Uppdatering

Innan jag sammanfattar någon form av årskrönika tänkte jag uppdatera lite om vad som har hänt i Gölstugan på sistone.

Safiras ungar föddes helt okomplicerat och de två busarna är idag 6,5 vecka gamla. Det är två honor och vi har valt att döpa dem till Elba och Ennis. De är fantastiskt fina båda två i både utseende och temperament och kanske bland de finaste vi har fått fram. Ennis kommer att flytta till en barnfamilj i Bålsta och det känns jättebra allting. Det blir ett fint hem. Lilla Elba har vi tänkt att behålla själva som framtida avelshona =)

Elba (stannar hos oss)Ennis (flyttar till Bålsta)


Vulkan har haft det lite tufft på sistone. Han kom hem en fredagseftermiddag efter att ha varit borta en dygn med ett skadat bakben. Han hoppade på tre ben och det såg inte så alldeles fint ut. Han fick ligga inne och sova och det var verkligen vad han gjorde. Han bara låg kraken. Men så efter ett par dygn blev han betydligt bättre och redan en efter en vecka gick han fint på benet igen. Vi hittade två sticksår på vardera sida av knäleden på höger bakben. Såg ut som om han blivit biten av något =( Men han är nu riktigt fräsch igen och är åter ute om dagarna. Men idag hittade jag något nytt - sårskada i vänster öra. Inget djupt men några rivsår och en hudflik som lossnat. Tvättade rent och smörjde in lite antibakteriellt då örat såg lite irriterat ut. Vet inte vem han hamnat i slagsmål med =( Mellan katterna här hemma råder lugnet, så det är nog någon ute han träffat på. Jag hoppas att det snart är läkt och fint igen. Ibland kan jag nog tycka att det är skönt att våra andra katter mestadels är inne eller i rastgård. Livet ute är inte så alldeles okomplicerat för en katt... Men Vulkan trivs med utelivet... Får hålla koll på örat.

Med de andra katterna är det bara fint. Vi har börjat att komplettera Eukanubas torrfoder med Mjau blötmat en gång/dygn och det är mycket uppskattat av katterna. De blir som tokiga när blötmaten kommer fram. Jag tänker att det är bra med anledning av den höga kötthalten och för att de får i sig lite mer vätska.

Vi har en kull planerad för 2012 och det är Filippa som ska få sin sista kull innan hon kastreras. Jag är givetvis förväntansfull med tanke på de två tidigare jättefina kullar som hon fått. Hon kommer att paras med Sir Alex under våren och kullen är planerad till sommaren om allt går som vi vill.

Ja, vad har hänt mer på sistone... jag har avslutat studierna. Alla tre kurserna är nu avslutade och jag väntar bara på kursbetyget i den sista. Känns härligt! Jag är stolt över min insats och tycker att kurserna har gett mig många nya tankar och idéer.

Övningskörningen går framåt. Jag kör flera gånger i veckan och det känns väl egentligen mest som om det är stadskörningen som saknas. Där blir jag väldigt osäker och behöver träna mer, men annars går det väl riktigt fint. Även teorin saknas ju och det är det jag ska sätta igång med nu direkt under vårterminen!

Den 10/1 åker jag till London med arbetet. Vi ska besöka BETT-show som är en av de världsledande mässorna inom digitalt lärande. Det ska bli väldigt skoj! Vi åker på tisdagsmorgonen och kommer hem på fredagskvällen. Jag hoppas att jag nu har kommit ihåg alla förberelser som att fixa pass, registera till mässan och boka seminarier.

Hästarna mår bra även om de mest går i sin ensamhet... jag hoppas innerligt att det ska finnas mer tid åt dem nu under vårterminen när studierna är avklarade och så...

Barnen mår bra. De är inne i period där de har en hel del konflikter sins emellan, men det hör väl syskon till.

Vår soffa kom förresten i slutet av december! I love! Det känns minst sagt härligt att ha en soffa igen och nu har vi även satt upp lite tavlor, tavelbelysning och så. Nu ska bara trösklarna dit så kan vi sedan sätta upp de sista listerna. När rörmokaren sedan varit här och kopplat in värmegolvet så kan vi klassa oss som färdiga med vardagsrummet =)

Det var en kort uppdatering i alla fall. Nu ska jag ta och städa ur garderoben! Ha det gott allihopa!

/m.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0