En hel del stall =)

Hejsan hoppsan,

idag har det blivit en hel del tid i stallet - härligt! Det är lilla ponnyn som har fått sin del av uppmärksamheten. Först var vi ute på förmiddagen så att barnen fick rida lite. Det var mycket uppskattat av både barn och ponny. Isac blev nog lite förskräckt när Sylle skakade på sig så att Isac höll på att ramla av, men mamma var kvick och fångade upp. Men sedan red han vidare och skrattade mest åt den tokiga ponnyn. Lite bilder bjuds det på förstås:
Och nu på kvällen har jag varit ute och rakat lillplutten. Så otroligt skönt att bli av med all päls! Lättare att hålla rent och det går ju att jobba honom på ett helt annat sätt. Gud vad jag tycker bra om rakade hästar! (gud vad jag inte tycker om vinterpäls). Goseponnyn tyckte det var jätteskönt att rakas och stod så snällt under hela proceduren. När jag rakade bringan, la han huvudet på min axel. Kärlek! Nu ska jag bara finna ett nytt däck till rockarden (punktering) så ska vi ut och dra lite vagn igen =)Nu hoppas jag bara på att lilla ponnyn ska förstå att han ska behålla täcket på i hagen så att han inte fryser (detta är nämligen en ponny som är rätt duktig på att krypa ur täcken). Men jag tror att han tyckte att det var ganska skönt att bli av med den tjocka kliande pälsen. Den är ju fullkomligt omöjlig att borsta igenom och då blir den så himla äcklig. Och att han blir blöt och att den aldrig torkar är ju inte heller någon höjdare direkt.

Själv kom jag nyss ur duschen i ett försök att bli av med alla tusen miljarder hästår som hade klättrat över mig överallt. Känns som om jag har hela luftrören fulla med hästhår, blä! Men det var det värt =) Visst blev han söt, min lilla fräscha sportponny på 21 bast!?

Ute blåser det rejält. Storm på väg sägs det. Usch, det tycker jag inte så alldeles bra om. Hoppas att det inte blir för illa.

Nu ska jag ta och beställa ett kort från försäkringskassan så jag får hjälp om jag blir sjuk i London. Tack för tipset mamsen!

I morgon kommer hovslagaren, annars vet jag inte riktigt vad som är inplanerat. Lite gos med Monte i väntan på hovslagaren kanske =) Jag har förresten lagt upp annons om att jag söker medryttare. Det kanske blir lättare att komma igång om jag har någon som hjälper mig ett par dagar i veckan. Hoppas jättemycket på att det kommer några bra svar. Ett svar har jag fått redan från två systrar, får se vad som händer.

Tjingeling,

/m.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0