Update

Hej på er (de som fortfarande inte gett upp hoppet om uppdatering...)

Det har minst sagt varit dåligt med uppdateringar, men jag får inte tiden att räcka till. Hur effektiv man än försöker vara så känns det som om varje dygn skulle behöva 10 timmar till. Här är iaf en liten kort uppdatering om vad som händer i våra liv.

KATTERNA
Nikki har fått sin kull som på tisdag blir hela 3 veckor! Lite snopet blev det bara två ungar; jag trodde att det skulle bli betydligt fler med en viktuppgång på 1,3 kg... Men allting har gått jättebra och Nikki sköter mammarollen perfekt. Det är en cremefärgad hane och en blåsköldspaddshona. Annons lades upp i helgen och hanen är redan tingad till vad det verkar som, ett toppenhem. Han kommer att flytta till Maria och hennes man i Örebro =) Här är de små liven:
Kalibra är numera kastrerad och det har gått jättebra allting. Såret läkte jättefint och hon har faktiskt fått börja att få ut. Det tycker hon är spännande och hon sköter detta med att komma in när hon ska alldeles utmärkt.

Safira har spenderat en hel del tid ihop med Alex. Vi har faktiskt sett flera parningar och de är nu separerade. Jag hoppas innerligt på att det har tagit sig!

Filippa mår gott och är som alltid drottningen av Gölstugan. Vulkan mår gott även han.

Idag har Alex och Kalibra fått sig varsitt bad med schamponering. De var väldigt snälla båda två och är nu väldigt fina i pälsarna.

HÄSTARNA
Hästarna mår gott, både Monte och Sylle. Sylle går utan täcke sedan någon månad tillbaka och det går helt okej. Visst kliar han en del, men inte så farligt. Han verkar tycka att det är skönt att slippa täcket. Jag rider ingenting just nu. Dels får jag inte tiden att räcka till och dels har det inte varit så roligt utan ridsällskap. Men Fagge håller på att sättas igång igen, så snart blir det kanske ridturer ihop igen =)

Förra helgen spolade och skrubbade jag väggarna i stallet och idag har vi målat på de ställen där hästarna hade tuggat lite. Det mesta är nu förberett inför vintern. Nu ska jag bara ta hem spån och fylla upp (mysigt) och sedan ska det sättas en värmekabel kring vattenkoppen. Känns som om det går framåt med allting. Vattenkoppen med flotör verkar förresten fungera toppen - skönt!

ARBETET
Arbetet kan väl beskrivas som massor, massor och massor. Det känns som om jag arbetar dygnet runt. Men det är otroligt roligt och jag är involverad i flera olika utvecklingsprojekt så det känns kul.

STUDIERNA
Betygen är nu införda på de två kurser jag läste förra terminen. Högsta betyget, VG, på båda. Känns kul. Jag har nu påbörjat kursen Analys och bedömning i matematik. Jag tror att det är en jättebra kurs, men jag känner mig lite stressad över hur jag ska hinna med. Jag har hittills deltagit på 1 av 5 seminarier och lämnat in 2 av 10 uppgifter. Nästa träff och nästa inlämningsdatum är den 3 oktober. Måste snart börja kika på den uppgiften.

BARNEN
Gullungarna är världens bästa. Corinne har varit extremt mammig ett bra tag, så det har varit lite småjobbigt, men annars är de finast (som alltid). Det går bra för dem båda på dagis och vi får höra galet mycket fina ord om vår fina dotter. Personalen på dagis säger ofta att vi har så fantastiskt fina barn och det känns förstås väldigt roligt att höra. Isac har varit på Kullbergska och kommer att få glasögon. Han är förväntansfull inför det hela och nu väntar vi bara på en tid under oktober när det kommer en specialist från Eskilstuna, och sedan tror jag att han ska få dem. Lite förkylda är vi för tillfället (surprise... not), men det hör väl hösten till. Faktiskt inte en enda vabdag så här långt på terminen så det är ju bra. Corinne har dock varit hes och risig hela helgen och Isac låter idag lite hes han också. De är dock pigga och feberfria så allt lutar mot dagis i morgon. Deras mamma är dock rejält snorig och risig. Blä. Bara att bita ihop!

HUSET
Vardagsrummet blev fantastiskt fint. Det som saknas är tre trösklar och ett trappsteg. Och att rörmokaren kommer och kopplar ihop det hela förstås! Vi är väldigt nöjda och det känns som ett helt annat rum. Igår skickade vi en beställning på en hissgardin (jättefin) och en stor härlig ryamatta (till 40% rea!). Det kommer att bidra till att det känns ännu mer färdigt. Vi saknar fortfarande soffan, men så fort försäkringskassepengarna kommer in på kontot, blir det att dra iväg till IKEA. Vi längtar!!

Jaa, det var väl kanske lite om det mesta. Jag håller på att ordna med ett öppnande av gästboken igen, så det kommer att gå bra att skriva där i =)

Vi hörs allihopa!

/m.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0