En stilla höstdag

Här kommer en liten uppdatering från Gölstugan igen!

BARNEN
Barnen mår prima, men är i en period där de är otroligt högljudda och triggar varandra och hör lite smådåligt. Det är lite trist och frustrerande, men det hör ju föräldraskapet till. Isac har varit hos ögonläkaren och skötte sig alldeles ypperligt, så nu är det klart att han ska få glasögon. Vi ska bara till en optiker (nu under lovet förhoppningsvis) och välja ut några lämpliga =) Jag hoppas att hela inväjningen med dem ska gå smidigt. Corinne är full av bus som vanligt och lika gullig som alltid. Favoritordet "faktiskt" hänger med och sätts i princip efter varje mening ;)

ARBETET
Det är skoj på arbetet, men man är fullt sysselsatt. Det är mycket att göra och många elever, men jag trivs som fisken i vattnet. Denna vecka som kommer är det dock novemberlov och det känns otroligt skönt. Man är ganska trött och sliten och det känns välbehövligt med lite återhämtning.

STUDIERNA
Studierna flyter på fint framåt. Kursen är krävande men givande. Jag har klarat av 3 av 5 moment. Kursen avslutas till jul och då är jag behörig gymnasielärare även i matematik - känns kul!

ÖVNINGSKÖRNINGEN
De senaste två veckorna har vi verkligen prioriterat att köra, och har hunnit med att träna en hel del. De är faktiskt riktigt roligt och jag börjar känna mig alltmer säker som förare. Idag körde jag hela vägen från Näshulta till mitt arbete, parkerade och körde samma sträcka hem igen. Summa summarum en 6-7 mil med både 90-väg och lite stadskörning. Det kändes riktigt bra och det känns som om det går framåt =) Någonstans i vardagen måste jag bara få in teoriläsningen också. Snälla någon, ge mig fler timmar på dygnet...

KATTERNA
Nikkis kattungar har hunnit fylla 8 veckor och vi var till veterinären i onsdags för en första vaccinering. Det gick jättebra allting och de skötte sig så fint så. Igår hade vi besök av Dalians blivande familj som var här för att lägga band på sin stora längtan =) Dalian är mycket efterlängtad och det är förstås väldigt roligt. Safira är högdräktig och är beräknad kring den 15:e november. Allt är bra med henne, även om hon sover mest. Alex är en riktigt energiknippe för tillfället och är precis hur härlig som helst. Filippa är som alltid drottningen av gölstugan med sin alldeles egna charm. Nikki mår väl och har börjat att släppa taget om kattungarna lite. Vulkan är pratgubben själv och fräsch som alltid. Kalibra, alias Fluffet, uppskattar att vara ute, men lika mycket att komma in efter typ 15-10 minuter. Det är ju blött och blåsigt ute ;)

HÄSTARNA
Hästarna mår väl, men är väl lite understimulerade. Det är svårt att få tiden att räcka till. Jag funderar att raka Sylle i veckan, men har väl inte bestämt mig helt. Ska fundera lite till och väga för och emot =)

ANNARS DÅ...?
Jorå, det är mycket hela tiden. Full rulle helt enkelt. Lite längtar jag efter dagen då studierna är avklarade och körkortet fixat. Det vore skönt att få lite tid över till att.. typ.. bara.. andas.

/m.

Ledig söndag (typ iaf)

Det har varit en bra söndag. I förmiddags besökte vi badhuset. Det var riktigt härligt efter många helger med mest jobb, jobb, jobb och studier... Det var skönt att bara vara med familjen och att tänka på någonting annat. Barnen var som alltid helgalna i vattnet, inte minst den lilla. Corinne skulle nog kunna drunkna vilken dag som helst. Snacka om att hon inte har respekt för vattnet... men väldigt roligt hade de iaf!

Sedan tog vi en sväng till Näshulta och grattade Noah som fyllt år. Det blev även en tur med bilen - övningskörning för mig med andra ord =D Har inte kört sedan i somras (och då körde jag ju bara typ fem gånger...) så jag mådde illa av nervositet innan. Det går bra när jag kör och nervositeten släpper så fort jag kommer iväg, men jag mår bara så himla dåligt innan. Och nu var det förstås värre än värst eftersom att det gått så länge sedan senast. Men jag har prestationsångest i allt jag gör; det är bara så. Hur som haver var det skönt att komma iväg och det gick faktiskt riktigt fint så när som på en rivstart i en backe, haha. Vi ska försöka köra riktigt intensivt nu. Det har inte varit så lätt när jag haft arbete upp och öronen och dessutom läser in min gymnasiekompetens vid sidan av. Man ska ju överleva också. Men nu är det lite mindre på jobbet och körningen ska därför få mer plats. Jag hoppas att jag ska få ihop allting på något vis. Någon som kan uppfinna dygn med 37 timmar? (eller något)

Nu väntar sen middag och ganska snart är det sedan nattning av barnen. Därefter väntar arbete för hela slanten. En söndag helt utan arbete, verkar omöjligt. En del har jag som måste fixas inför veckan, och dessutom måste jag ordna lite i studierna mina. Men det får bli efter att barnen somnat. En sen kväll som alltid, måhända.

Kattungarna har hunnit bli drygt 6 veckor och de är så gulliga så. Både är tingade sedan länge. Hanen (Drammen) flyttar till ett par i Örebro och honan (Dalian) flyttar till en fembarnsfamilj i Västerås. Det känns som bra hem =)

I morgon är det fullt inplanerat med hovslagaren på besök under kvällen. Hej och hå, fullt sjå!

/m.

RSS 2.0