Pysselsöndag

Idag har vi pysslat lite här hemma med saker som har släpat efter lite.

Bland annat har jag försökt skapa lite ordning i det kaos som vi har skapat på dagis. Vi har fått lite, hrm, pikar om att barnens kläder är lite dåligt märkta och det stämmer verkligen. Så idag har jag gjort slag i saken och haft "dagisfixardag". Jag har beställt hem 100 namnlappar vardera åt Isac och Corinne som vi kan stryka på kläderna. Vi har beställt jättefina dagisväskor i tyg med personligt tryck på åt båda barnen och så har vi äntligen fixat den "gröna tavlan" som barnen har på dagis med fotografier på sina nära och kära. Efter ett år, pinsamt, har även Corinne äntligen en sådan =)

Igår bestämde diskmaskinen sig för att gå sönder helt och hållet. Ett bra tag har den läckt i framkant och nu lossnade en av armarna. 2 år höll den, fast då är den å andra sidan ganska hårt körd med måååånga maskiner. Blocket is my friend och samma dag tingade jag en ny diskmaskin, haha. Eller ja, ny är den ju inte, men ändå. Faktum är att den har ganska många år på nacken, men den har stått i en sommarstuga och är sparsamt använd. 500 kr på blocket, som jag dessutom prutade till 350 (asgarv!). Som hittat! Den får hålla så länge den håller. För de pengarna kan man ju inte kräva alltför mycket. Den står nu och går sin första maskin och det verkar fungera klockrent. NICE! När Rickard idag var och hämtade den lyckades han dessutom (gratis) få med sig EXAKT ett sådant pottskåp som vi länge letat efter som vi ska ha i vardagsrummet som dataförvaring. Klockrent!

Nu är klockan 16.15 och det börjar att dra ihop sig mot middag. Efter detta väntar ett bad för barnen och när de har gått och lagt sig ska jag nog ta itu med arbetet mitt. Har en hel del matematik att förbereda inför den kommande veckan.

Ha det gott!

/m.

Update

Hej på er (de som fortfarande inte gett upp hoppet om uppdatering...)

Det har minst sagt varit dåligt med uppdateringar, men jag får inte tiden att räcka till. Hur effektiv man än försöker vara så känns det som om varje dygn skulle behöva 10 timmar till. Här är iaf en liten kort uppdatering om vad som händer i våra liv.

KATTERNA
Nikki har fått sin kull som på tisdag blir hela 3 veckor! Lite snopet blev det bara två ungar; jag trodde att det skulle bli betydligt fler med en viktuppgång på 1,3 kg... Men allting har gått jättebra och Nikki sköter mammarollen perfekt. Det är en cremefärgad hane och en blåsköldspaddshona. Annons lades upp i helgen och hanen är redan tingad till vad det verkar som, ett toppenhem. Han kommer att flytta till Maria och hennes man i Örebro =) Här är de små liven:
Kalibra är numera kastrerad och det har gått jättebra allting. Såret läkte jättefint och hon har faktiskt fått börja att få ut. Det tycker hon är spännande och hon sköter detta med att komma in när hon ska alldeles utmärkt.

Safira har spenderat en hel del tid ihop med Alex. Vi har faktiskt sett flera parningar och de är nu separerade. Jag hoppas innerligt på att det har tagit sig!

Filippa mår gott och är som alltid drottningen av Gölstugan. Vulkan mår gott även han.

Idag har Alex och Kalibra fått sig varsitt bad med schamponering. De var väldigt snälla båda två och är nu väldigt fina i pälsarna.

HÄSTARNA
Hästarna mår gott, både Monte och Sylle. Sylle går utan täcke sedan någon månad tillbaka och det går helt okej. Visst kliar han en del, men inte så farligt. Han verkar tycka att det är skönt att slippa täcket. Jag rider ingenting just nu. Dels får jag inte tiden att räcka till och dels har det inte varit så roligt utan ridsällskap. Men Fagge håller på att sättas igång igen, så snart blir det kanske ridturer ihop igen =)

Förra helgen spolade och skrubbade jag väggarna i stallet och idag har vi målat på de ställen där hästarna hade tuggat lite. Det mesta är nu förberett inför vintern. Nu ska jag bara ta hem spån och fylla upp (mysigt) och sedan ska det sättas en värmekabel kring vattenkoppen. Känns som om det går framåt med allting. Vattenkoppen med flotör verkar förresten fungera toppen - skönt!

ARBETET
Arbetet kan väl beskrivas som massor, massor och massor. Det känns som om jag arbetar dygnet runt. Men det är otroligt roligt och jag är involverad i flera olika utvecklingsprojekt så det känns kul.

STUDIERNA
Betygen är nu införda på de två kurser jag läste förra terminen. Högsta betyget, VG, på båda. Känns kul. Jag har nu påbörjat kursen Analys och bedömning i matematik. Jag tror att det är en jättebra kurs, men jag känner mig lite stressad över hur jag ska hinna med. Jag har hittills deltagit på 1 av 5 seminarier och lämnat in 2 av 10 uppgifter. Nästa träff och nästa inlämningsdatum är den 3 oktober. Måste snart börja kika på den uppgiften.

BARNEN
Gullungarna är världens bästa. Corinne har varit extremt mammig ett bra tag, så det har varit lite småjobbigt, men annars är de finast (som alltid). Det går bra för dem båda på dagis och vi får höra galet mycket fina ord om vår fina dotter. Personalen på dagis säger ofta att vi har så fantastiskt fina barn och det känns förstås väldigt roligt att höra. Isac har varit på Kullbergska och kommer att få glasögon. Han är förväntansfull inför det hela och nu väntar vi bara på en tid under oktober när det kommer en specialist från Eskilstuna, och sedan tror jag att han ska få dem. Lite förkylda är vi för tillfället (surprise... not), men det hör väl hösten till. Faktiskt inte en enda vabdag så här långt på terminen så det är ju bra. Corinne har dock varit hes och risig hela helgen och Isac låter idag lite hes han också. De är dock pigga och feberfria så allt lutar mot dagis i morgon. Deras mamma är dock rejält snorig och risig. Blä. Bara att bita ihop!

HUSET
Vardagsrummet blev fantastiskt fint. Det som saknas är tre trösklar och ett trappsteg. Och att rörmokaren kommer och kopplar ihop det hela förstås! Vi är väldigt nöjda och det känns som ett helt annat rum. Igår skickade vi en beställning på en hissgardin (jättefin) och en stor härlig ryamatta (till 40% rea!). Det kommer att bidra till att det känns ännu mer färdigt. Vi saknar fortfarande soffan, men så fort försäkringskassepengarna kommer in på kontot, blir det att dra iväg till IKEA. Vi längtar!!

Jaa, det var väl kanske lite om det mesta. Jag håller på att ordna med ett öppnande av gästboken igen, så det kommer att gå bra att skriva där i =)

Vi hörs allihopa!

/m.

RSS 2.0