvärk. Tog några härliga bilder under dagens tur:Sylle-gubben kändes iaf toppenfin! Pigg och framåt och njöt av turen till fullo =) Det ska bli härligt att komma igång igen på allvar. Synd bara att det är så mycket inplanerat i veckan med veterinärbesök och operation. Hoppas på att finna lite tid för körning =)

Efter den fina turen begav vi oss till Näshulta och hjälpte till med lite vedklyvning. Fast barnen tyckte att det lät så mycket, och så blåste det så förskräckligt kallt så vi gick in under tiden och lekte istället.

När vedklyvningen var klar, åkte vi till Katrineholm för den sedvanliga veckohandlingen. Barnen var inte direkt på topphumör i affären och jag kände mig både trött och yr, så det var ganska skönt när det var färdighandlat.

Sedan for vi hem och strax väntar middag här i Gölstugan. Efter det är det snart dags för nattning av barnen och kvällen vigs åt skrivande, skrivande och skrivande. Jag har en responsuppgift som ska in i morgon och tänkte både påbörja och avsluta denna under kvällen.

Jag ska även ta och paketera lite barnskor som jag sålt på tradera. Kul att de kommer till nytta i nya hem =) Kattungen Tapper ska få lite avmaskningsmedel också.

Trevlig kväll!

/m.

Solig lördag!

Idag är det lördag och en solig och vacker sådan! Temperaturmässigt är det lite småkyligt, men vad gör väl det när det är klarblå himmel och sol. Underbart!

Jag har ägnat förmiddagen åt att raka min söta lilla ponny. Det är fullkomligt omöjligt att köra honom med den enorma björnpälsen (han blir alldeles för svettig och trött), så nu är den avrakad. Även det toppenhärligt! Ponnyn stod fullkomligt och njöt under den 1,5 timme det tog att klippa. Jag tror att han tyckte det var jätteskönt att bli av med pälsen. Ikväll ska jag nog gå ut och fortsätta Sylles makeover. Han ska nog nämligen få stubbman också. Jag tycker i och för sig att hans man är fin, men Sylle är ju som känt eksemponny, och jag tänker att det måste vara betydligt lättare att smörja in med Killitch när manen är i stubbform. Och det är inte alltför länge kvar tills det är dags att börja smörja in honom... Så ikväll går jag nog ut och ger honom en stubbman också =) Lägger in två bilder på en nyrakad sötponny:
(han är minst sagt lite tjock efter att ha varit avställd hela vintern, men det ska vi nu råda bot på)Ångrade mig i skrivande stund. Jag går nog ut nu och fixar manen. Då kan jag stå utomhus medan det fortfarande är ljust =) Så får det bli!

Kilar ut en stund igen. Ha det gott kära vänner! =D

/m.

Ny vecka!

Då var det måndag och ny vecka igen!

Igår var det hockey för hela slanten. Djurgården mötte Luleå borta i sjunde avgörande. 1-1 efter period 1, 2-2 efter period 2 och 3-3 efter period 3. Vilken match! Jag tror att det hade allt. Jag andades nog inte på fyra timmar tror jag, gulp! Vilken spänning och två enormt tappra lag. Dessvärre avgjordes det till Luleås favör i sudden och visst känns det lite dystert med den upphämtning Djurgården gjort. Men ändå, det känns helt okej. Djurgården vände matchserien på ett sätt ingen trodde var möjligt. Det är ett styrkeprov om något och jag  tycker att Djurgården lämnar slutspelet med flaggan i topp. Självfallet hade en seger suttit bättre, men jag känner mig inte så bitter. Det är okej. Fina fina Djurgården!

Idag är det måndag och jag och barnen är i vanlig anda lediga. Jag känner mig lite trött efter att ha slitit hårt med en inlämningsuppgift i mattekursen under helgen. Kunde skicka in den igår förmiddag i alla fall, så det kändes skönt. Efter lunch väntar seminarium. I vanlig anda känner jag mig ganska nervös...

Ute är det lite halvdant väder. Det är ganska många plusgrader men grått och blåsigt. Corinne är fortfarande rätt risig, så det kanske blir en innedag om det inte blir bättre till eftermiddagen. Jag måste försöka hinna bläddra igenom kurser att söka inför HT2011. Jag får säkert med mig betyg från dessa två kurser denna termin som det verkar =) Då har jag fixat en termins plugg på halvfart och får med mig 2 av 3 kurser. En återstår dock, så därför ska jag söka lite kurser till hösten också. Helst skulle jag vilja läsa "Analys och bedömning" i matematik, får se om den går höstterminen också eftersom att den gick nu. Sedan är jag gymnasielärare i matematik också =)

Rickard ska stanna och köpa skär till klippmaskinen efter jobbet. Så någon eftermiddag här i veckan, kanske idag, ska jag raka söta Sylle. Får se vad han säger om det, han kan vara lite larvig och jag har aldrig rakat honom förut. Jag hoppas att det går bra! Sedan när pälsen är borta ska vi dra igång med vagnen igen. Jag ser så mycket fram mot detta!

Nu ska jag pussa på barnen lite!

/m.

Rakat och badat!

Jag har nog aldrig varit med om maken till snäll katt. Batman var fenomenalt snäll, men kanske är Alex ännu strået vassare.

I och med att han är så fantastiskt lätt att ha att göra med så valde jag att raka honom själv istället för hos veterinären. Det gick riktigt smidigt och Alex satt så snällt och väntade. Så nu har han fått sig en så kallad lejonrakning. Dvs han är helrakad så när som på huvud, krage, svans och ben. Han hade väldigt mycket tovor och dessa tovor är ingen rolig historia på långhårskatter. De sträcker och drar och att försöka reda ut dem brukar vara en mycket plågsam process. Rekommendationen brukar då vara rakning, för att ny och fin päls ska växa ut (som man kan hålla efter direkt från grunden). Så nu är han rakad =) Efter rakningen fick han sig en dusch. Han älskade väl inte direkt duschningen men satt så snällt under duschning och schamponering. Så nu är alla tovor borta, alla kisslukt bort och han är så ren och fin igen! Eller ja, han ser ju lite rolig ut. Men ack så fin han kommer att bli när pälsen växer ut igen =D Som avslutning fick han sig en avmaskningstablett (som han förstås svalde snällt och fint). Nu har jag lämnat honom i fred så att han ska få lite lugn och ro efter två ansträngande dagar. Tog några bilder på lejonet (nyrakad och nyduschad).Jag tror att han tyckte att det var väldigt skönt att bli av med tovorna. Inte minst de jättetovor som satt kring bakbenen hans.

Här näst väntar snart lunch för hela familjen och sedan funderar vi över att åka en sväng till Katrineholm.

Hoppas att ni alla får en härlig lördag! Här är det alldeles underbart väder med fantastiskt härlig strålande sol!

/m.

Nu är han är!

Sir Alex klev in i transportburen klockan 07.30 i morse. Strax efter klockan 20 anlände han hemma hos i Julita =D  Resan hade gått jättebra. Han jamade lite de första 6-7 milen, men sedan hade det varit lugnt. Han hade kissat i buren, men den var välbäddad så det hade sugits upp bra iaf. Men usch så kisse luktar kiss nu. Vill inte stressa honom med en dusch på denna resa, så det får vänta till morgondagen.

Han såg lite skrajsen ut när jag lyfte ur honom ur buren, men när jag ställde fram mjukmat till honom blev det fart på honom! Gud så han åt! Det känns jättebra att han gjorde det =)  Han är precis så fin som jag sett honom på bild. Lite nedkissad, rakad lite delvis här och var och med en del tovor kvar, men ändock - VILKEN SKÖNHET!

Kunde inte hejda mig, utan var tvungen att ta några bilder på en alldeles nyanländ och hungrig kille.I morgon får han eventuellt gå genom duschen. Efter detta väntar en rakning då pälsen är ganska tovig, men förmodligen kommer jag att lämna in honom till veterinären över dagen så får de göra det lite ordentligt =) Den nya pälsen kommer då att bli så mycket finare och så kan man duscha och hålla efter från grunden.

Tusen tack till snälla Inger som varit som himla hjälpsam och go, och som gav mig förtroendet att ta hand om denna bedårande vackra katt. Jag kommer att vara dig evigt tacksam! Tusen tack också till Rosalie med man som kunde ta med kisse hela vägen från Skellefteå till Hallstahammar. Dessutom utan att ta en krona för det! Det kallar jag hjälpsamhet! Tusen tack till er alla! =)

Isac var så söt också. Han var uppe extra länge idag för att kunna vara med och ta emot kisse. När Alex gått ut ur buren säger Isac lugnt och sakligt:

- Hej katten. Jag heter Isac.

Så gullig <3

/m.

På resande fot!

Idag är vi tre sjuklingar här hemma. Eller ja, jag börjar att känna mig ganska hygglig igen, men både Isac och Corinne snorar, hostar och snörvlar. Så idag är vi alla tre hemma.

Det är en spännande dag idag! Vår nya fina hane avreste från Skellefteå för en liten stund sedan =D  Jag la upp en annons på både blocket och lokaltidningen i Skellefteå och frågade om någon hade vägarna nedåt i landet och igår eftermiddag fick jag mail från en kvinna som skulle resa mellan just Skellefteå och Hallstahammar nu på morgonen idag. Och Hallstahammar är ju nästgårds oss! Läget gick inte att missa och jag slängde mig på telefonen till Inger som är ägare till katten. Sagt och gjort, och nu på morgonen fick vår fina blå hane hoppa in i bilen. Lillkillen är 8 månader och har aldrig åkt bil tidigare och startar med en liten "nätt" resa på nästan 100 mil. Jag hoppas att det går bra för honom! Kring 18-tiden ikväll ska vi möta upp honom i Hallstahammar. Spännande! Tydligen har han en massa tovor i pälsen och Inger har inte velat raka när de haft ned mot 25 minusgrader, vilket jag förstår till fullo. Hon hade försökt få bort det värsta. Får se om vi rakar lite mer, eller lämnar till veterinär för rakning eller vad som händer. Det är ju bra för pälsen att börja på nytt när den varit så där tovig, så att man redan från början kan hålla efter med bad och bra foder =)  Det där ordnar sig =)  Måste lägga upp en fin bild på resenären som är på väg till oss (bilden lånad från Inger). Han är SÅ fin - inte sant!?

SIR ALEX  (blir troligtvis hans namn, Rickard har döpt honom efter tränaren i man united)


Så idag blir mest en lång dag av väntan. Jag är SÅ nyfiken på honom! Jag ska fixa och pyssla lite här hemma så han får en lugn plats när han kommer, så att han får vila i lugn och ro från både barn och andra katter. Han är säkert lite trött efter sin långa resa!

Ha det bra alla läsare,
/m.

Sjukstuga

Det har varit två veckor av sjukstuga här i Gölstugan. Förra veckan låg Rickard i feber och när han tillfrisknade kom turen till oss övriga. Jag och Isac kände oss risiga redan i helgen och måndag+tisdag var vi sjuka här hemma tillsammans. Han gick åter till dagis på onsdagen, men jag fick fortsätta ligga hemma. Snorig, nysig, ont i bihålor och luftvägar och feber förstås. Och idag, torsdag, är jag fortsatt sjuk hemma. Corinne fick feber igår kväll och har därför gjort mig sällskap hemma idag. Jag känner mig på bättringsvägen, men lilla C är riktigt risig. Stackaren =(

Här hemma händer det lite grejjer. Vi köpte ju Rorri som avelshane till familjen vår. Han var upplagd på annons som hane och vi hade liksom ingen anledning att misstro detta så vi tittade inte heller själva. Vi har liksom förutsatt att det har varit så...  Men så har jag en längre tid känt att hans könsdrift var låg och jag anade att det inte stod rätt till. Kollade ordentligt, och javisst, Rorri är en hona. Det var ju inte riktigt vad vi hade planerat. Könsbestämningar av kattungar är inte det lättaste och det händer att även rutinerade uppfödare tar fel, så jag tror inte att Rorris uppfödare varit ute för att lura oss, men ändå, hemskt olyckligt blev det. Här hemma löper tjejerna för fullt och vi står plötsligt utan hane. Suck... Så jag har de senaste veckorna letat efter den rätta hanen. Och nu har jag förälskat mig i en blå hane. Han har verkligen allt jag söker efter. Dessvärre finns han i Skellefteå, 83 mil härifrån... Men det verkar som om det kanske kan finnas en lösning på transportproblemet. Jag hoppas det =)

En rolig nyhet är att jag har skrivit ihop en debattartikel som kommer att publiceras i Pedagogiska magasinet =) Jag skrev egentligen ihop den för ett par veckor sedan, men tog upp den igår och läste och tänkte att den nog var värd att skicka in iaf. Tog 30 minuter så fick jag svaret att de gärna publicerar den =) Kul! Bra med lite extra klirr i kassan också. Det behövs verkligen och en sådan artikel genererar ganska många kronor =)

Igår spelade DIF mot Luleå, så nu blir det en sjätte match i Globen i morgon. Härligt DIF!! Känns bra att vandra in i ett fullsatt Globen med vind i seglen. Nu kör vi DIF!!

Visst ja - jag har ju en till kul nyhet också! Försäkringskassan skickade hem brev till oss om att vi har rätt till jämställdhetsbonus. Hade ingen aning ens om att detta existerade, men skickade in mina lönespecifikationer som de rekommenderade. Har nu fått besked om att vi kommer att få tillbaka 7400 kr i jämställdhetsbonus när skatten kommer. YEAH! I och med att jag blev sjukskriven under min mammaledighet när jag bröt benet, fick ju Rickard gå in som pappaledig och detta gjorde oss jämställda och gav oss rätten till bonus. Så jäkla skönt!

Angående benet förresten - jag har fått tid för operation. Torsdag nästa vecka (den 31:a) kommer de att plocka bort skruvarna i benet mitt. Det ska bli skönt att få det gjort, men jag känner mig minst sagt lite stressad över hur jag ska få ihop alla utvecklingssamtal på jobbet. Fick ställa in en massa inplanerade möten denna vecka, och då blir det ytterligare några inställda nästa vecka =S  Aja, på något sätt ska det gå.

Nu ska jag nog passa på att vila lite medan Corinne gör detsamma.

Ha det gott i den härliga vårsolen,
/m.

Fullspäckad helg

Då var det lördag och med det en helg med en hel del inplanerat.

Just nu går jag igenom the worst time of my life. Typ. Jag är iaf fast i ett missbruk av nässpray (kanske det vanligaste missbruket i Sverige för övrigt...). Det började med en graviditetsnästäppa och sedan var det kört. Lyckades sluta och hade uppehåll 6-7 månader men föll dit igen efter en förkylning och har nu använt nässpray dagligen (stora mängder också) i säkert ett år. Nässpray fungerar som så att det de första dagarna är näsvidgande. Långtidsanvänder du nässpray blir slemhinnorna/blodkärlen i näsan vidgade och användningen får motsatt effekt. Det är med andra ord extremt svårt att sluta, för den nässpraysvana näsan blir fullkomligt igensatt om man inte fortsätter missbruket. Hur som haver, har jag nu iaf en näsa som är totalt förstörd. Den gör ont, är öm, är sönderfrätt och blöder dagligen. Ingen höjdare med andra ord...

Så igår, fredag, bestämde jag mig helt enkelt för att sluta. Tvärt. Det är då ingen rolig historia kan jag säga. Gårdagskvällen var en mardröm; jag var säker på att jag skulle kvävas och natten var inte bättre den. Jag har i princip varit vaken hela natten på grund av detta. Nästäppan som blir när man slutar brukar hålla i sig några dygn för att sakta men säkert försvinna. Jag är ju både förkyld och allergisk dessutom, så det är ingen lek kan jag säga. Jag har iaf inte använt nässpray sedan fredag förmiddag så jag hoppas att det snart börjar vända. Jo, igår när det var som allra värst sprutade jag en gång med Corinnes nässpray för bebisar. Alternativet hade varit att jag skulle svimmat, men inte något mer än det iaf.

Denna morgon storstädar vi. Det behövdes VERKLIGEN! Shit, vilket kaos. Övervåningen är nu färdig och det är dags att ge sig på nedervåningen. Om ett par timmar kommer mormor, Ola och Carol på besök över dagen - trevligt! Jag har helt extremt mycket att göra till arbetet under helgen också, bland annat en rejäl bunt omdömen som ska skrivas. Plus att jag måste fixa en massa grejjer till båda mina kurser jag läser. Blir intensivt, men hoppas att hinna med allt.

Jag hoppas att ni får en trevlig helg allihopa,
/m.

Late update

Ja, då var snart även torsdagen till ända. Denna vecka har gått något helt otroligt fort. Vart tog dagarna vägen egentligen?

Det har varit en bra arbetsvecka på jobbet. Jag stormtrivs och eleverna är underbara =)

Här hemma är det synd om Rickard som varit hemma sjuk sedan i tisdags. Han verkar riktigt risig sjuklingen. Idag har han gått med feber upp mot 40 grader. Det är verkligen ingen höjdare... just typiskt att vårdcentralen har varit helt omöjlig att få tag på också. Får hänga på låset till telefonkön redan 07.30 i morgon bitti och hoppas på att få komma fram.

Igår sålde jag Fargo på allvar. Han har ju bott hos Linda i Köping i nästan ett år nu, och igår blev det klart med all betalning för honom och alla papper med ägarskifte och dylikt är påskrivna och ivägskickade. Det känns förstås lite konstigt, men man har vant sig vid att han bor på en annan plats. Han har det bra hos sin Linda =) Jag önskar dem allt gott! Fargo är en alldeles underbar häst och jag minns våra stunder med en jättestor glädje!

Nu är klockan 17.23 och vi har precis avslutat dagens middag. Det är en regnig dag i Julita idag. Det är ett riktigt pissväder, men det är skönt att snön försvinner =)

Ikväll väntar en kväll i TV-soffan. Hoppas på Djurgårdsseger ikväll - KÄMPA DIF!!

Ha det gott alla kära,
/m.

Jag säger då det...

Jag tror att jag snart blir vansinnig på de kära hästarna. Jag har i alla tider varit lite emot vattenkoppar då all forskning visar att hästar dricker betydligt bättre ur hink än vattenkopp. Men så varje vinter stöter jag på bekymmer eftersom att Monte inte dricker kallt vatten. Då vattenstrejkar han. Så jag tillverkade en egen thermobar. Den fungerade toppen, tills den dag Monte hade sönder den. Så i vinter testade jag nu en ny variant, en elvattenkopp. Jag såg de stora fördelarna året runt med fri tillgång på friskt vatten även sommartid, och fri tillgång på ofruset vatten vintertid förstås. Det finns ju trots allt hur mycket hästar som helst som dricker i vattenkopp, så jag var redo att ge det ett försök. Efter mycket om och men så blev allting nyligen klart med den. Och då visar det sig nu att hästarna dricker alldeles för dåligt ur den. Så nu har jag fått återgå till vattenhink... Kul. Helt bortkastade "nätta" närmre 4000 kr på den vattenkoppen... Nu fungerar det ju bra med hink eftersom att det är så varmt ute, men till nästa vinter har jag samma bekymmer igen. En riktig thermobar för flera tusen kronor kanske. Suck. Hästar!

/m.

Sötchock!

Tänkte dela med mig av lite underbara bilder på härliga Tapper, nu drygt 8 veckor gammal. I onsdags var vi och vaccinerade och hon skötte sig alldeles ypperligt och hade inga bekymmer att dra uppmärksamheten till sig =)Det är full fart på henne nu, och hon håller riktigt bra tempo med de stora kissarna =)

/m.

En svacka...

Jag hamnade plötsligt i en svacka...

Jag bestämde mig för att gå ut i stallet och hämta Bilbos gamla hästpass. Jag har inte haft orken att egentligen titta på det, men det kändes som om det gått så lång tid att jag måste meddela hästavelsförbundet att han inte finns längre. Det ska ju registreras i deras databas och så.

Med passet i min hand, kom det bara så mycket över mig.

Jag höll honom själv när han föll till marken, och kanske är det det mest hemska jag gjort i hela mitt liv. Samtidigt som det kändes rätt, så var det ändå jag som hade fattat beslutet att han inte skulle få leva längre. Det var jag som släckte livet i hans ögon. Det var en handling av kärlek och ansvar, men ändå. Det var min vän. Nu har jag tittat på filmen jag tillägnade honom och nu mer än någonsin rinner tårarna nedför mina kinder. Jag saknar honom. Särskilt nu när våren kommer och vi egentligen skulle ut med vagnen på allvar. Usch, så ont det gör. Nu när jag fått gråta lite, så känns det lite lättare igen. Men jag undrar om det någonsin kommer att kännas riktigt bra i hjärtat.

Jag hoppas att du har det fint min vän, och att du kan äta och springa hur mycket du vill på de evigt gröna ängarna.../m.

Solig lördag

Helgen är åter här och lördagen bjuder på underbart strålande väder.

Förmiddagen har ägnats och lite lugn och ro och familjemys. Jag känner mig allt annat än tipptopp, så det kändes välbehövligt.

Under förmiddagen har jag svabbat Safira och Rorri i munnarna och idag skickas deras prover till labbet i Helsingfors för blodgruppering. Spännande! Jag hoppas givetvis på A-blod, och det är det överlägset vanligaste. Skulle honan ha B-blod vill man ju veta det innan för att ta ställning till en eventuell delningskull. Lägger kuvertet på lådan idag. Svaren brukar komma ganska fort =)

Corinne är superduktig med pottan och både kissar och bajsar på denna mellan varven. Jag är en SÅ stolt mamma! Både Isac och Corinne mår bra, men var hemskt trötta igår kväll efter en helvecka på dagis efter sportlovsveckan.

Jag har fått tag i hovslagaren också förresten, så i morgon får vi besök för verkning av lite hästhovar =)

Idag blir det lite tidig lunch så att vi alla kan äta tillsammans, för sedan ska Rickard iväg på fotbollsmöte. Får se vad jag och barnen hittar på =)

/m.

RSS 2.0